[quote=queen;179511]pzt borsa açıkmı..tatilmi..[/quote]
ptesı açık
Printable View
[quote=queen;179511]pzt borsa açıkmı..tatilmi..[/quote]
ptesı açık
dow eksı kapattı parıtede usd guçlenmeye devam edıyor
buna karşın 7 ıncı ımf dalgası haberı
p.tesı ılgınç olacak
[quote=TÜRKOĞLU;179507]ŞUBAT vade başından...dün koydum mu piyasa kapandıktan sonna hatırlamıyorum.
ilginç bir durum var bundan evvel ilk beştekilerde yüklü pozlar olurdu.hatırlıyorum EFG de 80.000/110.000 LONG pozlar oluyorda daha vade başında.aynı şekilde SHORT taraflarda da daha fazla poz oluyordu.bu vade ilginç ilk beştekilerin elinde yüklü poz yok.ama DİĞER tarafları yine dikkat çekici...[/quote]
EFG ve İŞ Aralığı son ana dek kapatmadığı için bu pastaya gelmediler.
(Kapatmaya çalışsalar dı hiç yoktan aşağı doğru baskı oluşurdu)
Pazartesi belli eder kendini.
[QUOTE=okansak;179512]ptesı açık[/QUOTE]
burda kapalı yazıyoda..
Ana sayfa > Finans&Borsa
Google Facebook Favorilerim Digg Del.icio.us
Erdoğan: IMF anlaşması tamam
Başbakan'ın MYK toplantısında, Para Fonu ile mutabakat sağlandığını açıkladı
31 Aralık 2009 Perşembe, 10:02
Yılan hikayesine dönen IMF anlaşmasıyla ilgili yılın son gününde önemli bir gelişme oldu. Basına Başbakan Erdoğan’ın dün yapılan MYK toplantısında IMF görüşmeleriyle ilgili sona gelindiğini söylediği haberleri yansıdı. Erdoğan’ın, Türkiye’nin şartlarının kabul edildiğini ve 2 yıllık bir anlaşma imzalanacağını açıkladığı söyleniyor. Fortis Bank analistleri bugün yatırımcılara gönderdikleri raporlarda Reuters kaynaklı IMF anlaşması haberini öne çekerken, haber piyasalarda coşkuyla karşılandı.
BORSA 53 BİN PUANA DAYANDI
Uzun süredir bu anlaşmayı bekleyen İMKB'de ise artan alımlar endeksi 53 bin puan sınırına taşıdı. Endeks 52 bin 728 puanla son iki yılın en yüksek seviyesin ulaştı. IMF anlaşması açıklamasının İMKB endeksi üzerindeki etkisi yüzde 2 seviyelerine ulaştı. Noel tatili nedeniyle yabancıların çok fazla işlem yapmadığı borsada IMF coşkusunu devam etmesi bekleniyor. Ancak uzmanlar, Başbakan Erdoğan'dan resmi bir açıklama gelene kadar yatırımcıların dikkatli olmaların öneriyor.
Bu arada yılın son işlem günü olduğu için bugün piyasalar 12.30'da kapanacak ve sadece tek seans işlem yapılacak. İMKB 4 Ocak 2010 tarihine kadar kapalı olacak.
Diğer taraftan dış piyasalarda da olumlu seyir devam ediyor. Dolar 1.51 liranın üzerinde tutunmaya çalışırken euro 2.16 liradan satılıyor.
[quote=QUEEN;179527]burda kapalı yazıyoda..
.....Bu arada[B] yılın son işlem günü olduğu için bugün piyasalar 12.30'da kapanacak ve sadece tek seans işlem yapılacak. İMKB 4 Ocak 2010 tarihine kadar kapalı olacak[/B]...[/quote]
yaw saçmalamışlar resmen.dün tek seans olmadıki piyasa tüm gün açıktı.ayrıca 4 ocak [B]tarihine kadar[/B] kapalı diyor gı görmüyon nu? yani 4 ocakta açılacak...
Üç gün önce 1.82 den aldığım LPG yi dün akşam 1.97 den aldım, akaryakıttaki vergiyi artıran hokümetimize en iyi dileklerimi sunuyorum...
[quote=enorton;179532]Üç gün önce 1.82 den aldığım LPG yi dün akşam 1.97 den aldım, akaryakıttaki vergiyi artıran hokümetimize en iyi dileklerimi sunuyorum...[/quote]
Ekonomi tıkırında hoşgeldin imf hoşgeldin zam furyası... allah bu mantıkla yola devam etmeye çalışan ülkemize sabır bizi yönetenlere de bolbol akıl versin
[quote]"US households purchased $529 billion of US Treasuries in the first nine months of 2009, accounting for 45% of total new Treasury issuance. And you have been wondering just how Treasury yields have stayed so low for so long? Wonder no more. US households have done the heavy lifting unlike any other buyer this year. [/quote]
Sürekli yazdığım "Perception Management" operasyonuna bir örnek daha vermek istiyorum. Yukarıdaki alıntıda, Abd hane halkının 2009'da 500 kusür milyar dolarlık "Treasuries" almış olduğu yazmaktadır. "Household" ların aldıkları söylenen rakam FED'in "Flow of Funds" dokümanında verilen rakamdır yani kaynağı FED'dir.
Şimdi sıkı durun yine aynı FED'in bir sene önceki "Flow of Funds" rakamlarına göre bu sene 500 kusür milyar dolarlık ''Treasuries'' almış olan "Household" lar yani halk geçen sene sadece ve sadece 15 milyar dolarlık "Treasuries" alabilmiştir.
Peki 2008'de ancak 15 milyar dolarlık alım yapabilen halk nasıl olmuştur da 2009
'da bütün krize, işsizliğe, borca rağmen aniden alımlarını 35-40 kat artırabilmişler, yarım trilyon dolardan fazla alım yapabilmişlerdir ?
"Household", bunları almamıştır, bunları alan yine FED'in taa kendisidir,yalnız bu alımlar muhasebe hileleri ile direkt alım olarak gösterilmek yerine Repo olarak gösterilmiştir. Yani alımı yapan FED'dir ama ''Perception Management'' operasyonunun amacı güveni sağlayıp kerizleri piyasalara çekmek olduğundan; halkın güveni artmış, alım yapmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır.
herkes sistem performansı ile beraber şans oyunu performansını da yazsın :) ...piyangolar tırt çıktı..ama süper lotoda 4 tutmuş... 99.50 YTL :) varmı geçen
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179529]yaw saçmalamışlar resmen.dün tek seans olmadıki piyasa tüm gün açıktı.ayrıca 4 ocak [B]tarihine kadar[/B] kapalı diyor gı görmüyon nu? yani 4 ocakta açılacak...[/QUOTE]
heemm...bugünü cmtesi..diye hesaplamışım:::..uykusuzluk yaramadı.dng
Şubat vade 17:29:50 - 17:31:00 arası işlemleri koyabilecek var mı?
astı bu yıl senden şans oyunlarından buyuk beklentım var