su 700-800 onemli orayi gecsek gerisi kolay sag kalanlara ulasabilecegiz.
Printable View
su 700-800 onemli orayi gecsek gerisi kolay sag kalanlara ulasabilecegiz.
[quote=abka;81243]şu sistemi doktora götüreceğim.:)salı günü 33.200 den beri al da...bu kadar volaliteye ragmen tık yok...üstelik 15 dak. lık...bu arada dax,spot da salıdan beri hala al da...[/quote]
az trade eden sistem her zaman iyidir.sinüsleri fazla hassas sistemler çok fazla al-sat yaptırıyor.bu da düzgün kazanç bırakmaz.
az trade eden OV li sistemlerde tek problem zararlarında KOL gibi olması.sistemine göre değişir gerçi ama 1500/2000 puan terste kalınca ancak dönenler var.
zararlar böyle ama trendde yakaladığı zaman iliğine kadar çekiyorlar.
az trade eden sistem iyidir.ne demişler az olsun öz olsun ;) yoksa az olsun benim olsun muydu :p
[QUOTE=abka;81243]şu sistemi doktora götüreceğim.:)salı günü 33.200 den beri al da...bu kadar volaliteye ragmen tık yok...üstelik 15 dak. lık...bu arada dax,spot da salıdan beri hala al da...[/QUOTE]
mbm hem tıp doktoru hem vob doktoru. Ona götürün :..:
tobo tamam vadelide....dört dörtlük...
bakalım sonuç ne olacak.. güzel işlediler......
[QUOTE=VOBiX;81249]mbm hem tıp doktoru hem vob doktoru. Ona götürün :..:[/QUOTE]
üst ihtisas oldugu için bizim vizite çok pahalı yalnız.......:D
[QUOTE=mbm;81250]tobo tamam vadelide....dört dörtlük...
bakalım sonuç ne olacak.. güzel işlediler......[/QUOTE]
hedef nerede Sn. mbm?
[QUOTE=thracian;81252]hedef nerede Sn. mbm?[/QUOTE]
34000 e dogru bir hareket.. 300-400 puanlıkta...
buna göre işlem yapmam ben...
gözüme takıldıgı için yazdım....
[QUOTE=mbm;81250]tobo tamam vadelide....dört dörtlük...
bakalım sonuç ne olacak.. güzel işlediler......[/QUOTE]
sanmam.. saat 2 ye kadar aşağı inecekler görüntüsü var..
[quote=mbm;81251]üst ihtisas oldugu için bizim vizite çok pahalı yalnız.......:D[/quote]
GAP yiyen sistemlere de tedaviniz var mı? Varsa vizite tutarı önemli değil :)
[QUOTE=jerfin;81254]sanmam.. saat 2 ye kadar aşağı inecekler görüntüsü var..[/QUOTE]
yok bende sanmıyorum ve dikkate almıyorum zaten.....
ben ayu modundayım...
Vadeli bugün spotu pek takmıyor görüntüsü var.
Neye delalet acaba?
[QUOTE=poyraz;81257]Vadeli bugün spotu pek takmıyor görüntüsü var.
Neye delalet acaba?[/QUOTE]
makas 100puan daha ne olsun ?
[quote=Astatin;81255]GAP yiyen sistemlere de tedaviniz var mı? Varsa vizite tutarı önemli değil :)[/quote]
ben doktor degilim ama sn astatin gecen agustostan beri bir suru sey denedim gapa cozum bulamadim %50 daha iyi oluyor ama verimli degil yanlis gapin buyuklugu dogrulari goturebiliyor.
aslinda gun icin oynamak yerine sadece gap oynayarak ciddi kazanc mumkun ama kayipta.sonuc bu.
[QUOTE=Astatin;81255]GAP yiyen sistemlere de tedaviniz var mı? Varsa vizite tutarı önemli değil :)[/QUOTE]
maling tümörler gibi buldugun ve gördüğün yerden kesip çıkaracaksın...:D
olmasını engelleyemezsin... tümörle yaşarım ben deyip tersde beklemeyeceksin...
sabah selçugun ilk buldugu yerden 675 den kısaldıgı gibi.....
