Bu da sata geçmiş
Printable View
Bu da sata geçmiş
Astatincim lütfen şu sorularımı anlaşılır bir dille yanıtla :D Yarın ilk işim dolarları satmak olacak kaça düşer sence tahmini rakam ver lütfen ? :D Altın için düşüş bekliyorsun galiba? Bugün ve yarın hedefin nedir, 888 mi? OBO felan anlamam ben rakam ver :D
EDIT: Çok zarar yazdım son birkaç gündür o yüzden böyle yazdım :D
[quote=hexa;80075]Astatincim lütfen şu sorularımı anlaşılır bir dille yanıtla :D Yarın ilk işim dolarları satmak olacak kaça düşer sence tahmini rakam ver lütfen ? :D Altın için düşüş bekliyorsun galiba? Bugün ve yarın hedefin nedir, 888 mi? OBO felan anlamam ben rakam ver :D
EDIT: Çok zarar yazdım son birkaç gündür o yüzden böyle yazdım :D[/quote]
Sana analistden ziyade nostradamus lazım diye anlıyorum:D
Hexacığım,
Burası -VOB, türev piyasalar v.b.-hızlı kovalayan bakmadan kaçanların mekanı..Onlara trader da deniyor..Burada kimse hiç bir enstrumanda kuluçkaya yatmıyor, hiç bir enstrumandan ebediyen tiksinmiyor..Bir akşam midesini bulandıran enstrumanla ertesi gün yatağa giriyor..Bu işi kumardan farklı daha doğrusu kazanma şanslarını kumarda olduğundna daha yükske hale getirmek içinse,sistemler geliştiriyorlar, analizler yapıyorlar, envai çeşit kaynağı takip ediyorlar falan falan feşmekan..Burdakiler yatırımcı değil..Ben sana şimdi orta vadeli altın temel analizi yapsam ne anlamı olur. Altın 1 yıl sonra 5000 dolar olacak desem sen de 50 kaldıraçla long olsan yarın altın %2 düşse ve senin paran buhar olsa ama Altın bir yıl sonra 5000 olsa, ben haklımı çıkmış olurum senin için??????
Burada ne yapacağımızı bize sistemlerimiz, yöntemlerimiz söylüyor, temel analizlerimiz değil..Geçen yıl endeks 60000 lerdeyken 40000 olacağını hemen herkes söylüyordu..Ama o söyleyenlerin önemli bir kısmı paralarını sıfırladı yada ciddi kayıplara uğradı..Burası vadeli burdan çıkış zor :) Bir sistemin yoksa imkansız
bi hexavari soru da ben sorayım asti:..:
ne yani şimdi sen yarın dolar düşecek mi diyorsun:confused:
[quote=jerfin;80083]bi hexavari soru da ben sorayım asti:..:
ne yani şimdi sen yarın dolar düşecek mi diyorsun:confused:[/quote]
Yoooo..herşey olabilir diyorum:..::..: elinin üstüne üç nokta koy...işte onu diyorum.lelele
[quote=jerfin;80083]bi hexavari soru da ben sorayım asti:..:
ne yani şimdi sen yarın dolar düşecek mi diyorsun:confused:[/quote]
neye istinaden düsecek onu anlamıyorum bank of %10 asagıda bu dov 7500 gelmeden rahatlamazzzzzzzz
[QUOTE=Astatin;80084]Yoooo..herşey olabilir diyorum:..::..: elinin üstüne üç nokta koy...işte onu diyorum.lelele[/QUOTE]
şimdi dur yaf benim kafam karıştı.. bu üç noktayı; yanyana mı koyayım, üst üstemi, paralel mi, üçgen mi.. kare olmaz üç noktadan dimi:..:
Sayın jelibon,
Bugün ya da yarın başlaması gereken rallinin ömrü 18 şubata kadar uzarsa 18 Şubat tepe olacak diyebiliriz ama 18 şubattan önce bugün veya yarının dibinin altını görürsek 18 şubat dip olacak diyebiliriz. Mi?
