ülem ben grafı hazırlarkene cerfin önceden yapıstırmıs zati aynı bakışı ::: ülem yahşi kovgirl jerphin emmede hızlı zilah çekeyormuşsun :::
Printable View
ülem ben grafı hazırlarkene cerfin önceden yapıstırmıs zati aynı bakışı ::: ülem yahşi kovgirl jerphin emmede hızlı zilah çekeyormuşsun :::
uykum kaçtı bi foruma bakim dedim.gapın kumar olduğunu düşünmekle hatamı yapıyorum acaba yada uykusuzluk başıma vurdu
eurusd ler 8 pips kara kapatılır ve yatılır
Way[B] !![/B]:)))
aslanım dow, iğrenç düşüşünü yapamamışın :D:D, erken sevinmemeli yinede diycem ama, esas mesele yukarılarda nerelerden shortlasak? ama mutlaka biyerlerden shortlayabilsek diyorum, son derece gaddar tutumuyla pala yukarılarda short yaptırmayacaktır, psikolojiye dikkat, sırf grafiklere bakarak bugünkü gibi kapanışlarda terse getirme oyunlarınada gelmemeli diyorum....uyk
Ben kıçımı sağlama aldım, flata geçtim, zor oldu ama, indiklerim öyle söylüyor, beklenmedik bir olay ancak,..... bu hükümetle short zor, resmen zor, 2005 den beri vobtayım, bunu defalarca test ettim, adamlar hiç hayır demiyor, çok keskin konularda bile, uydurmasyon formül kazan kazan, ver ver, 5 mesele vardı birine bile defans yapmadılar, IMF ile 5+1 oluyor, haclılar deliye döndü, eminim her yerde konuşuluyoruzdur, altın yumurtlayan tavuk bunlar diye, ben ısınamadım bu adamlara oldum olası, sevemedim, o yüzden kafam zaten short sürekli, gün içi görmeme rağmen ters bile olamıyorum bu yüzden, yurt dışını iyi yorumlamak gerekli, tek silahımız artık yurtdışı, oraya bakacağız,......orayı tutturursak şansımız var, benim tavsiyem yurt dışında aylık grafikler, dov tam bir gergedan çünkü, boynu çok kalın, çok güçlü çok, inanın adamların ülkesinde ayı yok şu anda, tam bir mekanizma, çok organizeler, tek elden gidiyorlar, ayularının hepsi bizim gibi py lerde boğa, benim geldiğim noktada dünya yükü kaldıramadığında piyasalarını düşürüyorlar coniler izlenimim bu, ayar için, Marttan beri her aşağı kırılan trend çizgisini tekrar aynen yukarı kırıyorlar takoz form bu yüzden, şu anda 111xx e önleri açık ancak gitmiyorlar, anlamı yok çünkü, gelişmekte olanları fonlamaları lazım öncelikle, faizleri bile 6.75 e kadar sorun deyil bunlara, tek sorunları saçtıkları dolarları, bunu kazasız belasız toplamaya çalışıyorlar, bir kısmını altına hapsettiler, bir kısmı gelişmekte olan ülke bonoları ve borsalarında, şimdi bir kısmını kendi bondlarına topluyorlar yavaş yavaş, usul usul, ürkütmeden, bir kısmıylada gelişmekte olanları fonlayacaklar, bu yüzden aceleleri yok, o yüzden derim ben beleş dolar bile alabilirsin bunlardan diye, belkide alıyoruz(18 lik net hata noksan hala açıklanamadı), ama ben hiç bir şey vermeden diyorum yani, açılım saçılım gerek yok yani, kıprıs falan, bunlara gerek yok, BRIC ülkeleri yol aldı uzadılar artık, bu yüzden anahtar ülke biziz, ayrıca biz olmadan bu bölgede yok olur bunlar, bu yüzden havuç ve sopa taktiği kullanıyorlar,biz avantajımızı kullanamıyoruz ne yazıkki, üstüne veriyoruz, kötü olan bu,......
offf graflara baktıkça içim daralıyor, gidip yatayım en iyisi...uyk
Borsa yatırımcısı, Homoeconomicus türünün bir alt grubu olarak çok özel bir canlıdır. Sistemin devam etmesi için yapması gereken şeylerin hepsini yaparken kendi iyiliği için yapmaması gerekenleri hep unutur. Bu yapmaması gerekenler sadece borsa ile ilgili değil, rutin hayatıyla da ilgilidir. Onun yapmaması gerekenler nelerdir? Sakınması gereken durumlar ve eylemleri biliyor mu? Bilse bile bu bilginin ona bir yararı var mı? O her şeyi yaşayarak mı öğrenmek zorunda? Yoksa borsada başkalarının deneyimlerinden yararlanmak mümkün mü?
