-
[quote=Kennym;186384]bişey dikkatimi çekiyo bu adamlar hep aynı taktıkte devam edıyo gram kendılerını gelıstırme yenıleme geregı hıssetmıyolar.. yukarı bas basabıldıgın kadar yukarda bosalt makası ındır short topla gene bas basabıldıgın kadar yukarıya.. duserkende aynı ii de bu sekılde nereye kadar.. yanı bu ısın sonu yok kı.. pifff[/quote]
kazandıran sistemini niye bozsunki pala :::
dua edelim daha iyisini bulmasın :..:
-
MALİYE BAKANI ŞİMŞEK, "IMF, TÜRK HÜKÜMETİNİN EKONOMİK PROGRAMINI KABUL ETMELİ"
MALİYE BAKANI ŞİMŞEK, "IMF, TÜRK HÜKÜMETİNİN EKONOMİK PROGRAMINI KABUL ETMELİ"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk hükümetinin IMF ile bir
kredi anlaşması yapmanın yararlı ve faydalı bir ekonomik sigorta
poliçesi olacağını söylediğini ancak, IMF'in Türk hükümetinin
şartlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.
Şimşek, "Her zaman IMF programının yoldaki potansiyel şoklara
karşı faydalı bir sigorta poliçesi olacağını söylüyorum. Biz kendi
orta vadeli ekonomik programımızı açıkladık ve eğer IMF bu programı
imzalamak isterse, bir IMF programı olur" diye konuştu.
CNBC'ye konuşan Şimşek, IMF ile bir anlaşmanın maddeleri veya
zamanlaması konusunda ise yorumda bulunmadı.
Türk hükümetinin IMF ile bir anlaşma olup olmamasına aldırmadan
bütçe açıklarının azaltmak için adım attığını da belirten Şimşek, "2010
ve sonrası için bütçe açığının tekrar çok hızlı bir şekilde GSYH'nın
yüzde 3'ü seviyesinin altına ineceğinden eminim" diye konuştu.
Foreks Haber Merkezi
yaf bunlar var ya su katılmamış ** ama neyse ben bısey demıyorum.. bunların yaptıgını susme ** vatansızlar yapmaz yaf.. cok ciddiyim boyle bı satılmıslık ornegı daha once ne gordum ne duydum.. ulan madem ortada fol yok yumurta yok imf sızın sartlarınızı kabul dahi etmemiş , hala herhangı bısey olmuyo neden bugun yarın anlasıyoruz dıyosunuz yahu boyle bı sacmalık olurmu 20 kere ortalıgı velveleye verdınız bu ne maşalık , kime çalışıyosunuz derdınız ne yaf..
-
şimdi bir pozisyona girmişim.....amac ne para kazanmak.....eee o vermiyecegim diyor....bende vereceksin diyorum....kim haklı .....zaman gösterir.....onun bana kazadırmamak ücün yapmadıgı bilmediği numero yok......eeeee bizde keriz değiliz heralde....burada hergün belki para yapan arkadaşlarımız olabilir ....şapka cıkartıyorum....
-
halen ortalamanın altında ve negatif bölgedeyiz..
dün 70200 den gelen hareketin oluşturduğu aşağı trend çizgileri şuan 69200 ve 69500 e denk geliyor ki ortalama üzerine ( 69025 ) çıkarsak bu seviyeler kısa vadeli hedef ve direnç seviyeleri olacaktır..
[IMG]http://i45.tinypic.com/iof7ev.gif[/IMG]
-
[quote=sazan;186386]Yalnız Enorton dostum,
Sazan , [B]SW[/B] için artık long fırsatı kolamaktadır. Bu gün görülebilecek en düşük değerin görüldüğünü düşünüyorum.[/quote]
Sayın sazan,
Ne zamandır soracam, sizin SW giriş çıkışlarınıza anlam vermeye çalıştığımda hareketli ortalamalar ve fibonacci rakamları ön plana çıkıyor. SW histem giriş çıkışları tamamen histem mi? Yoksa alt yapısında kurallar var mı?
Bol şanslar...
Not: Sistem yazma dersleri isteriz.