[QUOTE=asyalı;80086]neye istinaden düsecek onu anlamıyorum bank of %10 asagıda bu dov 7500 gelmeden rahatlamazzzzzzzz[/QUOTE]
B. Sezen geçen haftadan beri 7200 yolculuğu başladı. 8000de tutunmalar nuamraydı diyor.
Tamam rakamdan vazgeçtim Goldda OBO var ve düşüş bekliyorsun, 2 defa sordum çünkü önceki mesajlarda 1000 lerden bahsediyordun şaşırdım :D Peki dolardaki sat sinyali ciddi mi onda da 1.7 bekliyordun galiba? :D Sazan beyin mesajını da okudum ayrıca eur-usd poz açarsan haberim olsun :D
[QUOTE=VOBiX;80088]Sayın jelibon,
Bugün ya da yarın başlaması gereken rallinin ömrü 18 şubata kadar uzarsa 18 Şubat tepe olacak diyebiliriz ama 18 şubattan önce bugün veya yarının dibinin altını görürsek 18 şubat dip olacak diyebiliriz. Mi?[/QUOTE]
18 şubat da abd'de ÜFE verileri var.. ve ben üfeyi yukarda karşıladıklarını hiç görmedim.. yani ayı piyasasında görmedim.. siz gördünüz mü diye sorsam:..:
[QUOTE=jerfin;80092]18 şubat da abd'de ÜFE verileri var.. ve ben üfeyi yukarda karşıladıklarını hiç görmedim.. yani ayı piyasasında görmedim.. siz gördünüz mü diye sorsam:..:[/QUOTE]
[URL="http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=HBAN:US"][COLOR=#0000ff]HUNTINGTON BANC[/COLOR][/URL]
%-29.87 bır banka daha gumm
[QUOTE=asyalı;80094][URL="http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=HBAN:US"][COLOR=#0000ff]HUNTINGTON BANC[/COLOR][/URL]
%-29.87 bır banka daha gumm[/QUOTE]
7500 bekleee bakalımm bu kadar felaketeeee
Dalmışız kısa periyotlara, gözden kaçmış..Günlükde sat vermiş sistem..Geçmiş sat performanslarına bakınca, e hadi bakalım diyorum
[QUOTE=asyalı;80094][URL="http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=HBAN:US"][COLOR=#0000ff]HUNTINGTON BANC[/COLOR][/URL]
%-29.87 bır banka daha gumm[/QUOTE]
gümlesin gümlesin:)
[quote=hexa;80091]Tamam rakamdan vazgeçtim Goldda OBO var ve düşüş bekliyorsun, 2 defa sordum çünkü önceki mesajlarda 1000 lerden bahsediyordun şaşırdım :D Peki dolardaki sat sinyali ciddi mi onda da 1.7 bekliyordun galiba? :D Sazan beyin mesajını da okudum ayrıca eur-usd poz açarsan haberim olsun :D[/quote]
1000 rakamı haftalık grafiğin altında telaffuz edilmişti..üstelik aman ha bu haftalık grafik diyerekten..:) Hımm, şimdi şöyle bir hesap yapalım, kısa vadeli yatırım için 15 dk lık graflara bakılır genelde, hadi 60 dklıklara bakalım..1 günde 24 bar var demektir yani ortalama 24 bar bekliyorsun demektir...Bu durumda, benim yorumuma yanıldı demen için 24 hafta içinde 1000 i görmemesi gerekir:..::..::..:
[QUOTE=VOBiX;80088]Sayın jelibon,
Bugün ya da yarın başlaması gereken rallinin ömrü 18 şubata kadar uzarsa 18 Şubat tepe olacak diyebiliriz ama 18 şubattan önce bugün veya yarının dibinin altını görürsek 18 şubat dip olacak diyebiliriz. Mi?[/QUOTE]
aynen öyle.
ancak tabii tam emin olunmamalı,
18 şubat kırılımın günü (-1, +1).
