bu vade APS çok az.sadece 155.000.neden acaba?
evvelki vadelerde 220.000/260.000 gördük...
birde bundan dolayı pastadaki ilk 5 te çok az kontrat var.100/110 bin kontrata çıkan EFG de sadece 24.800 LONG var ve 1.sırada...
Printable View
bu vade APS çok az.sadece 155.000.neden acaba?
evvelki vadelerde 220.000/260.000 gördük...
birde bundan dolayı pastadaki ilk 5 te çok az kontrat var.100/110 bin kontrata çıkan EFG de sadece 24.800 LONG var ve 1.sırada...
bir de graflarda dikkatimi çeken bir benzerlik var.. 2004 yılı zirve oluşumu ile şu anki zirve oluşumu (tabi zirvedeysek !!) çok benziyor.. eğer aynı benzerlik çalışacaksa bu hafta 73.000 geçilemeden zirve görülecek ve haftaya 2 aylık bir düşüş süreci başlayacak..
usd bazlı graftaki tobo oluşumu bir tarafta.. 2004 yılındaki zirve oluşumuyla neredeyse birebir benzerlik diğer tarafta.. kafalar karışık..
en güzeli stoplu ve sistemli trade...
[quote=Cerphin;185447]bir de graflarda dikkatimi çeken bir benzerlik var.. 2004 yılı zirve oluşumu ile şu anki zirve oluşumu (tabi zirvedeysek !!) çok benziyor.. eğer aynı benzerlik çalışacaksa bu hafta 73.000 geçilemeden zirve görülecek ve haftaya 2 aylık bir düşüş süreci başlayacak..
usd bazlı graftaki tobo oluşumu bir tarafta.. 2004 yılındaki zirve oluşumuyla neredeyse birebir benzerlik diğer tarafta.. kafalar karışık..
en güzeli stoplu ve sistemli trade...[/quote]
yada wild west de trader olmak:..::..::..: aylardan sonra bir göz attım.. süper end of day traderları var orda...en dipten alanlar en tepeden satanlar, sabaha ters pozda başlayıp olası en iyi yerden kapatıp poz düzeltenler.... wild wild west..ama ortak özellik...işlemler gecikmeli yayın..ehuheueh
[QUOTE=Cerphin;185444]graftaki usd bazlı haftalıklardaki TOBO nun boyun çizgisi yukarı geçilmiş görünüyor..
iki gündür long kovalamamın nedeni bu grafikti.. bugün dedim herhalde 66.000 denenip öyle dönülecek yukarı.. ve kısaya geçtim.. tabi stop ettiler beni..:) ancak 68.500 den longlayabildim.. haftalıklardaki bu tobo bozulmadan short tehlikeli bence..
[IMG]http://i50.tinypic.com/2dv3cyt.jpg[/IMG][/QUOTE]
jerfin patron .. hafftalık rsi14 feci uyumsuz yalnız .. o grafta .. :o:o
Dow coştu gidiyor,durmam arkama bakmadan giderim diyor:)ayuları önüne katmış koşuyor maşallah,10709
patron teprik ederim.. gol yapacaksın yine...takımı bozmayacaktım hata ettim..üwwww
[QUOTE=TÜRKOĞLU;185445]STOP yapın yapmayın o herkesin kendi bileceği iştir.ama LONG poz aldıktan sonrada bu sefer bunda ısrarcı olmayın.burası VOB 5 dk. da değişir rüzgarın yönü.burada STOP hayattır.ben kaç kez yaktım kendimi STOP yapmayrak...üüü:o:([/QUOTE]
Valla neredeyse 3 yıldır vobdayım ve sürekli işlem yapıyorum daha hiç stop kullanmadım :D
[QUOTE=YAVUZHAN;185441]neyse ben yaprak dökümüne devam edeyim :)
tokatspor da neredeyse tokatlayacak bizi vay canına..[/QUOTE]
Ya Yavuzhan yapma etme ne yaprak dökümü yaw... Senin gibi ganyan bayilerinin tozunu yutmuş adamın ne işi olur yaprak dökümüyle falan .kom
[quote=enorton;185452]Valla neredeyse 3 yıldır vobdayım ve sürekli işlem yapıyorum daha hiç stop kullanmadım :D[/quote]
her sinyalle poz değiştirdiğinde riski yönetmiş oluyorsun sonuçta..zarardaysan adı sl, kardaysan tp oluyor...sl illede sistemden bağımsız x puan zarar dimek değilki:)
[URL]http://www.voborsa.com/forum/secim-anketi-t5333.html?t=5333[/URL]
seçimden bu sonuç çıkarsa borsa oyulur :) oy vermeyenler versin lütfen :)
[QUOTE=selçuklu;185449]jerfin patron .. hafftalık rsi14 feci uyumsuz yalnız .. o grafta .. :o:o[/QUOTE]
evet, hem de çok feci uyumsuzluk var patron.. ama biliyorsun paranın gücü uyumsuzlukları badem edebiliyor..:D:o
[QUOTE=Astatin;185454]her sinyalle poz değiştirdiğinde riski yönetmiş oluyorsun sonuçta..zarardaysan adı sl, kardaysan tp oluyor...sl illede sistemden bağımsız x puan zarar dimek değilki:)[/QUOTE]
Evet yani klasik anlamda stop koymuyorum diyelim... Ha burdan stop koymayın fikri çıkmasın... Özellikle sistem kullanmayanlar mutlaka stoplu işlem yapmalılar bence...