-
[quote=eksper;186392]şimdi bir pozisyona girmişim.....amac ne para kazanmak.....eee o vermiyecegim diyor....bende vereceksin diyorum....kim haklı .....zaman gösterir.....onun bana kazadırmamak ücün yapmadıgı bilmediği numero yok......eeeee bizde keriz değiliz heralde....burada hergün belki para yapan arkadaşlarımız olabilir ....şapka cıkartıyorum....[/quote]
iyide dostum para sadece short tan kazanılmıyorki ?
vob açılmadan önce nasıl işlem yapıyordun spotta :)
-
[quote=sazan;186386]Yalnız Enorton dostum,
Sazan , SW için artık long fırsatı kolamaktadır. Bu gün görülebilecek en düşük değerin görüldüğünü düşünüyorum.[/quote]
Bugün için açılış yönünde gün sonu sert hareket düşüncenizi korumuyor musunuz?
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;186385]şunu yapabiliyor muyuz acaba MS te bilmiyorum.
şimdi bu sisteme mesela formülün içine yani 5 dk kapanış poz açılan fiyatın atıyorum 400 puan altına gelince pozu FLAT la.Mesela LONG olduk sinyalle ve terste kaldık 400 puanda FLAT le çık.ters sinyali bekle (hala SHORT sinyal verilmemişse tabii) ve sinyal gelince SHORT ol.
puan olarak değilde sanıyorum % olarak MOST gibi birşey kullanılarak sisteme enjekte ederek böyle bişeyi sanırım yapılır.tabii beni aşıyor.yapılırsa nasıl yapılır bu iş bilmiyorum.
ama sanırım performansı olumlu etkiler.
yanlız burada şu var.diyelim pzodan çıktık FLAT olduk ters sinyal bekliyoruz ama sistem ters sinyal vermedi 700/1000 puan terse geldi hala LONG taşıyor biz -400 de FLAT olduk çıktık ama piyasa yukarı koptu.geri nasıl gireceğiz poza?
o zaman birde şöyle birşey tanımlanmalı beni FLAT yaparsan eğer ters sinyal gelmezse beni pozdan çıkardığın yerin atıyorum 400 puan üstünde tekrar giriş yaptır...
nasıl birşey olur acaba?
daha doğrusu olur mu acaba? :D[/QUOTE]
MS de her türlü stop konulabiliyor, yani çok tür.
Bende çok iyi bilmiyorum daha iyi bilenler ayrıntılı anlatabilir, ben kendi yaptığını anlatayım.
System Tester i açınca formülleri yazdığımız edit i tıklayınca formüllerin yazıldığı pencerede en altta stop diye bir buton var. orayı tıklayınca üstte bir sürü stop şekli geliyor. Oradaki Max. Loss kısmı en fazla stop anlamında.
Çalışması için puan veya % tipini seçmeli ve long ve short kısmının karşısındaki kutuları işaretlemelisin.
Yanlız benim MS 7.1 sanırım sizinki farklı olabilir.
Birde puan hesaplarken doğru çalışıyor % kazancta bendeki saçmalıyor.
Sorunuz olusa yardımcı olamaya çalışırım...
-
[quote=excali;186401]Bugün için açılış yönünde gün sonu sert hareket düşüncenizi korumuyor musunuz?[/quote]
Hayır, Dünkü kapanıştaki hareket (sert aşağı) bu beklentimi kaldırdı.
-
[QUOTE=YAVUZHAN;186397]iyide dostum para sadece short tan kazanılmıyorki ?
vob açılmadan önce nasıl işlem yapıyordun spotta :)[/QUOTE]
izahatim son girdigim pozisyon icindir....kar versin tabiki long da olurum....ama daha bu girdigim pozdan cıkamadım.....amac kazanmak ....
-
[quote=mavi;186396]Sayın sazan,
Ne zamandır soracam, sizin SW giriş çıkışlarınıza anlam vermeye çalıştığımda hareketli ortalamalar ve fibonacci rakamları ön plana çıkıyor. SW histem giriş çıkışları tamamen histem mi? Yoksa alt yapısında kurallar var mı?
Bol şanslar...
Not: Sistem yazma dersleri isteriz.[/quote]
Dostum,
SW portföyde, tamamen Elliott kurallarına göre giriyorum ve çıkıyorum. Örnegin : 3. dalga en kısa olamaz yaklaşımına göre girip, %161 fibonacci APP hedefinde %50 liquidate edip, Stop loss'u 5 dk'lıklardaki en yakın 4. dalga altına koymak gibi. Özetle sadece fiyat grafiği ve Wolf trendline'ları ve EW kullanıyorum. Indikatör vs yok. (Özellikle hareketli ortalamalar)
-
Sazan 68.625'den Sw'de 2/5 long yapar.