Burada hiç mecbur olmadıkları halde bilgi ve tecrübelerini yansıtıyor, yol göstermeye çalışıyor arkadaşlar... niye güzel olan şeylere illaki bir karalama var... faydalanmaya çalışacağınıza...
Sayın SEREN lütfen paylaşıma devam...
Printable View
Burada hiç mecbur olmadıkları halde bilgi ve tecrübelerini yansıtıyor, yol göstermeye çalışıyor arkadaşlar... niye güzel olan şeylere illaki bir karalama var... faydalanmaya çalışacağınıza...
Sayın SEREN lütfen paylaşıma devam...
Sayın Lance,
Daha önce sizi savundum, ama bu sefer anlamış değilim.
Foruma birisi bir şey yazınca diğerleri okur, katılmıyorlarsa ters fikirlerini söyler,
Sayın Seren'e ben katıldığım yeri söyledim, katılmadığım yeri söyledim, Niye katılmadığımı da gerekçelerini yazdım.
Sadece kuyuya taş atılarak konuşulmaz,
Neye katılmıyorsun, neye katılıyorsun, söylersin ,nedeninide açıklarsın.
Sırf muhalefet olmak için muhalefet olursan, ciddiyetin kalmaz
Ne yanlıştı söylediklerinin, sizce doğrusu nedir , onu söyleyin.
Yok sadece o kaka bu kaka ile bu işler olmaz.
Fikrini söyleyen kaka ise, fikrini söylemeyen ve sürekli eleştiren ve de bunun sebebini söylemeyen de bana göre sadece başka amaçlar taşıyordur.
[QUOTE=teo;78901]Sayın Lance,
[B]Daha önce sizi savundum, ama bu sefer anlamış değilim.[/B]
Foruma birisi bir şey yazınca diğerleri okur, katılmıyorlarsa ters fikirlerini söyler,
Sayın Seren'e ben katıldığım yeri söyledim, katılmadığım yeri söyledim, Niye katılmadığımı da gerekçelerini yazdım.
Sadece kuyuya taş atılarak konuşulmaz,
Neye katılmıyorsun, neye katılıyorsun, söylersin ,nedeni nide açıklarsın.
Sırf muhalefet olmak için muhalefet olursan, CHP den farkın kalmaz.
Ne yanlıştı söylediklerinin, sizce doğrusu nedir , onu söyleyin.
Yok sadece o kaka bu kaka ile bu işler olmaz.
[B]Fikrini söyleyen kaka ise, fikrini söylemeyen ve sürekli eleştiren ve de bunun sebebini söylemeyen de bana göre sadece başka amaçlar taşıyordur[/B].[/QUOTE]
evet teo savundu senin gibi bi soytarıyı....
bana karşı aynı hareketi yaptıgında
kıymeniti bil.......
[quote=Astatin;78889]1) İhanet edenler filistinliler değil, bazı arap aşiretleriydi.
2) 1 inci dünya savaşında Osmanlı Ordularının güney cephesinde savaşan askerlerin %80 i araptır..
Halklarla, oligarşiyi birbirinden ayırmak gerekir...[/quote]
Sevgili Astatin,
Dediklerin dogru, ancak Şerif Hüseyin zamanına kadar geçerli. Sonrası özellikle 2. maddede belirttiğin, dogru değil. Uzun bir süre birlikte savaşmışlar ya bu da yeter dersen, Yünanistan'ında 1900'lere kadar Osmanlı ordusuna devşirme askerler verdiğini, Kurtuluş savaşı sürecinde ise ana işgalci güç olduğunu hatırlatırım.
Teo kardeşimize katılıyorum. Seren I, Hexen,Teo,Astatin bu arkadaşlar hiç boş değil. fikirleri ile bize yol gösteriyorlar. Katılıp katılmamak bize kalmış. Eleştiride dozunda olursa çok iyi olur.
[QUOTE=Astatin;78889]1) İhanet edenler filistinliler değil, bazı arap aşiretleriydi.
2) 1 inci dünya savaşında Osmanlı Ordularının güney cephesinde savaşan askerlerin %80 i araptır..