şimdi al verse yine aynı yerden alır...piyasa uzun olursa kaybetmez.. kısa olursa kazanır......
maalesef günümüzün vob hastalıgı gaplar... eger yayılım çoksa yukardaki çözümde kar etmez.....vob tıpı buna bir çare bulamamış henüz...
en deneyimli profesörler abka teo ve astatin bile bu virüsten kaçamadı dün..........:D
aşıda faydasız ne yazıkki
[QUOTE=Dantes;81260]ben doktor degilim ama sn astatin gecen agustostan beri bir suru sey denedim gapa cozum bulamadim %50 daha iyi oluyor ama verimli degil yanlis gapin buyuklugu dogrulari goturebiliyor.
aslinda gun icin oynamak yerine sadece gap oynayarak ciddi kazanc mumkun ama kayipta.sonuc bu.[/QUOTE]
Asti akşam yazı tura atacaksın....dng
Aslında gaptan kaçınmanın yolu piyasayı okuyabilmek. Dün akşam DAX, DOW çok çok iyi iken bizim VOB un nazlanması gapın habercisiydi. Bu yolla % 80 başarı sağlanır. Önümüzdeki günlerde deneyin. Son 5 - 10 dakikada gittiği yön, veya gitmediği yön doğru çıkıyor.
Sn SEREN I de bu konuda dikkate alınabilir.
[quote=mbm;81261]maling tümörler gibi buldugun ve gördüğün yerden kesip çıkaracaksın...:D
olmasını engelleyemezsin... tümörle yaşarım ben deyip tersde beklemeyeceksin...
sabah selçugun ilk buldugu yerden 675 den kısaldıgı gibi.....
şimdi al verse yine aynı yerden alır...piyasa uzun olursa kaybetmez.. kısa olursa kazanır......
maalesef günümüzün vob hastalıgı gaplar... eger yayılım çoksa yukardaki çözümde kar etmez.....vob tıpı buna bir çare bulamamış henüz...
en deneyimli profesörler abka teo ve astatin bile bu virüsten kaçamadı dün..........:D
aşıda faydasız ne yazıkki[/quote]
Gap hastalığının tedavisi geceye flat girmektir, yanlışsam düzeltin lütfen
[quote=VOBiX;81262]Asti akşam yazı tura atacaksın....dng[/quote]
:) Yoo, sayısal loto oynayacağım :) Şans %50:..:
Ben hergün yazı tura atayım dedim oda olmadı, yazı gelirse short, tura gelirse long, sonra dedimki yazı tura atmaya ne gerek var, yazı geldiğine farzedip short pozisyona abone oldum gitti:..::..:, yani benim sistem bi bakıma abonelik sistemi diyebiliriz, Şubat vade bitince Nisan vadede aboneliği değiştirsemmi diyede düşünüyorum.dng
[quote=Astatin;81245]Mevcutta da piyasa faizi ile MB faizleri arasında önemli farklar var..Tüm dünyada :) Bir diğer konu; Hazine'nin Borçlanma Faizleri ile MB nin borç verme faizlerini karıştırmayalım. Arada "birleşik kap" ilişkisi var ama senin deyiminle "geçirilme" ilişkisi Hazine Borçlanma faizleri üzerinden kuruluyor, MB faizleri üzerinden değil :)..İyi arkadaşalrdır ama...
1971 çok yakın tarih, Sanayi devriminden alsak:..::..: Burda alınganlık gördüm sanki..Söz konusu olan sadece MB faizleri ile ilgili tespitinizdi ki bence hatalı :) Yoksa ben sizin maliye politikaları (ki MB faizleri para politikası ile ilgilidir, maliye politikası ile değil) ile ilgili bilgin azdır eksiktir yanlıştır demedim ki:..:
Ben genelin ve senin aksine, bildiğim teorik şeyleri konuşmaktan çok hazzetmem..Sadece "hatalı" bilgiler görünce anlayamadığım bir "misyon" algılaması refleksi ile müdahil oluveriyorum..:)
Yoksa büyük bir misyon adamı olarak falan görmüyorum kendimi:..::..:
Hay Allah, Halkın yiğit evladı Yiğit B. geldi aklıma şimdi.. :)
Kızlar nerdesiniz...? Jerfin Mersi..? Konuyu değiştirelim:)[/quote]
sanıyorum makro konuşmak istiyorsun...gece vakit bol....benim verdiğim bilgiler doğrudur...piyasayı etkiler..MB faizi ..hazine.faizi .vs...konuları makroya girer.bütün gece anlatabilirim....tabii istersen...
1971 neden.??.anlamlı bir sorudur...alınganlıkla ilgisi yoktur....
bundan önceki para politikala..rı dünya düzeni bu tarihte kurulmuştur...
