25500 kırıldı gibi aşağıda 24800'e bakarız
Printable View
25500 kırıldı gibi aşağıda 24800'e bakarız
31,500'e kadar yolu var..
Bugün spot 32350 kapanış yapabilir, bu durumda vadeli farkına göre kapanışı düşünürsek, vadeli şişman kadın gelipde +400 farkla kapatırsa en fazla 32750 olur, yok fark eksi olmaya devam edersede -200 farkla 32150 olabilir.. bu arada uzlaşma yüksek ihtimal, saygılar..
[QUOTE=tuareg;79981]nerdeee!!!
ben 32250den bıle ayelkumselam demeye hazırım[/QUOTE]
işlerimi toparlayım bu konuyu aksamustu kahvemi içerken konusurz:)
FED / FISHER: KISA VADELI DEVLET BORCLARI KONUSUNDA ENDISELIYIM
-MATRIKS-
kısaya devammmmm
Mehmet ŞİMŞEk bugün IMF kanusunda herhangi bir açıklaması oldumu bile varmı acaba ters birşeyler söylemiş herhalde.
Cumadan PY elinde malla kala kaldı. Mutlaka piyasayı 1500-2000 puan yukarı alacaktır. TV kanalı ve Basın yoluyla yukarı hareket yaptırcak bir haber peşinde. Bekleyin haber yakında gelir. Yukarı çekince fiyatı ordan vericek...Kaldıkı bu fiyat bile DOW a gore oldukca primli. Mal basmak için altta marj yaratma çabası içersinde... Hinoğluhin :)
şimşek imf ile ilgili anlasma ıl ılgılı dişe dokunr bi açıklama yaparsa al sana yukarı ..
[COLOR="Red"]ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL, G-20 ÜLKELERİ TEMSİLCİLERİNİ BERLİN'E DAVET ETTİ[/COLOR]
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Londra'da
nisan ayı başında düzenlenecek G-20 zirvesi öncesinde, aralarında Türkiye'nin de
bulunduğu G-20 ülkesi temsilcilerini özel bir toplantı için 22 Şubatta Berlin'e
davet etti.
Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg bugün başkent Berlin'de
yaptığı açıklamada, özel toplantının Londra'daki asıl zirveye hazırlık niteliği
taşıyacağını belirtti.
Merkel, daha önce yaptığı açıklamalarda da G-20 temsilcilerini özel bir
toplantıya davet edeceğini ifade etmiş, ancak bugüne kadar toplantı için tarih
belirtmemişti.
Benim kısa vade sistem longa döndü
su konik vardi ya o yukari kirildi sonunda
[COLOR="Red"]Bakan Şimşek: "IMF daha esnek olmalı" [/COLOR]
ABD'nin finansal ve borsa çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Davos'taki tartışmalarda küresel ekonominin çöküşünün önlenmesi ve sermaye akımlarının birdenbire durduğu zaman iyi performans gösteren ülkelerin korunması amacıyla uluslar arası likidite kolaylığının oluşturulması istendiğine dikkat çekti.
IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin de Davos'ta söz konusu kolaylığın önemini vurguladığına işaret ettiği haberinde ayrıca Devlet Bakanı Şimşek'in Türkiye-IMF görüşmelerine ilişkin görüşlerini de aktardı.
TÜRKİYE ÖRNEĞİ
IMF'nin, halen kotaların aracılığı ile sağladığı 250 milyar dolarlık kaynağı 500 milyar dolara çıkartmak istediğini anımsatıldığı haberde bu konuda Obama yönetiminin desteğinin "hayati" bir önem taşıdığı kaydedildi. Haberde şöyle denildi:
"Böyle bir kolaylığa olan ihtiyacın dramatik bir örneğini, sorumlu bir mali politikası olan ve bankacılık sistemi genelde oldukça iyi bir durumda olarak değerlendirilen Türkiye oluşturuyor."
WSJ, Türkiye'nin, geçen yıldan beri IMF ile görüşmeler sürdürdüğünü anımsatırken "Ancak Türkiye'nin IMF ile başka konular arasında mali ayarlama taleplerine ilişkin karşı karşıya geldiğini" yazdı.
Bu arada, haberde Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, Wall Street Journal'ın "amiral gemisi" olduğu, Dow Jones grubuna yaptığı açıklamaları da yansıtıldı.
Mehmek Şimşek IMF ile görüş ayrılıklarının gidirileceğinden emin olduğunu belirtirken genel olarak IMF'nin kendi politika kararlarından çok küresel güçlerin nedeniyle desteğe ihtiyacı olan ülkelere yardım konusunda daha esnek bir tutum takınması gerektiğini söyledi.
Şimşek şunları söyledi: "Döviz likiditesi (hard currency imkanı) sağlanması için bir son borç verme kaynağının olması, esasen dünyanın geri kalan kısmının yararına."
