-
[quote=bulicuk;176298]arkadaşlar; haftalık, aylık veya güniçi imkb30 endeks grafiklerini inceyebileceğimiz site var mı? vob.org da veya bankaların sitelerinde çok küçük ve ayrıntı yok.. siz güniçinde WEBİX den mi yararlanıyorsunuz?[/quote]
Eğer gün içi takip edemeyecekseniz en azından başlangıç için VOB'u bir yatırım aracı olarak tavsiye etmem... Endeksin sadece 1.400 puanlık ters hareketi o an yatırdığınız paranızın %20'sini kaybettirir. 7.000 puanlık bir ters hareket yatırdığınız tüm parayı buharlaştırır... Gün içinde en kötü ihtimal saatte bir takip etmenin VOB için zorunlu olduğunu düşünüyorum... Ancak piyasayı iyi çözmüş biri gün sonunda günlük grafiğe bakarar çok iyi para yönetimi ile başarılı olabilir... Yeni başlayan biri için ise bu tarz bir yaklaşım intiharvari olabilir...
Belki önce hisse senetlerinde uzmanlaşıp oradan VOB'a geçmek düşünülebilir. Özellikle banka hisseleri endekse çok yakın hareket eder. Onların hareketlerini günlük grafik üzerinde tahmin etmeye çalışarak başlayabilirsiniz. Hisselerde başarılı iseniz ve daha yüksek kaldıraçla oynamak ve düşüşe de oynayabilmek isterseniz VOB'a geçersiniz. Çoğumuz böyle başladık...
-
[quote=Strategist;176305]Eğer gün içi takip edemeyecekseniz en azından başlangıç için VOB'u bir yatırım aracı olarak tavsiye etmem... Endeksin sadece 1.400 puanlık ters hareketi o an yatırdığınız paranızın %20'sini kaybettirir. 7.000 puanlık bir ters hareket yatırdığınız tüm parayı buharlaştırır... Gün içinde en kötü ihtimal saatte bir takip etmenin VOB için zorunlu olduğunu düşünüyorum... Ancak piyasayı iyi çözmüş biri gün sonunda günlük grafiğe bakarar çok iyi para yönetimi ile başarılı olabilir... Yeni başlayan biri için ise bu tarz bir yaklaşım intiharvari olabilir...
Belki önce hisse senetlerinde uzmanlaşıp oradan VOB'a geçmek düşünülebilir. Özellikle banka hisseleri endekse çok yakın hareket eder. Onların hareketlerini günlük grafik üzerinde tahmin etmeye çalışarak başlayabilirsiniz. Hisselerde başarılı iseniz ve daha yüksek kaldıraçla oynamak ve [B]düşüşe de oynayabilmek isterseniz[/B] VOB'a geçersiniz. Çoğumuz böyle başladık...[/quote]
düşüşede oynayabilmek istemek vob da bi hastalık zaten...ben içimdeki ayıyı yenene kadar hep kaybettim..
şimdi ne ayıyım ne boğayım...
ama endeks 150 bin diyorum :..::..:
ama artık zart diye uzunları kısaya ceviririm..kısayıda uzuna
-
bide yeni başlayana nerde alıcanı nerde satıcanı nerde stop olucanı nerde karı cebe atıcanı,oynayacağı vadeyi (kısa-uzun-orta)
bunların hepsini poz alırken bilmesini öneririm...bunlardan birini bilmiyosa kaybetmek çok kolay...
-
ben çoğunlukla, gün içerinde destek bölgesinden uzun pozisyon alarak günibirlik işlemler yapıyordum.. hisselerle 1 yıllık bi mazim var; ama vob kurtlar sofrasıymış..
-
-
[QUOTE=Astatin;176309]MS de MOST yok değilmi_[/QUOTE]
Yok olsa zaten tam süper olacak... Aslında Most çok basit, birisi MS ye aktarabilir aslında... mehmet.ferit üstat boş bir vaktinde yapsa çok makbule geçer...
-
Birisi birara Mostun muadili diye bir trailing stop formulu vermişti ama mosttan biraz farklıydı... Mostta ema ya göre hesaplanan trailing stop var, orada fiyata göre hesaplanmıştı... Biraz anlayan değiştirebilir aslında, benim artık formul görmekten midem bulanmaya başladı bu aralar :::
-
bu matriks te olanını kastetmediniz sanırım[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/7648/most.jpg[/IMG]
-
acemiyim ya her şeye atlarım artık:::
-
Bu most u yapan matrix çalışanı arkadaş tanıtımını yapmıştı bi ara, kendiside vobda bunu kullanırmıştı, ama şimdi durumu nedir bilmiyorum:) en son 8 ile 0,43 girdiğini ve en iyi kazancı yaptığını, çok alıp sattırdığına bakılmaması gerektiğini falan söylediydi, bu değerlerle 5 dakikalıkda o vakit baktık ama bişeye benzemiyodu, belki değerlerle oynaya oynaya forumda düşüş vede çıkış haftalaraındaki performansıda göre bişeyler yapılabilir, yatay piyasada çok al sat yaptırdığından epey dandik bişey most...saygılar....
-
[QUOTE=Strategist;176236]DAX kırdı da ne oldu? :..:[/QUOTE]
dax, liner graflarda daha kırmadı o desteğini.. zaten semi-log bakarsak dax,dow,spx v.s. hepsi de çoktan aşağı kırdılar ve yukarı dönüp kırdıkları yeri test ettiler bile..:)))
ama liner garaflarda daha kırılmadı.. ee hangisine bakacağız, liner mi, log mu dersen.. bunun tartışmasını daha önce de yapmıştık, canın hangine bakmak istiyorsa ona bak derim..:..:
işte dax'ın liner grafı... ayuluktan vazgeçiremezsin beni..::::::
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i311906_dax-19.12.bmp[/IMG]
-
[QUOTE=unlimitted;176278]ben biliyorum diyordum ama kandırılmışım! .dng
[URL]http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=jerfin[/URL][/QUOTE]
ehühühüü ben jerfin'in değil, Cerphin'in anlamını bilen var mı diye sormuştum ama..:::.kom