cacık olmaz artık ne dowdan ne vobdan kanımca..yatırım tavisyesi değildir tamamen DUYGUSAL ! :)
Printable View
cacık olmaz artık ne dowdan ne vobdan kanımca..yatırım tavisyesi değildir tamamen DUYGUSAL ! :)
bu arada euro dolar yıne 1.28 lere gelmiş
son dakkalarda ayakta kalan tcel e de verince 2 3 kademe düşüş sağlamlaştı
[quote=teo;80023]geceye shorta devam..Klasik gagalama son 15 dakikada...
Spot satda kapattı...[/quote]
ISM datasini temel olarak iyi yorumlayip yukari gidebilir yabancilar yarina donuk olarak ama yuzde 50 tabi
[quote=Dantes;80028]ISM datasini temel olarak iyi yorumlayip yukari gidebilir yabancilar yarina donuk olarak ama yuzde 50 tabi[/quote]
yabancıları tutan yok,istediği yere gidebilir.
Şu an short bende durum, yarın al verirse alırım...
Sevgiler...
Içim long ol derken short kaldım bakalım
Dowu 5. Kez 7900 den dönüp 8000 üzerinde kapaması kadar aptal ve ahmakça bi şey olmamlı :d kapanırsada şaşırmayacağım genelde dow nasdaqa uyar nasda qşimdiden +++++++++ da
son bes dk da spot30 100-200 puan verdiler ama vermeseler sat idi yani ayidurumu vardi bastan beri. vob 30 ise ism datasi ile artti tam sinirda kapatti. son anlar ile karsilastirma yaparsak spot30 vob30 tam ters yonlu hareket etmis oldular.
sevgi bizden.
bu gece FLAT yarına ALLAH kerim...piyasa orada biz buradayız.elbet bineriz bi yerden trene.
dow'un bu kadar erken tepmeye başlaması kısacılar için güzelll.lelele
dün nikkei 225 grafiği ne ilginç
Tam kısada kalınacak bir geceydi diyorum, yarınıda kısada kazanarak açarsam artık uzun zorlama zamanı gelemiş diycem, yok yarın bugün beklediğim yukarı hareket gelirsede kısa poz artırımı çalışmalarına ağırlık vereceğim, herkese iyi akşamlar, saygılar..
dibine kadar short
bizim vadeli kaparken dow kactaydi acaba?
[quote=berdush;80038]bizim vadeli kaparken dow kactaydi acaba?[/quote]
Bende 7955 gözüküyor
s.a. arkaaşlar
yeni üye oldum. ilk mesajım. herkese bol kazançlar dilerim
[QUOTE=trader38580;80040]s.a. arkaaşlar
yeni üye oldum. ilk mesajım. herkese bol kazançlar dilerim[/QUOTE]
a.s hoşgeldiniz..sağolun sizede bol kazançlar.
[QUOTE=trader38580;80040]s.a. arkaaşlar
yeni üye oldum. ilk mesajım. herkese bol kazançlar dilerim[/QUOTE]
Hoşgeldin Trader...
Geç kaldık kabul olur mu bilmem, ama kısadayım, o yüzden etmem lazım..
Son derece terbiyesiz, iğrençlik derecesinde ahlaksız ve fütursuzca bir düşüş isitoyrum DJI da.. 7800 altındaki her kapanış bu tanıma uyar...
[quote=vobix;80020]astatin dow loto açacak mısın yine? (7960 diyeyim şimdiden ne de olsa sallamak bedava)[/quote]
7799....
Forumun kahinlerini (ASTATIN ile JELIBONu) göremiyorum nereye kayboldunuz yahu :) Dow yükselirken altın da buna ayak uydurup yükseliyordu lakin son günlerde ikisi ters yönde hareket edebiliyor. Örneğin bugün dow sert biçimde düşerse Xau-Usd ne yapar? Bugün ve yarın için tahmini olan var mı altında?
