-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;185000]12 sn çokta önemli değil gibi.sonuçta açılış kullanan sistem bile olsa barın kapanmasını bekler sanıyorum.bu da ilk 5 dk hareketsiz kalmak demektir.ha ne olur bar sende 12 sn sonra kapanır.bu sadece 1 kademe farkeder o da belki.
çok sorun değil gibi ama tabii neden oluyor? bunun arkasında ne var bilmiyoruz.[/QUOTE]
Tamam önemli değil 12 saniye geriden gelelim biz...
-
[QUOTE=bull market;185004]Vob merkez kendi datasını hazılamıyor, vob datalarını hazırlayan matriks şirketi, bunun altını çizmek lazımdır..[/QUOTE]
İyi de farklılık şuanda vob ile matriks arasında... Vob seansı açtığında matriks saati 09.14.47 yi gösteriyor... Neyse benden bu kadar ben uyarımı yaptım, gerekli yerlere mail attım... Sonra akşam gelip buraya kapanışa 10 sn kala emir gönderdim ama gitmedi demeyin :D
(Şovalye abi sözüm sana değil sakın yanlış anlama, sayende çok önemli bir sorunu farkettik...)
-
[quote=enorton;185002]Abi sen saatlik bakıyorsun diyelim ve 14.59.47 de fiyat 68.100 dü ve sistem AL vermiyordu ama 15.00.00 fiyat 68.200 oldu ve sistemin AL verdi... Artık başka yorum yok benden... 12 sn çok çok uzun zaman... Bütün grafiklerdeki bar kapanış fiyatları gerçek değil... Ama Astatin in dediği gibi yapacak bir şey yok eldeki veri bu... Ama kapanışta 17.34.47 de dikkat edin bakalım 17.34.4 ile 17.35.00 arasında işlem olacak mı?
Benim aracı kurum matriksi aradı şuanda düzeltmeye çalışıyoruz demişler, yani sorunun farkındalar... Sorun gerçek yani :)[/quote]
Teşhisine katılmamak elde değil. Kapanış bazlı sistemleri rahatlıkla vurabilir.
-
[quote=bull market;184997]Dünkü gibi loooo, spot kapansın öğle paydosunda vob 68000 e düşüşşşşşş:)[/quote]
Bugün tam tersi olur sanırım.
-
kısa vade fiyat teknik olarak 68.725 üstününü onaylamıyor .
-
[quote=enorton;185002]Abi sen saatlik bakıyorsun diyelim ve 14.59.47 de fiyat 68.100 dü ve sistem AL vermiyordu ama 15.00.00 fiyat 68.200 oldu ve sistemin AL verdi... Artık başka yorum yok benden... 12 sn çok çok uzun zaman... Bütün grafiklerdeki bar kapanış fiyatları gerçek değil... Ama [B][U]Astatin in dediği gibi yapacak bir şey yok eldeki veri bu[/U][/B]... Ama kapanışta 17.34.47 de dikkat edin bakalım 17.34.4 ile 17.35.00 arasında işlem olacak mı?
Benim aracı kurum matriksi aradı şuanda düzeltmeye çalışıyoruz demişler, yani sorunun farkındalar... Sorun gerçek yani :)[/quote]
bende astatin gibi düşünüyorum hamur bu maya bu. testleri sürtünmesiz ortamlarda hazırlanmış varsayıyorum. slipajı teknik arızayı vs.. zaten hesaba katıyorum. ama bu testlerin başarısına tamamen gölge düşürmez. sonuçta dalgada surf yapıyoruz milimetrik olmuyor herşey. keşke olsa matriks denen kurum kendini düzeltse ama ülkemizde disiplinsizlik her kurumumuza sirayet etmiş yapacak birşey yok oyunumuzu oynamaktan başka...
-
[quote=enorton;185002]Abi sen saatlik bakıyorsun diyelim ve 14.59.47 de fiyat 68.100 dü ve sistem AL vermiyordu ama 15.00.00 fiyat 68.200 oldu ve sistemin AL verdi... Artık başka yorum yok benden... 12 sn çok çok uzun zaman... Bütün grafiklerdeki bar kapanış fiyatları gerçek değil... Ama Astatin in dediği gibi yapacak bir şey yok eldeki veri bu... Ama kapanışta 17.34.47 de dikkat edin bakalım 17.34.4 ile 17.35.00 arasında işlem olacak mı?