1- Bir şekilde borsada yer alıyorsan, ne iş yapıyorsan yap, işini ihmal etme! Piyasa ne kadar boğalaşırsa boğalaşsın, ekranda gördüğün kazançlar gerçek hayatındaki kazancından çok farklı olsa bile gerçek kazanç bildiğin ve yaptığın işten elde ettiğindir.
2- Mesleğin ne olursa olsun, çevrede borsacı öğretmen, borsacı doktor veya borsacı doktor olarak anılmaktan kork. Çünkü yükseliş trendi er veya geç bitecektir. Bittiğinde akılsız borsacı olarak anılacaksın. Çevrende hiç kimseye tüyo verme! Hisse önerisi yapma! Çünkü söylediklerin doğru olsa bile çoğu kişi kaybedecek. Kazansa bile daha çok kazanamadığı için seni suçlayacak.
3- Borsa yüzünden aileni ihmal etme! Çünkü hiçbir boğa piyasası ve hiçbir internet muhabbeti çocuğundan esirgediğin dakikaların yerini tutamaz. Hiçbir borsa üstadının yazısı eşinin seninle aynı evde yaşıyorken yalnız kalmasına neden olamaz.
4- Kesinlikle borsayı sevme! Borsa sadece bir araçtır. Nasıl ki balıkçı oltaya aşık değilse, sen de borsaya aşık olma! Borsa para kazanmak içindir. Para ise lotları arttırmak veya portföyü büyütmek için değil. Harcanmak için kazanılır. Harcarken mutsuz değil, mutlu olmak lazım.
5- Eğer borsada kaybediyorsan bunun nedeni yeterince teknik veya temel analiz bilmemen değil. Borsanın ne olduğunu bilmediğin için ve kendini tanımadığın içindir. Borsanın tarihini okursan 500 yıldan beri aynı insanların aynı nehirde yıkandığını göreceksin.
6- Eğer borsayı yanlış yorumluyorsan veya ardı ardına para kaybediyorsan bir süreliğine yorumlamaktan ve işlem yapmaktan vazgeç! Çünkü hata bir sonraki hatayı, kayıp ise bir sonraki kaybı besler. Aldığın pozisyon seni huzursuz ediyorsa karda veya zararda olsan bile pozisyondan mutlaka çık!
7- Hisseyi şahsi malın gibi görme! Her hisse sen onu sattıktan sonra yükselme hakkına sahiptir. Borsada ne hisseler ne de yükselişler biter.
8- Hisse senedi alım satımı yapıyorsun diye kendini Wallstreet’in büyük traderlerinden biri zannetme! Kendi sosyal sınıfından olmayan şirket patronlarını pozisyonuna göre haklı veya sevimli veya büyük insan olarak görmeye başladıysan otur bir daha ve bir daha düşün! Politik eğilimlerin borsadaki trende göre değişmişse oturup iki kez düşün!
9- Borsa ile uğraşıyorsan internet’teki kişilere fazla güvenme. Orada gördüğün bir çok isim aslında aynı kişiye aittir. Orada bir çok kişi yazdığı gibi değildir. Dijital ortam palavra atmak için en uygun ortamdır.
10- Televizyonda altında borsa ile ilgili bant geçen programları mümkün olduğu kadar az izle! Yükseliş trendi sırasında şok haber ve kriz haberlerinin çoğu hikayeden ibarettir. Düşüş trendi sırasında ise düşmek için bu haberlere gerek bile yoktur.
11- Kendine belli bir kazanç hedefi sakın koyma! Örneğin ‘Bu hisse %X yapınca satarım!’ veya ‘Param şu kadar olunca borsadan çıkarım!’ gibi düşüncelere sahip olma! Çünkü ne o hissenin sana o yüzdeyi vermek, ne de borsanın sana o parayı kazandırmak gibi bir sözü var.
12- Kaybettiğin zaman sakın başkalarını suçlama! Çünkü aracı kuruma kendin gidip hesap açtın. Hisseyi kendin aldın. Hisse kendisi düştü. Düşünce de onu sen sattın. Krediye sen girdin. Böylece zararı da sen ettin.
13- Gazetede okuduğun veya TV’den duyduğun habere göre hisse alma! Haber medyaya düşmüşse genellikle artık eskimiş demektir.
