[B]Gül: "ak[FONT=Arial]şama kadar sorun çözülemezse,İsrail byükelçimiz yarın döner".[/FONT][/B]
matriks
1332
İsaril Türkiye ile doğrudan görüşme istiyor-CNN TURK
Printable View
[B]Gül: "ak[FONT=Arial]şama kadar sorun çözülemezse,İsrail byükelçimiz yarın döner".[/FONT][/B]
matriks
1332
İsaril Türkiye ile doğrudan görüşme istiyor-CNN TURK
[quote=enorton;185052]Sistemler Çöpe :D
Saatlikler AL, pascal AL, Most Satta... 69200 geçilmesi lazım AL için...[/quote]
yahu enorton bu MOST güzelde namussuzun STOP ları feci oluyor...ve geniş bantta oymuyor oymaktan beter ediyor...ağustos ta mı eylülde mi ne tam hatırlamıyorum aşağı yukarı 1 ayda -10.000 puan yazmış.
indikatör olarak baktığında güzel gibi duruyor ama totalde zayıf kalıyor kazancı.5 dk lığın 27 aylık kazancı 70.000 puan civarı bu zayıf bir getiri.ve arada dediğim gibi birde oyuğu var.
bazen bakıyorum ama bununla trade etmek yürek ister ve çokta güçlü sermaye.
mesela en son 63.500 lerde AL vermiş onu pazartesi mi ne SAT a çevirdi sanırım 69.500 lerden kazanç süper arada trade falan yok aşağı yukarı 1 ay taşımış tek pozu üstelik periyot 5 dk.ama her zaman böyle değil ki.
şimdi en son 69.525 SAT vermiş ve 69.225 gibi AL olacak.AL a geçtiği anda gidip 1.500 puan aşağı STOP koyacak.2 defa peşpeşe STOP yesen iyi can sıkar bu...
bak astinin 5 dk lığına hiç canını sıkıyor mu adamın? :D
------habere bakın yaf şaka gibi görende muhtesem bı fırsatmıs sankı turkıye kazanacakmıs sanmaz mı bu uygulamadan , yaptıgınız propagandanın taa ** .. [url]www.bigpara.com[/url] dan alıntıdır---------------
VOB`da çok tartışılan `pozisyon transferi`
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB) hem aracı kurumlar hem de yabancı yatırımcılar açısından çok kritik bir uygulama hayata geçti.
Dün hayata geçirilen ve VOB'un kanayan yarası olarak nitelendirilen uygulamayla alım-satım işleminin yapıldığı aracı kurum ile hesap, teminat ve açık pozisyonların tutulduğu aracı kurum birbirinden ayrılabilecek. Böylece VOB'daki yabancı yatırımcı hacminin hızlı artmasının önüne geçen bir engel de gündemden kalkmış olacak.
Aracılara gün doğdu
Yeni uygulama yurtdışında give-up, Türkiye'de ise Özel Pozisyon Transferi ismiyle biliniyor. Bugüne kadarki uygulamada VOB'da işlem yapan bir yabancı yatırımcının yaptığı işlemlerin takas operasyonlarını sadece iki aracı kurum üzerinden yapmak durumunda kalıyordu.
Buna karşılık yatırımcının VOB işlemini yaptığı aracı kurum ve bu işlemlere yönelik hesap, teminat ve açık pozisyonların bulunduğu aracı kurumun bu iki kurumdan biri olmaması halinde yatırımcılar için işlem yapmak oldukça zahmetli ve maliyetli bir iş haline gelebiliyordu. Bir kurumdan işlem yaparak pozisyon açan bir yatırımcı bu pozisyonunu başka kuruma transfer edemiyordu.
Uygulamanın özellikle yabancı yatırımcılara hızlı hareket etme imkanı vereceği, bu durumun da VOB'daki yabancı yatırımcı hacminin hızla artmasını sağlayacağı düşünülüyor.
Uygulama ile pozisyon transferi denilen işte bu imkan vadeli işlemlerde başlatılıyor. Buna göre sistemde herhangi bir değişiklik olmayacak. Fakat yabancı işlemlerinin birçok aracı kuruma dağılması, çok daha fazla sayıda aracı kurum ve bankanın VOB'daki işlem hacminden faydalanması bekleniyor.
Düzenlemenin nedenle banka ve aracı kurumların hızla VOB işlemlerine ağırlık vermesine neden olabileceğine de dikkat çekiliyor
[QUOTE=YAVUZHAN;185063]enlem boylam olaylarına girecen yakında :::[/QUOTE]
Türkiyede gerçek zamanı kim tutuyor? TSE mi merak ettim sadece :)
usd tl [B]1.44.85 [/B][COLOR="Red"][B]9-2008 [/B][/COLOR]tarihinde al veren teknik kırılmanın kırılma noktası .
