-
[quote=YAVUZHAN;184983]bugün için short kapa şartın nedir şövalye ?
gün sonu kapanışı kullanıyorsun dimi ?[/quote]
kısa vadeli mini portföyümde sabah 300 de flat 550-600 arasında alıma geçtim ama bu kısa vadeli portföy çok hareketli onu buraya yazmıyorum birazdan bakarsın sata geçerim burada anında yazmama imkan yok...
asıl portföy olan günlük portföyde(gün sonu uzlaşma kullanıyorum) ise şortları 70550 üzeri longa çevirir ve kıpraşmam demiştim o bugün için 70000-70300 arası flat ol üzerinde kapanışta ise long ol şeklinde planlanmıştır
-
5 dklık sat verdi...bu kez gerçekten gidiyorum yemeğe...
[IMG]http://i46.tinypic.com/2ls7i4h.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=enorton;184963]Arkadaşlar tehlikenin farkında mısınız? Sizin bütün grafikleriniz sistemleriniz çöpe... İlk 15 sn veriler matriks grafiklerinde yok...[/QUOTE]
Bu yeni bişey değil enorton, daha evvel bende çok bahsettim, İzmir VOB un datalarını Matriks firması hazırlıyor, İMKB gibi kendi datasını hazırlayan bir yapısı yok VOB un, matriks herşey demek...
Bu sebepten ben bir gün üç tane veri yayınını birlikte aynı anda takibetmeye başladım, IBS, matrik ve euroline...
Bunların üçüde güniçi fiyat hareketleri farklı farklı harekete sahip olabiliyor, örneğin matriks 69700 e düşüş yaptığında, henüz 69850 de kaıyor, gün sonuda 2 dakika veya en az 1 dakika geç bitiyor, bunlar birbirine fark olarak böyleyken, bide dedim kendim salise tutayım:)
Tuttum ve ne göreyim, saat salise matriks in VOB seansına başlamışlığına diyelimki 6 saat 14 dakika geçmiş olmasına rağmen, benim tuttuğum saat 6 sat 15 dakika ilerlemiş oluyor, yani veriler gelmiş ama henüz matriksa yayını 1 dakika sonra 6 saat 15 daikayı tamalayacak, bunu yapmak için veri yayınını yavaşlatan bi sistemleri var heralde, olacak iş değil, bu iş ketenpere, hatta diğer veri yayını yapanlarda aynı şekildedir diyorum, hiçbiri birbirinin aynı işlemler olmuyor çünkü:) ilginç değilmi? saygılar...
-
[QUOTE=sovalye;184962]seans bu aralar erken açılıp erken kapanıyor
sanko, gedik, işyatırım, ataonline, matriks ve benim pc min saatleri aynı saatlerde bir yanlışlık yok vob merkezdekiler erken açıp kapatıyor[/QUOTE]
Abi neden VST 12 sn önde gidiyor sence, bu kadar tesaduf olur mu... Bence o dediğin kurumların bir çoğu saati aynı veri kaynağından alıyor... Ve veri kaynağının tuttuğu saat ile şuanda vobun tuttuğu saat arasında tam 12 sn fark var...
-
68700 lerde bugünün yükseği oluyor sanırım, buradan düşüş devam ve bugün için tekrar 68000 e beklerim:) short devam, stop 70000 saygılar...
-
buda 15dk..her koyun kendi bacağından diyerek..bu sefer gittim..gerçekten gittim
[IMG]http://i48.tinypic.com/2ekod35.jpg[/IMG]
-
özellikle gösterge ip üstünde dans ediyor ve halen negatif bölgede..
ortalama üstünede atak göremedik henüz..
[IMG]http://i46.tinypic.com/15rjy55.gif[/IMG]
-
Dünkü gibi loooo, spot kapansın öğle paydosunda vob 68000 e düşüşşşşşş:)
-
[quote=enorton;184993]Abi neden VST 12 sn önde gidiyor sence, bu kadar tesaduf olur mu... Bence o dediğin kurumların bir çoğu saati aynı veri kaynağından alıyor... Ve veri kaynağının tuttuğu saat ile şuanda vobun tuttuğu saat arasında tam 12 sn fark var...[/quote]
12 sn çokta önemli değil gibi.sonuçta açılış kullanan sistem bile olsa barın kapanmasını bekler sanıyorum.bu da ilk 5 dk hareketsiz kalmak demektir.ha ne olur bar sende 12 sn sonra kapanır.bu sadece 1 kademe farkeder o da belki.
çok sorun değil gibi ama tabii neden oluyor? bunun arkasında ne var bilmiyoruz.
-
[QUOTE=sovalye;184981]sadece bardaki açılış fiyatını baz alan sistemlerin geçmişteki performansına gölge düşürebilir. ama zaten ben teknik sebeplerden dolayı performansını yüzde 10 düşük olarak kabul etmişimdir;)[/QUOTE]
Abi sen saatlik bakıyorsun diyelim ve 14.59.47 de fiyat 68.100 dü ve sistem AL vermiyordu ama 15.00.00 fiyat 68.200 oldu ve sistemin AL verdi... Artık başka yorum yok benden... 12 sn çok çok uzun zaman... Bütün grafiklerdeki bar kapanış fiyatları gerçek değil... Ama Astatin in dediği gibi yapacak bir şey yok eldeki veri bu... Ama kapanışta 17.34.47 de dikkat edin bakalım 17.34.47 ile 17.35.00 arasında işlem olacak mı?
Benim aracı kurum matriksi aradı şuanda düzeltmeye çalışıyoruz demişler, yani sorunun farkındalar... Sorun gerçek yani :)
-
Vob merkez kendi datasını hazılamıyor, vob datalarını hazırlayan matriks şirketi, bunun altını çizmek lazımdır..
-
USD vadelide de tepki zamani yaklasiyor.
Eger ikili dip olacaksa, güzel bir tepki gelebilir. Yeni dip olacaksa da bunu indikatörler onaylamayacak, hos bir NU olacak.