14- Vadeni mutlaka belirle! Bir hisseyi ne kadar elde tutabileceğini bilmiyorsan o hisse çok yükselse bile o yükselişin sana bir yararı olmayacak.
15- Kesinlikle keşke ile başlayan cümleler kurma! Kesinlikle yapmadığın veya yapamadığın şeylerin hesabını yapma! Ayinesi iştir kişinin ……
16- Borsadan nefret etme! Borsa bazılarına çok iyi para kazandırır. Çoğunluk içinse para kaybetme yeridir. Zifiri karanlıkta güneşin doğacağını bil!
17- Hiçbir zaman coşkuya kapılma! Borsanın en boğa gününde bile heyecanlanma! Çünkü o günlerde düşüş yakındır.
18- Kendine güvenin arttıysa ve kendini başarılı bulmaya başladıysan korkmaya başla! Çünkü bu duyguların sahibi genellikle hata yapmaya yakındır.
19- Borsa gurusu veya ekonomi dehası diye lanse edilen veya akademik ünvanlara sahip kişilerin söyledikleri veya yazdıklarına koşulsuz evet deme! Borsa tarihi bu tip insanların büyük hatalarıyla doldur.
20- Belleğini sürekli çalıştır! Hangi politikacının ne zaman ne dediğini unutma! Hangi borsa uzmanının ne zaman ne azdığını hatırla! İnsanları mutlak kötü veya iyi diye ayırma! Herkesten ters yönden bile olsa öğreneceğin bir şeyler olabilir.
içim biraz daha daralsın diye gitmeden bir graf daha koyayım:)
hep XU030 a baktık.. bu da XU100 grafı.. mavi kanalın üstüne attı.. ve 52.500 altına inmediği sürece hedef 2007 zirvesi...üüü
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i348750_xu100-05.01.bmp[/IMG]
iki tane borsacı varmış.biri emektar bilgili diğeri acami çaylak.bunlar yolda yürüyorlarmış.yürürlerken yolda yerde bi at pisliği görmüşler.demişki deneyimli borsavı acemiye.şu boku görüyonmu eğer onu eline alırsan ve koklarsan sana 10000ytl verecem.tamam demiş acemi borsacı.almış elişne koklamış ve 10000ytlyi almış.biraz daha yürümüşlerrr yine bi at pisliğine rastlamışlar.bu sefer acemi deneyimliye sormuş.yerdeki boku alırsan ve yersen sana 10000 ytl verecem.deneyimli borsacı almış ve yemiş.
sonra acemi deneyimliye sormuş.şimdi noldukine demiş.senden çıkan para yine senin cebine geldi.hiç bi karımızolmadı bu boku niye yedik.deneyimli borsacı dönmüş acemiye böyle düşünme demiş.
20000ytl lik işlem hacmi yarattık.
[quote=Cerphin;180250]içim biraz daha daralsın diye gitmeden bir graf daha koyayım:)
hep XU030 a baktık.. bu da XU100 grafı.. mavi kanalın üstüne attı.. ve 52.500 altına inmediği sürece hedef 2007 zirvesi...üüü
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i348750_xu100-05.01.bmp[/IMG][/quote]
ya cerp bacım sıkma kendini, olmassa vedalaş, iki üç gün kafanı dinle, sonra bakarsın, bu adamlar inanki şu anda senin de benim de ruh halimi bilyorlar ve evlerinde mandalinalarını soyuyorlar tv karşısında, sorsan iki kelime konuşamazlar karşında, emir kulular, söyleneni yapıyorlar eksiksiz, bildiklerinden deyil itaatkarlar sadece, cüzdan başkasının, şimdi sende bende bu borsayı satın alamıyoruz, o yüzden cortluyoruz, bu kısır döngü, ben ara formül buldum, atyorum dolara kendimi, patlarlarsa oradan da yakalarım bunları, %100 hedef kodum kendime IMF ye rağmen, bu gün gözüktü zaten, dikkatini çektim ahainin, faiz yukarı kaçıyor, dolare aşağı basılıyor, uyum yok aralarında, bunu yorumlarsak, önümüz açılr, IMF ye gelince, hükümet burada ikircikli, her an kaşık plavdan dönebilir, bu nu unutma, ama hemen söylemezler, yeni açıkladılar daha 15-20 gün daha, burada en az 3 hesap var,..... DXY aşağı basılırsa IMF yi göze alamaz bunlar, cari açık hortlar,
Bizim koylu Ahmet esegini satmaya karar vermis. Kiymeti tas catlasa 50 milyon lira eden esek icin pazarlik payini da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymus. Komsu koyden acilen esege ihtiyaci olan Mehmet 100 milyon odeyip almaya razi olmus. Koylu Ahmet esegini satmis ama aksam da uykusu kacmis. Dusunup durmus,
- "Mehmet 50 milyon liralik esege niye 100 milyon lira verdi?" diye. ici rahat etmeyince ertesi gun esegini geri almaya karar vermis. Pazara gittiginde Mehmet'in esegi 200 milyon liradan satisa cikardigini gormus. Sonunda 200 milyon liraya almak zorunda kalmis. Ayni olay bu kez Mehmet'in basina gelmis.