[quote=TÜRKOĞLU;185069]yahu enorton bu MOST güzelde namussuzun STOP ları feci oluyor...ve geniş bantta oymuyor oymaktan beter ediyor...ağustos ta mı eylülde mi ne tam hatırlamıyorum aşağı yukarı 1 ayda -10.000 puan yazmış.
indikatör olarak baktığında güzel gibi duruyor ama totalde zayıf kalıyor kazancı.5 dk lığın 27 aylık kazancı 70.000 puan civarı bu zayıf bir getiri.ve arada dediğim gibi birde oyuğu var.
bazen bakıyorum ama bununla trade etmek yürek ister ve çokta güçlü sermaye.
mesela en son 63.500 lerde AL vermiş onu pazartesi mi ne SAT a çevirdi sanırım 69.500 lerden kazanç süper arada trade falan yok aşağı yukarı 1 ay taşımış tek pozu üstelik periyot 5 dk.ama her zaman böyle değil ki.
şimdi en son 69.525 SAT vermiş ve 69.225 gibi AL olacak.AL a geçtiği anda gidip 1.500 puan aşağı STOP koyacak.2 defa peşpeşe STOP yesen iyi can sıkar bu...
bak astinin 5 dk lığına hiç canını sıkıyor mu adamın? :D[/quote]
1 dk'lıkta MOST'a baktın mı hiç..? Ben bakmadım, ama sinyal marjı düşer diye tahmin ediyorum..:confused:
[quote=nunu;184950]vob clienti hangi kurumlar veriyor?[/quote]
Gedik'te çok dandik bişey var diye (üzerinde çalışıyorlarmış) daha iyi komisyon oranı teklif ettiği halde oraya geçmiyorum.
raymond james'ten işlem yaparken özel bir programları vardı. memnundum. ama komisyon oranı mevzusundan dolayı sanko'ya geçtim.
yani şu anda sankonunkini kullanıyorum.
[quote=excali;185050]anlimittıd--dıt-dıt,:::
68800'e kadar bir alım girsene, bakalım 800'de kaç tane stop varmış??:D:D[/quote]
ekskali, dünkü 67,700den alışlara bak bakayım, kaç taneymiş. :..: forumdan iki arkadaşa söylemiştim 700'den long olduğumu.belki bi ipucu yakalarsın. ;)
uzlaşma 750 gelsin, piramitten gelecek karla kaldırayım senin gül hatırın için 800'ü. .kom
[QUOTE=Kennym;185070]------habere bakın yaf şaka gibi görende muhtesem bı fırsatmıs sankı turkıye kazanacakmıs sanmaz mı bu uygulamadan , yaptıgınız propagandanın taa ** .. [url]www.bigpara.com[/url] dan alıntıdır---------------
[/QUOTE]
Ayrıca yabancılar kimin elinde kaç lot var, kim hangi pozisyonda bunun görülüyor olmasından da çok rahatsızmış... Yakında onu da kapatırlar... Yani efg şu kadar long falan lafları mazide kalabilir...
[QUOTE=unlimitted;185075][B]Gedik'te çok dandik bişey var diye [/B](üzerinde çalışıyorlarmış) daha iyi komisyon oranı teklif ettiği halde oraya geçmiyorum.
raymond james'ten işlem yaparken özel bir programları vardı. memnundum. ama komisyon oranı mevzusundan dolayı sanko'ya geçtim.
yani şu anda sankonunkini kullanıyorum.
[/QUOTE]
Abi gedikte VST var kullandığım en hızlı program, şimdi bir de geneks diye birşey çıktı vst den daha hızlı imiş... vobarey kullanıyor, gayet memnun...
[quote=excali;185074]1 dk'lıkta MOST'a baktın mı hiç..? Ben bakmadım, ama sinyal marjı düşer diye tahmin ediyorum..:confused:[/quote]
baktım çok bir farkı yok.o da döver adamı çok pis...
MOST trendde süper hiç kıpraşmıyor...ama 3-5 bin puanlık bir aralığa sıkışırsa piyasa mahveder adamı.:o
[quote=enorton;185071]Türkiyede gerçek zamanı kim tutuyor? TSE mi merak ettim sadece :)[/quote]
resmi saat TRT'ninkidir. ihalelerde dahi TRT'ninkiler esas alınır.
[quote=enorton;185078]Abi gedikte VST var kullandığım en hızlı program, şimdi bir de geneks diye birşey çıktı vst den daha hızlı imiş... vobarey kullanıyor, gayet memnun...[/quote]
ilginç. programınızdaki hız konusunu halledin, sizinle çalışayım demiştim. hala dönüş yapmadılar bana.
dimeh ki beğenmiyolar beni :..:
şaka bi yana, sorayım bakayım bi.