-
[QUOTE=ordi;176221]bu işin piri değilim ama bana göre en iyi öğrenme yolu burada bi sıfır bakiyeyi göreceksin .dngsilkeleneceksin ondan sonra bakacaksın vob'a nacizane görüşümdür amaç seni vob'tan uzaklaştırmak değil ciddiyetini kavramana yardımcı olmaktır:..:[/QUOTE]
niye sıfırlayasın canım:) işi kitabına uygun yaparsan sıfırlamazsın hatta kazanarak başlarsın.sadece kazanarak başlamanın arkadasındaki süreç çok uzun.en az 3-5 ay hergün saatlerce sistemler üzerine çalışmak gerekiyo ve seans izleyip hergün ama hergün, içerdeki oyunları görmek gerekiyo.öyle para kazanmak kolay deel:) 3-5 ayıda moraliniz bozulmasın diye söyledim yoksa çok daha fazla.ama bunun aksini yapıp direk işlem yapmaya başlarsanız zaten sıfıra gelmişsinizdir başlangıçta ama sadece gözünüzle görmek istiyosunuzdur.gördüğünüz zaman anlarsınız sıfırı.al sana sıfır olur o zaman:)
-
[IMG]http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs034.snc3/12137_105904142758312_100000161790407_159797_7969430_n.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=Rooks;176267]niye sıfırlayasın canım:) işi kitabına uygun yaparsan sıfırlamazsın hatta kazanarak başlarsın.sadece kazanarak başlamanın arkadasındaki süreç çok uzun.en az 3-5 ay hergün saatlerce sistemler üzerine çalışmak gerekiyo ve seans izleyip hergün ama hergün, içerdeki oyunları görmek gerekiyo.öyle para kazanmak kolay deel:) 3-5 ayıda moraliniz bozulmasın diye söyledim yoksa çok daha fazla.ama bunun aksini yapıp direk işlem yapmaya başlarsanız zaten sıfıra gelmişsinizdir başlangıçta ama sadece gözünüzle görmek istiyosunuzdur.gördüğünüz zaman anlarsınız sıfırı.al sana sıfır olur o zaman:)[/QUOTE]
Bak işte her gün görmeye alışık olduğumuz PY ve KY karşılaşması... KY bildiği her türlü yöntemi deniyor... Forumları da oradaki seyirci olarak ele alırsak, coşku da süper :)
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=93833184757&ref=nf[/url]
-
-
[QUOTE=Rooks;176271]resim nasıl ekleniyodu:([/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/grafik-ve-resim-yukleme-anlatim-t371.html[/url]
-
-
[QUOTE=enorton;176268][IMG]http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs034.snc3/12137_105904142758312_100000161790407_159797_7969430_n.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sonuncusu ne oalcak. Borsanın bir noktasından sonra balon oluşturup çıkmasına neden oalcak parayı sokanalr. Di mi Asti. Kaç ay önce konuşmuştuk. GYMnin IMF mailelri filan vardı o ara. .dng
-
Sistem işinin kötü olduğunu düşünenler için itirazım var. Sistem işi güzel olduğu kadar zordur da. piyasanın her türlü hareketinden Neo gibi kaçabilecek ya da en az hasarla atlatabilecek sistem kurmak gerekiyor. Sistemi değerlendirme kriterlerine de dikkat çekin tabloda en çok -2,200 puanlık zarar görülse de ardışık işlmelerde 6500 puan kadar zarar yazmış. Şimdi kalkıp kimse sermaye bitti batırır adamı demesn. İşlemelre kontrat başına 1500 TL ayırırsanız 6500 gitse de kontrat başı 850 TLniz kalır bu da sizi devam ettirir. Bu sistmein güzelliği 5 dklık olamsına rağmen az işlem yaparak komsiyon ve kayma masraflarından kurtarması. Bu sistmein Ayda ortalama 10 işlemi var. 27 ayda 290 işlem filan. Güzel bir sisteme öyle bir kaç gün veya hafta içinde sahip olmak kolay değil. LArossıan'a sorun bakalım elindeki sistemelri çıakrtması ne kadar zamanına mal olmuş. Ne kadar emek o kadar ekmek.
Çok mükemmel bir sistem diye ya da sistem yarıştırmak adına koymadım ama bu sistem 5 dklık olmasına rağmen yatayda fazla işlem yapmıyor. Hatta bunun abisi var 26 Kasımda 56850den al vermiş, 9 aralık 63,325ten sat vermiş 10 Arlaık 63,475ten al vermiş başka da işlemi yok. Yatayda da işlem vermemiş.
