-
[quote=Astatin;184557]cık..bunda ne karizma var ne şirinlik..bana hiç uymuyor yani:..::..::..:
aşırı sakin ve durgun.. bu uysa uysa enorton a uyar:..::..::..:...adam saatte bir gelip sinyal bakıyor..VOB un heyecanına atraksiyonuna iştigal etmiyor...gerçi iki tane kapı devirmiş yumrukları ile amma...:..::..:[/quote]
yaf heyvan paralarla gevis getiriyor iste daha ne istiyorsun. sirinlik vobda para etmiyor be kardesim:::
-
[quote=eksper;184550]vaşşşş ikinci küskü geliyor....[/quote]
Astisiz küskünün dadı yohtir...üüü
Ama Asticim dedim...sen,çift cenderme geliyor gaymegam gonağından
Türküsünü bilinmi dedim,süle,çığırda dinliyek didim...çığırmadı..
Bende buldum koydum güya,meğer voborsayı copy etmişim....:::
-
jerfo, queen naptiniz gi?
-
KUIN i sormana gerek yok..ben hangi pozdaysam o tersindedir..bak cerfoyu bilemem.. o sürprizlerle doludur:)
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;184516]yahu bu kapanış nasıl böyle oluyor?
en son kademeler 250/275 ti ve son işlem 250 idi...aradaki 3 kademe 1-2 saniyede nasıl yıkıldı? tahtada işlemde yok son işlem 250 onun bir üstünde 1 kontrat 175 var...iyide aradaki kademeler nerede eğer yıkıldıysa.
bu nasıl oluyor? var mı bilen? daha öncede 3-5 kez dikkatimi çekti.[/QUOTE]
[B]Gün Sonu Uzlaşma Fiyatı[/B]
Günlük uzlaşma fiyatı, ilgili sözleşmede açık pozisyonların yeniden değerlemesinde esas alınan fiyattır. Seans sonunda günlük uzlaşma fiyatı şu şekilde hesaplanır:
*
[B] Seans sona ermeden önceki son 10 dakika içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin miktarlarına göre ağırlıklı fiyatlarının ortalaması günlük uzlaşma fiyatı olarak belirlenir.[/B]
*
Eğer son 10 dakika içerisinde 10’dan az işlem yapıldıysa, seans içerisinde geriye dönük olarak bulunan son 10 işlemin ağırlıklı fiyatlarının ortalaması alınır.
Seans sonunda yukarıda belirtilen yöntemlere göre günlük uzlaşma fiyatının hesaplanamaması veya bu şekilde hesaplanan uzlaşma fiyatının piyasayı yansıtmadığına Uzlaşma Fiyatı Komitesi tarafından kanaat getirilmesi durumunda, aşağıda belirtilen yöntemler tek başına ya da birlikte kullanılarak günlük uzlaşma fiyatı tespit edilebilir.
Seans içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin ağırlıklı fiyatlarının ortalaması,
Bir önceki günün uzlaşma fiyatı,
Seans sonundaki en iyi alış ve satış kotasyonlarının ortalaması,
Sözleşmenin vadesine kadar olan süre için geçerli olan ve Borsa tarafından belirlenen faiz oranı, dayanak varlığın spot fiyatı veya sözleşmenin diğer vade ayları için geçerli olan günlük uzlaşma fiyatı kullanılarak hesaplanacak “teorik” vadeli fiyatlar.
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=240[/url]
-
madem geyik sardı..peki o zaman...stop loss: hellim atana kadar :)
Yahu arkadaş...ben kısa pozisyondayken, her akşam arap rakkaseler gibi forumda fink atan;
- "son bir dat son bir dokunuş", "70625 i yukarı kırarsa" şiarlarıyla ortalığı inleten Mister Blue Boss
- 72000 leri 80000 leri hedef gösteren ve bu iğrenç hedefe ulaşmak için alfabenin 3 harfini ve 5 adet rakamı emellerine alet eden PAMBIh TÜRKOĞLU
- Sürpriz vuruşlarla çoğunluğun tersi pozsiyonları işaret eden ve genelde haklı çıkan Gaddar SAZAN....!!!!
