[quote=jerfin;81020]dow'a her ne olduysa çok iyi olmuş..:)[/quote]
genelde gece poz tasımam ama 975 kısaları kapatmaya gonlum olmadı, jerfıne destek olma babında. Ne de olsa eskı muttefıklık hukukumuz var.
Printable View
[quote=jerfin;81020]dow'a her ne olduysa çok iyi olmuş..:)[/quote]
genelde gece poz tasımam ama 975 kısaları kapatmaya gonlum olmadı, jerfıne destek olma babında. Ne de olsa eskı muttefıklık hukukumuz var.
[QUOTE=mersiyk;80931]bende kapatıcaktım yetisemedim üüü sn mbm dowda uyumsuzluk gorduyse olur biseyler
uzun girdim 1,(virgul) 3 kaldırac :)[/QUOTE]
dowda değilde fdowda vardı......
sonuçta aynı kapıya çıkıyo......:D
[quote=mbm;81026]dowun dibimi delinde..nasıl gömmme bu.....:)[/quote]
aman kardesım hayra yorun bu düşüşü, daha seans bıtmedı, sizi duyar teper burdan, hevesımız kursağımızda kalmasın.
yerim dow u ...daha 2 saat var..ve daha sabaha fdow var..var da var...
[QUOTE=parderi;81021]Söylemeye utanıyorum ama ben . Hemde full.;)[/QUOTE]
Peki hainlerin sonu nedir, biliyor musun? .boks.
dow saatlikte obomu oluyo ne.....
7850 nin altı şelale olur......yüzde 3 kesmez kanımca......
[quote=abka;81030]yerim dow u ...daha 2 saat var..ve daha sabaha fdow var..var da var...[/quote]
Abka,
Anladığım kadarıyla şu saat itibariyle mağdur boğalar olarak sen, ben ve teo görünüyoruz..hayret yani, o kadar da az sayıdayız:))) kader:cool:
Ama mesela burdan yukarı dönüp %0.7 falan gibi artı bile kapasa, bizimki 300-400 yukarda gaple açar...ba ba baba..maliyeti buldumda 300 karı hesap eddiyorum bak..nedne acaba bir bildiğimmi var..yok tabiki..atıyorum:(
biraz erken ama senaryom şu; sabaha 300-400 puan eksi açarız..ama sistemler sat vermez..sonra yukarı hareket başlar..kanımca dow 8.000 üzeri kapatacak..
[QUOTE=Astatin;81033]Abka,
Anladığım kadarıyla şu saat itibariyle mağdur boğalar olarak sen, ben ve teo görünüyoruz..hayret yani, o kadar da az sayıdayız:))) kader:cool:[/QUOTE]
mersi de var..:..:
uzunda olan arkadaşlar kusura bakmasın ama
umarım dow düşüşünü devam ettirir
böylece futursuzca mala gömülen py ...... görür
yok imf anlaşmasıydı yok şu yok bu derken gereksizce yükseltti piyasayı
terse gelsin üç kağıtçılar
Anladığım kadarıyla şu saat itibariyle mağdur boğalar olarak sen, ben ve teo görünüyoruz..hayret yani, o kadar da az sayıdayız:))) kader:cool:[/QUOTE] sabah kanımızı içecekler gibi...fdow a dua edelim..üüü
[quote=jerfin;81035]mersi de var..:..:[/quote]
şaka yapıyosun? en son 33875 kısaydı o :(
[QUOTE=Astatin;81038]şaka yapıyosun? en son 33875 kısaydı o :([/QUOTE]
en son 1 virgül 3 kaldıraç uzun diyordu:)
[quote=abka;81034]biraz erken ama senaryom şu; sabaha 300-400 puan eksi açarız..ama sistemler sat vermez..sonra yukarı hareket başlar..[COLOR=red]kanımca dow 8.000 üzeri kapatacak[/COLOR]..[/quote]
şşşşşşşşşşşş..sus bakiim..brak sevinsin garibanlar biraz..ne 8050 si..8150 banko diyorum ben (ciddiyim):):))).kom.lelele:confused:
Anladığım kadarıyla şu saat itibariyle mağdur boğalar olarak sen, ben ve teo görünüyoruz..hayret yani, o kadar da az sayıdayız:))) kader:cool:
Ama mesela burdan yukarı dönüp %0.7 falan gibi artı bile kapasa, bizimki 300-400 yukarda gaple açar...ba ba baba..maliyeti buldumda 300 karı hesap eddiyorum bak..nedne acaba bir bildiğimmi var..yok tabiki..atıyorum:([/QUOTE]
yukarı dönmesede her halükarda artı açar..
sıkmayın canınızı..
100 puanlık bir aşagı flamamı var....
[quote=jerfin;81040]en son 1 virgül 3 kaldıraç uzun diyordu:)[/quote]
en azından kaldıraçı az... bendeki 4 virgül sıfır :..::..:
[QUOTE=Astatin;81042]en azından kaldıraçı az... bendeki 4 virgül sıfır :..::..:[/QUOTE]
bendekide 2,00 kaldırac....sistem diye inat ettim..yoksa dow un eşşeklik yapacagı aklıma geliyordu..
