Arkadaşlar eski yazdığımız yazılara, üye olduğumuzdan beri örneğin, nasıl ulaşıyoruz, bir kısmı var ancak çoğunluğu bulamıyorum,...acil yardım.....:eek:
Printable View
Arkadaşlar eski yazdığımız yazılara, üye olduğumuzdan beri örneğin, nasıl ulaşıyoruz, bir kısmı var ancak çoğunluğu bulamıyorum,...acil yardım.....:eek:
[quote=TÜRKOĞLU;187029]bu gece fdow açık mı acaba? ve tabii yarın biz açıkkende açık olacak mı?[/quote]
Yes ,sir..
Yarın akşam TSİ 18:30'a kadar açık.. Salı Sabahı 01:00 'de yeniden işlem görmeye başlayacak..:cool:
[COLOR=white]Do you understand?[/COLOR]
[COLOR=white][/COLOR]
[COLOR=white]Yes , ay em..[/COLOR]
İngilizce bilenlere Future'ların Martin Luther King'in Doğum günü tatil programı::rolleyes:
Yukarıdaki yazının kaynağı:.boks.
[URL]http://www.cmegroup.com/tools-information/holiday-calendar/files/2010-martin-luther-king.pdf[/URL]
[QUOTE=indregandi;187031]Arkadaşlar eski yazdığımız yazılara, üye olduğumuzdan beri örneğin, nasıl ulaşıyoruz, bir kısmı var ancak çoğunluğu bulamıyorum,...acil yardım.....:eek:[/QUOTE]
Kütlet pardon tıklat .dng
[url]http://www.voborsa.com/forum/search.php?do=finduser&u=1183[/url]
şimdi tikattimi çekti...vadelide günlük MACD SAT vermiş...uffff cıssss...
bıdı bıdı bıdıııı.....
Babacan, bankacılara ülke ekonomisinin büyümesiyle borçlanma arasındaki çeşitli hedefleri konu alan mali kuralların yakın bir zaman içinde kamuya açıklanacağını ve bu konularda topluma taahhüt verileceğini söyledi. Devlet Bakanı Babacan, [B][COLOR="Red"]IMF ile Türkiye’nin orta vadeli planı konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti. [/COLOR][/B][B]Babacan, bu kapsamda Fon ile görüşmelerde sona gelindiğini ifade etti. [/B]Toplantının katılımcıları [COLOR="Lime"][B]Babacan’ın bu ifadelerinden anlaşmanın tamamlandığı, açıklanması için zamanlamanın beklendiği kanaati edindiklerini ifade ettiler.[/B][/COLOR]
---------------------------------------------------------------------------------------
Tamam yahu, bu haberden anlaşılacağı üzere, IMF anlaşması tamam, bunu açıklayacakları zaman kollanıyor...
Bu durumda kritik bir haftaya girmiş olabiliriz, bir taraftan SandP un geçen hafta incelemelere başlaması sonucu her an not artırmı piyasaya düşebilir, biliyorsunuz çok enteresan zamanlama ile geliyor bu gibi haberler, İMKB seans arası millet öğle yemeğindeyken mesela, özellikle buna dikkat etmeli...
Birde üzerine IMF haberi geldimi, oooo, körün istediği bir göz, piyasa verecek iki göz:D, bu durumda S&P not artırdı tamam yukardan kapandık diyende, panikle shortları kapayanda olacaktır, tam beklenti bitti düşüşe geçildi tekrar short derken IMF haberi patlar, al sana volatilite..
Demek istemem o ki, bu iki haberi öyle bir zamanlamalı verebilirler ki, kimsenin eli al sat tuşuna gitmeyecek kadar acaip hareketler olabilir, IMF haberi gelince beklenti bitti ne varsa bas bas da olabilir, olabilirde olabilir..
Çok dikkatli olmak lazım çoook, ayrıca para yönetimide esgeçilmemeli, yüksek kaldıraçtan kaçınılmalıdır, rakamlar ne tarafa doğru daha sert gelişir hiç belli olmaz diyorum, saygılar...
Heaaa, bide otomatik stop yazmıyorsanız WC ye gitmeden önce portföyü sağlama alın yada WC ye pozisyondayken gitmeyin derim ben, gerçi çay almaya kalkıldığındada başa gelmedik kalmıyo ama onu saymıyım hadi.kom
[quote=TÜRKOĞLU;187046]şimdi tikattimi çekti...vadelide günlük MACD SAT vermiş...uffff cıssss...
bıdı bıdı bıdıııı.....[/quote]
Ben de günlük sat verdim. Ama kendi kendime güvenmiyorumm..:D:D
[COLOR=white]Öyleyse hep flat Tam Flat'im..[/COLOR]
imf haberi filan yok hala...halbuki full mala girmiştik nolcak şindi haha..
