-
[quote=enorton;177942]Evet Kurandaki ilk ayetler de bu yöndedir zaten... Bugünkü müslümanların daha çok önem verdikleri ( ya da öğle göründükleri) namaz, oruç vs gibi ibadetler ile ilgili ayetler daha sonra inmiştir.. Allah ilk olarak ticarette hile yapmayın, insan öldürmeyin, yetim hakkı yemeyin, hrsızlık yapmayın gibi direk sosyal yaşamla iligili tüm dinlerde ve toplumlarda yasak olan şeylerin yapılmamasını öğütlemiştir... İbadetler bunlardan sonra gelir...
Son sözüm;
[B]En doğrusunu yalnızca Allah bilir...[/B] Ben bildiklerimi inandıklarımı yazdım haddim olmayarak... Bana senin söylediklerin yanlıştır diyenleri saygıyla karşılıyorum ama kendilerinin doğru dediklerini de [B]geçerli kaynaklardan[/B] ispat etmeye davet ediyorum...
Bir ilahiyatçı hocamızın Kuran Mealinin Önsözünde dediği gibi;
[B]"Tüm övgüler o Allah'a ki, Kur'an'ı insanlık dünyasına indirdi. Salat ve selam olsun o Peygamber'e ki, Kur'an'ı insanlığa tebliğ edip bildirdi. Allah indirmeseydi, inmezdi; o Resul bildirmeseydi, bilinmezdi. Rahman, rahmetiyle öğretti Kur'an'ı; onunla iyiye ve güzele kılavuzladı insanı. Yozlaşmamışsa insan, bozulmamışsa iman, kirletilmemişse irfan, [COLOR=red]Hakk'a ve doğruya götürmede yeterli olacaktır Kur'an."[/COLOR][/B][/quote]
Ayetlerle Namaz
"Namazı dosdoğru kıl. Şüphesiz namaz; insanı her türlü hayasızlıktan, çirkinlikten ve kötülükten alıkoyar." (Ankebut 29/45)
"Sizi cehenneme sevk eden nedir? Namaz kılanlardan değildik" derler (Müddesir 74/42-43)
"Namaz, müminlere vakitli olarak farz kılınmıştır" (Nisa 4/103)
"Namazlara hele orta namazlara dikkat edin ve gönülden boyun eğerek Allah'ın divanında durun" (Bakara 2/298)
"Muhakkak namaz, fahsa(iğrenç) ve münker (kötü) şeylerden vazgeçirir" (Ankebut 29/45)
"Namazı doğru kılın… Kendiniz için her ne hayır (yapıp) gönderirseniz Allah yo-lunda onu bulursunuz. Şüphesiz Allah yapkıtlarınızı görüyor" (Bakara 2/110)
"İman edip iyi amel yapan ve namaz kılıp, zekat veren kimselerin Rableri indinde mükafatları şüphesiz kendilerinindir. Ve onlara bir korku yoktur. Ve onlar mahzun olacakdeğildirler." (Bakara 2/277)
"Hele o namaza devam eden kullarıma bak... İşte bunlara yarın büyük bir mükafat vereceğim." (Nisa 4/962)
"And olsun ki, eğer siz namazı kılar, zekatı verir ve peygamberlerime inanır, kendilerine kuvvetle yardım eder, mallarınızı Allah yolunda güzel bir şekilde harcarsanız o taktirde kabahatlerinizi örterim ve mutlak sizi altından nehirler akan cennetlere koyarım." (Maide 5/12)
"İyiliği emredenler, kötülükten alıkoyanlar, namazlarını dosdoğru kılanlar, Allah'a ve elçilerine itaat edenler, Allah onlara merhamet edecektir. Kuşkusuz Allah'ın her şeyi yapmaya gücü yeter ve her işinde hikmet vardır." (Tevbe 9/71)
Hadislerle Namaz
"Sabah namazı dünya ve içindekilerden hayırlıdır"
"Allah'ın en çok sevdiği amel vaktinde kılınan namazdır" (Buhari-Müslim)
"Namaz dinin direğidir. Kim namazını kılarsa dinin direğini dikmiş olur. Kim de namazını kılmazsa dininin direğini yıkmış olur. (Hz. Muhammed)
Peygamber Efendimiz (sav) bana dünyada üç şey sevdirildi buyururken bu üç şeyden birinin namaz olduğunu bildiri-yor.
"Muhakkak namaz, insanı bütün kötülüklerden alıkoyar"
"İşte bu iki namaz (yatsı ve sabah) münafıklara en ağır gelen namazdır. Bunlarda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilseydiniz diz üstü emekle-yerekte olsa namaza gelirdiniz. (Ebu Davut, Salat 47)
"Suyun kiri giderdiği gibi, beş vakit namazda günahları yok eder" (Nesai, Salat 7)
"Ey Ademoğulları kalkınız; insanları yakmak için hazırlanmış olan ateşi namaz kılarak söndürünüz." (Hz. Ebu Bekir (rh))
"Mü'min ile kafiri ayıran fark namazdır."
Peygamber Efendimiz "Namaz kalbimin neş'esi gözümün bebeğidir" buyurdu.
Ashab-ı Kiram ibadetler içinde bir tek namazı terk etmenin küfür sayılacağını söylediler. (Tirmizi)
"Namaz kıldığın zaman veda eden gibi namaz kıl." (Gazali)
Namazla İlgili Özlü, Güzel Sözler
"Dünyada ruh ve kalbin gıdası, stres ve sıkıntıların ilacı kabirde ışık, sıratta Burak olan namazın yerini başka hiç bir şey dolduramaz."