WSJ, IMF'nin katı koşullarının da İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından da vurgulandığına dikkat çekti.
hay bunların IMF sine.içimiz dışımız IMF oldu.3 aydır milleti uyutuyorlar.
birde seçim yatırımı olarak D.GAZ indirimi yapıldı.kış bitti indirim yapıyorlar.
komedi.
Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmanın seçim sonrasına kadar unutulması gerektiğini bildirdi.
Erçel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) 23. Yüksek İstişare Konseyi toplantısında "2009 Yılı ve Ötesi Ekonomi Gündemi" konulu bir sunum yaptı.
Erçel, yapılan araştırmalara göre küresel krizin ortalama 2 yıl devam edeceğini, ancak etkilerinin 5-6 yıl sürebileceğini belirtti.
Krizin 2007 Aralık ayında başladığını ifade eden Erçel, "3 ayrı çıkış senaryosu var, iyimser senaryoya göre 2009 ortası, temel senaryoya göre 2009 sonu, kötümser senaryoya göre 2010 sonu olarak öngörülüyor. Hangi senaryonun doğru olduğu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
Erçel, Türkiye'nin 80 milyar dolar döviz gereksiniminin bulunduğunu belirterek, "Şu anda 30 milyar dolar eksiğimiz var. Bu gereksinimi karşılayacak çeşitli finansman kaynakları var, bunların başında da IMF geliyor. Ama IMF ile anlaşmayı seçim sonrasına kadar unutun" dedi.
Merkez Bankası'nın dövize müdahale etmeye başlaması halinde bunun yansımalarının çok daha ağır olacağının altını çizen Erçel, "Merkez Bankası'nın durumu, elinde silahı olan kovboya benziyor. 2 silah var, ama içinde kurşun yok" şeklinde konuştu.
Gazi Erçel, 2009-2010 yılları Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülerin 3 senaryo üzerine dayandığını belirterek, şunları kaydetti: "İlk senaryoya göre enflasyon düşecek, büyüme yüzde 3-4 arasında değişecek ve TL yatay kalacak. Temel senaryoya göre IMF ile anlaşma yapılacak, büyüme eksi ya da yüzde 1 düzeyinde gerçekleşecek, TL değer yitirecek ve enflasyon artacak. Kötümser senaryoya göre ise IMF ile anlaşma yapılmayacak, büyüme eksilerde seyredecek, dolar 2,25 TL olacak. Bu senaryo gerçek olursa siyasiler köşeye sıkışmış demektir. Bu nedenle mutlaka önlem alınmalı."
"Altın fiyatları en az yüzde 17 artacak"
Londra'da altın fiyatlarının 2009'da en az yüzde 17 artması bekleniyor.
Merkez bankalarının bankacılık sisitemlerini kurtarmak üzere attıkları milyarlarca dolarlık adımların yatırımcıları altına yönelttiği belirtiliyor.
Londra Altın Piyasası Birliği tarafından yapılan ankete katılan 24 analistten 16'sı Londra'da altın fiyatlarının 31 Aralık 2008'de 882.05 dolar/ons olan düzeyinden en az yüzde 17 aratarak 1.032,70 dolar/ons düzeyine yükselmesini bekliyorlar.
Fiyat, dün ise 909.10 dolar/ons düzeyindeydi.
[quote=SEYYAH;79997]hay bunların IMF sine.içimiz dışımız IMF oldu.3 aydır milleti uyutuyorlar.
birde seçim yatırımı olarak D.GAZ indirimi yapıldı.kış bitti indirim yapıyorlar.
komedi.[/quote]
eee caliskan hukumet durmadan yatirim yapiyor nereye ama ulkeyemi degil secime.
Devlet Bakani Simsek , IMF ile anlasmazlik konularini giderince
heyetin hemen çagiralacagini, ancak IMF’nin ayni konulardaki yaklasimi
devam ederse dogrudan görüsmelere daha geç baslanacagini belirtti.
Geceye nasil girmek lazim ki acaba.Düşüşe devam mı acep?
Geceye kısa mantıklı bana göre, al sinyalide gelmedi doğru dürüst, seansın kapanışında ortaya çıkarlarsa bilmem, ama seansın sonunda gelen al sinyalinden ne kadar hayır gelir o ayrı mevzu, saygılar..
dow 7850 atına sarkacakmı bu gece ne dersiniz?
ben oynamiyorum boyle piyasami olur 100 puan yukari 50 puan asagiya. yarin gene gap yapip vururlar voleyi. 1000 puani sindiremediler bogazlarinda kalsin. dikkat edin "yatan yilan" gibiydi sindrimeye calisiyor basini kaldiramiyor. agaca dolanmis asagida dusmuyor.
yorumlarim nasil ama.
