sevgili ayucuklar, yeterince moral verebildim mi size..:..:
Printable View
sevgili ayucuklar, yeterince moral verebildim mi size..:..:
[quote=Cerphin;176242]sevgili ayucuklar, yeterince moral verebildim mi size..:..:[/quote]
Ama benim 76.500 ne olacak..
Yani mazoşist ayunun hayali...:::
[QUOTE=Cerphin;176241][B]bu da saygıdeğer VOBumuz.. aynı indikler burada da OBO boynunu dönüp test etti.. yeşil ort. 59.000 civarlarında.. burada savunma birlikleri devreye girse de kale yıkıldığında hızla kırmızıya koşacaklar.. o bölge şelalenin sesleriyle yıkılacak yereler..:::
benim için aşağıda yaklaşık 45.000 ler hedef için makul yereler..:D
daha aşağısını şimdilik öngöremiyorum..[/B]
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i309439_vob-18.12.bmp[/IMG][/QUOTE]
İyi görüyonda, zaman olarak ne görüyon onu de bide:), yılbaşından hemen sonra falanmı?:rolleyes:
Bu arada yeni isim yani avatar hayırlı olsun, liv taylor öldüde duymadıkmı yoksa, yaşlandıdı zaten...
[quote=EMEKDAR;176243]Ama benim 76.500 ne olacak..
Yani mazoşist ayunun hayali...:::[/quote]
Yetişecem imdadına şimdi... Cerphin ayı grafları döşüyor duvardan duvara, ben de boğasal takılayım, dengeli olsun... :)
[QUOTE=EMEKDAR;176243]Ama benim 76.500 ne olacak..
Yani mazoşist ayunun hayali...:::[/QUOTE]
2010 u bekle mazoşist ayucuğum..:D:p
[QUOTE=Strategist;176236]DAX kırdı da ne oldu? :..:[/QUOTE]
[IMG]http://i45.tinypic.com/5al7k6.png[/IMG]
Daha mavileri kıracak .dng
[QUOTE=bull market;176244]İyi görüyonda, zaman olarak ne görüyon onu de bide:), yılbaşından hemen sonra falanmı?:rolleyes:
Bu arada yeni isim yani avatar hayırlı olsun, liv taylor öldüde duymadıkmı yoksa, yaşlandıdı zaten...[/QUOTE]
teşekkür ederim.. liv'i tatile gönderdim bull.. kılıktan kılığa girdi, çok yoruldu..:..:
yaklaşık mart 2010 gibi düşüş bitmiş olur sanırım bull.. çünkü ben bu düşüşü düzeltme olarak görüyorum.. birçok arkadaş gibi yeni dipler yada yükselişin tamamını geri vermesini beklemiyorum.. vob, belki de 50.000 altına bile inmeden tamamlayacak düzeltmesini..
Şekil 89.34'de XU100 haftalık graf gözünüze sokulmaktadır... Burada 44.000 seviyesi çooook önemlidir ve ne zaman arka arkaya test edilse ters yönde şiddetli tepmelere sebep olmuştur... En son test sonucu başlayan tepme henüz emekleme dönemindedir... Tüm gücüyle teptiğinde XU100'ün tarihi tepe yapması işten bile değildir... Benim niye birden böyle resmi resmi yazmaya başladığım anlaşılamamaktadır... Kalın sağlıcakla... .uyk
[quote=ordi;176220]vobdaşlar dov ters mi gösteriyor yoksa dovda mı mal yediren ağa var?[/quote]
Şu anlattığım hikayeden sonra yakın takibimde dov ve bildiğim tek şey, trendi kırdıktan sonra kırdığı trend çizgisinin üstüne tekrar kendini atıyor, bunu bir çok defa yaptı, benim emin olduğum şey bu rutin hareketlerinin dışında, 107xx ları orta vadede geçemeyecek diyorum, dinlenecek bana göre, çünkü üçüncü dünya dayanamıyor...........