- 68xxx i kırarsa nereye gideceği aklınıza sığmaz diyen laros patros
- Daha düne kadar hayatımda bir enişteniz bir de 83000 endeks var diyen KUIN nerde..
nerdesiniz....nerde bu insanlık...nerde bu forum:D:D:D
Not: Adı geçen arkadaşlara olan sevgi ve hörmetimiz bilindiğinden bir alınganlığa değil sadece basit tebessim, gülme veye kahkahalara sebep olacağı düşünülen bir mesajdır. Espri anlayışı olan kahkaha atar da , diğerlerini bilemem :)
-
dow bu agşam yuzde 2 düşer al sana 1500 puvan...başbakan acıklama yapar ne imf si kandırdım bu saatten sonra ne imf si lem diye acıklama yapar alsana 1500 puvan daha...bunu duyan not arttırıcılar ula bizbu batık ülkenin notlarını ne demeye artırdık verin lem puvanlarımızı der al sana 15000 puvan ...malı götürdük hade iyisiniz cortcular....
-
-
Keşke...
[quote=Astatin;184515]Blue Boss nerde yaw,
Dün 706xx i yukarı kırarsak konulu deneysel bir çalışması vardı Blue Boss'un...Onu gündemde birinci sıraya alabiliriz...
Gaddar SAZAN da 71000 hedefli bir ending diagonalleyin falan korsa değme keyfime...[/quote]
[quote=mavi;184301][URL="http://img51.imageshack.us/i/vob12012010.png/"][IMG]http://img51.imageshack.us/img51/5451/vob12012010.png[/IMG][/URL][/quote]
Yukarıdaki grafikte mavi 5'i ED ile bitireceğe benziyor.
[URL="http://img16.imageshack.us/i/djikrlm.jpg/"][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/3576/djikrlm.jpg[/IMG][/URL]
Dji,
10.550 sonrasında 10.450 yi görmeden uzuncular umutlarını kaybetmesinler bu grafiğe göre.
Sayın Astatin,
Biliyorsunuz ben de pozisyon yok(Süresi belirsiz oyun dışıyım...). Gönderdiğim grafikler, mesaim içerisinde fırsat bulduğumda bakabildiğim zaman denk düşerse ve karar verilmesi gereken yerlerde isek, pozisyon alsam ne yapacağıma dair işaret veren grafikler. Yanılırız veya yanılmayız. Önemli olan karar verebilmektir. Yanlıştan dönmek hep kolay gelmiştir bana. Hem sevinirim hem rahatlarım yanlıştan döndüğümde. Evet bir grafiğimde sen 70.625 i geç ben de sayım değiştireyim dedim.. Fakat geçebileceğine dair ne umudum ne de beklentim vardı o grafiğimde. Sadece pozisyon alma noktası ve stoploss noktalarımı işaret ediyorlardı. Bugün de şu an ki grafiklere baktığımda 69.000 lere uğramadan, 67.500 ü kır yeniden sayayım diyebiliyorum. Yani yurt dışı, haber gibi etkilenimlerin dışında beklentiler benimkiler. Basit, yanıltabilen, yormayan düşünceler. Keşke direk 67.700 ler civarında açılıp sonrasında kimsenin kafasını karıştırmadan tüm gün yükselse de herkes önünü görebilse...Tabi öyle olmuyor piyasalar...
Bol şanslar hepimize...
-
[quote=mavi;184566]Yukarıdaki grafikte mavi 5'i ED ile bitireceğe benziyor.
Dji,
10.550 sonrasında 10.450 yi görmeden uzuncular umutlarını kaybetmesinler bu grafiğe göre.