[quote=Dantes;80005]ben oynamiyorum boyle piyasami olur 100 puan yukari 50 puan asagiya. yarin gene gap yapip vururlar voleyi. 1000 puani sindiremediler bogazlarinda kalsin. dikkat edin "yatan yilan" gibiydi sindrimeye calisiyor basini kaldiramiyor. agaca dolanmis asagida dusmuyor.
yorumlarim nasil ama.[/quote]
gerçekten muhteşem.kom
Deutsche Bank AG, Germany’s biggest bank, plans to cut bonuses at the securities unit by an average of 60 percent after reporting a record loss, a person with knowledge of the situation said.
burda ne siyo arkadaşlar dax sanki biras güçlendi
Bence gece nolca belli olmaz.O yüzden flat girmek en iyisi.Bide yarin sabahki açılış daha sakat.En azından büyük çoğunluk böyle olacağını düşünüyodu(bu gün için).
Dowu pek verecekler gibi durmuyor bu akşam
[quote=Dantes;80005]ben oynamiyorum boyle piyasami olur 100 puan yukari 50 puan asagiya. yarin gene gap yapip vururlar voleyi. 1000 puani sindiremediler bogazlarinda kalsin. dikkat edin "yatan yilan" gibiydi sindrimeye calisiyor basini kaldiramiyor. agaca dolanmis asagida dusmuyor.
yorumlarim nasil ama.[/quote]
Şimdilik iyi direniyorlar. onlarda farkındalar şu an Acaip primli fiyattayız. Yukarı kaldırıp çakmaya çalşıcaklar...
dow 8.000 e kadar teper bu gece... ama kapanış nerelerde olur bilemiyorum:)
[quote=7410;80008]Bence gece nolca belli olmaz.O yüzden flat girmek en iyisi.Bide yarin sabahki açılış daha sakat.En azından büyük çoğunluk böyle olacağını düşünüyodu(bu gün için).[/quote]
gece olacaklar hicbir zaman belli olmaz zaten. siz cbaykusun sisteme uymuyormuydunuz
kısalar devam
Yarın üfe tüfe hikayesine kaldırabilirler yine endeksi efg satamadıkça rahat düşüş yok
[quote=cırcır;80012]gece olacaklar hicbir zaman belli olmaz zaten. siz cbaykusun sisteme uymuyormuydunuz[/quote]
Ewt cbaykusun sistemine uyuyorum.Ama Sn cbaykus sistemi ni gün içinde takip edemediği için geliştirmişti.Ben gün içinde takip edebildiğim için sistemin kurallarını tamamen unutmadan ve takip sayılarını da göze alarak oynuyorum.
7410
7887 7500 ü görsün bari yada yen i dip yapasın ben voba oynamıyorum dowa bakıyorum artık 7400 görülüre oynuyorum bakalım
[QUOTE=serkanyurttas;80014]Yarın üfe tüfe hikayesine kaldırabilirler yine endeksi efg satamadıkça rahat düşüş yok[/QUOTE]
bizim üfe yi, tüfe yi takan kim... abd üfe'de teeee 18 şubat'da;)
Spot 30 32830 altı kapanıs 50 günlük ort altında kalınmasına sebep olur SPOT 30
Yarın 32000 e düşerek açılırız, oradan 32500 e yukarı yapar, ordanda akşama 31500 e düşerek kapanırız, nasıl senaryo ama?:) saygılar.
Astatin dow loto açacak mısın yine? (7960 diyeyim şimdiden ne de olsa sallamak bedava)
firfirci amcalar neredeler merak etmeye basladim.( hersibirin sarkisi cok guzel bir yanar doner fir fir fir fir gibi tam bizim borsaya uygun gibi vob marsi secelim)
BAKIN cagirdim hemen geldiler.
[quote=7410;80015]Ewt cbaykusun sistemine uyuyorum.Ama Sn cbaykus sistemi ni gün içinde takip edemediği için geliştirmişti.Ben gün içinde takip edebildiğim için sistemin kurallarını tamamen unutmadan ve takip sayılarını da göze alarak oynuyorum.
7410[/quote]
sistem satta yarın sabahta gaplı düşüş olursa ne yapacaksınız satacaksınız sonra yukarı teperse cepten yiyeceksiniz. iste bu yüzden o sistem gece flat kalarak uyulmaz.
sn. cbaykusun takip edemediğine bakmayın siz 31.700 den longladı o gün 34.250 kapattık. ertesi gün 32.500 kadar düştü endeks :) shortları kapanışta 34.250 den kapatıp long olanın zararı siz hesaplayın artık. (4.300 puan)
geceye shorta devam..Klasik gagalama son 15 dakikada...
Spot satda kapattı...
Dow sanki 8200 lerden kapanıs yapacak gibi duryor flat mı kalsak py giydirir acımaz :..: