-
[quote=Rooks;181431]alıntı hızlı cevap ve teşekkür butonundan başka butonlarda istiyorum ben ööghhhhh! gibi mesela:)[/quote]
Biz KINAMA butonu istedik Hellim'den..Geelck 10 yıllık kalkınma planına aldığını umut ediyoruz :) Seninkine bir sonraki 10 yılda sıra gelir...
parçayı beğenmedin galiba...(müzikten değil, diğer parçadan:D:D)
-
[QUOTE=Astatin;181426]bende tartı yok.. ne günü ne refi patronaj..anlamadım hiçbişi[/QUOTE]
Valla ben de anlamadım :)
-
[quote=indregandi;181429]özür astitat, taratmak ve refresh olarak düzelttim, bi de bana ilkel bi if li yazıverde gönlüm ossun, bu ms formüllerini, mtx kabul etmiyor,.....[/quote]
şimdi türkoğlu patronaj bu sistem tester e yazdığımız förmüllerden birini seçtik beğendik, kullanacağız, örnegin günlük garafta simülasyonunu yaptık, belirlediğimiz gün sayısında, mtx si kapadık, ertesi gün açtığimda ben de o similasyon siliniyor, çıplak grafı kalıyor ertsi gün, bende sorarımki size mtx si kapatsakta yeniden açtığımızda bu similasyonu devamlı sağlamak mümkünmü, ben her gün yeniden similasyon zorunda kalıyorum, tuşu klıği varmı bir yerde,....onu şey ettim,....
-
[quote=indregandi;181429]özür astitat, taratmak ve refresh olarak düzelttim, bi de bana ilkel bi if li yazıverde gönlüm ossun, bu ms formüllerini, mtx kabul etmiyor,.....[/quote]
nasıl ilkel anlamadım...
if(CemG.=insan, kus, sıç) gibi birşeymi isityorsun... yoksa;
if(C>ref(c,-1),1,0) gibi birşeymi yoksa
[SIZE=2][COLOR=#000080]Örneğin MFI(7), MFI(14) den büyük ise RSI(14) üret, değilse MFI(14)'ün MFI(21)'den büyük olup olmadığına bak, büyükse RSI(21) üret,değilse MFI(21)'in 70'den büyük olup olmadığına bak, büyükse RSI(14)'ün 14 barlık hareketli ortalamasını üret değilse 21 barlık hareketli ortalamasını üret cümlesini şu şekilde ifade ederiz.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#0000ff]if(MFI(7)>MFI(14),RSI(14),if(MFI(14)>MFI(21),RSI(21),if(MFI(21)>70,MOV(RSI(14),14,s),MOV(RSI(14),21,s)))) [/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]gibi birşeymi yoksa,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]if (cross(dema(dis(15),7), 0),3,if(cross(dema(dis(15),7),20),2,if(cross(dema(dis(15),7),40),1,if(cross(40,dema(dis(15),7)),-3, if(cross(20,dema(dis(15),7)),-2,if(cross(0,dema(dis(15),7)),-1,0)))))) [/COLOR]
gibi bir şeymii..
all is arak!
-
[QUOTE=thracian;181424]Yok, bu bilgisayarda sadece Matriks calisiyor her zaman. Evde bir yerde duruyor, ben de bilgisayara ara sira uzaktan baglaniyorum. Yani bu iki programi calistiriyor sadece...
Aslinda Ram de kötü degil, kaldirabilir de...
Belki calisan EA ve sistemlerdendir...[/QUOTE]
Ben 4gb ramli laptoplardan almayı düşünüyorum... Sistem tester da ne kadar sistem birikirse matriks o kadar yavaşlıyor... Bir de bilgisayarı günde bir kere açıp kapatmak gerek :) Önbellek boşalsın...
-
[url]www.bigpara[/url] ana sayfasından :)
IMF anlaşması yine balon mu?