çok aşağı gitmeden yataylaşıp o gün yukarıda aşağıyada patlayabilir.
bir sonraki tarih 13 mart.
bu arada aylar önce verilen 7865 den (7867) tepki geldi. tesadüf.
sevgiler.
azızık kısacıları kızdırsammı acababa hheheheheheh
sn catedrelın sesı soluğu yok
barı kulaklarını çınlatayım
neyse erken öten horozu keserler mısalı
boyle gıdecek galıba
bır gun kısa bır gun uzun
fazla ınatçı olmadan ruzgarakarşı durmadan
bu arada altın yorumların için teşekkur astatın
kımbılır belkı bır zaman sonra ayrı topıc açılır
[QUOTE=jerfin;80092]18 şubat da abd'de ÜFE verileri var.. ve ben üfeyi yukarda karşıladıklarını hiç görmedim.. yani ayı piyasasında görmedim.. siz gördünüz mü diye sorsam:..:[/QUOTE]Üfeyi bilmiyordum da şu zaman olayları her ne kadar voba uyamsa da ilgimi çekiyor.
[quote=asyalı;80094][URL="http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=HBAN:US"][COLOR=#0000ff]HUNTINGTON BANC[/COLOR][/URL]
%-29.87 bır banka daha gumm[/quote]
S&P de bölgesel bir banka
[QUOTE=VOBiX;80020]Astatin dow loto açacak mısın yine? (7960 diyeyim şimdiden ne de olsa sallamak bedava)[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;80044]7799....[/QUOTE]
[QUOTE=trader38580;80046]bende başka bi forumda 7780 nin görüleceğini yazmıştım. sizin bu tahminizde hoşuma gitti. katılıyorum size[/QUOTE]
Katılım azlığından bu geceki dow loto iptal edilmiştir. .dng
[quote=VOBiX;80135]Katılım azlığından bu geceki dow loto iptal edilmiştir. .dng[/quote]
sen kazanmışın işte VOBIX
Dowun biz kapanırken ki fiyatını sormuş birisi cevap 7939,77
[QUOTE=Astatin;80137]sen kazanmışın işte VOBIX[/QUOTE]
2004te mi ne elamanın biri olimpiyatlarda yüzmede birinci olmuştu sebebi toplam katılımcının 4 olamsı ve idğer üçünnü kural hatasından diskalifiye olmasıydı. 24 puanlık farkla ve 3 kişilik katılımla gelen birincilik bunun gibi bir şey olur. İstemem.
[quote=cırcır;80022]sistem satta yarın sabahta gaplı düşüş olursa ne yapacaksınız satacaksınız sonra yukarı teperse cepten yiyeceksiniz. iste bu yüzden o sistem gece flat kalarak uyulmaz.
sn. cbaykusun takip edemediğine bakmayın siz 31.700 den longladı o gün 34.250 kapattık. ertesi gün 32.500 kadar düştü endeks :) shortları kapanışta 34.250 den kapatıp long olanın zararı siz hesaplayın artık. (4.300 puan)[/quote]
Haksızlık etmeyin ama Sn.cırcır.
Cbaykus herzaman için stoploss kullanın diye topiğinde yazıyor zaten.Stoploss kullanan da zaten 4,300 puan zarar etmez.
Hem 31,700 den longlayıp 34,250 den pozisyon kapatıp 2,500 puan kazandıktan sonra geceye flat girebilirsin bence.Ertesi günde trende göre yeni bi oyun yapmanın ne zararı olabilir?
[quote=7410;80146]Haksızlık etmeyin ama Sn.cırcır.
Cbaykus herzaman için stoploss kullanın diye topiğinde yazıyor zaten.Stoploss kullanan da zaten 4,300 puan zarar etmez.
