-
[quote=enorton;178611]Aynı şey mi asti yapma... Orada başkasının hatasını (yanlış karar değil) değerlendiriyorsun... Burada herkes ne yaptığını biliyor, yanlış emir versen 50 puan zararın olur... Orada resmen fırsatçılık var... Aynı şuna benziyor, sürekli yerde sürünüyorsun ve birilerinin yere para düşürmesini bekliyorsun.. .Düşürdüğü anda sen de üzerine atlıyorsun...
Adam tek işlemle bitebilir birgünde... Şuanda vade sonu yine kademelerde lot var... Bazen bakıyorum 50 kontrat satsa adam 5000 girecek...[/quote]
detaylarda değilim :) ama vob dada imkb dede birinin kazanması için birinin kaybetmesi yani ağlaması lazım.. sen şort ben long..birimiz yuppi, öbürümüz üwwwww:D
-
[quote=indregandi;178621]Şubat vade 60 lık çok diri, sağlam,.....[/quote]
10 luk için aynı şeyi söyliyemiyecem, ancak her durumda 10 luğun, 60 lığı ikna etmesi zor ve ciddi satış ister, bana göre zor,....
-
-
gol olsun artık çok sıkıldım a* ...
-
[QUOTE=Astatin;178624]detaylarda değilim :) ama vob dada imkb dede birinin kazanması için birinin kaybetmesi yani ağlaması lazım.. sen şort ben long..birimiz yuppi, öbürümüz üwwwww:D[/QUOTE]
Neyse polemik olmasın, sonuçta oradaki olay hukuki... Ama hukuki olan herşey etik değildir... Bence işlem olmayan bir piyasada 5000 puan aşağıya alış yazıp, birisi gelip [B]yanlışlıkla[/B] satarsa 5000 kar etmek etik değildir... Bu benim fikrim... Ben vobda kazanmayla oradaki bu bahsettiğim kazancın farklı olduğunu düşünüyorum...
-
[QUOTE=enorton;178629]Neyse polemik olmasın, sonuçta oradaki olay hukuki... Ama hukuki olan herşey etik değildir... Bence işlem olmayan bir piyasada 5000 puan aşağıya alış yazıp, birisi gelip [B]yanlışlıkla[/B] satarsa 5000 kar etmek etik değildir... Bu benim fikrim... Ben vobda kazanmayla oradaki bu bahsettiğim kazancın farklı olduğunu düşünüyorum...[/QUOTE]
aynen katılıyorum emortım patron .. milletin yanlış işlemiyle para k azanmak istemem ben şahsen .. :o
-
[quote=bull market;178600]Zaten vade sonuda geldi çattı, Şubat vade ile spot farkı 1000 puan civarı olduğunda Şubat vadeye geçmek ve Şubat alıp satmak mantıklı:)...saygılar.[/quote]
kısa vadede ne diyosun VOB a bay bull
-
[quote=enorton;178629]Neyse polemik olmasın, sonuçta oradaki olay hukuki... Ama hukuki olan herşey etik değildir... Bence işlem olmayan bir piyasada 5000 puan aşağıya alış yazıp, birisi gelip [B]yanlışlıkla[/B] satarsa 5000 kar etmek etik değildir... Bu benim fikrim... Ben vobda kazanmayla oradaki bu bahsettiğim kazancın farklı olduğunu düşünüyorum...[/quote]
bi farkı yok patron :D:D birisi yanlış tuş tercih ediyor öbürü yanlış pozisyon:D:D:D:D
-
[QUOTE=Astatin;178624]detaylarda değilim :) ama vob dada imkb dede birinin kazanması için birinin kaybetmesi yani ağlaması lazım.. sen şort ben long..birimiz yuppi, öbürümüz üwwwww:D[/QUOTE]
Son kez bir örnek veriyorum tam da benzer olmasa da...
Senin bir aracın var ve değeri 40.000 Tl... Hemen satmak istiyorsun ve ben 39.500 a alıyorum... Burda bir problem var mı, yok... Sen 500 zarardasın, ben 500 kardayım..
Ama diyelim deprem oldu evin yıkıldı, herşeyini kaybettin sadece araban var... Ve arabanı satmak istiyorsun... Ben diyorum ki 15.000 veririm... Senin de o gece o paraya ihtiyacın var, diyelim ki çocuğun ameliyata alınacak... ve satıyorsun... Şimdi bu kazançla diğeri aynı mı? Birisi ticaret, diğeri fırsatçılık...
Not: Anlattığım olayın benzerleri izmit depreminden sonra bolca yaşanmıştır... Sırf bu fırsatçılık için istanbuldan bir çok kişi ucuza araba kapatmaya gitmiştir... Millet orada can cekişirken...
-
[QUOTE=selçuklu;178630]aynen katılıyorum emortım patron .. milletin yanlış işlemiyle para k azanmak istemem ben şahsen .. :o[/QUOTE]
Allah razı olsun, teşekkür ederim... Benim gibi düşünen biri varmış demek...
-
[QUOTE=Astatin;178632]bi farkı yok patron :D:D birisi yanlış tuş tercih ediyor öbürü yanlış pozisyon:D:D:D:D[/QUOTE]
patron farklı bence .. birinde adam analiz eder .. graf bakar . düşecek der .. satar kendi isteğiyle .. zararıda kabullenir .. ..diğerinde dalgınlıkla veya eli kayar .. dikkatsizlik sonucu yanlış kontratta derinliği olmayan tahtada işlem yapar ... bence farklı ...
-
[quote=enorton;178633]Son kez bir örnek veriyorum tam da benzer olmasa da...
Senin bir aracın var ve değeri 40.000 Tl... Hemen satmak istiyorsun ve ben 39.500 a alıyorum... Burda bir problem var mı, yok... Sen 500 zarardasın, ben 500 kardayım..
Ama diyelim deprem oldu evin yıkıldı, herşeyini kaybettin sadece araban var... Ve arabanı satmak istiyorsun... Ben diyorum ki 15.000 veririm... Senin de o gece o paraya ihtiyacın var, diyelim ki çocuğun ameliyata alınacak... ve satıyorsun... Şimdi bu kazançla diğeri aynı mı? Birisi ticaret, diğeri fırsatçılık...
Not: Anlattığım olayın benzerleri izmit depreminden sonra bolca yaşanmıştır... Sırf bu fırsatçılık için istanbuldan bir çok kişi ucuza araba kapatmaya gitmiştir... Millet orada can cekişirken...[/quote]
Kapitalizm fırsatcılık sistemidir :) İnsanların ihtiyacı olan şeyleri para ile satmak hemde üstüne kar koyarak da fırsatcılık eğil mi::::::::: neyse bu konuyu geçelim..bütün kötülüklerin anası kapitalizmdir....ama bu çok eski bir hikaye..şimdi bir kapitalizmde en kolay nasıl yırtarız ona bakalım.boks.:::