Geçen hafta hükümet yetkilileri IMF ile 2 yıllık bir anlaşma nın eşiğinde olduklarını açıkladı. Önce kimse tınmadı. Malum ya; AKP hükümeti krizin en keskin olduğu noktadan bu yana aynı teraneyi dolandırıyor.
Hurşit GÜNEŞ / MİLLİYET
Kimse tınmayınca ardı ardına gelen açıklamalarla bu pekiştirilmek istendi. Böylece borsada kutlamalar başladı. Ama yine de herkes temkinli. Kur bir miktar düştü ama sınırlı kaldı.
İnanmakta zorluk çeksek de, varsayalım ki, hükümet gerçekten IMF ile anlaşıyor. Peki, neden şimdi? Bu belli değil. Krizin tam göbeğinde IMF’yle anlaşmayan bir hükümetin krizin en olumsuz noktası atlatıldıktan ve genel seçimlere 1.5 yıl kalan bir dönemde anlaşmaya gitmesini çözmek gerçekten zor.
Sezilmeyen tehlike
Acaba bizim sezemediğimiz daha tehlikeli bir döneme mi giriliyor? Varsayalım ki böyle. Peki, bu ne olabilir? Bu dış finansman sorunu olamaz. Çünkü dış açığın finansman sorununun en sıkıntılı olduğu dönem geçen yıldı. 2010 yılında da yüklü dış borçlar var. Ama küresel konjonktür, özellikle batı finansman kuruluşları daha iyi durumda.
Kaldı ki anlaşmanın ne kadar kaynak içerdiğini de bilmiyoruz. Yahut para dışındaki koşulları.
Sadece IMF’nin hükümetin bulunduğu noktaya geldiği belirtiliyor. Hükümet OVMP (Orta Vadeli Mali Program) hazırladı ve açıkladı. Eğer üzerinde anlaşılan buysa IMF’nin böylesi bir programı onaylaması şaşırtıyor. Çünkü bu program çok sıkı bir mali disiplin içermiyor. Üstelik eğer IMF bunu onaylamışsa ve bu haritası üzerinden yola devam edilecekse, o zaman neden anlaşma 2 yıllık oluyor? Bunu da anlayamıyoruz. Akla gelen bir olasılık da geçen yılı Varlık Barışı dümeniyle atlatan hükümetin bu yıl kendisini biraz sıkışık bulması. Olabilir.
Gelelim işin IMF tarafına. Sanıyoruz IMF de G-20 çapında bir ülkeyle anlaşmanın kendisine kredibilite sağlayacağını düşünüyor. Hatta ABD Hazinesi bunu telkin etmiş bile olabilir. Ciddi bir mali kaynakla 2010 yılında daha yüksek bir büyüme elde edileceğinden bu seçimlerde AKP’nin işine gelecektir. Bekleyip göreceğiz.
Ya seçim sonrası
Öte yandan, seçim sonrası ne olacak? AKP tek başına iktidar olamazsa anlaşma sürecek mi? Bu da son derece önemli bir konu. Gerçi muhalefet partileri şimdiden bu programa sahip çıkarsa programın başarı şansı artar. Tabii elbette ki muhalefet bunu istemeyecektir. Fakat tümden karşı çıkılması halinde de devralınacak enkaz büyüyebilir. Mamafih, muhalefet için strateji yok değil.
Önümüzdeki haftalarda ekonomi gündemi IMF’ye kilitlenecek gözüküyor. Şartlar ortaya dökülecek. Ve çok da tartışılacak. Ama açıkçası, peşinen belirtelim ki, önemli değişiklikler olmayacak. Gevşek bir anlaşma, küçük bir mali yardım ve OVMP çerçevesinde hükümete destek verilecek.
Özetle, hastalık büyük ölçüde atlatıldıktan sonra çağrılan doktor nafile namaz hayrı görür. Hatta beyhude yere ödenen vizite ücreti de heba olur. Yok, kriz teğet geçmediyse ve bunu geç fark ettiyseniz, 2011 seçimleri 2009’dan daha zorlu olur.
