-
[QUOTE=Astatin;178993]Bak nacisane dost tavsiyesi; Cep e şifreyi leyin yerine gidin OTP alın.. Çoğu banka veriyor ya beleş yada 10-15 liraya...Hem daha güvenli hem de mesaj başına ücret v.s. ödemezsin..Dinle beni pişman olmayınız[/QUOTE]
Mesaj başına ücretler nasıl olacak, ben çalıştığım bankaların internet sitelerine giriyorum ama bir bilgi bulamadım...
-
[quote=TÜRKOĞLU;178994]eşim kullanıyor garanti bankası beleş vermiş.otomatik şifre türetiyor durmadan.güsel bişey...
belki garantinin gönderdiği mesajda bununla ilgilidir.
ama öyle cebe mesajla tek kullanımlık şifre falan ters iş.her nete girdiğimde birde kısa mesaj parası mı vercez.o eyi valla...[/quote]
güvenlik!!! daha mühüm..sen beni dinle..neden beni dinle...? bak sana bir örnek vereyim...geçen yıla kadar sahtecilikde popülerdi... ben Tcell şopa gidiyorum, senin adına düzenlenmiş sahte kimlikle..SIM imi kaybettim yenisini verin diyorum... Onlarda veriyor.....gooott meeee?:D:D:D şimdi tedbirini aldılar... ama OTP cihazları daha güvenli..çok daha güvenli..ayrıcana hinti kardeşlerimiz sayesinde GSM hatları üzerinde network dinlemesi yapabilen cihazlar 1000-2000 dolara piyasada...ben diyeceğimi dedim arkedaş..sen gün boyu burnunu ekrana yapıştırımış vob sinyali beklerkene, birizi banka hesaplarını boşaltırsa asti demişti dersin...hatta hesaplarını ben boşaltayım senin daha anlamlı olur....vay be herif demiştide seni soyacam diye dersin kendi kendine:D:D
-
[quote=enorton;178995]Mesaj başına ücretler nasıl olacak, ben çalıştığım bankaların internet sitelerine giriyorum ama bir bilgi bulamadım...[/quote]
SMS için Her banka ücret alıp almayacağına, alırsa nasıl alacağına kendisi karar verir...OTP cihazı kullananlardan ekstra bir ücret alınmıyor yaygın uygulama olaraktan..OTP alıınnn..OTP iyidir...Biz ithal ediyoz...OTP alın....lelele.lelele şaka şaka... biz ithal etmiyosss...Amma biometric doğrulamadan sonra en güvenli yöntem OTP cihazı kullanmak..SMSden daha güvenli....Biometric doğrulama ise bence Türkiyede çok güvenli olmaz..Hırhızlarımız banka hesabınıza erişmek için barnağınızı bile keser alimallah:..:
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;178994]eşim kullanıyor garanti bankası beleş vermiş.otomatik şifre türetiyor durmadan.güsel bişey...
belki garantinin gönderdiği mesajda bununla ilgilidir.
ama öyle cebe mesajla tek kullanımlık şifre falan ters iş.her nete girdiğimde birde kısa mesaj parası mı vercez.o eyi valla...[/QUOTE]
yaw ben gunde en az 10 kere eft havale vs yapayorum. hesap kontrolu içinde 30-50 arası girişim oluyo garanti hesabıma:::
emme benden hala sms kesintisi yapmadılar... toplu tahsilat haşırtosundan korkuyorum gayri
-
[quote=enorton;178989]Yalçın Küçük
[URL]http://www.ensonhaber.com/gundem/247407/bu-yargic-f.gulenin-adami.html[/URL][/quote]
enorton bu haberide attın yaa daha sana hiçbir şey demem...
