-
[quote=hilmi;179210]Ben sizin yerinizde olsam (diğer sistemlerim idare ediyorsa) kötü bir ay geçirmesini beklerim, kullanacaksam da mutlaka stoplu kullanırdım.[/quote]
Kesinlikle katılıyorum en fazla %1 stop loss lu bir sistem kullanmak şart bu diyarda...Katılmadığım nokta sistemlerin ne zaman kötü ne zaman ii davranabileceğini kestiremeyis mesela ben aylarca maksimum riski 4000 puan olan bir sistemle trade ettim ve 38 aylık testleri bunu gösteriyordu ama gelin görünki ekim kasım aralık başı olan dönemde -7000 puan zarar etti nette tabi ben flattim genelde ama bazen herşey öngörüldüğü gibi gitmez beterin beteri vardır kısacası afaki hareketler ve piyasalarda bazen sistemleri terkedip beklemek lazım:)
-
950 ort cover ve short .. 67 üstü stop ...
-
[b]ytl ve ykr'de son gun [/b]
yenı turk lırası (ytl) banknotlar ıle ytl ve
yenı kurus (ykr) madenı paraların 2009 yılı boyunca turk lırası banknot ve madenı
paralarla bırlıkte tedavulde bulunmasıyla ılgılı sure bugun sona erıyor.
Yarından ıtıbaren, ytl banknotlar 10 yıl boyunca, ykr madenı paralar ıse
1 yıl boyunca merkez bankası ve zıraat bankası subelerınce kabul edılecek ve
degıstırılebılecek.
Turk parasından 6 sıfır atılmasına ılıskın ''para reformu'' cercevesınde
1 ocak 2005 tarıhınde ytl banknot ve ykr tedavule cıkarılmıstı. O donemde
tedavulde bulunan turk lırası banknot ve madenı paralar, yenı turk lırası banknot
ve madenı paralar ıle bırlıkte tedavul edılerek yururlukten kaldırılmıstı.
1 ocak 2005 tarıhınde tedavule cıkartılan banknotlar 1 ytl, 5 ytl, 10
ytl, 20 ytl, 50 ytl, 100 ytl olmak uzere 6 farklı kupurden olusuyordu. 1 ytl hem
madenı para hem de banknot olarak tedavule cıkarılmıstı. Madenı paralar 1 ykr, 5
ykr, 10 ykr, 25 ykr, 50 ykr ve 100 ykr'den olusmustu.
5 mayıs 2007 tarıhlı resmı gazete;de yayımlanan bakanlar kurulu kararı
ıle 1 ocak 2005 tarıhınde tedavule cıkarılan ytl ve yenı kurus'ta yer alan
''yenı'' ıbarelerının 1 ocak 2009 tarıhınde kaldırılmasına karar verılırken, turk
lırası banknot ve madenı paralar aynı tarıh ıtıbarıyla tedavule cıkarıldı.
Banknotlar, 5 tl, 10 tl, 20 tl, 50 tl, 100, tl ve 200 tl'den, madenı
paralar da 5 kr, 10 kr, 25 kr, 50 kr ve 100 kr'den olustu. Ytl'den farklı olarak
1 lıra sadece madenı para olarak cıkartılırken, en yuksek banknot kupuru 200
tl'ye yukseltıldı.
Bır yıllık bırlıkte tedavul donemının sona erecegı bu aksama kadar ytl
banknot ve madenı paraların degısımı tum banka subelerınde yapılabılecek. 1 ocak
2010 tarıhınde ıslemeye baslayacak 10 yıllık zaman asımı suresı ıse 31 aralık
2019 gunu mesaı saatı sonuna kadar devam edecek.
On yıllık zaman asımı suresınce bu banknotlar merkez bankası ve zıraat
bankası subelerınde degıstırılecek. 1 ocak 2020 gununden ıtıbaren degerını
tamamen yıtırecek.
