-
[QUOTE=oguzhan;178970]Arkadaşlar bu gün veri varmı[/QUOTE]
USD Chicago PMI Endeksi (Ara) 16:45 55,1 56,1 Yüksek
TRY Dış Ticaret Açığı (a/a) (Kas) 17:00 $3,4Mlyr $2,57Mlyr Yüksek
USD DOE Ham Petrol Stokları (Ara 25) 17:30 -4841K Düşük
USD DOE Benzin Stokları (Ara 25) 17:30 -883K Düşük
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;178953]equity curve işi sakatmış...sakat değilde mehmet.ferit abinin dediği gibi trade ederken dişe dokunur bir faydası yok.
sebep şu...daha doğrusu gözlemim...
sermaye eğrisi üstüne trendline çiziyorsunuz ve diyelim alçalan trend line direnci kırılıyor bu ne demek? sistem sinyaline uy ve poz al...aldın...2 dk sonra sinyale ters hareket başlıyor ve sermaye eğrisi tekrar kırdığı direncin altına iniyor...ne demek bu? sana kim sinyale uy dedi demek.
sonuç?
SIFIR!
[COLOR="Blue"]aynı şeyler eğri üzerine mov atınca da oluyor.sinyal süresince mov lar birbirine defalarca aşağı-yukarı kesiyor...falan filan...[/COLOR]
faidesi yok! bence...[/QUOTE]
Sn TÜRKOĞLU getiri eğrisi üstüne atılan MOV sanki fiyatlardan oluşuyor gibi, yani fiyatların üstüne atılan MOV un aynısı gibi geldi bana; bu durumdada sistemi Mov ile filtrelemiş gibi oluyoruz.
Sizce getiri eğrisi üzerine atılan mov farklımı ?
-
spot-haftalık garafikte çok güzel NU var..ve ikili tepe....
-
[QUOTE=hilmi;178972]Sn TÜRKOĞLU getiri eğrisi üstüne atılan MOV sanki fiyatlardan oluşuyor gibi, yani fiyatların üstüne atılan MOV un aynısı gibi geldi bana; bu durumdada sistemi Mov ile filtrelemiş gibi oluyoruz.
Sizce getiri eğrisi üzerine atılan mov farklımı ?[/QUOTE]
Hocam fiyattan değil, getiriden oluşan mov atacaksın...
Mesela Matrikste data için "overall" seçeceksin...
[IMG]http://img259.imageshack.us/img259/803/adszbp.jpg[/IMG]
-
[quote=enorton;178963]Pascal AL vermiş, yatırım tavsiyesi değildir...
[/quote]
pascal kendi iyidir ama kimseye faydası dokunmamıştır milleti diskoya götürmekten başka:rolleyes::::
-
[quote=enorton;178961]Abi senin uzun vade shortlar duruyor mu hala?[/quote]
Portföyün 5'te 1'ine karşı gelen shortlar (UV portföy), 44.4 maliyetle hala duruyor. 3 defa da vade dönüştürmede 1800 puan maliyet ilavesi var.
Alınacak ders : Zaten çok kar ettim, ettiğim tüm karı kaybetsemde bir şey olmaz deme işte böyle oluyor. Tüm yılın UV Karının tamamı ve SW portföy karlarının yarısı bu zararı finanse etmeye gitti. Allahtan 3 diğer sistem portföyleri çok iyi kar bıraktı.
Stop loss noktam o zaman yazdığım gibi 88.8. Buraya ulaşabilirse, SW portföyün de tüm karını götürür sanırım. (Evladiyelik short oldular :()
-
[quote=hilmi;178972]Sn TÜRKOĞLU getiri eğrisi üstüne atılan MOV sanki fiyatlardan oluşuyor gibi, yani fiyatların üstüne atılan MOV un aynısı gibi geldi bana; bu durumdada sistemi Mov ile filtrelemiş gibi oluyoruz.
Sizce getiri eğrisi üzerine atılan mov farklımı ?[/quote]
evet MS te fiyattan türetiyor MOV ları...bu durumda hiçbir farkı olmuyor...ama MTX te overall dan türetim varmış...buna bi bakmak lazım...ama sonuç farkedeceğini sanmıyorum.çünkü sinyalden sonra ters hareketler oluyor ve bunu ister fiyattan türetilen MOV olsun ister overall dan türetilen MOV bilmesine imkan yok...
yine de bir bakmak lazım...MTX e...
MOV sermaye eğrisi üzerinde kullanabileceğimiz araçlardan birisi.benim esas takıldığım trendline lar.sermaye eğrisi anlık değişiyorve trendline kırılıyor geri çekiliyor falan...bunda nasıl hareket edilecek?
-
sazan abi .. altın yorumu alabilirmiyim .. :o:o:o:o
-
Selçuklum, altınlar konusunda yorum yapamayacağım.
-
[QUOTE=sazan;178979]Selçuklum, altınlar konusunda yorum yapamayacağım.[/QUOTE]
tamam abi .. canın sağolsun ... kolay gelsin .. :o
-
[quote=selçuklu;178937]kim küskülediyse teprik eder saygı ve hörmetlerimi sunarım .. güzel küskü olmuş ...brv.brv[/quote]
melaba, ekipde ben de vardım
-
[QUOTE=Astatin;178981]melaba, ekipde ben de vardım[/QUOTE]
teprik ederim .. patron .. afiyet olsun .. .brv