Sayın Astatin,
Biliyorsunuz ben de pozisyon yok(Süresi belirsiz oyun dışıyım...). Gönderdiğim grafikler, mesaim içerisinde fırsat bulduğumda bakabildiğim zaman denk düşerse ve karar verilmesi gereken yerlerde isek, pozisyon alsam ne yapacağıma dair işaret veren grafikler. Yanılırız veya yanılmayız. Önemli olan karar verebilmektir. Yanlıştan dönmek hep kolay gelmiştir bana. Hem sevinirim hem rahatlarım yanlıştan döndüğümde. Evet bir grafiğimde sen 70.625 i geç ben de sayım değiştireyim dedim.. Fakat geçebileceğine dair ne umudum ne de beklentim vardı o grafiğimde. Sadece pozisyon alma noktası ve stoploss noktalarımı işaret ediyorlardı. Bugün de şu an ki grafiklere baktığımda 69.000 lere uğramadan, 67.500 ü kır yeniden sayayım diyebiliyorum. Yani yurt dışı, haber gibi etkilenimlerin dışında beklentiler benimkiler. Basit, yanıltabilen, yormayan düşünceler. Keşke direk 67.700 ler civarında açılıp sonrasında kimsenin kafasını karıştırmadan tüm gün yükselse de herkes önünü görebilse...Tabi öyle olmuyor piyasalar...
Bol şanslar hepimize...[/quote]
Sevgili Mavi,
O analizinizi tam da dediğiniz gibi anladım...Aslında hiç böyle bir açıklamay gerek yok..Yukarıdaki mesajımın altında, bir yanlış anlaşılmaya nedne olmamak için şunu eklemiştim..
[COLOR=red]"Not: Adı geçen arkadaşlara olan sevgi ve hörmetimiz bilindiğinden bir alınganlığa değil sadece basit tebessim, gülme veye kahkahalara sebep olacağı düşünülen bir mesajdır."[/COLOR]
[COLOR=black]Analizlerini dikkatle takip ettiğim nadir analistlerdensiniz...Tespitleriniz büyük ölçüde isabetli..İsabetli olmasa bir şey değişir miydi? hayır:):)[/COLOR]
Hörmet ve sevgi ile kalınız..Yanlış anlaşıldıysak affola
-
sayın mavi sızı bulmuşken altın konusundakı duşuncelerınızı alabılırmıyım
-
[quote=Astatin;184563]madem geyik sardı..peki o zaman...stop loss: hellim atana kadar :)
Yahu arkadaş...ben kısa pozisyondayken, her akşam arap rakkaseler gibi forumda fink atan;
- "son bir dat son bir dokunuş", "70625 i yukarı kırarsa" şiarlarıyla ortalığı inleten Mister Blue Boss
- 72000 leri 80000 leri hedef gösteren ve bu iğrenç hedefe ulaşmak için alfabenin 3 harfini ve 5 adet rakamı emellerine alet eden PAMBIh TÜRKOĞLU
- Sürpriz vuruşlarla çoğunluğun tersi pozsiyonları işaret eden ve genelde haklı çıkan Gaddar SAZAN....!!!!
- 68xxx i kırarsa nereye gideceği aklınıza sığmaz diyen laros patros
- Daha düne kadar hayatımda bir enişteniz bir de 83000 endeks var diyen KUIN nerde..
nerdesiniz....nerde bu insanlık...nerde bu forum:D:D:D
Not: Adı geçen arkadaşlara olan sevgi ve hörmetimiz bilindiğinden bir alınganlığa değil sadece basit tebessim, gülme veye kahkahalara sebep olacağı düşünülen bir mesajdır. Espri anlayışı olan kahkaha atar da , diğerlerini bilemem :)[/quote]
Yahu çok yaşayın, Sayın Astatin ve dönüp okuduğumda beni kahkahalarla dolduran neşeli diğer arkadaşlar...
Sizlere daha da bol şanslar...