Benim aracı kurum [COLOR=red]matriksi aradı şuanda düzeltmeye çalışıyoruz demişler[/COLOR], yani sorunun farkındalar... Sorun gerçek yani :)[/quote]
"least but not last...."
ne düzeltmeey çalışıyorlar yaww...sanki dna testi istemişler Matriks den...Topu topu, bir tane PC yada Server belirleyecekler, tüm makinaalrın saatini alacağı kaynak olarak..ÜZerine bir kaç yüz dolara satılan bu işle ilgili programı kuracaklar.. hepsi bu...toplasan 1 günlük iş değil...
-
zild .. stop yükseldi .... karlı stop artık ..
-
[QUOTE=sovalye;185014]bende astatin gibi düşünüyorum hamur bu maya bu. testleri sürtünmesiz ortamlarda hazırlanmış varsayıyorum. slipajı teknik arızayı vs.. zaten hesaba katıyorum. ama bu testlerin başarısına tamamen gölge düşürmez. sonuçta dalgada surf yapıyoruz milimetrik olmuyor herşey. [B]keşke olsa matriks denen kurum kendini düzeltse[/B] ama ülkemizde disiplinsizlik her kurumumuza sirayet etmiş yapacak birşey yok oyunumuzu oynamaktan başka...[/QUOTE]
Evet sorun resmileşti imkb ile vob saati arasında tam 12 sn fark varmış.. Matriks imkb saatini tutuyor ama VST vob saatini tutuyor... Matriksten gelen bilgiye göre vobu durumdan haberdar etmişler... Saatler eşitlenince haber veririm...
Malesef ülkemizin iki büyük borsası İMKB ve VOB aynı saati kullanmaktan bile acizler...
-
[QUOTE=enorton;185007]İyi de farklılık şuanda vob ile matriks arasında... Vob seansı açtığında matriks saati 09.14.47 yi gösteriyor... Neyse benden bu kadar ben uyarımı yaptım, gerekli yerlere mail attım... Sonra akşam gelip buraya kapanışa 10 sn kala emir gönderdim ama gitmedi demeyin :D
(Şovalye abi sözüm sana değil sakın yanlış anlama, sayende çok öneli bir sorunu farkettik...)[/QUOTE]
bEnde onu diyorum zaten, aslında datayı hazırlayan gerçekte matriks, hazırladımı, vob a ve diğerlerine veriyor, aynıu zamanda kendi yayınınıda yapıyor..
Şimdi ilk hazırladığını senin terminale verirken geç, vob a verirken zamanında verdi diyelim, vob yayını saat olarak senin önündeki gerçekleşen matriks fiyatlarından zaman olarak önde olur...tamammı? sende geç yayından alış satış takibedersin... bu iş bu kadar basit...aynı şeyi söylüyoruz, fakat burada benim vurgulamak istediğim matriks oluşan dataları hazırlayan şirket, şimdi diyelimki bu sorunu düzeltecekler, vob un yayınınıda 12 saniye geciktirirler olur biter, böylece kimse gerçek zamanlı oluşan fiyatları yine göremez:) bu iş ellerinde.
Bunun tek çaresi var, oda vob un kendi datasını oluşturmasıdır, bunu yapmadı gittiler, sebebi ketenperedir diycem yanlış anlama olucak:) saygılar...
-
[QUOTE=bull market;185020]bEnde onu diyorum zaten, aslında datayı hazırlayan gerçekte matriks, hazırladımı, vob a ve diğerlerine veriyor, aynıu zamanda kendi yayınınıda yapıyor..
Şimdi ilk hazırladığını senin terminale verirken geç, vob a verirken zamanında verdi diyelim, vob yayını saat olarak senin önündeki gerçekleşen matriks fiyatlarından zaman olarak önde olur...tamammı? sende geç yayından alış satış takibedersin... bu iş bu kadar basit...aynı şeyi söylüyoruz, fakat burada benim vurgulamak istediğim matriks oluşan dataları hazırlayan şirket, şimdi diyelimki bu sorunu düzeltecekler, vob un yayınınıda 12 saniye geciktirirler olur biter, böylece kimse gerçek zamanlı oluşan fiyatları yine göremez:) bu iş ellerinde.
Bunun tek çaresi var, oda vob un kendi datasını oluşturmasıdır, bunu yapmadı gittiler, sebebi ketenperedir diycem yanlış anlama olucak:) saygılar...[/QUOTE]
Ama hocam bu sorun daha yeni belki eskiden de 1-2 sn fark vardı ama şimdi 12 sn fark var... Ben kapanışa 5 sn kala çok işle yaptım ama şuanda mümkün değil... Dün bir çok kişi kapanış 15 sn önce oldu diyor...
-
Matrksten gelen cevap;
[I][B]
Vob işlem saati ile imkb işlem saati senkron olmadığından böyle bir zaman farkı doğuyor. Bu durum Vadeli İşlem Borsasına bildirmiştir.İyi günler.[/B][/I]