.dng
[quote=hilm;81264]Aslında gaptan kaçınmanın yolu piyasayı okuyabilmek. Dün akşam [COLOR=red]DAX, DOW çok çok iyi iken bizim VOB un[/COLOR] nazlanması gapın habercisiydi. Bu yolla % 80 başarı sağlanır. Önümüzdeki günlerde deneyin. Son 5 - 10 dakikda gittiği yön doğru çıkıyor.
Sn SEREN I de bu konuda dikkate alınabilir.[/quote]
Bingo...Evet, GAP öncesi akşam piyasanın son yarım saatlik aherekti analiz edildiğinde GAP ların bir kısmından kurtulmanın olası olduğu anlaşılıyor..Verdiğiniz örnek doğru..DJI nin yükselmesine rağmen burda ters hareketler oluyor ve trend indikatörleri zayıflığa işaret ediyorsa, kısalanabilir veya flatlenebilir..Dünkü harekette böyleydi..SOnuçta alacağınız risk DJ in %1 daha yükselmesi dir ki alınabilir.. :)
Ama bence piyasanın artı yapması ihtimali %50 :) nkaçırdığımız gap oldu :) yada olacak :)
Sen niye yapmadın dersen..Acıklı hikayeyi dün anlattım :)
[QUOTE=Sunrise;81263]Gap hastalığının tedavisi geceye flat girmektir, yanlışsam düzeltin lütfen[/QUOTE]
hasta olmayacagım diye evden çıkmamaya benziyor o zaman...
yanlışsam düzeltin.....:D
SEREN I Kısalara devammı?
BU arada dolarda düşüyor ne iş anlamadım
[quote=SEREN I;81267]sanıyorum makro konuşmak istiyorsun...gece vakit bol....benim verdiğim bilgiler doğrudur...piyasayı etkiler..MB faizi ..hazine.faizi .vs...konuları makroya girer.[COLOR=red]bütün gece anlatabilirim[/COLOR]....tabii istersen...
1971 neden.??.anlamlı bir sorudur...alınganlıkla ilgisi yoktur....
bundan önceki para politikala..rı dünya düzeni bu tarihte kurulmuştur...
.dng[/quote]
Peki anlaştık diyelim.. PS: 1971 in anlamını bilmeyen herhalde çok az kişi vardır forumda..Bir de; bütün gece makro ekonomi anlatmak veya dinlemek hiç cazip görünen bir iş değil bana.. AYDINLATMA isteğini yıllar önce kaybettim ben :) AYDINLANMA konusunda ise tercih edeceğim platformlar daha farklı yerle rolurdu herhalde :) Hem şimdi senin topiğini bulandırmayayım :) İlk bir kaç yazına bir baktım şöyle...Arındırılmış ve genellenmiş bilgiler olmasına rağmen hatalar var..Bence var :) Ama belki ben yanlışımdır :) Enerjinizi gerçekten takdir ediyorum
[quote=VOBiX;81262]Asti akşam yazı tura atacaksın....dng[/quote]
bu saka degildi %50 den daha iyi hatta %80 lere ulasabiliyorsun ama dedigim gibi buyukluklerini bilmedigin icin yon dogur olsa ornegin 400+ gap kazniyorsun ama %20 lik 1000- olunca tum toplam gidebiliyor. en iyi cozum sn teo nun gecen ay kadar uyguladigi poz suz geceye girmek saglamcilik icin.
[quote=mbm;81269]hasta olmayacagım diye evden çıkmamaya benziyor o zaman...
yanlışsam düzeltin.....:D[/quote]
:) bence gündüz çalışıp, gece sabaha kadar sürtüp alkolu alıp, sonra ertesi gün işe gitmeye benziyor daha çok. Evde güzel bir uyku çekip, dinlenip ertesi gün işe konsantre olmak daha sağlıklı değil mi?
[quote=SEREN I;81232]tepki gecikiyor..tepki zamanı ..tüm indikatörler tepki diyor...biraz daha gecikirse tekrar satış gelir..seren gelecek tepkide veya gelemiyecek tepkide ilave şort açacak....1/3 daha....[/quote]
ilave şort için bekliyorum...33400.ün aşağı geçilmesi düşüşü hızlandırır...
sistemle 33625 den longcover oldum...sistem ve ben flat de..