Hem 31,700 den longlayıp 34,250 den pozisyon kapatıp 2,500 puan kazandıktan sonra geceye flat girebilirsin bence.Ertesi günde trende göre yeni bi oyun yapmanın ne zararı olabilir?[/quote]
haksızlık değil yanlış anladınız çok güzel kazandırıyor ama gündüz sayıyı kırınca pozisyon almak lazım yoksa vaktim olmuyor sadece kapanışta pozisyon alırım diyen 34.250 uzun olmak zorundaydı. ertesi günde 32500 görüp 33.000 kapattı. bu şekil pozisyon alan stop loss da ihtiyac duymuyor.
[quote=cırcır;80147]haksızlık değil yanlış anladınız çok güzel kazandırıyor ama gündüz sayıyı kırınca pozisyon almak lazım yoksa vaktim olmuyor sadece kapanışta pozisyon alırım diyen 34.250 uzun olmak zorundaydı. ertesi günde 32500 görüp 33.000 kapattı. bu şekil pozisyon alan stop loss da ihtiyac duymuyor.[/quote]
Çok doğru.
Cbaykus da güniçinde takip sayılarının kırılıp kırılmadığını kontrol ettiğini bir yazısında yazmıştı.
Benim yapmaya çalıştığımda bu.Ama nedense bugün flat kalmayı tercih ettim.Yurtdışı piyasalarla ilgili çok olumlu yada olumsuz bi haber yoktu.Dow zaten düşüşte.
Yarında bu seviyelerde oynarlar diye düşündüm.Bide bugün endeksin uzun süre askıda kalmasıda çok acayipti.Herkes düşüş bekliyo ama saatlerce askıda kalıyo.Bi bityeniği vardı.Bugün uygulayamadılar.Yarın uygularlar diye düşündüm.
Kapanışla takip sayısının arasındaki farkın fazla olmasıda ayrı bi etken tabi.
Yarın düşüşle kapanacak olursa 31,600 civarında olur zannediyorum.
Saygılar
7410
seyans fazla bakma imkan olmadı
sindi vob graf nerde ?
sindi bu graf gore ne yapma gerek ?
vob 32900 asayasında oldu süre 31400 yeresine dusme potansta olur.
amma
32900 üstesinde düsme potans olmaz ondan dikat olma gerek.. cunki 32900 üstesinde 34600...35000 yeresine potansa girer...
ozet
32900 asayasında asaya potansta traders max 31400 yeresi icun malyet eder..
amma 32900 üstesinde 31400 yeresi icun malyet eden traders short vazgecer cunki 34600.35000 yeresine potans icun yeni malyet etme isteyen olur..
dikat olun..
[IMG]http://img401.imageshack.us/img401/7767/vob30yb5.png[/IMG]
[QUOTE=hexen;80156]seyans fazla bakma imkan olmadı
sindi vob graf nerde ?
sindi bu graf gore ne yapma gerek ?
vob 32900 asayasında oldu süre 31400 yeresine dusme potansta olur.
amma
32900 üstesinde düsme potans olmaz ondan dikat olma gerek.. cunki 32900 üstesinde 34600...35000 yeresine potansa girer...
ozet
32900 asayasında asaya potansta traders max 31400 yeresi icun malyet eder..
amma 32900 üstesinde 31400 yeresi icun malyet eden traders short vazgecer cunki 34600.35000 yeresine potans icun yeni malyet etme isteyen olur..
dikat olun..
[IMG]http://img401.imageshack.us/img401/7767/vob30yb5.png[/IMG][/QUOTE]
hexen babacım yatıyodum piyangodanmı cıktınız +. graf icin tesekkurler bari anasayfaya tasim :)
Gurt adam grafiği (Xu100 Endeks, Günlük)
Dün akşam vereceğimi söylediğim Gurt adam grafiğimiz. Önemli tarih 9 Şubat. O tarihte bir dikey yeşil çizgi daha grafiğimize girecek. Bir turuncu dolunay ve sonrasındaki yeşil dolunay arasında neler oluyor, geçmiş 2 örneği kapsayacak şekilde (fiyat swinglerini numaralandırarak) grafiğe koydum.