-
[quote=fXci;178998]yaw ben gunde en az 10 kere eft havale vs yapayorum. hesap kontrolu içinde 30-50 arası girişim oluyo garanti hesabıma:::
emme benden hala sms kesintisi yapmadılar... toplu tahsilat haşırtosundan korkuyorum gayri[/quote]
Eğer imzaladığın Bankacılık hizmet sözleşmesinde böyle bir ücret tanımı yoksa, haşırdatamazlar...haşırdatırrlarsada benim sözleşmemde yok sizi BDDK ya şikayet etcem de..üstüne para bile alırsın:..::..:. Bu arada BDDK yı teprik ederim. BDDK başkanını da teprik ederim. Bu kadar düzgün çalışan çok fazla kurum kalmadı memlekette..BDDK başkanını tekrar teprik ederim 2007 yılında bu türev ürünlerin Türkiye de ürün olarak çıkarılmasına izin vermediği ve krizi önceden görerek bankalara karlarınızı sermayenie ekleyin önümüzdeki2-3 yıl çok zor geçecek diyerekten öngörülü davrandığı için..
-
abi emortım atma şeyle haberler sonra arkhdaşlar gavga ediyore :::
-
[QUOTE=SaNCaKTaR;178999]enorton bu haberide attın yaa daha sana hiçbir şey demem...[/QUOTE]
Niye abi ::: Yalçın küçük ü ne zaman tv de görsem izlerim, hayranıyım....
-
[QUOTE=Astatin;178997]SMS için Her banka ücret alıp almayacağına, alırsa nasıl alacağına kendisi karar verir...OTP cihazı kullananlardan ekstra bir ücret alınmıyor yaygın uygulama olaraktan..OTP alıınnn..OTP iyidir...Biz ithal ediyoz...OTP alın....lelele.lelele şaka şaka... biz ithal etmiyosss...Amma biometric doğrulamadan sonra en güvenli yöntem OTP cihazı kullanmak..SMSden daha güvenli....Biometric doğrulama ise bence Türkiyede çok güvenli olmaz..Hırhızlarımız banka hesabınıza erişmek için barnağınızı bile keser alimallah:..:[/QUOTE]
Evet işin teknik boyutunu bilmiyorum, sen işin içindesin bilyorsun... Ama bildiğim bir şey var, yargıtay bu tür olaylarda daha müşteriyi haksız çıkarmadı... Bankalar hertürlü tedbiri almak zorundadır diyor... Adam internet cafeden girmiş, sanal klavye de kullanmamış vs... Arkasından bunun paraları hüpletmişler ama yargıtay bankayı haksız buldu...
Tabi sen haklısın, biz tedbirimizi alalım da nolur nolmaz...
-
[quote=Astatin;179000]Eğer imzaladığın Bankacılık hizmet sözleşmesinde böyle bir ücret tanımı yoksa, haşırdatamazlar...haşırdatırrlarsada benim sözleşmemde yok sizi BDDK ya şikayet etcem de..üstüne para bile alırsın:..::..:[/quote]
lem adam kimbilir sözleşmeyi kaç yıl evvel imzaladı.misal ben aşağı yukarı 10 yıl evvel açtım garantide hesabı.o zaman SMS ile mesaj mı vardı.bunu akıl edip nasıl koysun adamlar sözleşmeye.ayrıca beim taaa 10 yıl evvel imzaladığım sözleşme allah bilir kaç sene evvel hazırlanmıştır banka tarafından.
özetle banka senden bunun için ücret kesmeyi kafasına kooymuşsa bi kılıf bulur.o gader!
-
günlüklerde obo hazırlıı var gibi...sert bir düşüş ten sonna toplama olabilir...lakin şahsen ben bunların düşüş yaşayacaına inanmıorum...hele reel de düzelmezken olmaz...şahsen bır 1000 ya da 2000 puanlık dususten sonna ,orta vadede kısa düşüncenin tehlıkelı olduunu düşünüorum...kaç haftadır makro diorum...
fakat,ülkelerin mikro stratejılerının makro nun önune geçmesi olasılığı arttı kanımca...
-
Sade sen değil bir hayranı daha varmış :) [url]http://vatanhainleri.wordpress.com/[/url]