69500 kırılmadan bişey olmaz
Printable View
69500 kırılmadan bişey olmaz
[quote=von mises;181041]Gayrimenkul alırken fiyat/kira rasyosuna bakılır.
Bir gayrimenkulun değeri 120 aylık kira bedelidir. Bu rakama bu topicde de çok itiraz olabilir. Özellikle inşaatçılar itiraz eder, bankacılar itiraz eder. Ama doğrusu budur.
Bu hesap doğruysa 850 TL'ye kiraya verilen dairenin değeri 102.000 TL olur.
Ya kira yanlış, ya fiyat yanlış...[/quote]
sıfır evlerde o oran biraz daha yüksektir. sıfır kullanım bedelini biri üstlenmesi gerekiyor
Bir gayrimenkulun değeri 120 aylık kira bedelidir. Bu rakama bu topicde de çok itiraz olabilir. Özellikle inşaatçılar itiraz eder, bankacılar itiraz eder. Ama doğrusu budur.
Von mises,o rakam binanın bulundugu konuma göre degisiyor,istanbul icin merkez bölgeler 240 aydan baslıyor 325 e kadar cıkıyor..nitekim batı atasehirde de aynı sekilde..bunun üstü pahalı altı alınabilir seviye..caddebostan,suadiye gibi bölgeler 325..batı atasehir 240 ile 325 arası..beylikdüzü mesela cok konut oldugu icin dedigin rakamlar..
bu ne yawww...SAZAN bile 4-5 mesaj yazmış..ben 3 saatir toplantıdayım **......
aha size bir soru elinizdeki çipli ve temassız kartınızı, deniz otobüsü nde peşpeşe sınırsız kullanmayımı tercih edersiniz yoksa 5 deniz otobüsü işlemini yapdıktan sonra mutlaka bir POS dan şifreli işlem yaptırmasını mı tercih edersiniz...bilin bakalım bir Bankacıyı ben hangi seçeneğe ikna etmeye çalışıyrdum 3 saatir..vay **....
[quote=unlimitted;181038]300 milyara ev alıp aylık 850 milyona kiraya vermek mi,
250 milyara kule vinç alıp aylık 8-12 milyara kiraya vermek mi...
işte bütün mesele bu..! :..:[/quote]
Ben o kadar parayı vobda çalıştırırım bir senede 5e katlarım.:confused:
Bir gayrimenkulun değeri [COLOR=red][B]120 aylık kira bedelidir[/B][/COLOR]. Bu rakama bu topicde de çok itiraz olabilir. [B][COLOR=red]Özellikle inşaatçılar itiraz eder[/COLOR][/B], bankacılar itiraz eder. Ama doğrusu budur.
bu rakamı doğrulayacak tek meslek grubu inşaatçılardır. :D
yalnız arz-talep mevzusunu atlamayınız...
[QUOTE]sıfır evlerde o oran biraz daha yüksektir. sıfır kullanım bedelini biri üstlenmesi gerekiyor[/QUOTE]
Tamam...Kabul...Birazcık dediğiniz, 140-150 hadi 160 olsun...
Satış fiyatı 300 milyar, kira 850 TL...
Fiyat/kira rasyosu 352...
Bu fiyatlara gayrimenkul alan kerizdir...Kusura bakmayın...
Gayrimenkul fiyatları kesin düşer, hatta çakılır...
[QUOTE=elstock;181040]Enortonum benim bi arkadasım ev almıstı oradan 2007 senesinde 3+1 260 milyara:)sadece dıs sıvası vardı ici yapılı degildi 1 sene sonra teslim ettiler..banka mevduat faizleri yıllık yüzde 19 du..cok dedim olm alma faize yatır,2 sene sonra 2 tane alırsın demistim.dinlemedi gömdü parayı tam 3 sene oldu bilesigiyle bi hesapla enortonum adama gireni...simdi cok pisman,demek 850 tl ha...yalnız merkezde ev fiyatları hic düsmedi hocam,ben feneryolunda oturuyorum kirada tabi:)23 senelik bir bina 135 metrekare,en üst katı 330bin tl ya satıldı 2 hafta önce..krizden öncede max 340 a satılmıstı..bi alt katı..[/QUOTE]
340 lık evin aylık kirası ne kadar ?
[quote=Larossıan;181048]Ben o kadar parayı vobda çalıştırırım bir senede 5e katlarım.:confused:[/quote]
mevzu sen diilsin larossian abi.
sistemlerin hiç diil. :D
[quote=von mises;181050]Tamam...Kabul...Birazcık dediğiniz, 140-150 hadi 160 olsun...
Satış fiyatı 300 milyar, kira 850 TL...
Fiyat/kira rasyosu 352...
Bu fiyatlara gayrimenkul alan kerizdir...Kusura bakmayın...
Gayrimenkul fiyatları kesin düşer, hatta çakılır...[/quote]
YAww 1200 F/K lı şirket oloordaaa, 350 F/K lı ev neden olmasın...Üstelik ev çok ciddi bir işe yarıyor..ehuheuehue...KAPİTALİZM bütün kötülüklerin anasıdır....!!!!!!!!!! Dıbrçka..:D:D:D
Bu arada yunanistan da evler çok ucuzlamış olabilir...
[QUOTE=unlimitted;181038]300 milyara ev alıp aylık 850 milyona kiraya vermek mi,
250 milyara kule vinç alıp aylık 8-12 milyara kiraya vermek mi...
işte bütün mesele bu..! :..:[/QUOTE]
Evet tabi şimdi birisi çıkar 300 milyara şunu al ayda 15 milayara kiraya ver der... İşin içersinde olanlar biliyor tabi... Ben sadece banka faizi ile kıyasladım... En basit risksiz yatırım olan vadeli hesap ya da tahvil bono bile fazla getiriyor... Bu şartlarda ev alıp kiraya verenleri gerçekten anlyamıyorum... Bir de kiracı ile uğraşmak var...
ECB..nin yapacağı faiz indirimi bile euro..yu yeteri kadar düşüremez...
çünkü gerek abd..gerek çin ve japonya karşı hamle yaparlar...parasının
değerini bu ortamda yüksek tutan yanlış yapar.......
hadi diyelim ECB ve AB el ele euronun değerini dolar karşısında1.25 lere çektiler.
faiz indirimi ve likidite vererek.........
eeee geç kaldınız......yan etkiler .başta enflansyon ve AB ülkelerinin arasındaki
farklı faizler bela olur......para cıva gibi oradan oraya akar......AB .deki ihtiyarlar
bunu önleyemez...euro türbülansa girer..........doktor başka çare yok mudur.???
evladım demir tavında dövülür...dünya 2 yıldır ne yapıyor...siz ne yapıyorsunuz...
işte post-modern ağustos böceği ve karınca hikayesi..............