-
[quote=okansak;177049]astı senıde tebrık ederım parıtede ongorundoğruydu
çok sabırsız olmasaydım sızı ıstanbuldan uçak ıle aldırırdım))))[/quote]
ben sabırsız olmasaydım, bizi aldıracağın uçağı satın alırdım::: uçak seyahati sana bedava gelirdi...
(uçak biletlerimizi almayı kasttettin değilmi...:):) yoksa özel uçağın olması ihtimalinden mi bahsettin:eek::eek::eek::eek:..)
-
astı yarın parıte ıçın ne dersın tepkı gelırmı
-
[quote=okansak;177051]astı yarın parıte ıçın ne dersın tepkı gelırmı[/quote]
tüm veriler mixed!!! şimdi parite şu sorunun yanıtını arıyor...acaba hangi tarafın (eur, abd) verileri daha boktan...buna karar verdiği zaman yön bulacak 1.4250-1.4335 arası benim için no trade yeresi...1-2 haftada %5 küsür düşmüş pariteyi en azından 1*2 gün izlemek gerekşr...yinede 1.42 altı tufan..kırarsa tabi
-
[quote=ccarcabuk;177043]sayın inderegandi
dow grafları için teşekkürlerde neder graaflar size göre bir kaç cümleyle özetleseniz.
tşk[/quote]
Sayın ccabuk özet olmasın diye 1929-2009/1982-2009/2002-2009 olarak bölüm bölüm getirdim eldeki teknolojiyle, okuma çeyrek yıllık, aylık, 7 günlük ve günlük olarak,
1.çeyrek yıllık ta devasal bir OBO varki bizim kırılan obo lara benzemez 1998 -2009 arası, tutarsa hedefi dovu haritadan siler, kapitalizmin sonu olur,2012-2015 lere kadar uzadığı için bahsetmeye değmez, ABD de buna izin vermez,
2.Aylıkta 1982 kırılması ile başlayan yükseliş devam ediyor, indikatör bunu doğruluyor, ama iki üç seneye yayılan bir periyot ve hedefi 1982 den trend line yakalamaktır, zaman içinde bu olcaktır, bu günden yarına beklemeyin,
3.7 günlükte 10800 birinci,11500 ikinci yatay dirençlerdir ve 1998 den gelmektedirler, yine 2000 den gelen alçalan trend dovu olası düşüşlerde 8000 lerde karşılamaktadır ve son olarak 2008 zirvesinden gelen alçalan trend 107xx lerde dova karşı koymaktadır, bu bölümün özeti dovun işi kolay deyildir, 11500 TOBO hedefine gidebilmesi için sırasıyla 107xx,10800 leri ciddi kırması gereklidir, benim görüşüm 1000 veya 1500 puanlık bantta 10800 en olmak üzere 2010 u yatay bantta dinlenerek geçireceğidir,
4.Günlükte 2008 den gelen alçalan trend dovu 10500-600 lerde karşılamaktadır, sonrasında 10800 vardır, yine dovun 9 aylık devasal takozun altına sarkması ve kırmış olması dovun olası yükseliş ataklarında takoz ucuna 108xx lerde çarpmasına neden olacaktır, özetle benim görüşüm 10800 ler dov için 2010 un büyük bölümünde en olacak ve dovun 108xx en olmak üzere 1000 -1500 puanlık bir bantta 2010 yılının büyük bölümünde dalgalanacağıdır, makro gelişmelerden dxy ve 10 yıllıklardaki yükseliş çabaları bunu destekler niteliktedir, 2010 da soygundan çıkan ekonomiler, artk reel kesime odaklanmak zorundadır, 2010 için temel sorun artık istihdam ve reel ekonomi olacaktır, yani çarklar çevrilmeye çalışılacaktır, bu dönemde değeri artmış dolarla zora düşmüş gelişmekte olan pazar ekonomileri, fonlanacak, talan ve soygun, canlanan ekonomik aktivitelerle artarak devam edecektir, 2010 un son çeyreğinde bunun sorgulaması yapılacaktır, yükselen dolar kuru bizde bir IMF anlaşması için uygun zemin oluşturacaktır, dolar tahminim ilk 6 ay için iç ve dış nedenlerle yükselen bir ivme yaşacaktır, gelişmekte olan pazarlar fonlanacak, kış palamudu gibi yeni soygunlar için yağlanmaya bırakılacaktır,
-
son 57.000 den yukarı çok temiz bir İTKİ var.eğer bugün burası geçilmeseydi buraya yani 65.650 seviyesine belkide son etiket yapıştırılacaktı...
