-
sn Amon Ra zaten saptırma alabildiğine olmuş ,yönetimdekilerin menfaatleri doğrultusunda ,araştırırsak bizim dinimizdede ne kadar saptırma var görebiliriz.
Benzeşim normal çünkü kaynak bir bize açıklanmayan bir ton peygamber bu dünyayı ziyaret etmiş ....
-
[quote=TÜRKOĞLU;177895]evet zeitgeist süper gerçekten.ama birkaç farklı versiyonu falan var sanırım.addendum vardı mesela benim hatırladığım ben onu izlemiştim.aslında boş bir vakitte baştan sona tekrar bir izlemek lazım.ilk izlediğimde tam dikkatli izlemedim.[/quote]
peki bu adamlar madem bu kadar güçlü,dünyayı,finansı,dini yönetiyorlar.Sözüm ona onların bu kirli çamaşırlarını ortaya çıkaran filmi engelleyecek güçleri yok mu...:)
Samimi bir yapım değil...Tamamen izleyenleri,"ulen tamam işte ben biliyordum zaten,başka bi yolu yok,o yüzden benim cebimde bu kadar para yok" dedirtip,rahatlatıp,regule etmek için oluşturulmuş bir yapım kanımmca...
-
[quote=ares;177904]ilk bölümde din için anlatılanlar ters gibi , ama mantıklı düşünürsek orada anlatılmak istenen dinin kitleleri yönlendirmedeki gücü ve bu güç birilerinin elinde oldumu al sana bedava köle .İnsanlar başlıyor yaradan yerine yaratılana kulluk etmeye ....:o[/quote]
.brv.brv.brv.brv
-
Para bizde var, sokaktaki insanda yok, böyle bir zamanda söyleyin bakalım, ben borsada al sat yapıyorum diye, ayıp olur herhalde vatan evladına, öyleyse pela bize düşman bizde ona, ya o bizim paramızı alacak ya biz onun, palanın hedef kitlesi biziz bunu unutmayın, öyleyse hesabı iyi yapın, elbet fırsat verecek ve oradan bastıracağız, bütün gücümüzle biz ky yiz, shortluk damarımızda var bu yüzden ayuyuz anlayacağınız, özgürlüğümüz bu yüzden, boğa kasanın işidir, güçlü sermaye ister, alır götürür, hükmeder, bu yüzden kasada onlar, boğada onlar, biz soyguncuyuz yol keseriz, furgun yaparız, ortamı kollarız, organize deyiliz, bireyseliz, özgürüz kısacası,....tutsak deyiliz,.....
-
[QUOTE=AMON RA;177903]Hareket hakkında bilgim yok ama mısır inanışıyla hristiyanlık ve musevilik inanışlarının bu kadar yakın olması çok ilgi çekici! Bu durum bana göre bu dinlerin ilahi olmadığını göstermez ama saptırıldığını gösterir zaten bizim inanışımızda bu yönde![/QUOTE]
Hristiyanlık ve Yahudilik saptırılmasaydı Kuran inmezdi zaten, o konuda hemfikirim ama bu belgesel açıkça Hz. İsa diye birinin hiç varolmadığını iddia ediyor... O dönemde yaşayan tarihçiler hiç isa diye birinden bahsetmemişler falan vs... Yoksa orta doğu kültürü, paganizm, israliyat bütün dinleri etkileşmiştir... Mesela bizim din olarak ya da gelenek olarak bildiğimiz bir çok şey de aslında paganizmden kalmadır...