O da ertesi gun esegi geri almaya karar vermis. Bu alisveris hergun fiyat arta arta devam etmis. Birkac gun sonra pazara bir baska koyden Huseyin gelmis. Huseyin pazardaki kalabaligin arasina dalinca bir de ne gorsun:
- "Al, al, al, sat, sat , sat" bagrismalari arasinda bir yasli esek ve bu esegin 1 milyar liralik satis fiyati....!
Yanindakine sormus
- "Hemserim, bu yasli esek 1 milyar lira eder mi yahu?"
Adam hemen yanitlamis;
- "Valla grafikler ortada. Bu esegin fiyati 50 milyon liradan basladi, 950 milyon liraya geldi. Soyle bir teknigine bakarsan gorursun. Esegin fiyati 1 milyardaki direncini kirarsa, 1.5 milyara kadar yolu var. "
[quote=EMEKDAR;180223][B][COLOR=red]-abd, ıran`a yaptırımlar ıcın partnerlerıyle[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]gorusmelere basladı[/COLOR][/B]
-abd dısıslerı bakanı clınton: ``yaptırımlar
ıran hukumetını, ozellıkle de devrım muhafızlarını
hedef almalı``
washıngton (a.a) - 04.01.2010 - abd dısıslerı bakanı hıllary clınton,
ıran`ın nukleer programı nedenıyle bu ulkeye yenı yaptırımlar uygulanması
konusunda partnerlerıyle gorusmelere basladıklarını soyledı.
Clınton, dısıslerı bakanlıgında gazetecılere yaptıgı acıklamada, yenı
yaptırımların sıradan ınsanlara zarar vermemesı, ıran hukumetını, ozellıkle de
devrım muhafızlarını hedef alması gerektıgını belırttı.
Hıllary clınton, ``baskı ve yaptırım konusunda partnerlerımızle ve benzer
gorusler ıcınde oldugumuz dıger ulkelerle gorusmelere basladık. Hedefımız, ıran
hukumetıne, ozellıkle de devrım muhafızları unsurlarına baskı yapmak, bunun
yaparken, zaten sıkıntı ıcınde olan sıradan ınsanları daha da zor durumda
bırakmamak`` dedı.
ıran`ın nukleer sorunla ılgılı uzlasmaz bır tutum sergıledıgını, ancak
kendılerının yıne de muzakereler ıcın kapıyı kapatmadıklarını kaydeden clınton,
bu ulke ıle muzakereler konusunda 2009 yılı ıcerısınde caba gosterdıklerını,
ancak hıc bır sonuc alınamadıgını ıfade ettı.
(ap-reu-rem-kan)
21:10 04/01/10
--aa--|[/quote]
Burayada bir saksı patlatalım, .........bu isnıyor, eylül- ekim güzeldir askeri harekat için, yazdan çıkılmıştır moral yerindedir,1 hafta sürer harekat, nokta hedefler vurulur, iran donanması kesin vurulur, yok edilir, çünkü ambargo başlayacaktır uzun süren, dolar o arada bir zıplar, prestij yapar bütün dünyada, en son teknoloji silahlar kulanılır daha önce hiç denenmemiş ve basın bunu bütün dünyaya duyurur eş zamanlı göz dağı herkese verilir böylece, 1 hafta sonra harekat durdurulur, gerisini rejim mualifleri halletsin diye, özellikle stratejik hedefler ve devrim muafızları vurulur harekat esnasında, bu işe bunlar sebep oldu diye, petrol ve doğal gaz alır başını gider, borsalar ani şok düşüş yapar, balonlarını indirir kısa sürede toplar, patriotları takip yerinde olur, ilk işaret budur, olcakmı bu iş diye,..........