Pala bugün çok nazlı:) hastamı yoksam?, inşallah domuz gribidir.lelele
Printable View
Pala bugün çok nazlı:) hastamı yoksam?, inşallah domuz gribidir.lelele
[quote=juliano;175420]dediğini anladım asticim ama ön yeterlilik diye bişey var ona bakıyolar. ayrıca bakış açını da anladım. ben izmirdeyim kerestecilik yapıyoruz. toki ihalelerini alanların yarısı chp ye mensup buna inanmayıp dalgaya alabilirsin ama burayı bilen ve işten anlayan bir tanıdığın varsa ona da sorabilirsin.[/quote]
TOKİ, türkiyede ihaleye çıkan devlet kurumları içinde, inşaatın en az kar bıraktığı (çoğu zaman kar bırakmadığı) tek örnektir.
o yüzden şaşırmam. :)))
[quote=bull market;175421]Pala bugün çok nazlı:) hastamı yoksam?, inşallah domuz gribidir.lelele[/quote]
abi ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum.
yaw avatarın muhteşem yaw...:D
[quote=unlimitted;175422]TOKİ, türkiyede ihaleye çıkan devlet kurumları içinde, inşaatın en az kar bıraktığı (çoğu zaman kar bırakmadığı) tek örnektir.
o yüzden şaşırmam. :)))[/quote]
neden acaba? işi alan biri taşarona veriyor o da başka bi taşarona veriyor. böylece kar bölünüp duruyor. sona kalan dona kalsın misali sona kalan da yapabilirse yapıyor yapamazsa kaçıp gidiyor. hepsi ucuz değil ki burda 800 milyara satılan daireler var maliyeti ne kadardır ki.
[quote=Kennym;175419]ne uyuz bi gün yaf böyle.. [B]ne alan var ne satan[/B]...[/quote]
Alanlarımızın accuk sıkıntıları var,garınları ağrıyormuş...
Yedikleri dokanmış....:::
[QUOTE=Kennym;175414]OIB: CAMLIBEL, FIRAT, ULUDAG VE VANGOLU OZELLESTIRILMESI ICIN ACILAN IHALEDE 43 SIRKET ON YETERLILIK ICIN BASVURDU ---- matriks
ula dagları gollerı ırmakları da mı ozellestırıyolar ne ıs anlamadım[/QUOTE]
Teleferiklerin ya da işletmeleri okul kantini usulü özelleştiriyorlardır.
hergün tahtaya bi deli geliyor abi...
bugünün delisi SANKO...kendi alıyor kendi veriyor...kendi alışlarını-satışlarını çizip duruyor...ne biçim piyasa ya...
[QUOTE=juliano;175420]dediğini anladım asticim ama ön yeterlilik diye bişey var ona bakıyolar. ayrıca bakış açını da anladım. ben izmirdeyim kerestecilik yapıyoruz. toki ihalelerini alanların yarısı chp ye mensup buna inanmayıp dalgaya alabilirsin ama burayı bilen ve işten anlayan bir tanıdığın varsa ona da sorabilirsin.[/QUOTE]
juli metro işi nedir? Baştan mı ihale edilecek yoksa yapımı tmaamen mi durdu?
[QUOTE=unlimitted;175423]abi ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum.
yaw avatarın muhteşem yaw...:D[/QUOTE]
Teşekkür ederim...
Bu avatarı ayılığım süresince yukarı giden borsaya atfen kullanıyorum...resmen süründürdü i...neler...halada avatardaki durumdayımda ondan...saygılar..
60 lık sistemlerinin bu gün sat verdiği yereyi yazacak bir kaç kişi varmı,
[quote=VOBiX;175428]juli metro işi nedir? Baştan mı ihale edilecek yoksa yapımı tmaamen mi durdu?[/quote]
abi karşıyaka yı yanlışlıkla denizin üstüne kurmuşlar::: altını kazamıyolar neyi kazacaklar ki heryerden su çıkıyor zamanında dedim ben onlara alttan gidemezsiniz japonlar gibin üste çıkın ordan daha rahat olur diye aynıu istanbuldaki gibin bazı yerden alttan bazı yerden üstten eğer metro biterse istanbulun tüp geçitini sollar malum toprak kazmıyolar bataklığın içine tünel yapıyolar.boks.
[quote=juliano;175424]neden acaba? işi alan biri taşarona veriyor o da başka bi taşarona veriyor. böylece kar bölünüp duruyor. sona kalan dona kalsın misali sona kalan da yapabilirse yapıyor yapamazsa kaçıp gidiyor. hepsi ucuz değil ki burda 800 milyara satılan daireler var maliyeti ne kadardır ki.[/quote]
bu aslında çok uzun bir konu ama çok kısa değinmek gerekirse,
dünyadaki (istisnasız) her işin maliyet hesabında, 2 parametre etkendir.
1- yaptığınız işi yapabilen şirket sayısı.
2- risk yönetimi.
söylediğinize göre, TOKİ'den işi alan müteahhidin yüksek oranda kar etmesi gerekmez mi?
sizin işi alıp başkasına devretmeniz, tamamen işi yaptıracak kişinin almak istemediği riskleri sizin almanızla alakalıdır ve bunun bir bedeli vardır.
işi verecek olan kişinin/kurumun "200 milyon dolarlık iş yapabilecekler gelsin" demesinin sebebi, 5 milyon dolarlık iş yapabilecek olan 40 tane şirketle uğraşmak istememesindendir.
ve eğer 200 milyon dolarlık iş yapabilen olarak, bu riski [B]siz[/B] alıyorsanız, bunun da bir bedeli elbette olacaktır...