69 çokkkk tehlikeli bi rakam... çokkk
Printable View
69 çokkkk tehlikeli bi rakam... çokkk
istop
sarkozy bas bas bağırıyor....euro.dolar dengesizliği düşünülmesi gereken bir sorun...
anladı başına gelecekleri...ama iş işten geçti...sen carlayla aşk yaparken elin oğlu
bastı doları aşağı kurtardı popoyu........sarkozy ne demek istiyor......sorun var diyor..
başka düşünülmesi gerekir diyor...düşünelim....
Şu anda cnbc-e'de 20'li yaşlarda bir uzman Dubai'de metrekaresi 50.000 dolara evlerden bahsediyor.
Türkiye'deki emlak fiyatlarının da 2011'de en az 3 katına çıkacağına inandığını söylüyor.
[QUOTE=von mises;181033]Şu anda cnbc-e'de 20'li yaşlarda bir uzman Dubai'de metrekaresi 50.000 dolara evlerden bahsediyor.
Türkiye'deki emlak fiyatlarının da 2011'de en az 3 katına çıkacağına inandığını söylüyor.[/QUOTE]
Bence şuanda emlak almak mantıksız, demek ki 3 yıl içersinde daha da mantıksız olacak... :)
Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı :)
[QUOTE=indregandi;181027]BUNLAR VOB BAŞINDAN,
[URL]http://img268.imageshack.us/img268/1482/90062233.png[/URL]
[URL]http://img683.imageshack.us/img683/3807/16599001.png[/URL][/QUOTE]
İkisi de günlük galiba, saatliğin getirisi nasıl? Bu arada günlükleri de spot 30 da çalıştırmak bence daha mantıklı... Hem 1997 ye kadar veri var...
[quote=enorton;181034]Bence şuanda emlak almak mantıksız, demek ki 3 yıl içersinde daha da mantıksız olacak... :)
Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı :)[/quote]
300 milyara ev alıp aylık 850 milyona kiraya vermek mi,
250 milyara kule vinç alıp aylık 8-12 milyara kiraya vermek mi...
işte bütün mesele bu..! :..:
[quote=boz ayı;181031]sarkozy bas bas bağırıyor....euro.dolar dengesizliği düşünülmesi gereken bir sorun...
anladı başına gelecekleri...ama iş işten geçti...sen carlayla aşk yaparken elin oğlu
bastı doları aşağı kurtardı popoyu........sarkozy ne demek istiyor......sorun var diyor..
başka düşünülmesi gerekir diyor...düşünelim....[/quote]
[I]düşündük...ve bu sorunun çareleri ve yan etkilerini araştırdık....[/I]
[I]euro dolara karşı bırakınız değerlenmeyi aynı kalsa bile euro bölgesi[/I]
[I]perişan..rekabet gücü gitti gidiyor...lokomotif ülkeler almanya ve fransa[/I]
[I]ihracaata ve turizme dayalı ekonomilere sahipler....bu durumda kabak [/I]
[I]başlarına patlayacak...ayrıca endirekt olarak değerli eurodan olumsuz [/I]
[I]etkilenen avrupa ekonomileri yine fransa ve almanyanın kapısını çalacak.[/I]
[I]nerden bakarsan bak...her iki ülkede ekonomi sağlam olmasına rağmen[/I]
[I]para piyasaları yüzünden direkt ve endirekt olumsuz etkiler gittikçe artıyor[/I]
[I]tamam bu durum sürdürülemez...çare nedir....yan etkileri çok mudur.[/I]
[I]doktor korkuyorum....[/I]
[I]çare ve çareleri sıralayalım.......ECB geç kalan faiz indirimini yapar...[/I]
[I]çok geç kaldığı için etkisi çok yüksek olmaz..ama mecburen yapar...[/I]
[I]AB..nin ilk amacı parasının değerini düşürmek olmalıdır.......bunada faizleri[/I]
[I]indirerek başlamalıdır....yoksa zora düşen avrupa ülkeleri AB..nin dolayısıyla fransa ve almanya.nın kapısını çalacaktır....[/I]
[I]dikkat edin..sarkozy.den önce ECB açıklama yaptı..yunanistanı kurtarmıyoruz...[/I]
[I]ardından sarkozy efendi buyurdu.....[/I]
[I]çanlar euro bölgesi için çalıyor..........[/I]
.heyk
[quote=enorton;181034]Bence şuanda emlak almak mantıksız, demek ki 3 yıl içersinde daha da mantıksız olacak... :)
Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı :)[/quote]
Enortonum benim bi arkadasım ev almıstı oradan 2007 senesinde 3+1 260 milyara:)sadece dıs sıvası vardı ici yapılı degildi 1 sene sonra teslim ettiler..banka mevduat faizleri yıllık yüzde 19 du..cok dedim olm alma faize yatır,2 sene sonra 2 tane alırsın demistim.dinlemedi gömdü parayı tam 3 sene oldu bilesigiyle bi hesapla enortonum adama gireni...simdi cok pisman,demek 850 tl ha...yalnız merkezde ev fiyatları hic düsmedi hocam,ben feneryolunda oturuyorum kirada tabi:)23 senelik bir bina 135 metrekare,en üst katı 330bin tl ya satıldı 2 hafta önce..krizden öncede max 340 a satılmıstı..bi alt katı..
[QUOTE]Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı[/QUOTE]
Gayrimenkul alırken fiyat/kira rasyosuna bakılır.
Bir gayrimenkulun değeri 120 aylık kira bedelidir. Bu rakama bu topicde de çok itiraz olabilir. Özellikle inşaatçılar itiraz eder, bankacılar itiraz eder. Ama doğrusu budur.
Bu hesap doğruysa 850 TL'ye kiraya verilen dairenin değeri 102.000 TL olur.
Ya kira yanlış, ya fiyat yanlış...
[quote=TÜRKOĞLU;180955]en çok astatin ağlıyor burada...sürekli üwwwww diye zırlıyor :D:D:D[/quote]
cık...ben en şeffaf zırlama simülasyonu yapanım..Allah gizli gizli zırlatmasın....lelele.lelele.lelele
[CENTER][SIZE="7"][B][COLOR="DarkGreen"]zildaçbgobrrrehe[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE="3"]zero işlem long devam alım çılgınlığı bekliyorum gol olur bence ralli ralli ralli ehueuhehuhe[/SIZE][/CENTER]