sn martoniki Allah nazardan saklasın ,uzun ve sağlıklı mutlu bir ömür versin ....
Printable View
sn martoniki Allah nazardan saklasın ,uzun ve sağlıklı mutlu bir ömür versin ....
750 kısa...stobum yakın...bı daha bu sansı bulamayabılırım...
[quote=enorton;176964][URL]http://www.sahibinden.com/sifir_olu_gibi_!-30WQQaXQQ19450847WQQpXQQdisplayitem[/URL]
::: ::: :::[/quote]
patron, pscal ı bu siteelrden birinde satışa koysana..açık arttırma falan..ya hiç ben alışveriş yapmadım bu ikinci el sitelerinden... orda fatura işi v.s. nasıl halloluyor kişiden kişiye satışlarda..
misal ben bir tane dolap koydum satışa 200 liradn..satıldı..fatura kesme işi noluyo...
[quote=Astatin;176962]paritede rölantiye geçtim... 2 olmuş 7...geçen seferki gibi olmasın diye beklemedeyim:..: hatta anaparayı çekeceğim...gerçi eurusd de o 2 olacak 10 sözümüz var ama, o sözü tutmamam kimseye komass..öyleyse tutmasamda olur[/quote]
2'ni 10 olmasını istiyosan, usd/try'ye bak derim.
çok ama çok nefis hareketler çektiler.
kopuş yakındır.
ne yöne sölemeyeyim ki al-sat-tut tavsiyesi diye anlaşılmasın.:..:
[QUOTE=Astatin;176962]paritede rölantiye geçtim... 2 olmuş 7...geçen seferki gibi olmasın diye beklemedeyim:..: hatta anaparayı çekeceğim...gerçi eurusd de o 2 olacak 10 sözümüz var ama, o sözü tutmamam kimseye komass..öyleyse tutmasamda olur[/QUOTE]
Asti bencede eur/usd tepki yaparmı diye bakmak lazım, ama yapsada yine aşağıya düşecek yine düşecek:) bu topikte 16,12,2009 da aşağıdaki gönderide yazdıklarımın arkasındayım:)
[QUOTE=bull market;174997]Eur/usd düşüşte.... hedef 1,35 lerde:) oradan 1,40 üzerine gider gibi yapar ve gider, oradanda 1,32 lere çakılır, sonrasına bakarız, kışın hareket budur diyorum, grafik çiziktiremiyorum:)
Bu anlamda, dolar/tl =1,5000 üzeri ve altına iner çıkar oynar bi süre...
euro/tl =2,00 tl ye ağır aksakda olsa düşüş yapar...
dolar / euro 0,76 seviyelerine:)
Projeksiyon bikaç aylıktır...saygılar....[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;176969]patron, pscal ı bu siteelrden birinde satışa koysana..açık arttırma falan..ya hiç ben alışveriş yapmadım bu ikinci el sitelerinden... orda fatura işi v.s. nasıl halloluyor kişiden kişiye satışlarda..
misal ben bir tane dolap koydum satışa 200 liradn..satıldı..fatura kesme işi noluyo...[/QUOTE]
Valla soru ciddi mi yoksa şaka mı anlamadım ama ben ciddi olduğunu varsayarak cevap vereyim :)
Ürün sıfırsa fatura kesmek zorundasın, ama 2. el ise fatura falan yok...
Oradaki ilanı paylaşma nedenim ise aracı tanıtan cümleleri yazan kişinin esprili, zeki ve alaycı açıklamaları idi :)
[quote=enorton;176972]Valla soru ciddi mi yoksa şaka mı anlamadım ama ben ciddi olduğunu varsayarak cevap vereyim :)
Ürün sıfırsa fatura kesmek zorundasın, ama 2. el ise fatura falan yok...[/quote]
pascal satışı kısmı geyiktide, 2. el satış kısmı ciddiydi..nassı abi şimdi ben ordan 10000 lik eşya satsam vergi mergi faturlaeyin falan hiçbir şey yok mu? ayrıca sıfır mı ikinci el mi olduğuna kim karar veriyor veya denetliyor
[quote=Astatin;176973]pascal satışı kısmı geyiktide, 2. el satış kısmı ciddiydi..nassı abi şimdi ben ordan 10000 lik eşya satsam vergi mergi faturlaeyin falan hiçbir şey yok mu? ayrıca sıfır mı ikinci el mi olduğuna kim karar veriyor veya denetliyor[/quote]
la ne faturası ya :::
fatura matura yok...orada söz senettir :::
2.elde ne faturası olacak asti?adam evine bi dene buzdolabı almış kullanmış yenisini alırken eskisini elden çıkarıyor.bunun için beyaz eşya tükkanı açıp vergi dairesine tescil ettirip fatura-irsaliye bastırıp onnan sonna mı satacak yani şindi o eski buzdolabını?etme eyleme lem...
yok öyle bişey.birçok sıfır ürün bile faturasız satılıyor.ben aldım gittigdiyordan.sony foto makinaesi...kutusunda sıfır açılmamış.4 senedir kullanıyoruk tık yok :::
bir sürü şey aldım bu şekilde gittgidiyor ve ebay den.2.el değil ama hep sıfır.bazı satıcıları fatura kesiyor.
[QUOTE=Astatin;176973]pascal satışı kısmı geyiktide, 2. el satış kısmı ciddiydi..nassı abi şimdi ben ordan 10000 lik eşya satsam vergi mergi faturlaeyin falan hiçbir şey yok mu? ayrıca sıfır mı ikinci el mi olduğuna kim karar veriyor veya denetliyor[/QUOTE]
ikinci el satışlarda (gayrimenkul ve otomobil dışında) vergi, harç vs bir şey var mı normalde? Yok :) O yüzden internette de yok...
Sıfır ürün satıyorsun diyelim, bu ürünün faturası olması lazım... Sen nerden aldın bu sıfır ürünü? Kaçak getirmediysen illa ki faturası, garantisi vardır... Kaçaksa zaten bu başlı başına suç :::
Kaçak değilse zaten fatura kestirmiş KDV, ÖTV vs neyse vergisini ödemişsin demektir... Bir malın bir kere vergisi olur (gayrimenkul ve otomobil dışında)...
Bence sen bunları biliyorsun da, neden soruyorsun anlamadım :)
[QUOTE=TÜRKOĞLU;176974]la ne faturası ya :::
fatura matura yok...orada söz senettir :::
2.elde ne faturası olacak asti?adam evine bi dene buzdolabı almış kullanmış yenisini alırken eskisini elden çıkarıyor.[B]bunun için beyaz eşya tükkanı açıp vergi dairesine tescil ettirip fatura-irsaliye bastırıp[/B] onnan sonna mı satacak yani şindi o eski buzdolabını?etme eyleme lem...
.[/QUOTE]
Dediklerini yapsa bile ikinci el ürüne fatura kesebilir mi ;)
euru usd eksiye gecmek uzere.
sistemi sat a dönen veya dönme hazırlığında olan var mı? ben de mi hata var yoksa?