1.Bir dönem için şu kullanıldı kötü veri psikolojisi, biz tedirgin olduk, dov yükseldi, [COLOR=red]çünkü kötü verinin boyutunu kestiremiyorduk[/COLOR], oysa bu faizleri görece düşük seviyesinde baskılıyordu, eknomiye olan güvensizlik diğer taraftan altını kamçılıyordu, bir taraftan da fed piyasaya dolar salarak ekonomiyi hareketlendirmeye çalışıyordu, piyasada ki fazla dolar başta altın diğer emtialarca ve borsalarca emiliyordu, yani adreslere gönderiliyordu, ayrıca carry trade doları gelişmekte olan ülke piyasalarında para kazanmaya devam ediyor, G-20 de disiplin edilen ülkeler faizlerini düşürmeye devam ediyordu, ayrıca mecburdularda,
2.Şimdi şişen fiyatlar var, neler şişti altın, parite, görece petrolün varil fiyatı ve borsalar, yani yol alındı, yokuş çıkıldı, düzlüğe gelindi, [COLOR=red]şimdi neyi kestiremiyoruz şişmenin boyutunu[/COLOR], yani daha şişermi, o zaman nelere bakacağız en çok şişenlere, yani gelişmekte olan pazarlara, bu pazarlar 1. ci de özetlenen durum gereği kaynak transferine konu oldular, bundan kaçmak için faizlerini panik halinde indirdiler, çünkü fed in kovduğu dolar bütün mallara ve bondlara girecekti, öylede oldu, öyleyse faizler düşürülüp kaynak transferi görece azaltılmalıydı ve bu yapıldı, yani ABD de FED in baraj kapakları patlamış ve kaçan dolar sular seller gibi 3.pazarlara akmıştı, deyim yerindeyse düz etti her yeri, bizdeki faturası 50 milyar liralık bütçe açığı, 200 milyar borçtan 500 milyar dolar borcu zorlayan bir ekonomi ve süreç 2003 den beri devam ediyor, japon yeninide hesap edersek daha eski tarihlerede ulaşırız, öyleyse kaynak transfer olmuşsa finansman ihtiyacıda doğmuş demektir, bütçe açıklarından bunu anlıyoruz, hasır altı giren kaynaklar dahil bütçeler dikiş tutmuyor, çünkü transfer çok hızlı oldu ve dolar hala ülkesine geri dönemiyor, işaret henüz gelmedi, yani eflasyonda artış, orada eflasyon artmadığı gibi, 3. pazarlardada artmıyor çünkü sistem herkes için aynı ve oyunun kuralı tek, malum komşu fazla dayanamadı bu yüzden, düşük faiz düşük kur ve merkez yine artırmayacam dedi bu yüzden, dondurdu adeta, e kur düşük olunca yani coni parasını aşağı bastıkca, sen nasıl yacaksın IMF, yapamassın, iki nedenden,
A) ülkende dolar zaten bol, çünkü carry trade halen devam ediyor, senin ihtiyacın kaynak deyil transferi durdurmak, ama ta başından şimdi deyil,
B) Ödemeler dengen allak bullak olur, önüne gelen mala saldırır, borcun çıkar 750 milyara, kur iner 1.20 lere 1.30 lara, faizde düşeceğinden kaynak taransferine kaldığın yerden devam,..........ve sen düşersin sandelyeden,...
öyleyse el altından finansmana devam,... bedeli ağır hemde çok ağır oluyor tabi, en güzeli bas parayı yap devalüasyonu eşitle bütçeni, e adam bağlamış seni G-20 den, natodan, boptan......, yaparsan devalüeyi bu defa dünyada adın çıkacak isyancı ülkeye, hem adam donunu bağlar feleğin şaşar birden, devrilir gidersin sandelyeden, uy uy sisteme uy,..uy...uy...piş piş kayıkçı, kayıkçının küreği,........
3.Aslolan zaten reel ekonomiyi harekete geçirmek, finansman bulmak deyil, ama hangi reel ekonomi bizdeki mi, onlardaki mi, onlardaki tabii, it ite, it kuyruğuna,.... adam alınca doyuruyor 1milyar 300 milyoluk çini, yiyor dolarları canlanmıyor reel ekonomi, bir canlansa artacak enflasyon, çıkacak istihdam, harcayacak insan, bir görsek şu canavarı hemen çağıracam dolarları geri,
Bu yüzden düzlükteyiz şimdi,
107XX-9700 /107XX-9300
İşte düzlük burası çatırdayan ekonomiler yani,
Haftasonuna girdik ama galiba bu hafta vobcular hırsını alamadı dandik ve az hareketli piyasamızdan:)...gidin yatın yawf, gece gece kafaya bu kadar makro mikro vede teknik yüklemek yeter, haftaya zaten dünya borsaları tatil, kalacaz dımdızlak ortada, yurtdışı kapalı olunca 250-500 puanda hareket eden imkb olacak...ayyygğh...iğreeeençç...herkese iyi tatiller iyi geceler.....uyk
ayrıntılı açıklama için teşekkürler eski Security yeni Indregandi
doğru ya bu hafta piyasalar kapalı ulen aga bozuntusu düştük mü kucağa? ister misiniz yukarı aşağı testere yapsın bu hafta vay vay