[quote=Astatin;80044]7799....[/quote]
bende başka bi forumda 7780 nin görüleceğini yazmıştım. sizin bu tahminizde hoşuma gitti. katılıyorum size
akşama 5 dakikalık sistemim yine long girmiş :)
[IMG]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/5dakik59647.png[/IMG]
[quote=mersiyk;80047]akşama 5 dakikalık sistemim yine long girmiş :)
[IMG]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/5dakik59647.png[/IMG][/quote]
peki sen enden flatsin :) cuma feykinden ders mi aldım diyorsun :)
[QUOTE=Astatin;80049]peki sen enden flatsin :) cuma feykinden ders mi aldım diyorsun :)[/QUOTE]
ama cuma saatlik sistemde longtu ya simdi short sadece 5 dakika long .heyk
Astatin nerdesin gözlerimiz yolda kaldı :D Astatin xauusd sanki biraz düzeltme istiyor sanki ? Bu akşam tekrar 905 leri görebilir miyiz? Dow-Altın arasındaki bağlantıyı sormuştum okudun mu? :)
EDIT: Dow yükseliyor fakat eur-jpy kıpırdamıyor nedense :)
[URL="http://imageshack.us]"][IMG]http://img398.imageshack.us/img398/5523/screenhunter1nw1.jpg[/IMG][/URL]
Benim 5 dklıkta geceye long girdi.
[QUOTE=jelibon;79756]işler nedeniyle yazamıyorum yine, bir müddet daha böyle.
beklenildiği gibi ocak ayında 7865 görülmedi.
sp ve dowda ilk hedefler olan 880 ve 8800 e, sp 880 i görerek karşılık verdi geçen hafta. blue chipler ise eşlik etmedi.
son derece kötü verilere rağmen desteklere çekilip bir aşağı bir yukarı görüntü devam ediyor. tipik bir B dalgası içindeyiz. B ler sabır gerektirir.
ilk trade metod için 74xx alımlar tutulmalıdır.
ikinci metod için belilenen 8025 stoploss seviyesinde 75 puan zararla stoploss olunmuştur. (sp 880 de satmayanlar için) Ancak yine alım bölgesine girilmiştir.
altın için bahsettiğim ralli süreci devam etmekte ancak kısa vadeli kar satışları yine alım fırsatıdır. 2009 un yıldızı olacaktır.
piyasalar belirsizliği sevmez, otorite kaynakları saçma harcamakatadır. kurtuluş paranın wall streete değil halka verilmesindedir. aksi takdirde yapılan her girişim geçici olarak kalacaktır. ve içinde olduğumuz ayı piyasasının sürecini uzatacaktır.
son bir yukarı hakkımız var onunda içindeyiz. sonra çok aşağılara bakacağız, zaten 18 şubata yaklaşıyoruz, bu tarihte ya bir tepe ya bir dip yapmalıyız. dikkat.
sevgiler.[/QUOTE]
evet sabah yine bir alım bölgesi olacağı belirtilmişti. yola devam.
B ler sabır gerektirir. açık açıkta amerika eksi açar artı kapar bugün diyemedim aslında yazdımda post etmedim.
yarın amerika için ralli günü.
sevgiler.
[QUOTE=hexa;80045]Forumun kahinlerini (ASTATIN ile JELIBONu) göremiyorum nereye kayboldunuz yahu :) Dow yükselirken altın da buna ayak uydurup yükseliyordu lakin son günlerde ikisi ters yönde hareket edebiliyor. Örneğin bugün dow sert biçimde düşerse Xau-Usd ne yapar? Bugün ve yarın için tahmini olan var mı altında?[/QUOTE]
altın, endeks ters işleyecektir. para altından çıkıp endekse girecektir.
yada tersi.
sevgiler.
Jelibon nihayet geldin astatin de yanıtlamadı sorumu :) Bugün ve Yarın xa-usd yükselir mi hangi seviyeleri bekliyorsunuz? Dow bugün düşerse gold bundan nasıl etkilenir ?
[QUOTE=hexa;80062]Jelibon nihayet geldin astatin de yanıtlamadı sorumu :) Bugün ve Yarın xa-usd yükselir mi hangi seviyeleri bekliyorsunuz? Dow bugün düşerse gold bundan nasıl etkilenir ?[/QUOTE]
altın için ralli süreci içinde kısa vadeli kar satışı gelecektir. 830-850 arası alım bölgesidir.
dow bugün düşmez.
sevgiler.
Evet farkettim ters işleyişi fakat bu hemen aynı gün yansımıyor galiba ? Yani bugün dow düşşse altın yükselir mi hemen? Burdan xau-usd satılır mı ? 928 kıramadı tekrar 888 görebilir mi? Yarın dowda ralli bekliyorsunuz peki bugün ? Galiba Obama bir açıklama yaptı ve yükseldi yahooda bir haber var?