Halklarla, oligarşiyi birbirinden ayırmak gerekir...[/QUOTE]
Buyuk Buyuk annemden dinlemistim,
Babasi 5 kardeslermis, 4 tanesi savaslarda olmus.
Rus harbi ve yemen de.
Sag kalan donmeyi basarmis.
1 ci dunya savasinda subaymis.
Araplar genelde Turk subaylari oldururlermis, askerleri degil (askerlerin %80 i arap olunca cok mantikli geliyor)
Subay kadrosu tenhada SIKISIRILIP, ingiliz gay ajan Lawrance in palavrasi (Osmanli subaylari ulkemizden servet kaciriyor, altin sikkeleri yutup midelerinde evlerine donuyorlar soylentisi) ile kandirilan araplar Turk subaylarinin karnini delip ALTIN ariyorlarmis.
[B]Sag donen kardes 5-6 sene oralarda savastiktan sonra nasil ulkesine donmus biliyormusunuz??
Kendi agzindan anlattigina gore;
Bu durumu gorunce oldurulmekten kurtulmak isin, Tayini ciktigi kasabanin en itibarli kisisinin kizina talip olup, onunla evleniyormus.
Boylece gorev yaptigi muddet icerisinde ona kimse dokunmaya cesaret edemiyormus.
Tayini baska bir yere mi cikti?
Yeni bir izdivac, yeni bir nikah..
Kallesce bir tenhada vurulmamak icin..
Aci ama gercek..
Can derdi..[/B]
(Vakti zamaninda Osmanli zabiti en itibarli devlet memuru oldugu icin de kolaylikla gittigi yerden evlenebiliyormus Ayni uyanikligi gosteremeyen diger kardesler donememisler savastan.. Mezarlarinin yeri bile belli degil)
[QUOTE=bikmisbroker;78873]Indikatorlerime gore 33.4xx li rakamlarda dip olusturma calismalari basladi.[/QUOTE]
realizeyi nereden düşünüyorsunuz hocam.
[QUOTE=jerfin;78895]ben uzayanların en başındayıımmmm:..: yeter bu kadar kısa daa sıkıldım aksiyon aksiyonnn.lelele[/QUOTE]
E hadi o zaman tüm forum kısları hep bir ağızdan : .lelele
Bütün kızlar longladık longladık longladık
Sorduk neden yıprandık yıprandık yıprandık
Biz onlardan hoşlandık hoşlandık hoşlandık
Şimdi niye zorlandık zorlandık zorlandık
Büyük Osmanlı projesi başlamıştır. BOP un amacı budur. Amaç Iranı ve Mısırı pasifize etmektir.Amerika ve avrupa tek muhatap araıyor. ABD-Israil , Turkiye olsun derken, Avrupa Misir olsun demektedir. ASlında bu savaşın temeli budur.
[QUOTE=catedral;78891]Shortcu değilizzzz... Longcuyuzzzzz....:..:Maliyetlerimiz 650 lerde...:..:[/QUOTE]
napcaz yaa cati benimde maliyet 33.700.. orayı kırdı diye uzadık.. bekleyelim dimi:D
[QUOTE=goldmund;78906]realizeyi nereden düşünüyorsunuz hocam.[/QUOTE]
Bu rakami piyasa tesbit edecek, ben uygulayacagim.
Stop Loss'um 33.300 dur.
(Beklentim 33.700 ler ama??)
[QUOTE=bikmisbroker;78905]Buyuk Buyuk annemden dinlemistim,
Babasi 5 kardeslermis, 4 tanesi savaslarda olmus.
Rus harbi ve yemen de.
Sag kalan donmeyi basarmis.
1 ci dunya savasinda subaymis.
Araplar genelde Turk subaylari oldururlermis, askerleri degil (askerlerin %80 i arap olunca cok mantikli geliyor)
Subay kadrosu tenhada SIKISIRILIP, ingiliz gay ajan Lawrance in palavrasi (Osmanli subaylari ulkemizden servet kaciriyor, altin sikkeleri yutup midelerinde evlerine donuyorlar soylentisi) ile kandirilan araplar Turk subaylarinin karnini delip ALTIN ariyorlarmis.
[B]Sag donen kardes 5-6 sene oralarda savastiktan sonra nasil ulkesine donmus biliyormusunuz??
Kendi agzindan anlattigina gore;
Bu durumu gorunce oldurulmekten kurtulmak isin, Tayini ciktigi kasabanin en itibarli kisisinin kizina talip olup, onunla evleniyormus.
Boylece gorev yaptigi muddet icerisinde ona kimse dokunmaya cesaret edemiyormus.
Tayini baska bir yere mi cikti?
Yeni bir izdivac, yeni bir nikah..
Kallesce bir tenhada vurulmamak icin..
Aci ama gercek..
Can derdi..[/B][/QUOTE]
sen yapma babo..bu ilkokulda bizim kurtuluş savaşını ''soba borularını top,tüfek göstererek kazandık'' tezine benzedi...milliyetcilik akımı osamanlıya egemen olmadan önce osamanlının 3 ana tebası vardı..türk,kürt,araplar..bunlar müslümler diye gecerdi.bunlar birlikte askerlik yapar ve silah arkadaşı olarak savaşırlardı..ama 1900 ün başından itibaren osmanlıda da kendini gösteren milliyetcilik akımı bu üç ana tebayı birbirinden uzaklaştımışıtr..ırk üzerine kurulu sloganlar daima heterojen toplumlarda tefrika sebebi olmuştur..
[QUOTE=VOBiX;78907]E hadi o zaman tüm forum kısları hep bir ağızdan : .lelele
Bütün kızlar longladık longladık longladık
Sorduk neden yıprandık yıprandık yıprandık
Biz onlardan hoşlandık hoşlandık hoşlandık
Şimdi niye zorlandık zorlandık zorlandık[/QUOTE]
hatta bize longlayın diye nunu özelden mesaj attı.. onun gibi bi ayu longlayın diyorsa vardır bi bildiği dedim.. elebaşımız nunu:D
[quote=sazan;78903]Sevgili Astatin,
Dediklerin dogru, ancak Şerif Hüseyin zamanına kadar geçerli. Sonrası özellikle 2. maddede belirttiğin, dogru değil. Uzun bir süre birlikte savaşmışlar ya bu da yeter dersen, Yünanistan'ında 1900'lere kadar Osmanlı ordusuna devşirme askerler verdiğini, Kurtuluş savaşı sürecinde ise ana işgalci güç olduğunu hatırlatırım.[/quote]
Bu çook eski ve uzun bir hikaye Bay SAZAN...Arapların veya bir başka halkın topluca bir ihanetin veya sadık millet tanımının parçası olduğunu iddia etmiyorum..Sadece gri tonlara da dikkat etmek gerekir diyorum..Her ulusun veya milletin veya ümmetin tarihlerinde hatırlamak istemeyeceği veya biz siyah gelecek bölgeler vardır. Örneğin, "aptal arap" tabirinin nereden geldiğini bir araştırmak gerekir. Bu saflaşmalar nihayetinde hep büyük planların parçasıdır ve bu büyük planlarda halklar esas oğlan değil taşıyıcılardır. v.s. v.s...Yok yok ..kapatalım bu bahsi..forumlara sığmaz taşar bir konu bu
Piyasa galiba böyle devam edecek. DJI den sonra yön belli olacak galiba.. Bir yerde okumuştum ; bölge borsaları da artık IMKB çatısı altına işlem görecekmiş diye. Atina-tahran ..gibi... Ne güzel olurdu Yunan indeksine Short olmak :) adamlara gösterirdik günlerini...:)
ha bu arada sapına kadar türküm..ama mardinli 2 arap arkadaşım var..altın gibi insanlar...
Sayın SEREN I, şişman ne planlıyor yemeğ mi gidecek yoksa yine son dakikalarda patlak lastikli aracı aşağı sürmeye mi gelecek? Ya da aracın önünde durup takoz görevi mi görecek?
[FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]ABD Baskani Obama nin Ortadogu Ozel Temsilcisi Mitchell, Turkiye ziyaretini teknik nedenler-zamanlama sıkıntısından dolayi erteledi. (kaynak: dsoft)[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[QUOTE=Astatin;78889]1) İhanet edenler filistinliler değil, bazı arap aşiretleriydi.
[COLOR="Red"]2) 1 inci dünya savaşında Osmanlı Ordularının güney cephesinde savaşan askerlerin %80 i araptır[/COLOR]..
Halklarla, oligarşiyi birbirinden ayırmak gerekir...[/QUOTE]
ve o araplar 1.dünya savaşında ingilizlerle bir olup türkleri arkadan vurmuşlardır:mad:
Bence siyaset tartışmaları ayrı bir topiğe alınmalı.
[B]Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda “Türkiye'nin tüm ülkelerle yürüttüğü ikili askeri ilişkilerde milli menfaatler doğrultusunda hareket etmek esastır” dedi.[/B]
mısır çoktan pasifize edildi zaten..hatırlayın abd nin yakın geçmişte oraya yaptgı finansal yardımı..ve ondan sonra da msırın değişen tavrını..e iran büyük lokma şuan.yada şöle diyelim kaotizmin doruğu.geriye biz kalıyoruz..bu arada vaktini ayırıp fikirlerini ve birikimlerini paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.gerek vob gerekse siyaset konusunda:)
kalp kalbe karşıdır..bizim köyde ''arap '' ismi köpeklere çok verilirdi..sonradan duydum ki araplarda türk ismini aynı amaçla kullanırlarmış...bu anlamsız husumet bitmeli..
[QUOTE=abka;78911]sen yapma babo..bu ilkokulda bizim kurtuluş savaşını ''soba borularını top,tüfek göstererek kazandık'' tezine benzedi....[/QUOTE]
Sene 1968..
Bu hikayeyi dinledigim kisi, [B]aneannemim annesi.[/B]
O zamanlar 80 yasinda idi.
[B]Asli astari vardir, yoktur takdiri size kalmis.[/B]
Orada burada savasan Bir Osmanli subayinin anlattiklarinin 3 cu hatta 4 cu nesle intikalidir.
Zaten geri donen bu adamcagiz, dondukten 6 ay sonra memleketinde vefat etmistir.
(Donenler o kadar az sayidaymiski [B]"nazar"[/B] demisler.)
[quote=doruk;78917][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]ABD Baskani Obama nin Ortadogu Ozel Temsilcisi Mitchell, Turkiye ziyaretini teknik nedenler-zamanlama sıkıntısından dolayi erteledi. (kaynak: dsoft)[/FONT][/SIZE][/FONT]
[/quote]
tesadüftür canım dünkü olayla ne ilgisi var.
Imf de yakında tesadüfen para miktarını düşürür, faizini 10 puan daha artırır...
[QUOTE=bikmisbroker;78923]Sene 1968..
Bu hikayeyi dinledigim kisi, [B]aneannemim annesi.[/B]
O zamanlar 80 yasinda idi.
Asli astari vardir, yoktur takdiri size kalmis.
Orada burada savasan Bir Osmanli subayinin anlattiklarinin 3 cu hatta 4 cu nesle intikalidir.
Zaten geri donen bu adamcagiz, dondukten 6 ay sonra memleketinde vefat etmistir.
(Donenler o kadar az sayidaymiski [B]"nazar"[/B] demisler.)[/QUOTE]
Döndüğünde tanımazlarmış bile...Bizdede buna benzer bir anı vardır..:(
[quote=jerfin;78918]ve o araplar 1.dünya savaşında ingilizlerle bir olup türkleri arkadan vurmuşlardır:mad:[/quote]
Onu başka mesajlarda yazdım...Bir şey merak ediyorum: Mesela hintlileerden de nefret ediyormusunuz, ya çinlilerden, arnavutlardan, çetniklerden............bunların hepsi bir dönem türklere karşı komploların için de olmuştur...Halklarla, oligarkları ayırınız birbirinden...Dağ gibi imparatorluğun kaybını sadece niye savaştığını bile bilmeyen halklara fatura etmeyin...Büyük batı planları ve kendi içimizdeki maceraperestleri, yüzbinlere askeri hayal uğruna donduranları veya aynen batının istediği gibi pompalanan aşırı milliyetçilikle balkanların ve güneyin ayrılmasını hızlandıranların hiç mi suçu yok..Tarihi açıklamanın en kolay yolu hep bir "hain" bulmaktan geçer.. Ama gerçekler hiç öyle değildir.