Ama siz bu benzerlikleri ortaya koyup daha sonra eski mısır tanrısı ile Hz. İsa yı karşılaştırırsanız ve bunun sonucunda Hz. İSa diye biri hiç yaşamadı derseniz bu benim inancıma ters düşer... Hz. İsanın gösterdiği mucizelere ya da 12 havari meselelerine hiç girmiyorum... Hz. İsa Kuran'a göre vardır;
"Allah nezdinde İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona "Ol!" dedi ve oluverdi." (Al-i İmran Suresi, 59)
"...Meryem oğlu İsa'ya da mucizeler verdik. Ve onu, Rûhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. (Ne var ki) gönlünüzün arzulamadığı şeyleri söyleyen bir elçi geldikçe ona karşı büyüklük tasladınız. (Size gelen) peygamberlerden bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürdünüz." (Bakara Suresi, 87)
"Melekler demişlerdi ki: Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir Kelime'yi müjdeliyor. Adı Meryem oğlu İsa Mesîh'tir; dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah'ın kendisine yakın kıldıklarındandır." (Al-i İmran Suresi, 45)
"Hatırla ki, Meryem oğlu İsa: 'Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın elçisiyim, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak geldim', demişti. Fakat o, kendilerine açık deliller getirince: Bu apaçık bir büyüdür, dediler." (Saf Suresi, 6)
-
[QUOTE=ATHLON;177908][B]peki bu adamlar madem bu kadar güçlü,dünyayı,finansı,dini yönetiyorlar.Sözüm ona onların bu kirli çamaşırlarını ortaya çıkaran filmi engelleyecek güçleri yok mu...:)[/B]
Samimi bir yapım değil...Tamamen izleyenleri,"ulen tamam işte ben biliyordum zaten,başka bi yolu yok,o yüzden benim cebimde bu kadar para yok" dedirtip,rahatlatıp,regule etmek için oluşturulmuş bir yapım kanımmca...[/QUOTE]
Evet bu da güzel bir bakış açısı... Dedikleri kadar güçlülerse bu belgeseli de engellemeleri gerekir... Belki de bizim böyle düşünmemiz için belgeselleri engellemiyorlardır :)
Ya da bu belgeselleri hazırlayanlar da onlar :)
Ben hayatta hiçbir kimseye hiçbir şeye direk inanmam, sorgularım, araştırırım, eleştririm... Zeitgeist artık bir fenomen oldu... Belgesiz dayanaksız bri çok iddia var içide ve bunları size verirken sanki hipnotize edermişcesine veriyor... Ayrca sinemasal olarak da hiçbir zevki yok...
Michael Moore un belgeselleri benim açımdan bu sebeplerden ötürü zeitgesite göre çok çok daha iyilerdir... Herşey belgeli, şahitlidir ve olaylar tam bir kara komedi şeklinde anlatılır... Şu sıralar sinemalarda olan KAPİTALİZM: BİR AŞK HİKÂYESİ adlı belgeselini daha izleyemedim ama merak edenler Atilla Dorsayın eleştirisini aşağıdaki linkten okuyabilirler...
[url]http://www.sabah.com.tr/Ekler/Cumartesi/Yazarlar/2009/12/12/ey_amerikalilar_sermayeye_karsi_birlesin[/url]
-
kim short....
1-yogunlukla endekste mal tasıyanlar...hedge maksatlı shortlar...bunnar çogunlukta...
2-bu çıkışın bittigine inanan ve short olan vetan evlatları....bunnar birincinin yarısı...
3-kısa ve çok kısada shortlar....
ARALIGI ....65 000 le kaparsa kim kaybeder....
1-ilk sıktaki hedge maksatlı yawrular....endeksteki karlarını yok etmiş olurlar...
2-ikinci sıktaki vetan evlatları ayvayı çig yer...
3-bu gurup önemli degil...500 puana oynuyor bunnar....
KİM KAYBEDECEK BU VADEDE....birazdan yazarım...sizde yazın....