1-2 ay sürecek düşüş trendi çok yakındır... ufak çaplı bir zigzag olabilir bu hafta.. muhtemelen haber bazlı oluşur... sonrasında kalıcı aşağı başlayacak...
27 kasım-11 aralık 2007 hareketine eşdeğer bir dalga 1 aralık-8 ocak 2009 tarihleri arasında yaşandı...
bu arada enorton a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.benim pc ye uzaktan bağlandı.çok uzaktan kendisi ataşehirde ben idealtepede bayağı mesafe var aramızda :::
ve benim pc nin ses sorununu çözdü.helal olsun .brv.brv
iki ses kartı filan varmış diyor.çakışıyormuymuş neymiş.niye çakışıyorlarsa...ben 1 tane ses kartım var sanıyordum herhalde doğurdu hehehe :..:
NAR gibi çarşıdan aldım bir tane eve geldim 1000 tane :p
Nasıl Trade Etmeli?...
Bu sorunun yanıtını ciddi bir şekilde arayan herkes, bir sürü kitap okumak, internette ciddi zaman harcamak, değişik trade şekillerini uygulayan farklı kişilerin yaklaşımlarını ve sonuçlarını tartmak, çok parası varsa da bizzat bunları uygulayarak çok büyük bir bedel ödemek zorundadır. Tabi ki bütün bunlar başarının garantisini veremezler. Önemli olan kendi tarzınızı yakalamaktır. Ya bir tarzınız yoksa ya da tarzınız piyasalarda kazanmaya uygun değilse?...
Bu sorular ve olası doğru yanıtlı yaklaşımlar, birkaç paragraflık bir yazıya sığdırılamaz elbet, dahası benim bilgim ve görgüm bunları kaleme alıp ders verecek düzeyde değil.
Yabancı dilim olmadığı için sadece türkçe kaynaklı, edinebildiğim bir sürü kitap okudum trade konusunda. Çok fazla forum tecrübem yok. Rast geldiğim ve bana katkı sağlayabilir dediğim bir sürü forumdaşın trade tarzını ve söylemlerini uzun süre sanal ortamda inceleme fırsatı bulabildim. Bazılarını taktir edip kendi tarzıma nasıl katkı sağlayabileceğine kafa yordum, bazılarına ise kesinlikle bana göre değil deyip, katı prensiplerim arasına yapılmaması gerekenler olarak yerleştirdim.
Bugüne kadar sistem yazma-oluşturma becerisi kazanamadığımı, daha doğrusu zaman ayıramadığımı belirtmiş ve sistemle giriş-çıkış yapanları kıskandığımı ima etmiştim bir yazımda. Daha az kazandığımdan mı onlardan?, zannetmiyorum daha az kazandığımı, nitekim daha azsa da önemi yok. Fakat bir trade giriş ve çıkış noktası için benden daha az vakit ayırdıkları gerçeği ve her aşama-nokta da trade edebildikleri için olabilir imrenme nedenim. Histemle(Sayı ve kademelerin ritmiyle) trade edip kazanabilenlere ise saygı duymaktan öte yorum dahi yapamayacağımı belirteyim.Bildiğim ve bilmediğim bir çok yöntemle trade yapılıyordur elbet. Herhangi birinin sidik yarışında öne geçtiğine veya birinci olduğuna dair bir yazı okumadım da, duymadım da. Bir Disipline(Histem, Sistem, Klasik TA, EWP...), sadece bir DİSİPLİN olarak bakabilenler, zaten bu yazının muhatabı değildirler. Hiçbir disiplin görmedim ki, en büyük benim benden büyüğü yok ve her şeyi HEP ben bilirim diyen. Bir disiplinin müridi demişse bunu onu da kaale almamak gerek sanırım, kraldan çok kralcı olduğundan ötürü.
