-
[quote=TÜRKOĞLU;179644]aklıma bişey takıldı gece gece.şimdi birçok kişinin başına gelen bir olay var yanlış emir gönderme.malum emir ekranında bütün vadeler,şunlar bunlar alt alta adam yanlışlıkla XU30 alıp satacağına XU100 emri gönderiyor veya USD emri veriyor v.s.
mesela e-brokerdan emir göndericem lem önce icik bicik onca zımbırtı arasından doğru vadeyi buluyorum.yanlış mıyım değil miyim bi daha bakıyorum v.s.lem bi gün yanlışlıkla gidip XU100 işlemi yapsak ocağımız söner mazallah...
en çok işlem gören tahta XU30 YAKIN VADE.neden acaba emir ekranlarında bu kodla işlem yapılamıyor? tahtayı izlerken graflara bakarken bu kodla izleyebiliyoruz.emir neden gönderilemiyor peki?
aslında bunu yazmak lazım VOB A.Ş. ne kardeşim bir sürü adam o kodların arasında kayboluyor benzerlikten dolayı gidip yanlış emirle çarpılıyor.açın bir yakın vade kodu oradan işlemlerimizi kolaylıkla yapalım.deel mi?[/quote]
benim de basima gelmisti. yanlislikla en son vadeye emir yazmisim. tusa basmamla 700 puanin girmesi bir olmustu.:::.
-
bence bunu yazalım forumcek VOB A.Ş. ne mail olarak.belki aynı anda onlarca mail giderse nooliy yaw derler :D
VOBORSA ky koruma timi :D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179646]bence bunu yazalım forumcek VOB A.Ş. ne mail olarak.belki aynı anda onlarca mail giderse nooliy yaw derler :D
VOBORSA ky koruma timi :D[/QUOTE]
Bir de keşke otomatik olarak vade yenilense, vade sonunda poz kapatıp yeniden açmaya gerek olmasa otomatik olarak diğer vadeye geçilsebilse...
-
[quote=enorton;179648]Bir de keşke otomatik olarak vade yenilense, vade sonunda poz kapatıp yeniden açmaya gerek olmasa otomatik olarak diğer vadeye geçilsebilse...[/quote]
bu işlerine gelmez aradaki geçişte komisyon alıyorlar.düşünsene her vade sonu aşağı yukarı 100-120 bin hatta daha fazla kontrat diğer vadeye taşınıyor.bunun komisyon değeri hiçte az değil.aracı kurumlarında vob a.ş.ninde işine gelmez.
unut bunu :D
-
[quote=TÜRKOĞLU;179646]bence bunu yazalım forumcek VOB A.Ş. ne mail olarak.belki aynı anda onlarca mail giderse nooliy yaw derler :D
VOBORSA ky koruma timi :D[/quote]
Hımmmmm..Hıııım da hımmm... Sanırım bu VOB A.Ş. ile ilgili değil. İşlem platformu ile ilgili...Yani e-broker kullanıyorsanız MATRIKS e yazmanız lazım...Yani geçmiş olsun yazmasanızda olur.
Misal ben atracı kurum değiştirdim..veri izleme için yine MTX kullanıyorum ama işlem plaformu olarak IDB kullanıyorum...Burda populer kontratlarım diye bir liste var...Oraya yvade hangisi ise seçiyosun..İşlem dediğinde doğrudan o geliyor.lelele.lelele.lelele
-
[quote=enorton;179648]Bir de keşke otomatik olarak vade yenilense, vade sonunda poz kapatıp yeniden açmaya gerek olmasa otomatik olarak diğer vadeye geçilsebilse...[/quote]
[quote=TÜRKOĞLU;179651]bu işlerine gelmez aradaki geçişte komisyon alıyorlar.düşünsene her vade sonu aşağı yukarı 100-120 bin hatta daha fazla kontrat diğer vadeye taşınıyor.bunun komisyon değeri hiçte az değil.aracı kurumlarında vob a.ş.ninde işine gelmez.
unut bunu :D[/quote]
VOB AŞ genel müdürü, bir miktar komisyon ödeyerek sonraki vadeye geçişi olanaklı kılacak altyapı geliştirmesi üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Diyeceksinizki zaten şimdide yvadede kapa uvadede aç yaparak yaptığımız bir şey değil mi bu? yanıt: değil...yvade de poz kapadığınızda misal 1000 puan zararda kapattıysanız, teminatınız azaldığı için uvadede aynı sayıda kontrat açamıyorsunuz... üzerinde çalışılan bu sistemle poz kapanmadan arada makasa göre bir miktar risk primi ödemek yeterli olacak(mış)
-
[quote=Astatin;179653]Hımmmmm..Hıııım da hımmm... Sanırım bu VOB A.Ş. ile ilgili değil. İşlem platformu ile ilgili...Yani e-broker kullanıyorsanız MATRIKS e yazmanız lazım...Yani geçmiş olsun yazmasanızda olur.