-
Herkesin kendi hayatı ile ilgili icraatları kendi takdiri, ama kendi tercihlerini anlatırken, başkalarının tercihlerini hor göstermek bence çok şık değil.. Bir olay anlatayım; iş vesilesi ile bşr japonla konuşuyorduk..mesele din konusuna geldi..adam dediki, biz budist doğar, hristiyan olarak evlenir, taoist olarak yaşar, budist olarak ölürüz...(sıralarını karıştırıyor olabilirim)...biz şaşkın şaşkın bakarken açıkladı: biz toplum olarak sosyal eğlenceleri çok severiz ve iş hayatında aşırı disiplinli olsak da diğer zamanlarımızı ve hayatı çizgifilm tadında yaşamayı severiz. doğum, evlenme, yaşama, ölüm le ilgili ritülller hangi dinde veya felsefede daha çarpıcı ve hoş geliyorsa o mevzuda o ritüeli tercih ederlermiş...ama yaşamda herkes yine varsa kendi dini inançlarını da yerine getirir .... :)
Bu arada yılbaşı ve çam ağacı için not: Çam ağacı geleneği Göktürklerde varmış hatta hristiyanlar doğu anadolu civarlarına geldiklerinde Türklerden almışlar yada Türklerinkine uyarlamışlar bu işi... v.b. geçenlerde yaşlıca bir bayan sümerolog konuşuyordu..doğruluk derecesini bilemiyorum tabi.. ama örtünme v.b. gibi olayların da bilinen dinlerden daha eski geçmişi var. Bir Din'i her toplum aynı algılamıyor. SA'ya giderseniz, ve mezar başında ellerinizi havaya kaldırarak dua ederseniz polis başınıza dikilir varsa..bu hareketi putperestlik olarak algılıyorlar mesela...biz de Kuran bel hizasından aşağı seviyede bir yere konmaz saygı göstergesi olarak, ama mesela afrikalı hacıların üzerine oturduğunu hatta yastık niyetine yerde kullandıklarını görmüştüm, mezar taşına yazı-resim koyamazsınız orda yasaktır, ama Osmanlıda ve Türklerde bu işin sanatı bile var... v.b v.b. v.b. yani aynı Din için bile statik kurallar yada algılayışlardan bahsedemeyiz.. Din algılayışı, o halkların tarihsel geçmişi ve yaşadığı coğrafya v.b. çok şeyle de ilgili....
-
Yatay piyasa devam etmekle birlikte, Her an herşey olabilir bekleyeceğiz, macd kısa vadeli de olsa bir düşüş isterken, diğer indiklerdeki karışık görünüm yatay piyasanın bir sonucu olarak gözümüze çarpıyor, hreketi görüp atk yapmak mantıklı olan, günlük ve altmışlık olarak, rast gele,......
-
Asti'ye ek:
Aslında Nobel Baba da yeşil renkliymiş ama Coca Cola onu kırmızı yapmış...
Kaynak: Sunay Akın...
-
[quote=indregandi;177901]Karamsar olmayalım benim tek amacım var, Kuzzu bunu dedi, palayı ağayı soymak, gözüm başka bir şey görmüyor, sistemli sistemsiz bütün unsurlarımla ve bilgimle,.... bunu da yapacam inşallah, daha organize olamazlar, artık donanım bizdede var, işleri zorlaşıyor her geçen gün,......[/quote]
İnşallah diyim dostum,ama yanılıyorsun,kasa kaybetmez,hep önde daima
öndedirler,olmazsa oyunun kuralını iptal ederler..Olmazsa zorla alırlar..
Dünya endeksleri destekleri kırmış vetan evlatları shortlamış,piyasa
kapanmış,bir açıklma 50 milyar dolar geliyor...ahanda girdimi % 50
oooooffffff of Allahım ne edecüük biz bu işleri sonunda bilmiyorum...
NEEYYYYYYYSE anladınız...
BİR DEĞİL BEŞ DEĞİL .............üüü
-
[CENTER]don gömlek .. ne var ne yok .. full kaldırac .. flat ... ehueuuehue:D:D:D
[B][COLOR="Purple"][SIZE="7"]zifd[/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
[SIZE="5"][CENTER]zeroişlemflatdevam[/CENTER][/SIZE]