-
[quote=7410;180743]kanki can 59 bin longları uzlaştım...65,800 ler vardı yeni vadede...onlarında bi kısmını 69,200 den verdim..yarısı duruyo...
arka sayfada ters obo resmi koymusun..ters obo olduktan sonra noluyo...toboyu yapmış bitmiş...düşüş mü olması gerekiyo yani şimdi...[/quote]
bi önceki vadede 59 bin maliyetli pozisyonu taşı 67 binden uzlaş,şubattada 65800 lerin yarısını 69200 e kapa kalanını soğukanlılıkla taşımaya devam et ve sor ters obodan sonra ne oluyor diye :rolleyes:
asıl sen söyle şimdi ne olacak :D
tebrikler,daim olur inşallah !
-
Dow bugünde 10 bin altına düşememiş:..:, ama neden? bi bildiği vardır değilmi?
Bişey bildiği yok aslında, bizim piyasa yukarı oluncada dow falan takmaz yukarı gider, hedef falan vermek biraz abes oluyor ama, günlük grafikte fiyatlar resmen bir evvelki tepeyide aştım gözüm en tepede demekte ısrar ediyor.
Vade sonu olmasından mütevellit, yukarı zorlama oluyor diye bu ihtimali vazgeçmiştim hemen herkes gibi, ama bu yılın ilk iki günü bunun böyle olmadığı görüldü, öyleyse stop olana kadar uzun kalmak önemli diyorum...
İki sene evvel bu seviyelerde çok boğuştuk vobda, aradan geçen zamana rağmen dün gibi hatırlarım fiyat hareketlerini.
Evet bu seviyelerde görülen en yüksek seviyeden 2000-2500 puan aşağıya düşmeden iyi bir düşüş olmaz, en düşüktende 2000-2500 puan yükselmeden yukarı olmazdı, muhtemelen en tepeye 75000 lere gidersekde bu gibi dikkat edilecek durumlar var diyorum..
Bu durumda bugün 69500 görüldüyese 67500 ve 67000 altına sarkması uzunlara stop gerektirir ve kısa için işaret olur, o zaman henüz kısa için bir işaret yok, boşuna tepe geçmiyor ya bu meret bu fiyatlarda..
-
günlük grafiklerde pek ciddi direnç seviyesi yok bence 72 bine kadar.
ancak göstergeler epey şişti ve bi tur doldur boşalt ve daha kuvvetli geri dönüş olabilir..tabi olmayadabilir,basıp giderler aşırı alım falan dinlemeden.daha önce çok gördük bunuda..
-
yavuzhan ve bullmarket sizin stoplarınız çokmu yüksek yoksa stopsuzmu işlem yapıyosunuz.herkesin inanılmaz yüksek stopu var çok riskli geliyo bana.sizin kadar eski diilim vobta 1 seneliğim o yüzden yanlış bişi söylediysem yadırgamayın:)
-
[quote=Cerphin;180759]al sana dolarsız, katkısız, saf trend çizgisi emekdarım..:p hedef 58.000 zirvesi.. ee fazla birşey kalmadı zaten..::: 4.000 puancık daha sabret..:..::..:
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i350772_xu100-06.01.bmp[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;180767]Son söz, abd 10 yıllıklarında gallavi bir tobo var, tobo hedefi 6.02 yi işaret ediyor, eğer coni bondları ile, coni parası arasındaki ilişkiyi bulur isek, bizim borsanında tüm uğraşlara rağmen kaç olacağını bulmuş oluruz,....
ahanda coninin 10 yıllık dolar maliyet grafiği,...........coni parasını py den çekiyor,.....bu talancıların bir kısmının geri dönmesi demek,.......carry trade nin yavaşlaması demek,..
hökümet bu yüzden ucuz dolare içün IMF kapısında,..coninin faizi yükseldimi parası da değerlenir,.......öyleyse yukarıdan borsayı ver, şimdi IMF haberi ile bu yeredeyiz, ucuzdan dolarını topla, yukarıdan doları ver, IMF sayesinde şişik çantalarla zahmetsiz dışarı çık, içeri gir, düşükten borsayı alırken, dolareyi aşağı bas, ikinci soygun dönemine başla, 1 yıl yeter bu iş için,.......o arada bizde fonlanmış ve yağlanmış oluruz,.........kazan kazan, ver ver, ver anasını satim,.....vatan evladına meydan boş nasılsa, anasını satiim,......:::
[URL="http://img705.imageshack.us/i/54839639.png/"][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/5278/54839639.png[/IMG][/URL][/quote]
HADİSE BU İKİ YORUMDA....
alt yorumda kardeşim muhtesem bi analizle paranın kaynak maliyetini devşirerek...IMF ANLAŞMASI neticesini ince ince anlatırken....üst yorumda cerfo gız....bu anlaşma ile gidecegimiz tavanı gıdıklamıştır...58-60 000 bandını....
BUNLARIN GECERLİLİGİ ÜÇÜN....garanın 6.55 i yukarı kırıp uçması icabeder....