fakat bu tepe bugün geçildi bu durumda ya düzeltme bitti ve devasa bir hareket başladı alır bizi 70.000 lerin üstüne atar ya da GENİŞLEYEN YASSI düzeltmenin alt dereceli b dalgası bitti ya da bitmek üzere...bu bitince kutucuk içindeki bölgeye c için iner ve burada 2 or B tamamlanır ardından kocaman bir 3 veya C gelir...
tikkatli olmak lazım...bunlar sapık ve bunu yapabilirler...hala ne olduğu belirsiz bir IMF var...ve abd de yeni paket şu bu gelebilir...şu an global anlamda en ballı piyasalardan birisiyiz burası bir gerçek.yunanlılar v.s. kıvrım kıvrım kıvranırken bizim notlar falan arttırılıyor...
bundan 3-4 ay öncesine kadar zirveden düşüşte ilk dibin MART ta tamamlandığını düşünüyordum.ama bir süredir dibin KASIM 2008 de yapılmış olabilieceğini düşünüyorum.bu durumda devasa bir İTKİ ilerliyor demektir...ve piyasayı 75.000 in üstüne taşır...piyasamız tarihi bir yeni yüksek yapabilir...
sadece bir alternatif...öyle olur,böyle olur herşey olur belkide yarından itibaren yeni diplere yolculuk başlayacak bilmiyoruk...ama her harekete hazır olmak ve şartlanmamak adına böyle bir olasılığı unutmayalım...
[URL="http://ultraxs.com/share-EBEB_4B3121AA.html"][IMG]http://ultraxs.com/image-EBEB_4B3121AA.jpg[/IMG][/URL]
-
:..::..::..:
:..:150 :..:bin :..:150 :..:bin
-
turkoğlu ustad o kadar guzle dokturmussunkı bana sadece senı tebrık etemk kaldı
kelımelerım kıfayetsız kaldı
-
[quote=7410;177056]:..::..::..:
:..:150 :..:bin :..:150 :..:bin[/quote]
mallar duruyor mu? :..:
sen ondan haber ver :::
59 dan aldın 159 dan verir çıkarsın.sen sağ ben selamet :p
-
[quote=okansak;177057]turkoğlu ustad o kadar guzle dokturmussunkı bana sadece senı tebrık etemk kaldı
kelımelerım kıfayetsız kaldı[/quote]
abi böyle konuşma havaya giriyoruk,gaza geliyoruk...tutmaz filan sonna bizi taşlan sopaylan kovalarsınız :::
-
[quote=TÜRKOĞLU;177058]mallar duruyor mu? :..:
sen ondan haber ver :::
59 dan aldın 159 dan verir çıkarsın.sen sağ ben selamet :p[/quote]
duruyo duruyo :)
boşuna sırıtmıyorum yani :)
-
[quote=TÜRKOĞLU;177059]abi böyle konuşma havaya giriyoruk,gaza geliyoruk...tutmaz filan sonna bizi taşlan sopaylan kovalarsınız :::[/quote]
turkoğlu merak etme en kotusu rakı soframızda mezemız olur.lelele
-
[quote=okansak;177061]turkoğlu merak etme en kotusu rakı soframızda mezemız olur.lelele[/quote]
rakı dedin aklıma cola geldi...günde 1,5 litre içiyordum önceden.2 aydır ağzıma 1 damla kola sürmedim...bugün nasıl canım çekti üüü...neyseki evde yoktu içmedim...
sigarayıda bıraktım onu hiç canım istemiyor misal...ama cola pifff feci bişey...