Bu durumda 3 nolu hareketin aşağı yönde şiddetli bir hareket olmasını bekliyorum. Önemli olan şu : Tek bildiğimiz şiddetli bir hareketin geldiği. Aşağı yönde olmasını beklemekle birlikte zorunda değil. Tam tersi yukarı bir hareketde olabilir. Eğer aşağı olmak yerine yukarı bir hareket olursa, düşüş zinciri kırılır ve 11 dolunay süren bir yatay - yukarı piyasa izleriz.
(CC : Sn. Astatin)
Bol Kazançlar.
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img258.imageshack.us/img258/232/dolunayse6.png[/IMG][/URL]
[quote=sazan;80158]Gurt adam grafiği (Xu100 Endeks, Günlük)
Dün akşam vereceğimi söylediğim Gurt adam grafiğimiz. Önemli tarih 9 Şubat. O tarihte bir dikey yeşil çizgi daha grafiğimize girecek. Bir turuncu dolunay ve sonrasındaki yeşil dolunay arasında neler oluyor, geçmiş 2 örneği kapsayacak şekilde (fiyat swinglerini numaralandırarak) grafiğe koydum.
Bu durumda 3 nolu hareketin aşağı yönde şiddetli bir hareket olmasını bekliyorum. Önemli olan şu : Tek bildiğimiz şiddetli bir hareketin geldiği. Aşağı yönde olmasını beklemekle birlikte zorunda değil. Tam tersi yukarı bir hareketde olabilir. Eğer aşağı olmak yerine yukarı bir hareket olursa, düşüş zinciri kırılır ve 11 dolunay süren bir yatay - yukarı piyasa izleriz.
(CC : Sn. Astatin)
Bol Kazançlar.
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img258.imageshack.us/img258/232/dolunayse6.png[/IMG][/URL][/quote]
SAZAN the SPACEMAN;:..:
Teşekkürler
Nikketi 8080 görüp 7800 e çufçuflamış
Astatincim dolar ve Gold satta mı halen? :)
[QUOTE=hexa;80171]Astatincim dolar ve Gold satta mı halen? :)[/QUOTE]
sabırla 850 beklenmeli.
selam millet,
s&P'de 750'yi gorelim, sonrasina bakariz...
dow için 6 ocak taki 9088 tepesinden beri gelen süreçte sürekli düşüş gördük bugüne kadar.
her ne kadar 23-29 aralık pencersinde kırılım yukarı oldu görülsede orada 6 ocakta B yükselişin ilk yukarı dalgası bitmişti.
sonra beklenildiği gibi ilk düşüş dalgası devam etmekte.
ve 13 trade gündür bunun bittiğine ve tersine döneceğine dair bir sinyal aranmakta ancak hala alınamamakta. aşağı yataylaşma olmakta.
sabır taşı olduk. sebebi belirsizlik. planın çıkışının obama hemen gelince değilde süreç olarak uzaması.
8000 psikolojik bir destek, 7800-7900 arası önemli. tamamen no trade bir bölgedeyiz.
kırılımından tam teyid almadıkça piyasadan uzak durmalı, alınca aynı yönde olunması iyi kazandırır. beklenmeli.
terse kırılım 18 şubatta olacak gibi duruyor.
sevgiler.
Tamam bekleyeceğim Jelibon teşekkür ediyorum :)
[quote=hexa;80171]Astatincim dolar ve Gold satta mı halen? :)[/quote]
aynen..ama şu an sat vermiş değiller;) dünkü graflardan anlayacağın üzere bir süredir sattalar
[quote=nunu;80184]selam millet,
s&P'de 750'yi gorelim, sonrasina bakariz...[/quote]
gaz var mı gaz :)