1 ocak 2010 tarıhı ıtıbarıyla tedavulden kaldırılacak ytl banknot ve
madenı paraların, 3 aralık ıtıbarıyla donusum oranı, tutar olarak banknotlarda
yuzde 94,79 madenı paralarda ıse yuzde 48,90 olarak gerceklestı.
-aa-
-
çok güzel uzlaştırdılar bizi..:..:
kama da mafiş oldu, uyumsuzluklar da...
hep senin 76.000 hayalin yüzünden emekdar..:D.dng.dng
-
[quote=Cerphin;179215]çok güzel uzlaştırdılar bizi..:..:
kama da mafiş oldu, uyumsuzluklar da...
hep senin 76.000 hayalin yüzünden emekdar..:D.dng.dng[/quote]
Ben itimi bilirim..:mad:
Şimdi itin hatırınımı sayacaz,sahibininmi...
Ben utanç içindeyim beni topluma çıkarma,saklanıyorum...
-
Düz olsun 70.000 olsun...
-
yakın zamanda yavız kardeşiminki gibi ALEX tarzı sistemlerin korkunç para kazandıracağını düşünüyorum.eyle beyle deeel...birkaç kez daha bugünkü gibi tokatlar mı bilmiyorum ama deli para vuracak bu tip sistemler...
piyasa tam bu tip sistemlerin dişine göre bir harekete hazırlanıyor...
bence...
-
[QUOTE=enorton;179199]Kasım ayında düşüşte full terste kaldı ama kasımda zararı yok... Temmuz 7500, ağustos 14000, eylül 5100, ekim 6600, kasım 1750... Daha öncesi yok, matriks sağolsun... Neyse elimizde cevher var ama cesaret edip giremiyoruz... Bu ocaktan itibaren portfoyun birazı ile işlem yapmaya başlayayım bari...[/QUOTE]
Sayın enorton anladığım kadarıyla sizde fazla cesaret edip tam olarak sisteminize uymuyorsunuz. Ben de kendimce geliştirdiğim sistemime uyamıyorum sonra niye sistemime uymadım diye dövünüyorum tabii benim sistemim sizin sistem kadar kar getirmiyor ama bazen bir kontratla bile olsa pozsiyon açmıyorum acaba sizde mi? Sistemine tam olarak uyup bir kontratla da olsa pozisyon açıp uyan arkadaşlar var mı?
-
[quote=EMEKDAR;179216]Ben itimi bilirim..:mad:
Şimdi itin hatırınımı sayacaz,sahibininmi...
Ben utanç içindeyim beni topluma çıkarma,saklanıyorum...[/quote]
niye saklaniyorsun? voba basladigindan beri hic terse kalmadigini ya da bundan sonra kalmayacagini iddia edenler mi var? bakma sen onlara, palavra atiyorlar.:::.
-
Saatlik sistem kullananlar, test sonuçlarını paylaşırsa sevinirim...
[url]http://www.voborsa.com/forum/vobda-sistem-performans-karsilastirmalari-t5171.html?p=174240#post174240[/url]
-
böyle bir günde kuzu ortalıkta yok..rüyamda görsem inanmazdım....hayret bir yaramazlık yoktur inşallah...dünkü aralık lönk devam....67000 üstünne atabilirse öpeceğim deyyusu...
-
[QUOTE=htkemal;179219]Sayın enorton anladığım kadarıyla sizde fazla cesaret edip tam olarak sisteminize uymuyorsunuz. Ben de kendimce geliştirdiğim sistemime uyamıyorum sonra niye sistemime uymadım diye dövünüyorum tabii benim sistemim sizin sistem kadar kar getirmiyor ama bazen bir kontratla bile olsa pozsiyon açmıyorum acaba sizde mi? Sistemine tam olarak uyup bir kontratla da olsa pozisyon açıp uyan arkadaşlar var mı?[/QUOTE]
Ben saatlik sistemime tam olarak uyuyorum 3 aydır... Ama o da zararda ::: Biraz da kısmet olacak...