[quote=Astatin;81271]Peki anlaştık diyelim.. PS: 1971 in anlamını bilmeyen herhalde çok az kişi vardır forumda..Bir de; bütün gece makro ekonomi anlatmak veya dinlemek hiç cazip görünen bir iş değil bana.. AYDINLATMA isteğini yıllar önce kaybettim ben :) AYDINLANMA konusunda ise tercih edeceğim platformlar daha farklı yerle rolurdu herhalde :) Hem şimdi senin topiğini bulandırmayayım :) İlk bir kaç yazına bir baktım şöyle...Arındırılmış ve genellenmiş bilgiler olmasına rağmen hatalar var..Bence var :) Ama belki ben yanlışımdır :) Enerjinizi gerçekten takdir ediyorum[/quote]
sn.astadin maksadı aşmayalım...isterseniz okumazsınız....hatasız kul olmaz...yazmak..okumak ..güzeldir..beyin fırtınası olur..gerçekler netleşir..
[quote=Astatin;81268]Bingo...Evet, GAP öncesi akşam piyasanın son yarım saatlik aherekti analiz edildiğinde GAP ların bir kısmından kurtulmanın olası olduğu anlaşılıyor..Verdiğiniz örnek doğru..DJI nin yükselmesine rağmen burda ters hareketler oluyor ve trend indikatörleri zayıflığa işaret ediyorsa, kısalanabilir veya flatlenebilir..Dünkü harekette böyleydi..SOnuçta alacağınız risk DJ in %1 daha yükselmesi dir ki alınabilir.. :)
Ama bence piyasanın artı yapması ihtimali %50 :) nkaçırdığımız gap oldu :) yada olacak :)
Sen niye yapmadın dersen..Acıklı hikayeyi dün anlattım :)[/quote]
bunlarin hepsini diger korelasyonlari da denedim hepsi dogruyu vermiyor mutlaka yanlis olan seyler var icinde hele indikatorlere bakmak en kotusu neden cunku bilakis onlari en once yaniltiliyor. manuel olarak karar vermke gerekli. tabiki dogur korelasyon var ama hangi ikisini secip karar verecegiz
dusunebildigim tum kombinasyonlari denedim. bu gap yapanlarda dunden olayi ne bilemedikleri bir bilinmeyende oradan geliyor ama dunku olay daha bariz idi. dikkat edin yazmistim fdow dusus tam biz kapanirken basladi tum gece devam etti.tam bir manipulasyon idi bereket versin cok buyuk gap olmadi.
33900 maliyet uzun pozisyonumu .. 33650 stoploss edip ..aynı yerden kısaya döndüm .. 5-15 satta .. şelale şelale şelale ...
future karar yerde
[IMG]http://img4.imageshack.us/img4/6098/dowf60of1.png[/IMG]
trade aralığı....33700.ün aşılması uzunları...
33400..ün aşağı geçilmesi kısaları rahatlatır..(kısa vadede )
[quote=SEREN I;81276]sn.astadin maksadı aşmayalım...isterseniz okumazsınız....hatasız kul olmaz...yazmak..okumak ..güzeldir..beyin fırtınası olur..gerçekler netleşir..[/quote]
Kesinlikle..Ben zaten neden yazıyorsunuz demiyorum.Aksine enerjinizi ve çabanızı takdir ediyorum..Önemli olan paylaşmak
kolay gelsin yeni katıldım aranıza öğrenmeye çalışacagız şu vob işini
u-100 de oynuyoruz bu aralar paralelinde:D
[QUOTE=hexen;81279]future karar yerde
[/QUOTE]
yukarki grafta ön potans yok onlarda koydum burda
[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/2794/dowf60ye9.png[/IMG]
Eğer piyasa gün içinde sizin yönünüzde 1500-2000 puan katetmişse geceye OVli pozisyonda kalınabilir diğer türlü gereksiz risktir.
Güzide İnsan Hexen i gördük...Amma Bay SAZAN hala ortalrda yok
bugun 9.15 ve 10.10 mal basma oldu onun disindaki hareketler bunlarin yarisi bile degil cok zayif.
[quote=hexen;81283]yukarki grafta ön potans yok onlarda koydum burda
[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/2794/dowf60ye9.png[/IMG][/quote]
sn..hexen grafik tabiri caizse sırat köprüsünde....yukarı ve aşağı potansiyeller kabaca 500 puan..yani eşit...fdji de 240..dk.lık OBO da aynı skoru veriyor...kırılmayı görelim...kırılma zamanı yaklaştı......bana göre aşağı kırılma daha fazla bir ihtimal....+.