Misal ben atracı kurum değiştirdim..veri izleme için yine MTX kullanıyorum ama işlem plaformu olarak IDB kullanıyorum...Burda populer kontratlarım diye bir liste var...Oraya yvade hangisi ise seçiyosun..İşlem dediğinde doğrudan o geliyor.lelele.lelele.lelele[/quote]
eyle iş mi olur lem?
VOB A.Ş. bunu zorunlu hale getirsin o zaman.bütün veri sağlayıcılar,aracı kurumlar v.s. bunu emir ekranlarında göstersinler.VOB A.Ş. ile ilgili bu konu.yapın derse, yiyorsa yapmasınlar bakalım.
-
evet, ben de izlediğim tahtaya iki tık yaptığımda sadece miktar yazıp gönderiyorum..:))) vade seç, fiyat seç, miktar seç ohoooo..:..:
-
[quote=Astatin;179653]Hımmmmm..Hıııım da hımmm... Sanırım bu VOB A.Ş. ile ilgili değil. İşlem platformu ile ilgili...Yani e-broker kullanıyorsanız MATRIKS e yazmanız lazım...Yani geçmiş olsun yazmasanızda olur.
Misal ben atracı kurum değiştirdim..veri izleme için yine MTX kullanıyorum ama işlem plaformu olarak IDB kullanıyorum...Burda populer kontratlarım diye bir liste var...Oraya yvade hangisi ise seçiyosun..İşlem dediğinde doğrudan o geliyor.lelele.lelele.lelele[/quote]
idb nedir kardes? cahilim ben:::
-
[quote=Cerphin;179657]evet, ben de izlediğim tahtaya iki tık yaptığımda sadece miktar yazıp gönderiyorum..:))) vade seç, fiyat seç, miktar seç ohoooo..:..:[/quote]
seninkisi nedir kardes? ben pek bir geri kalmisim..dng
-
[quote=TÜRKOĞLU;179656]eyle iş mi olur lem?
VOB A.Ş. bunu zorunlu hale getirsin o zaman.bütün veri sağlayıcılar,aracı kurumlar v.s. bunu emir ekranlarında göstersinler.VOB A.Ş. ile ilgili bu konu.yapın derse, yiyorsa yapmasınlar bakalım.[/quote]
[quote=nunu;179658]idb nedir kardes? cahilim ben:::[/quote]
Şincik çöyle izah edeyim;
VOBAŞ aracı kurumlara belirli bir kayıt deseninde veri paketi gönderiyor ve yine belirli bir kayıt deseninde veri paketi alıyor. Aracı kurum bu verileri ister kendi yazılımcısının geliştirdiği bir platform kullanarak size gösterir veya sizden emir alır, yada e-broker gibi hazır platformları kullandırı..VOBAŞ hangi platformun kullanılacağına karışmaz..Sadece kullanılmak istenen platformun sertifikasyonunu verir...test eder onaylar...:..: VOBAŞ, yazılımlar-işlem platfromları konusunda düzenleyici bir kuruluş olmadığı gibi, bu konuda rekabet eden bir kuruluşda değil..benim formatım bu der...aracu-ı kurumun müşteriye gösterdiği ön yüzün şekline şemaline karışmaz...:..::..::..: yani benim gördüğüm bu şekilde olduğu:..::..: ama başka türlüde olamaz zati...
-
[QUOTE=nunu;179660]seninkisi nedir kardes? ben pek bir geri kalmisim..dng[/QUOTE]
vobfx işlem terminali..:)))
ya harbi siz vade seçip v.s. öyle mi emir gönderiyorsunuz.. vadeyi seçip, fiyatı seçip, miktarı girene kadar 4 kademe gider beah..:::