-
[quote=Rooks;180774]yavuzhan ve bullmarket sizin stoplarınız çokmu yüksek yoksa stopsuzmu işlem yapıyosunuz.herkesin inanılmaz yüksek stopu var çok riskli geliyo bana.sizin kadar eski diilim vobta 1 seneliğim o yüzden yanlış bişi söylediysem yadırgamayın:)[/quote]
benim stop seviyem bugünkü kapanış itibariyle 67650..
short açmam için ise 66600 altına sarkmalı piyasa.
tabi bunlar her periyot güncelleniyor..
geniş stop riskmi değilmiye gelince bu yöntem bazen avantaj sağlar bazende karlı pozisyonun önemli kısmını götürebilir.bence kesin ve net cevabı yoktur..
-
evet haklısınız.ben 150-200 stop olmaktan korkarak biçok kez poz alamıyorum.1500 puan stopları düşünemiyorum gece uyuyamam heralde.düşük stopun riski yok ama 2 tane dezavantajı var bence.biri, çok işlem yaptırıyor insana piskolojik olarak.150 stoptan nolur gibilerinden.diğeride çok çabuk stop olabiliyosun.sanırım biraz sabır istiyen bişi düşük stop.zamanında işleme girmek lazım.çok fazla stop olmakta yıpratıyo çünkü insanı.ama yüksek stopa gözüm hiç kesmediği için tek şansım bu şimdilik.ilerde değişirmi bilemem tabiki.
-
[quote=Rooks;180777]evet haklısınız.ben 150-200 stop olmaktan korkarak biçok kez poz alamıyorum.1500 puan stopları düşünemiyorum gece uyuyamam heralde.düşük stopun riski yok ama 2 tane dezavantajı var bence.biri, çok işlem yaptırıyor insana piskolojik olarak.150 stoptan nolur gibilerinden.diğeride çok çabuk stop olabiliyosun.sanırım biraz sabır istiyen bişi düşük stop.zamanında işleme girmek lazım.çok fazla stop olmakta yıpratıyo çünkü insanı.ama yüksek stopa gözüm hiç kesmediği için tek şansım bu şimdilik.ilerde değişirmi bilemem tabiki.[/quote]
150-200 puana stop yazıp pozisyon açmak resmen kumara döndürür işi..ya tutarsa hesabı..
piyasanın ana yönü hangi tarafa olursa olsun,doğru pozisyonda olsan bile 150-200 puanlık stoplarla pozisyonda kalabilmen imkansızdır..
aracı kuruma çalışırsın o kadar..
-
[URL="http://www.imdb.com/title/tt0870984/"]antichrist[/URL] i izledim yatıyorum, herkese iyi geceler...
-
[QUOTE=enorton;180779][URL="http://www.imdb.com/title/tt0870984/"]antichrist[/URL] i izledim yatıyorum, herkese iyi geceler...[/QUOTE]
imdb den yüksek puan almış güzeldir kesin. imdb de 5bucuk üstünde rating alan filmlerin yüzde 90ı güzel çıkıyo.o siteye çok güveniyorum:)
-
[QUOTE=YAVUZHAN;180778]150-200 puana stop yazıp pozisyon açmak resmen kumara döndürür işi..ya tutarsa hesabı..
piyasanın ana yönü hangi tarafa olursa olsun,doğru pozisyonda olsan bile 150-200 puanlık stoplarla pozisyonda kalabilmen imkansızdır..
aracı kuruma çalışırsın o kadar..[/QUOTE]
Bilemiyorum biçok sistem 150-200 stoplossda kar veriyo system testerda(MS).
ama söylediğiniz doğru.zaten doğru yönde oluyo genelde işleme girişim ama stop ettiriyo ve o yönde gidiyo.ama işte bi avantajıda ettirmediği zaman yüksek kar alınabiliyo ve stoplarda can yakmıyo.hem avantajları var hemde dezavantajları açıkçası.stopsuz sistemde 60daklık olabilir.ben 15daklıkta işlem yapıyorum.5 ve 15daklıklar düşük stop gerektiriyo.ama söylediğinizi bi incelemeye alıcam.
-
[quote=indregandi;180746]Bu arada eliot teorisyenlerimizin sesi çıkmıyore, .........[/quote]
Her gün analize gerek olmadığından, geçmiş sayfalarda (bir önceki topic) bakalım neler demişiz, neredeyiz. (topiclerde bulmakta zorlananlar, [url]www.Hisse.Net/forum[/url] da, teknik analiz altında, Yorumsuz topigine bakabilirler. Sadece 2 sayfa , 10. ayın sonlarına dogru gözlemlerimi kayıt altına almak için yazdıklarım var.)
DJI Haftalık
Kırmızı ok ile gösterilen dip seviyesi aşağı geçilmediği sürece hedef 11.000.
[IMG]http://img23.imageshack.us/img23/2474/vobsystem.png[/IMG]
Xu100 Günlük.
Hedef yukarıdaki 2 yataydan birisi. Sonrasında 46.000 civarına düşüş.
[IMG]http://img6.imageshack.us/img6/4589/vobsystema.png[/IMG]