"Karını düşünen, zarardan kaçan insan için namaz kılmak kadar önemli bir kazanç ve namaz kılmamak kadar büyük bir kayıp yoktur."
"Nefsin ve şeytanın seni namazdan alı koymak istedikleri vakit derhal davetin nerden geldiğini düşün"
"Dünyadan ayrılan kimse gibi namaza durun, dünyaya el sallayıp son defa bakan yolcu gibi namaza durun"
"Namaz; mü'mini Allah katına yükseltip O'na kavuşturan bir miraçtır"
"Namaz; kalbi pekiştiren ona kuvvet ve metanet kazandıran bir nurdur."
"Namaz; gönülleri ferahlatan, ruhları aydınlatan bir şifadır."
"Namaz; mü'mini günlük faaliyetleri hakkında düzenli olarak Rabbine hesap vermesini sağlayan bir oto kontrol mekanizmasıdır."
"Namaz; fani ve fena olan şu dünyadan ebedi olan ilahi aleme açılan bir penceredir."
"Namaz; dua, zikir, tevbe, istiğfar, şükür, hamd, tesbih, tenzih gibi öğeleriyle mümini manen eğiten ve olgunlaştıran bir ibadettir
-
[b]***abonelerımıze not ımkb acılıs seansları verılerının yayında degısıklıge gıttı*** [/b]
ımkb bılgı sıstemlerı merkezı acılıs seanslarındakı verı yayımları ıle ılgılı
olarak degısıklıge gıttı. Buna gore acılıs seanslarında hısse senetlerıne ılıskın
fıyat bılgılerı acılıs seansının sonunda yayınlanacak.
ımkb bılgı sıstemlerı merkezı'nın konuya ılıskın acıklamasında soyle denıldı:
"ımkb hısse senetlerı pıyasası acılıs seansları baslangıcında tum hısse senetlerıne
ılıskın fıyat ve derınlık bılgılerının sıfır gonderılmek suretıyle alıcı verı yayın kuruluslarının kullanıcı ekranlarında pıyasa verısının gosterılmemesının saglanmasına
acılıs seansları sonunda ıse tum hısse senetlerının son bılgılerının tazeleme mesajları
ıle yenıden alıcı verı yayın kuruluslarına gonderılmesıne karar verılmıstır.
Tek bır hısse senedının acılıs seansına alınması durumunda da sadece ılgılı hısse
senedının fıyat ve derınlık bılgılerı sıfır gonderılmek suretıyle alıcı verı yayın
kuruluslarının kullanıcı ekranlarında pıyasa verısının gosterılmemesı saglanacak
acılıs seansı sonunda ıse sadece ılgılı hısse senedının son bılgılerı tazeleme
mesajları ıle yenıden alıcı verı yayın kuruluslarına gonderılecektır.
Alıcı verı yayın kuruluslarının bu mesajlar ıle gonderılen bılgılerı kullanıcılarına
aynen yayınlamaları gerekmektedır.
Soz konusu duzenleme 25 aralık 2009 cuma gununde ıtıbaren devreye alınacaktır."
-matrıks-
-
o ne ralliydi arkadaş...vay vay vay...tamı tamına 150 pıvan...vay vay vay...:..:
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;177945]o ne ralliydi arkadaş...vay vay vay...tamı tamına 150 pıvan...vay vay vay...:..:[/QUOTE]
Valla benim sistemde geçici AL çıkmaya başladı, bu ralliye daha fazla dayanamaz Al verir saat 15 te...
-
ula deyyuslar insan bir makasla oynar bir aksiyon yapar bu kadar basiretsiz borsamı olur yaf....bu palanın vekillerinde iş yok...korkak bunlar ..almışlar talimatı aman haaa siz siz olun kıpraşmayın deyu..
-
on the way..15 dakika içinde göçer..bye
-
Yılın Reklamı :::
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1051332418238&ref=nf[/url]
-
hazır ortam sükut iken sorayım , çoğu sistem yata trendi sevmez hatalı sinyal verir...
piyasanın yatay gittiğini anladığımızda yatay piyasada neye göre en iyi al sat yapılır bir deseniz de amerikayı yeniden keşfetmesem
-
[quote=ares;177950]hazır ortam sükut iken sorayım , çoğu sistem yata trendi sevmez hatalı sinyal verir...
piyasanın yatay gittiğini anladığımızda yatay piyasada neye göre en iyi al sat yapılır bir deseniz de amerikayı yeniden keşfetmesem[/quote]
RSI yataylık konusunda başarılı diye biliyorum
-
[quote=ares;177950]hazır ortam sükut iken sorayım , çoğu sistem yata trendi sevmez hatalı sinyal verir...
piyasanın yatay gittiğini anladığımızda yatay piyasada neye göre en iyi al sat yapılır bir deseniz de amerikayı yeniden keşfetmesem[/quote]
en kolay yolu RSI bakmak...aşırı alıma girince SHORT aşırı satıma girince LONG...ama işte mesele piyasanın yatay olup olmadığını anlamak...
-
[QUOTE=ares;177950]hazır ortam sükut iken sorayım , çoğu sistem yata trendi sevmez hatalı sinyal verir...
piyasanın yatay gittiğini anladığımızda yatay piyasada neye göre en iyi al sat yapılır bir deseniz de amerikayı yeniden keşfetmesem[/QUOTE]
nacizane deyiverem garii...herhangi bir yöne pozsyonu accen....yukarı gittimi üsten vurcen aşşa gittimi altten vurcen...ne kar verdiyse hec durmiycen cebe atcen.. bilmem ağnatabildimmi he he ....
-
Teşekkürler cevaplarınız için ,geriye kaldı tek mesele piyasanın durumunu anlamak , o da en zoru olsa gerek .......