[QUOTE=enorton;176281]Evet bunlara da katılıyorum .brv.brv.brv
Tolga bu sistemin toplam getirisi nedir??[/QUOTE]
[IMG]http://i47.tinypic.com/k9jptv.png[/IMG]
Printable View
[QUOTE=enorton;176281]Evet bunlara da katılıyorum .brv.brv.brv
Tolga bu sistemin toplam getirisi nedir??[/QUOTE]
[IMG]http://i47.tinypic.com/k9jptv.png[/IMG]
[QUOTE=unlimitted;176279]yazınızın [B][COLOR=deepskyblue]bir kısmına[/COLOR][/B] da benim itirazım var.
ben hiçbir zaman sistem kullanmak kötüdür demedim. ama kırmızıladığım cümlenizin sonrasında yazdıklarınız, sistem kullananlar için de geçerlidir.
muhtırayı, dubai krizi haberini içeren bir sistem yazılamayacağına göre bu durumda sistem kullananların da terste kalmış olma olasılığı kullanmayanlarla aynıdır.
bana göre sistem kullanmayıp ne yapacağız sorusunun cevabı, "sistem kullanacağız" değildir.
ben sistem kullanmıyorum. kuvvetle muhtemel kullanmayacağım da.
bunu sistem kullanmayın anlamında söylemiyorum.
ama sistem kullanmayın hiçbir anlamı yok diyenlere verilecek cevapla sadece sistem sahibi olmak tek çözümdür tarzı yazılara verilecek cevap bence aynıdır:
"bu iş kişiye göre değişir"[/QUOTE]
aynı şeyden bahsetmişiz zaten. Sistemlerin çarpıldığı gibi diğer stratejilerin de çarpıldığı dönemler olacaktır. Ssitem kullanmayıp da kullanılacak diğer yöntemler sistem kullanmaktan daha iyidir ya da kötüdür diyemeyiz. Her stratejinin kendine göre dezavantajalrı vardır. Gökhan sistem bilmezdi fiyata göre alır satardı ama başarılı idi. (idi deme seebim şu an askerde olduğundandır) Bu da onun tarzı. Ama bir günde 54,000TLyi kaybettiği de olmuştur. HErkes kendi tarzını oluşturmalı. Piyasayı izleme imkanı olmayanlar için sistem diğer stratejilerden daha ön plana çıkmaktadır.
[QUOTE=Strategist;176292]Vobix no'olur yanlış anlama kötü bir niyetim yok harbiden ama [COLOR="Red"][B]yatada çarpılmayan sistem dediğin[/B][/COLOR] son 2 haftada mahvetmiş sermayeyi... Aşağıda resimde o kısmı ayırdım. Açılan pozlar önce kara geçmiş ama bir sonraki sinyal gelene kadar karı geri verip zarar yazmış.
Bunu hakikaten tartışma olsun diye yazmıyorum, çünkü sistem kullanmama rağmen ben de zırt pırt çarpılıyorum. "Çarpılmamanın çaresi sistem kullanmamaktır" diye saçma sapan bir iddiam yok, özellikle kendim de bu kadar çarpılırken...
Ancak düşüncem şudur: yukarıda yazdığım cümle ne kadar saçmaysa, "Sistemsiz para kazanılmaz" "Bu iş sistemsiz olmaz" gibi cümleler de en az o kadar yanlıştır.
[COLOR="Blue"][B]Piyasada para kazanmanın sistemli ya da sistemsiz hiçbir garanti yolu yoktur. Her yöntem ile para kaybedilir, her yöntem ile para kazanılabilir. Önemli olan, kendi tarzımıza ve düşünce yapılımıza, özellikle de kendi amigdalamıza uygun tarzı yakalamak... :)))[/B][/COLOR][/QUOTE]
Mavi yerde hemfikiriz +. .brv
Kırmızı yer için de
[QUOTE]Sistemin yatayda çarpılmamasını sağlamanın da sizin elinizde olduğunu göstermek için [U][B]yeni sistem tasarım çalışamalrımdan biri[/B][/U]nin grafiğini koydum.[/QUOTE] dedim yani üzerinde çalışıyorum ama bir çok sistmein kaybı bundan daha yüksek durumda. İstersek uğraşırsak bunu azaltmak imkansız değil. Ben ufaktan bir yol buldum gibi ama dediğim gibi sistem çalışma halinde.
Dediğiniz gibi sistem en iyisidir ya da sistem kullanmayın demek doğru değil. Sistem başlangıç için bana göre en önde yer alıyor. Kimsiine göre de en sonda yer alabilir.