'Bütün bunları niçin yazdın şimdi Sayın mavi' diyen Saygı değer Arkadaşlarıma yanıtıma gelirsek;
Haftasonu ipini koparıp inine dönmüş ve neşeyle pc başına oturup, şöyle bir neler yazılmış diye foruma baktığımda EWP çerçevesinde kendince yorum ve beklentisini sunmuş bir zat üzerinden bunlar diyerek çoğul vurgusu yapılmış.İlk te değil son da olmayacak elbet eleştirinin dozunu ayarlayamama durumu. Gerçekte tanışmadığım, fakat sanal ortamda tanıyıp severek, saygı duyduğum bir kaç arkadaşın yazısında üstüme alınmadığım halde çoğul vurgularından rahatsızlık duydum.Bu yazılara tek tek cevap vererek bir polemik başlatmak istemiyorum.., Bunlar nitelemesine muhattab olabilecek ve yine gerçek hayatta tanışmadığım ve dahi sanal ortamda da tanışmadığım, fakat izleyebildiğim kadarıyla yıllardır disiplinleri çerçevesinde beklentilerini ve fikirlerini, yanılıp yanılmayacağını düşünmeden, hiçbir karşılık beklemeksizin sunan, Saygıdeğer ve nadide olarak gördüğüm bu insanlar yüzünden rahatsızlık duydum. Bu forumda veya herhangi bir platformda ...meli, ...malı, ...cek, ...cak gibi görüş ve beklentilerini yazıyla veya grafikle aktarmaya çalışan herkese aktarımları için saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. Yanılıp yanılmamalarının bir önemi olmaması gerekir. Ortada bir emek vardır ve teşekkür edilmese dahi, en azından saygısızlığı, tiye alınmayı haketmemektedirler.
Bol şanslar hepimize...
60 dk. grafta 200 SMA 67.045 te...burası önemli bence yarın bu değer elbetteki biraz değişecek...trendin gücünü koruyup korumadığını görmek bakımından bu ortalamanın altında mı üstünde mi olacağız buna bakmak lazım.
FDOW 10.550 -13 puanda...
[URL="http://xs.to/share-9D3E_4B539669.html"][IMG]http://xs.to/image-9D3E_4B539669.jpg[/IMG][/URL]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]NEREDEYİZ,[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana].........[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]kapanış 68250[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]haftalık alışta,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]günlük satışta,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]saatlik satışta,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Haftalık Aralık 56950 (*f %61.8*)-74700[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Destekler 64350-65750-67700[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dirençler 71350-74700-75550 (*f%100*)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Günlük Aralık (18.01.2010)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Destekler 64200(td)-65650-67700-68250(td)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dirençler 73650 -75550 (*f%100*)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]onaylanmayan sinyaller:sistem satışta(cumadan onaylanmadı), mom ''0'' ı kesti (cumadan onaylanmadı), trend düşüşte(cumadan onaylanmadı),[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]CUMA GÜNKÜ ANALİZLER (SEANS İÇİ):[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]1.1.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]gün içinde yeni dipler görüleceği gibi, dünkü fiyatlarda görülecek, ağanın kene patlatacağını, sistemci uşakları doğruyacağını dün söylemiştik, ayrıca haber devam ettiğinden hafta sonu da hesap edilmeli, ağa büyük ihtimalle aşağıdan kapatacaktır, ama onun öncesinde temizlikte yapacaktır, çift taraflı çalışacak hem ayu, hem boğa biçecek, yani kendine çalışacak,.....[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]1.2.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Dünkü fiyatlarımızı hatırlayalım, 69475 baz fiyatımız bu fiyatın üstünde, 60 lık ta, yukarı sinyal alıyoruz, 67700 dip, 70200 tepe, 67700 kırılırsa algılmamız değişecek,..............
66350 60 cı sistemci uşakların mala girdiği yereler, bunlar hala kardalar, öte yandan, 10,15,20 30 luklar, 69100 den satıştalar ve kardalar, şimdi ağam bunları alacak, ağam hamsi sıkıştıran yunuslar gibi çalışıyor, satışçı ağalar long doğrarkaen, alışçı ağalarda short doğrayacak,
öte yandan olası IMF sıçramaları 65 e 72, 70 e 75 dir, yani ağam ne kadar derinde kalırsa o kadar sıçrayabilecektir, sıçramanın amacı kar yazmak deyil, mümkün olan en tepeden short açabilmektir,....kuzzu bunu demişti,......[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]1.3.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]kuzum şunları dedik sen ne dersin,
1.Haber var, henüz dezenfarmasyon yok, ve hafta sonuna giriyoruz,
2.Hafta sonu gelişme yaşanmaya müsaittirr,
3.Ağanın temizlik yaptığında hem fikiriz,
4.Sistemci uşaklar hala karda, bunun alınması lazım, ben buna oynuyorum,..
5.Ağa düşütükçe daha fazla zıplayabilecektir, çünkü endexsin yüksek değerlerinde zemin oynadığından, tam zıplayacakken alt zemin oynamaktadır,71.5-70.2 örnekleri, 67.7 örneği,
6.yukarıdan zıplayışlarında örneğin 70 gibi, balon oluşacaktır, bu istenmektedir,......