[QUOTE=chn69;81036]uzunda olan arkadaşlar kusura bakmasın ama
umarım dow düşüşünü devam ettirir
böylece futursuzca mala gömülen py ...... görür
yok imf anlaşmasıydı yok şu yok bu derken gereksizce yükseltti piyasayı
terse gelsin üç kağıtçılar[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;80708]Longlara kötü haber. Tek başına gösterge olmasa da APSD yükselişi desteklemiyor.
Bu arada takip eden varsa oyunculardan MARBASa da dikkat![/QUOTE]
Senaryo 3 olumsuz diyordu sabahtan beri. O PY mala gömülmemeiş de olabilir. EFGnin +10000lik etki edecek yeni uzunalrına rağmen toplam APSD -11056 oldu. Yani bir şekilde diğer kurumalrı güzelce kullanmış da olabilir.
[quote=abka;81043]bendekide 2,00 kaldırac....sistem diye inat ettim..yoksa dow un eşşeklik yapacagı aklıma geliyordu..[/quote]
bende daha acıklı bir hiakye var..toplantıdayım, saat 17:00 sonrası bi saat falan gibi..ani bir refleks yapıp telefona atlayıp mühim bi mesaj almış süsü verip toplantıdan çıkıp hızla telefon açıyorum aracı kuruma..meşgul..bi daha arıyorum açıyolar fiyatı söylüyolar, sistemin alda olduğunu biliyorumya, yapıştırıyorum longu...işlem gerçekleşiyor..sonra dışarısı nasıl diye soruyorum, amcam djı %1 gibi artı diyor..o an dank ediyor kafama ama aldığı gibi de satamıyo insan :) satmak istemiyo, heleki sistemler aldaysa :..:
sonra foruma bakarken 17:30 gibi, TEO nun da uzun olduğunu görüyorum..aha kesin battık diyorum kendime:..::..::..: (teo'nun hoşgörüsüne sığınarakdan)..
Grafa bak grafa..vay beaa..ne de güzel alda..yarın şrank diye 35000 olcakmış giib duruyo..du bakalım ma.çın bitmesine 90 dakika var
ve DJI burdan dönüp artı kapatıyor :) :)
yarın sistemi çok merak ediyorum..çünkü kuv. al da idi...kanımca çok sert açıp,oralarda 2-3 saat kalmadıkca longcover gelmez...ama 5 dak sistemler 500 puan gaple hemen sat a gecerler...
siz bu kaldıraçı neye göre söylüyorsunuz.. portföyünüzün oranına göre mi?.. mesala şu anda vob da kaldıraç yaklaşık 1/7.. siz 1/4 kaldıraç dediğinizde portföyünüzün 1/2 si ile mi poz almış oluyorsunuz.. yada portföyünüzün 1/4 den mi bahsediyorsunuz..
[quote=jerfin;81048]siz bu kaldıraçı neye göre söylüyorsunuz.. portföyünüzün oranına göre mi?.. mesala şu anda vob da kaldıraç yaklaşık 1/7.. siz 1/4 kaldıraç dediğinizde portföyünüzün 1/2 si ile mi poz almış oluyorsunuz..[/quote]
yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
4 kaldıraç diyorsam, nakit teminatın %60 ı gibi kullanmışım demektir..
niye bazen 1/4 niye bazen şu kadar kaldıraç dediğimin nedenini de söylerdim ama terbiyem elvermiyor..:)
ipucu: kazanıyorsam 1/4, kaybediyorsam şu kadar kaldıraç kullanıyorum diyorum..hissetme meselesi yani :)
uzununum ama parıteler aşağıda ,altın yukarıda
ban akıllanmayacağım yarın 1000 puanı yerız
duzletmek ıçın 2 gun uğraşırız
sonuç
hacim olsun
[quote=Astatin;81049]yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
niye bazen 1/4 niye bazen şu kadar kaldıraç dediğimin nedenini de söylerdim ama terbiyem elvermiyor..:)
ipucu: kazanıyorsam 1/4, kaybediyorsam şu kadar kaldıraç kullanıyorum diyorum..hissetme meselesi yani :)[/quote]
hesapta 2,5m USD karşılığı TL varsa 100 kontrat pozisyon açsak kaldıraç kaç olur?
etkilendin mi :D
[QUOTE=Astatin;81049]yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
4 kaldıraç diyorsam, nakit teminatın %60 ı gibi kullanmışım demektir..[/QUOTE]
ben de onu diyorum işte..:..:
DOW aşağıya fena range açtı. Rejecte olmuyor. Kabul görmeye başladı.. Down trende gorünüyor Dow..Ben Cumadan beri Shorlara kardes alıyorum. PY caya çok fazla kılım... elinde patladı mallar.. Ama Fdow yarın sabah yaraları sarar. Longcu arkiler çok fazla takmasınlar.. en fazla 500 puan gap olur...panik yok...