Sistemin yatayda çarpılmamasını sağlamanın da sizin elinizde olduğunu göstermek için yeni sistem tasarım çalışamalrımdan birinin grafiğini koydum.
[IMG]http://i45.tinypic.com/2wf62gz.png[/IMG]
Peki sistem kullanmayıp da ne yapacağız? Yurtdışına(yurtdışı endeks ve parite) göre mi hareket edeceğiz? DOwun yeni zirveler yaptığı Kasım ayında VOBun 65000lerden 56000lere düştüğüne dikakt edersek yurtdışı borsalara göre karar vermenin de yatyda çarpılan sistemden bir farkı yok. Çünkü ülkenin iç dinamikleri küresel dinamiklerden ağır basabiliyor.
Makro ekonomik gelişmelere bakmak da her zaman işe yaramaz. Bir akşam e-muhtıra yersiniz. Bir öğle arası Fitch not arttırır neye uğradığınız anlamazsınız. Dubai krizinden de bayramın 4. günü olması nedeniyle kurtulduk. Pazartesi sabah eksi gap olacaktı. Güniçinde gelen açıklamalara göre toparlayabilirdi.
Geriye kaldı hexen, FXçi tarzı vob grafiğini takip etmek.
Herkesin tarzı faklıdır. Anahtar kilit meselsi gibi. Bu yüzden önyargılı davrabmayarak elinizdeeki anahtarla bütün kilitleri açmayı deneyin. Deneme aşamsında tek kontrat giderseniz sermayeyi de tüketmezsiniz.
-
Hocam süper sistem valla.
Güle güle kullanın.
-
[quote=Cerphin;176159]yaw harbi cerphin'in anlamını bilen var mı..:D:D:D[/quote]
ben biliyorum diyordum ama kandırılmışım! .dng
[URL]http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=jerfin[/URL]
-
[quote=VOBiX;176275]Sistem işinin kötü olduğunu düşünenler için itirazım var.
[COLOR=red][B]Peki sistem kullanmayıp da ne yapacağız?[/B][/COLOR] Yurtdışına(yurtdışı endeks ve parite) göre mi hareket edeceğiz? DOwun yeni zirveler yaptığı Kasım ayında VOBun 65000lerden 56000lere düştüğüne dikakt edersek yurtdışı borsalara göre karar vermenin de yatyda çarpılan sistemden bir farkı yok. Çünkü ülkenin iç dinamikleri küresel dinamiklerden ağır basabiliyor.
Makro ekonomik gelişmelere bakmak da her zaman işe yaramaz. Bir akşam e-muhtıra yersiniz. Bir öğle arası Fitch not arttırır neye uğradığınız anlamazsınız. Dubai krizinden de bayramın 4. günü olması nedeniyle kurtulduk. Pazartesi sabah eksi gap olacaktı. Güniçinde gelen açıklamalara göre toparlayabilirdi.
Geriye kaldı hexen, FXçi tarzı vob grafiğini takip etmek.
Herkesin tarzı faklıdır. Anahtar kilit meselsi gibi. Bu yüzden önyargılı davrabmayarak elinizdeeki anahtarla bütün kilitleri açmayı deneyin. Deneme aşamsında tek kontrat giderseniz sermayeyi de tüketmezsiniz.[/quote]
yazınızın [B][COLOR=deepskyblue]bir kısmına[/COLOR][/B] da benim itirazım var.
ben hiçbir zaman sistem kullanmak kötüdür demedim. ama kırmızıladığım cümlenizin sonrasında yazdıklarınız, sistem kullananlar için de geçerlidir.
muhtırayı, dubai krizi haberini içeren bir sistem yazılamayacağına göre bu durumda sistem kullananların da terste kalmış olma olasılığı kullanmayanlarla aynıdır.
bana göre sistem kullanmayıp ne yapacağız sorusunun cevabı, "sistem kullanacağız" değildir.
ben sistem kullanmıyorum. kuvvetle muhtemel kullanmayacağım da.
bunu sistem kullanmayın anlamında söylemiyorum.
ama sistem kullanmayın hiçbir anlamı yok diyenlere verilecek cevapla sadece sistem sahibi olmak tek çözümdür tarzı yazılara verilecek cevap bence aynıdır:
"bu iş kişiye göre değişir"
-
[QUOTE=unlimitted;176279]
"bu iş kişiye göre değişir"[/QUOTE]
Evet bence de doğru... .brv Herkesin farklı kişilik yapısı ve risk algılaması var...