-
bu vobun türkiyede yeni olması sizce bizler için yani ilk başlıyanlar için bir avantajmı? ne düşünüyosunuz
-
[QUOTE=indregandi;181435]şimdi türkoğlu patronaj bu sistem tester e yazdığımız förmüllerden birini seçtik beğendik, kullanacağız, örnegin günlük garafta simülasyonunu yaptık, belirlediğimiz gün sayısında, mtx si kapadık, ertesi gün açtığimda ben de o similasyon siliniyor, çıplak grafı kalıyor ertsi gün, bende sorarımki size mtx si kapatsakta yeniden açtığımızda bu similasyonu devamlı sağlamak mümkünmü, ben her gün yeniden similasyon zorunda kalıyorum, tuşu klıği varmı bir yerde,....onu şey ettim,....[/QUOTE]
Evet güzel soru ama yeniden similasyon yapmana gerek yok, daha önceki yaptıklarını yeniden aç... Direk ekranda kalması diye bir şey var mı bilmiyorum.. Bilse bilse Asti bilir...
Mesela expert advisore girersen formulleri ve expert advisoru çalıştırdıktan sonra varsayılan olarak kaydet dersen, sürekli kalıyor...
-
[QUOTE=Rooks;181439]bu vobun türkiyede yeni olması sizce bizler için yani ilk başlıyanlar için bir avantajmı? ne düşünüyosunuz[/QUOTE]
En iyisi sen bu konuda bir anket aç :)
-
[quote=Astatin;181436]nasıl ilkel anlamadım...
if(CemG.=insan, kus, sıç) gibi birşeymi isityorsun... yoksa;
if(C>ref(c,-1),1,0) gibi birşeymi yoksa
[SIZE=2][COLOR=#000080]Örneğin MFI(7), MFI(14) den büyük ise RSI(14) üret, değilse MFI(14)'ün MFI(21)'den büyük olup olmadığına bak, büyükse RSI(21) üret,değilse MFI(21)'in 70'den büyük olup olmadığına bak, büyükse RSI(14)'ün 14 barlık hareketli ortalamasını üret değilse 21 barlık hareketli ortalamasını üret cümlesini şu şekilde ifade ederiz.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#0000ff]if(MFI(7)>MFI(14),RSI(14),if(MFI(14)>MFI(21),RSI(21),if(MFI(21)>70,MOV(RSI(14),14,s),MOV(RSI(14),21,s)))) [/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#0000ff]gibi birşeymi yoksa,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]if (cross(dema(dis(15),7), 0),3,if(cross(dema(dis(15),7),20),2,if(cross(dema(dis(15),7),40),1,if(cross(40,dema(dis(15),7)),-3, if(cross(20,dema(dis(15),7)),-2,if(cross(0,dema(dis(15),7)),-1,0)))))) [/COLOR]
gibi bir şeymii..
all is arak![/quote]
tşk, mantığını öğrenmek istedim, çünkü örneğin trend online ms formüllerinden bazılarında bire bir kopyaladığımda sorunlar yaşadım bu if li olanlarda
-
[quote=enorton;181440]Evet güzel soru ama yeniden similasyon yapmana gerek yok, daha önceki yaptıklarını yeniden aç... Direk ekranda kalması diye bir şey var mı bilmiyorum.. Bilse bilse Asti bilir...[/quote]
esteğfurul..İndir gandir, diyeceğim şeyler;
1) Önceki gün çalıştırdığın simülasyonlar, simülasyonun kullandığı sistemi silmediğin sürece ST yi açtığın an görünen listede kalır...Sİstemi sildiysen, simülasyonda badem olır
2) Taş atıp da elinmi yoruluyo. HEr gün çalıştır, sonuçta 2 saniye?
3) Bildiğim kadarıyla, ham grafiği kaydettiğin gibi, sistem çıktısını kaydedmiyorsun...
-
[QUOTE=enorton;181441]En iyisi sen bu konuda bir anket aç :)[/QUOTE]
daha foruma resim yapıştırmayı bilmiyorum anket açıcam derken forum patlamasında:)