[QUOTE=Astatin;81049]yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
[COLOR="Red"]niye bazen 1/4 niye bazen şu kadar kaldıraç dediğimin nedenini de söylerdim ama terbiyem elvermiyor..:)
ipucu: kazanıyorsam 1/4, kaybediyorsam şu kadar kaldıraç kullanıyorum diyorum..hissetme meselesi yani[/COLOR] :)[/QUOTE]
evet, sorumun asıl amacı buydu..:)
[quote=cırcır;81051]hesapta 2,5m USD karşılığı TL varsa 100 kontrat pozisyon açsak kaldıraç kaç olur?
etkilendin mi :D[/quote]
ıııhh etkilenmedim... nedne dersen..adama bak ne ödlekmiş hesabında eşşek yüküynen i para var ama aça aça 100 kontrat açacal yüreği var diye düşünürüm :).kom.kom
ayrıca beni para değil avatar lar etkiler..:D
[QUOTE=bgungor68;81053]DOW aşağıya fena range açtı. Rejecte olmuyor. Kabul görmeye başladı.. Down trende gorünüyor Dow..Ben Cumadan beri Shorlara kardes alıyorum. PY caya çok fazla kılım... elinde patladı mallar.. Ama Fdow yarın sabah yaraları sarar. Longcu arkiler çok fazla takmasınlar.. en fazla 500 puan gap olur...panik yok...[/QUOTE]
o 500 puanın üzerine bir de 400 puan +makas farkını da koysunlar..:..:
uzunculara müjde.......
5 daklık tobo.....biraz tepebilir ...........belki.....feyk atmazsa yani.....
flamada attıtıda feyk........
Hemen müdahale edeyim olaya...
S&P şu an band hareketi yapıyor halen sat yok.
Bizimkisi band hareketi yaptı halen sat yok.
yarın muhtemelen sabah sat verecektir.
Bizde 2 gündür longdan aldığımız karın birazını vereceğiz.Ama neticede kar böyle yapılır.
1000 alırsın 500 verirsin ,net 500 kalır.
Üstelik al da iken de satarak teknik bir hata yapmadık.
neticede kısa arkadaşlara gülegüle 200 puanı harcayınız derken, körü körüne shortta kalmayın,
ucuz atlattınız yarın sabah bir horoz kesin derim... :) heheheh
[quote=teo;81058]Hemen müdahale edeyim olaya...
S&P şu an band hareketi yapıyor halen sat yok.
Bizimkisi band harekete yaptı halen sat yok.
yarın muhtemelen sabah sat verecektir.
Bizde 2 gündür longdan aldığımız karın birazını vereceğiz.Ama neticede kar böyle yapılır.
1000 alırsın 500 verirsin ,net 500 kalır.
Üstelik al da iken de satarak teknik bir hata yapmadık.
neticede kısa arkadaşlara gülegüle 200 puanı harcayınız derken, körü körüne shortta kalmayın,
ucuz atlattınız yarın sabah bir horoz kesin derim... :) heheheh[/quote]
ben teorik olarak bile olsa o kadar kolay teslim olmuyorum.."tekniken" toparlayacak mutlaka - ama sonra yine dağıtabilir- birde az önce hızla bi haber geçti galiba VISA ile CISCO kapanıştan sonra bilanço açıklayacak yanlış görmediysem...yanlış da görmüş olabilirm..VISA nınki mükemmel gelir CISCO yu bilemem:..:
eğer dow şimdi toparlanamaz ise sabah futureler uzuncuları kurtaramaz benden söylemesi.. bu dow rakamını dax ve avrupa fiyatlamadı.. çekik gözlülerde tabi..:))
hemen su koyuverdiler bile.yine mi geldi bu PPT arkadaş.ne bitmez para varmış bunlarda be.sellüloz nasılsa kesin ağaçları basın dow'a :p
bu catedral den şüpheleniyorum yine ben... foruma giriş yapıp, sayfayı açık bırakıyo aha ben burdayım süsü vermek için..ama kesin başka bir forumda sürtüyo aldatıyor bizi yine...
[QUOTE=Astatin;81064]bu catedral den şüpheleniyorum yine ben... foruma giriş yapıp, sayfayı açık bırakıyo aha ben burdayım süsü vermek için..ama kesin başka bir forumda sürtüyo aldatıyor bizi yine...[/QUOTE]
Hiç boşuna şüphelenme... Başka hiç bir forumda sizi aldatmıyorum.. Kafama kafama vuruyorum.. .dng Benim gibi ayı nasıl tırsar diye?
Kısayım diye seviniyorum ama ondan daha çok efg nin futursuzca piyasayı ben yaparım havasından sonra zarar yazmasına sevineceğim
[quote=jerfin;81061]eğer dow şimdi toparlanamaz ise sabah futureler uzuncuları kurtaramaz benden söylemesi.. bu dow rakamını dax ve avrupa fiyatlamadı.. çekik gözlülerde tabi..:))[/quote]
sen kımden yanasın sevgılı jerfın, bırak tepmesın, hatta sersin çulunu sere serpe:)
Son yarım saat dow da hayretler uyandıracak, ne oldu dedirtecek, parmak ısırtacak. Yarın haberlere konu olacak para kazandıracak bir düşüş istiorum..