-
[quote=oguzhan;179706]Ben bu hafta subat vade kullanacam gırafikler yerine oturuncaya kadar çünkü yakın vade ile arasında baya fark var[/quote]
beni de şüpheye düşüren bu zaten gap olmuş gibi görüntü var ama bunun sistemi ve indikleri etkiler mi diye düşündüm ve o yüzden sormak istedim
-
[quote=KIZILAGA;179708]Cumleten herkese selamlar...[/quote]
AĞAM Hoş geldinizi,merak ettik sizi...
Umarım iyisinizdir...
Birde stredjist arkadaş kayıp,kendisinden haberdar olan varmı...:confused:
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179710]bence yanlış...bunu daha evvelde tartıştık.vade farkından kaynaklanan makas nedeniyle grafik ve dolayısı ile sistem sapıtıyor.
şu an en yakın vade graf AL verdi bende sabah açılışla oysa şubat vade hala SAT devam ediyor.sebep nedir? çünkü yakın vade 66.875 kapattı şubat 67.770. şu an yakın vade grafta yukarı GAP var oysa şubatta böyle bir GAP yok.zaten olmaması gerekiyor.1-2 gün şubat vadeye bakmak daha doğru.sonra zaten fiyatlar oturuyor o zaman en yakın vade graf üstünden takibe devam edilebilir.[/QUOTE]
Bence de sazan abi haklı ;) Sonuçta biz test yaparken bu gibi durumlar hep vardı ve biz buna göre kar zarar hesabı yaptık...
-
Beni iyice budadılar geçen sene.MATKAP ları çok buyukmuş.
-
68.050 şort........
stop-loss 68.300
-
[quote=boz ayı;179718]68.050 şort........
stop-loss 68.300[/quote]
15 dk.lık obo çok güzel oldu wallahi...
-
[quote=enorton;179716]Bence de sazan abi haklı ;) Sonuçta biz test yaparken bu gibi durumlar hep vardı ve biz buna göre kar zarar hesabı yaptık...[/quote]
iyide malesef bu grafların sapıtmasından kaynaklanan bir durum.piyasa bir gün önceki rakamla aynı açılıyor ve bir gün önceden SAT kapanmış şimdi hiçbir sebep yokken data farkından dolayı sabah fiyat yukarı GAP falan yokken AL verdi diye sen LONG mu yaparsın?
şimdi misal cumadan SHORT olsaydın sabah fiyat cuma kapanışı ile açıldı sen yakın vade grafa bakıp aslında olmayan bir GAP a kanıp LONG mu olurdun?olacak iş mi ya?
ben yapmam yapanada mani olmam...
1-2 gün şubata bak ya sonra dön yakın vadene.bunda bi anormallik yok ki.
-
sabah sabah guzel bı 5 lik dalga yapmıslar spotta :) a b c gelir simdi a dayız gibi gorunuyo.. tabı bana oyle gelmıs te olabılır.. ew ci ustalar daha iyi görür :)
-
[quote=boz ayı;179718]68.050 şort........
stop-loss 68.300[/quote]
[I]67.675 şort-cover.....[/I]
[I]paladan ne koparırsak.....:..:[/I]
-
acemiler borsayı yukarı basarak actı ...ustaları görelim....geberecek...
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179720]iyide malesef bu grafların sapıtmasından kaynaklanan bir durum.piyasa bir gün önceki rakamla aynı açılıyor ve bir gün önceden SAT kapanmış şimdi hiçbir sebep yokken data farkından dolayı sabah fiyat yukarı GAP falan yokken AL verdi diye sen LONG mu yaparsın?
şimdi misal cumadan SHORT olsaydın sabah fiyat cuma kapanışı ile açıldı sen yakın vade grafa bakıp aslında olmayan bir GAP a kanıp LONG mu olurdun?olacak iş mi ya?
ben yapmam yapanada mani olmam...
1-2 gün şubata bak ya sonra dön yakın vadene.bunda bi anormallik yok ki.[/QUOTE]
Bu bence yazilan sisteme göre degisir. Eger vade degisimlerini sisteme tanimlayip bu günlerde olusan gaplere reaksiyon gösterebilen bir sistem yazmissan, her zaman yvade grafigi takip edilebilir. Ama benim sistemlerim o kadar iyi degil, o yüzden de ben vade baslarinda özellikle ilk gün yeni vadenin grafigini kullaniyorum...
-
67.475 kırılırsa 67.050 ye kadar inebilir.....