[QUOTE=hexa;80064]Evet farkettim ters işleyişi fakat bu hemen aynı gün yansımıyor galiba ? Yani bugün dow düşşse altın yükselir mi hemen? Burdan xau-usd satılır mı ? 928 kıramadı tekrar 888 görebilir mi? Yarın dowda ralli bekliyorsunuz peki bugün ? Galiba Obama bir açıklama yaptı ve yükseldi yahooda bir haber var?[/QUOTE]
kısa bakmıyorum tabii, hemen olacak değil.
dow için ralli aslında bugün veya yarın olmalı.
bu tepki bunun içindir. iki günede yayılabilir.
sevgiler.
Teşekkürler jelibon cevapları yazmışsın zaten :) Bu ralli de yükseliş 8500 olabilir mi ve kaç gün sürer? Bende altın satışı düşünüyorum bugün, acil durum olursa sana mesaj göndereceğim fakat senin posta kutusu dolu galiba :D
[QUOTE=hexa;80066]Teşekkürler jelibon cevapları yazmışsın zaten :) Bu ralli de yükseliş 8500 olabilir mi ve kaç gün sürer? Bende altın satışı düşünüyorum bugün, acil durum olursa sana mesaj göndereceğim fakat senin posta kutusu dolu galiba :D[/QUOTE]
nokta ve sürenin en zor tahmin edilebileceği süreçteyiz şu an.
dip oluşumunun bittiği bir türlü teyidlenmiyor.
teyidlense rahatlayacağız. teyidlense yön belli.
sevgiler.
durum karışık nasdaq ve sp yeni kısa vadeli dip yapmazken, dow yapıyor. çözebilene aşk olsun. bu yüzden bugün veya yarın gelmesi gereken rallininde ömründe şüphe var.
ancak görünüm yinede B dalgaya uyuyor. zaten 74xx alımdan sonra ilk tepe ve sonraki dipte belirtilen PLAN ÇIKANA KADAR yatay yükseliş senaryo devam.
sonrasını şimdi dillendirmek istemiyorum, ama beklenti bitene kadar çöküş olmayacaktır.
sevgiler.
dow destekler 7800-7900, 7507.
direnç 8400-8500.
sp destekler 820, 800, 740.
direnç 865-880.
nasdaq destekler 1460, 1434, 1400.
dirençler 1500-1518, 1567.
sevgiler.
Yahu jelibon senin yazından sonra altın ons 903 e düştü inanamıyorum :D Altın 872 e kadar düştüğünde(5 gün önce) ordan 929 a kadar yükseldi ve senin bahsettiğin düzeltmenin bittiğini düşündüm. Düzeltme sonrası yılın fırsatı yani yükseliş olacak demiştin, o yüzden ben son yükselişin 1000 lere kadar gideceğini düşünüyordum.
Hexa,
60 dk XAUUSD sisetm görüntüsü..Nerde sat verdiğini ve mevcut pozisyonunu görüyorsun.. Altın "pis" bir yatırım enstrumanıdır. Öyle hareketler yapar ki 3 günde fezaya çıkacağına inandırır ve öyle hareketler yaparkiyerin dibine geçeceğini düşünmeye başlarsın:) Aynı fiyat seviyesi teknik olarak çok kısa bir zaman dilimi içerisinde pahalı olabilir ve hemen ertesinde ucuz olabilr..Bu vesileyle kaldıraç kullanarak oynuyorsan, hiç bir fiyat al ve kuluçkaya yat fiyatıdır denemez..:) Bilmem anlatabiliyor muyum..60 dklıkda görünen OBO kısa vadede ne yapacağı konusunda fikir verebilir. Ama dedim ya "pis" bir enstrumandır XAUUSD ve çok sık teknikçi avlar ve hatta temelci de...Sana BAY SAZAN 'ın önceki sayfalardaki EW analizini okumanı da tavsiye ederim.
[QUOTE=hexa;80070]Yahu jelibon senin yazından sonra altın ons 903 e düştü inanamıyorum :D Altın 872 e kadar düştüğünde(5 gün önce) ordan 929 a kadar yükseldi ve senin bahsettiğin düzeltmenin bittiğini düşündüm. Düzeltme sonrası yılın fırsatı yani yükseliş olacak demiştin, o yüzden ben son yükselişin 1000 lere kadar gideceğini düşünüyordum.[/QUOTE]
olmuyor işte herşey bir süreç bir kandırmaca.
sp yeni dip yaparmı, yapar. (bunu herkes biliyor)
önemli olan ne zaman yapacağı. önce nereyi göreceği.
yoksa zaten ayı piyasasındayız.
sevgiler.