[quote=Strategist;176292]Vobix no'olur yanlış anlama kötü bir niyetim yok harbiden ama yatada çarpılmayan sistem dediğin [B]son 2 haftada mahvetmiş sermayeyi... [/B]Aşağıda resimde o kısmı ayırdım. Açılan pozlar önce kara geçmiş ama bir sonraki sinyal gelene kadar karı geri verip zarar yazmış....[/quote]
kabaca gözle hesapladım 2.000 puan kadar zarar yazmış :rolleyes:
hoş değil tabii...çok ayıp bişey...
tesadüf işte...
yukarı kopacak demiyorum piyasa için...sadece ARALIK ayı geçen senede böyleymiş.taa ki 2009 OCAK gelene dek.ben hatırlıyorum 100/150 puana sıkıştığı oldu tüm günün...3-4 gün sonra NOEL başlıyor yurtdışında...varın hesabı siz yapın...
[IMG]http://ultraxs.com/image-95C9_4B2D10F7.jpg[/IMG]
[IMG]http://ultraxs.com/image-B1B2_4B2D10F7.jpg[/IMG]
arkadaşlar; haftalık, aylık veya güniçi imkb30 endeks grafiklerini inceyebileceğimiz site var mı? vob.org da veya bankaların sitelerinde çok küçük ve ayrıntı yok.. siz güniçinde WEBİX den mi yararlanıyorsunuz?
[QUOTE=bulicuk;176298]arkadaşlar; haftalık, aylık veya güniçi imkb30 endeks grafiklerini inceyebileceğimiz site var mı? vob.org da veya bankaların sitelerinde çok küçük ve ayrıntı yok.. siz güniçinde WEBİX den mi yararlanıyorsunuz?[/QUOTE]
Webix kimdir yawf. Tanımıyrum valla
[url]http://www.finnet.com.tr/f2000/genel/achartindex.aspx?PRO=YES[/url] adresine göz atın.
[quote=bulicuk;176298]arkadaşlar; haftalık, aylık veya güniçi imkb30 endeks grafiklerini inceyebileceğimiz site var mı? vob.org da veya bankaların sitelerinde çok küçük ve ayrıntı yok.. siz güniçinde WEBİX den mi yararlanıyorsunuz?[/quote]
burdaki arkadaşların hemen hepsi metastock ,matriks,foreks2000,ibs,euroline,finnet gibi teknik analiz programları ve veri sağlayıcılardan faydalanıyor.
öğretmen olduğunuzdan bahsetmiştiniz.piyasayı takip etme imkanınız yok ancak teneffüslerde bakma imkanınız olabilir ki bu da VOB gibi bir yerde çok yetersiz kalır.işiniz çok zor...çok ama çok düşük bir kaldıraçla oynamalısınız ki canınız yanmasın.
hatta hiç oynanamak belki sizin için daha bile hayırlıdır.birçoğumuz anlık takip ediyoruz bizi bile hallaç pamuğuna çeviriyorlar yeri geldiğinde...
sizin durumda olupta çok iyi teknik analiz bilenler belli noktalara STOP ve TP koyarak işlem yapıyor olabilirler.
işiniz zor vesselam...
dostlar, sorularımdan zannetmeyin hazıra konmaya çalıştığımı.. epeydir uğraşıyorum ama bulamadığımdan size danışıyorum.. şimdi bazı sistemlerin formülleri verilmiş, malüm exellde çalışan.. bu verileri girebileceğim bi taslak program linki verebilir misiniz?
teşekkürler Vobix.. şu acemilik yok mu ama halledeceğim inşallah..
[quote=VOBiX;176295]
Dediğiniz gibi sistem en iyisidir ya da sistem kullanmayın demek doğru değil. Sistem başlangıç için bana göre en önde yer alıyor. Kimsiine göre de en sonda yer alabilir.[/quote]
+.
Doğrudur abi... Bu konuda katılıyorum. Yeni başlayanların çoğu parayı 1-2 ayda batırıp bir daha bu işe dönmüyor... Şöyle orta halli bir sistem bile iyi para yönetimi ile bu tür felaketleri engeller... Bu işe yeni başlayan biri için sağlam bir sistem can simidi olabilir...
[quote=Strategist;176303]+.
Doğrudur abi... Bu konuda katılıyorum. Yeni başlayanların çoğu parayı 1-2 ayda batırıp bir daha bu işe dönmüyor... Şöyle orta halli bir sistem bile iyi [B]para yönetimi[/B] ile bu tür felaketleri engeller... Bu işe yeni başlayan biri için sağlam bir sistem can simidi olabilir...[/quote]
aldığın pozun yönü % 49
aldığın pozun miktarı % 51 önem derecesinde bence...