7.60 dakkacı uşaklar 66300 dedir, bu alınacaktır, ema bu defa 20,15 ci uşaklar ağanın arka baldırlarını ısırmaktadır,
8.Benim dediğim 15,20 cileri hallettikten sonra, 60 lığa yöneleceğidir,
9.Her durumda hfta sonuna satışta girmesi ve shot yazdırması işne gelmektedir, çünkü hafta sonu gelecek bir haber bu günkü kazanımların kat kat üstünden olacaktır, bu nedenle satış baskısı kurup nefes aldırmaması gerekli,......
10.Ekspere kardeşimede fazla para kaptırmamalıdır,[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]1.4.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Burada boş bırakmadık bir kaç gündür, kuzumla başladık, ve herşeyi yazdık saklamadık, tahmin ettik, ve dediklerimiz çıktı, daha bunun yorumu yok, gün ikiye ayrıldı, yüksekte mi kapanacak, düşüktemi, kararı o verecek biz izleyeceğiz, düşük kaparsa iş kolay, en düşük yerelerden long olacaz, bu yereler, 66700-300 aralarında olmalı, salık sıhhat için,
peki indiklerden yakalarsak oraya kadar kovalarmıyız may be olabiler, ama bekleyeceğiz, emin olmak ılazım, önümüz hafta sonu, IMF patlayabilir, olabiler, dediğim yerelerden long güzel olur, günlükte des 68204 örneğin , altı uçurum dedik, ne demek bu long olabilme imkanı, ama izlememiz lazım,.......[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]CUMA DURUMUM:[/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]haftaya 375 ve 150 maliyetli longlarla girdim, hafta sonu haber gelmesse, ve dov bu şekilde kapatılırsa 66000 ları görebiliriz,......
ancak risk hesabı gereği IMF sıçraması çok kuvvetli olacağından long riskini almaya değer,...çünkü diğer türlü zarar yukarıdaki şartlara bağlı kalarak çok daha küçük oluşacaktır, üstelik gün içi tepki görme ihtimalide fazladır, gönül isterdiki, bugün 66xxx ları görsek ve oralardan long açsak,......sağlıklı yer oralarıydı, ama flatta bize yakışmaz.......
her neyse potföy 1/3 dolare long, 1/3 vob 30 long ve 1/3 nakit,.........
[B]bu dolareler düşüşlere karşı sigorta zaten,[/B] [B]IMF olur ise çok aşağıdan tekrar alınacak, nakit bu ayak için,.....[/B][/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]PAZARTESİ STRATEJİSİ:[/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=black][FONT=Verdana]IMF haberinin kesinleşmesi durumunda bir sıçramaya neden olacağı fakat bu sıçramanın bir noktadan itibaren yerini satışlara bırakacağına inanıyorum ki bu yereler 73-75 veya çok az üzerinde de olabilir. Haberin gecikmesi ve uzaması ky yi zor durumda bırakırken ağanın imkan ve kabileyitini artıracaktır.Ağa bu gecikme sürecini iyi değerlendirecek ve bir süre önce başlattığı rallideki ky karlarını geri alacaktır.Long poz taşıyanlar ağanın kısaya dönmesi durumunda zor duruma düşecekken, diğer tarafta kısa poz tutanlar ise her an gelecek bir haberin veya spekülasyonun baskısı altında terste kalabileceklerdir ve mal çıkmaları hemen hemen imkansızdır.Bu anlamda long olanların şansı biraz daha fazla olacaktır.Bir haber alma ihtimali ise yok denecek kadar sınırlıdır. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Bu güne döner isek IMF değil baskısı devam ediyor ve bunu hissediyoruz.Bütün indikatörlerim ve sistemlerim haftaya günlük grafiklerde Cumadan satış sinyalleri üreterek girdiler.Bu sinyallerin onaylanması pazartesi gününe kaldı.67700 seviyesinin altına inilmesi ve 67500 seviyesinin altında kalınması, düşüş ihtimalini artıracak, bu seviyelerin altında günün kapatılması ise satış sinyallerini onaylayacaktır.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Öte yandan geçen hafta belirttiğimiz gibi ağanın sistemci avı devam etmekte olup bu seviyeler saatlikte long tutanlar için 66xxx seviyeleridir.Ağanın geçen hafta içinde yaptığı hareketler short poz taşıyanlar için daha yukarılardan maliyet yapma imkanını sınırladığından genel maliyet yeresi 68xxx lar civarında gerçekleşmiştir.Bu durum ağanın düşüş sonrasındaki ani dönüşlerinde veya spekülasyonlarda short taşıyanları zorlayacaktır.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ağanın bir spekülasyonla veya herhangi bir nedenle güne alış yönünde başlaması halinde ise 69100-200 seviyesinin geçilmesi ve üzerinde kalınması oldukça önemlidir. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Başarılar.....[/FONT][/COLOR]