FED'e rica etsek, Kağıt masrafı bize ati olmak kaydıyla 40-50 milyarcık basabilirlermi bizim için acaba?. Heey Ben duy sesimizi :)
[QUOTE=LaNCe;78927]....................[/QUOTE]
genemi zarardasın lance .. canın sıkılınca para batırınca forumlara gel millete dal .. oh ne ala .. stress at .. beceremiyosan bırak vobu ..uğraşma fazla ..milleti burada huzuzrsuz etme !!!!
Ayrıca kafamı kızdırmayın, alayınız long pozisyonda.. bi beddua patlatırım DJI ya, ihanet neymiş görürsünüz :) :) :)
[QUOTE=abka;78922]kalp kalbe karşıdır..bizim köyde ''arap '' ismi köpeklere çok verilirdi..sonradan duydum ki araplarda türk ismini aynı amaçla kullanırlarmış...bu anlamsız husumet bitmeli..[/QUOTE]
Sarı ya da beyaz köpeğe arap denmiyor ki siyah renkli köpeklere arap deniyor. Renginden dolayı.
[QUOTE=LaNCe;78927]............................[/QUOTE]
teonun savundugu zatı muhterem......
sana sormazlarmı.....
zaten yazı yazmıyorsun...
okumak içinde burayıda begenmiyorsunn..silah zoruylamı okutuyorlar burayı sana
eee .ne gelipte millete hakaret edersin....
senin üslubunla yazıyorum...
yine senin bi yerin kaşındı herhalde...
gel gel... kaşındıkça gel....
kaşıyan olur merak etme....
zavallı yine kaybetmiş anlaşıldı... nereye çarpacagını şaşırdı...
[QUOTE=bgungor68;78929]FED'e rica etsek, Kağıt masrafı bize ati olmak kaydıyla 40-50 milyarcık basabilirlermi bizim için acaba?. Heey Ben duy sesimizi :)[/QUOTE]
Adamların vaktini çalmayalım kalıpları ödünç versinelr biz basarız burada. Kalapazanlık dünyaca ünlü isimlerimiz var mahpuslarda boş kalmamış olurlar. Gerçi artık elektronik ortamda oluyor bu işler. Fiziki transfer olduğunu sanmıyorum.
sayin EFG traderi arkadaş,rica etsek,32.750 ye kadar mal verirmisiniz? ağız tadıyla shorltarı kapatalım.. lütfen kırma bizi..sonra istedigin gibi Long yap:))
bölye mesnetsiz saldrılarla uğraşmayalım nolur..herşeyimiz bitti ikli polemiklr mi eksik kaldı??hatta bi topic açılsın.eleştri mi saldırı mı orda yapılsın gereken kişi de istedgi şekilde cevap versin...yani illa gerekiyosa böle bişey..herkesin derdi cebinde..boş polemiklerle sen onu demiştin bunu demiştinle karın doymuo..bi zahmet bu konuya itina gösterelim..
Amann bee..Gerildi yine forum..boşverin bunları...Geyik topiğinde Mersiyk ya yani avatar seçiyoruz..Adaylar orda oylarınızı bekliyor gerekçeleri ile...
Vobix Kardeş, bu yolda güzel olur vallahi... ekstradan 5-10 da araya iteleriz..:) zamanında Hitler bu yola başvurmustu sanırım. İngilizleri çökertmek için.. Para basıp ucala atmıştı.. Yani Helikopter Ben'in fikir babası aslında hitlerdir.. :)
neyse benim ruhum daraldı ....
birkaç haftalıgına uzak durayım yine....
moderatör kardeş 1 ay ceza verebilirsin bana......gücenmem sana
sistem nihayet sat verdi..33450 den kısa...
[quote=abka;78947]sistem nihayet sat verdi..33450 den kısa...[/quote]
kavga yazılarının arasında rakam duymak sevindirici oluyor.