-
[quote=Astatin;188135]Sevolasın pambık...Makbule geçti..Yok EW öğrenmek için vakit yok..Dalga-PTI ilişkisini çözmek için hem dalga hem pti yi çözmüş olmak gerekiyor dediğin gibi...şimdilik bana uzak..benim öncelikle merak ettiğim PTI nın hesaplanma mantığı (yani yaklaşımı..varsayımlar neyin üzerine kurulu v.s.), sonra da duruma göre açık kodu;) bakalım diğer moruh EW cilerden ne yanıtlar gelecek:rolleyes:[/quote]
Sensin moruh ;)
-
[quote=Astatin;188083]zararda olsam kalırdım geceye de...en iyi paralar da gece pozundan kaybediliyor (simetri :) ) biri kazanıyorsa öbürü kaybediyor :)...
dur patron yaww...nugün histemime atmadığım dayak kalmadı :) geçiş süreci var biraz:..:[/quote]
Dur bir soru soralım, Çok pahalı bir kursun (4 sıfırlı $) işlediği ana temanın çok çok basit özeti. Ancak sizin bakış açınızın borsada kazanmaya dönük olup olmadığının da bence en önemli göstergesi.
Diyelim ki , A ve B hisselerini yükselecek beklentisi ile almıştınız. A Hissesi %5 yukarı gitti, B hissesi ise %5 düştü. Nakde ihtiyacınız oldu ve hisselerin yarısını satmanız gerekiyor. Hangisini satardınız :
a. Karda olanı
b. Zararda olanı
c. Karda olanın %50'si ve Zararda olanın %50'si
Sadece biri dogru ve kişisel görüşüm dogru cevabı bilemeyenler, orta-uzun vadede kaybetmeye mahkumdur (Kısa vadedeki şanssal factorleri atarsak). Yada, dogrusunu mantıksal olarak bilip duygusal olarak yapamayanlar. (Cevabı yarın tekrar soran olursa veririm.)
-
[quote=sazan;188139]Dur bir soru soralım, Çok pahalı bir kursun (4 sıfırlı $) işlediği ana temanın çok çok basit özeti. Ancak sizin bakış açınızın borsada kazanmaya dönük olup olmadığının da bence en önemli göstergesi.
Diyelim ki , A ve B hisselerini yükselecek beklentisi ile almıştınız. A Hissesi %5 yukarı gitti, B hissesi ise %5 düştü. Nakde ihtiyacınız oldu ve hisselerin yarısını satmanız gerekiyor. Hangisini satardınız :
a. Karda olanı
b. Zararda olanı
Sadece biri dogru ve kişisel görüşüm dogru cevabı bilemeyenler, orta-uzun vadede kaybetmeye mahkumdur (Kısa vadedeki şanssal factorleri atarsak). Yada, dogrusunu mantıksal olarak bilip duygusal olarak yapamayanlar. (Cevabı yarın tekrar soran olursa veririm.)[/quote]
b.Zararda olana stoploss uygulardım..
-
zarardaki satılmalı..zarar kes karda otur..deelmi gı sayın bay sazan patron..eheh..
-
Sabahtan akşama kadar forumu okuyoruz…
Size de oluyor mu bilmiyorum ama mesajları okurken kafamda o üyeyle ilgili belli bir tip şekilleniyo benim…
Bi tür canlandırma biçimi…
Herkesin kafasındaki kişileştirmeleri aktarması için bi topik açtım :..:
[url]http://www.voborsa.com/forum/forumun-filmi-cekilse-t5344.html?t=5344[/url]
Herkes kafasında canlanan şekli aktarsın… :p
-
[QUOTE=sazan;188139]Dur bir soru soralım, Çok pahalı bir kursun (4 sıfırlı $) işlediği ana temanın çok çok basit özeti. Ancak sizin bakış açınızın borsada kazanmaya dönük olup olmadığının da bence en önemli göstergesi.
a. Karda olanı
b. Zararda olanı
Sadece biri dogru ve kişisel görüşüm dogru cevabı bilemeyenler, orta-uzun vadede kaybetmeye mahkumdur (Kısa vadedeki şanssal factorleri atarsak). Yada, dogrusunu mantıksal olarak bilip duygusal olarak yapamayanlar. (Cevabı yarın tekrar soran olursa veririm.)[/QUOTE]
Ben [B]Zararda[/B] olanı satardım yani B şıkkı diyorum... Ama c şıkkı da mantuklu gibi :)
-
[QUOTE=al bundy;188147]Sabahtan akşama kadar forumu okuyoruz…
Size de oluyor mu bilmiyorum ama mesajları okurken kafamda o üyeyle ilgili belli bir tip şekilleniyo benim…
Bi tür canlandırma biçimi…
Herkesin kafasındaki kişileştirmeleri aktarması için bi topik açtım :..:
[url]http://www.voborsa.com/forum/forumun-filmi-cekilse-t5344.html?t=5344[/url]
Herkes kafasında canlanan şekli aktarsın… :p[/QUOTE]
Yaw ben herkesi çok merak ediyorum ama en çok Astatin ve Fxci yi :)
-
Süpersiniz. (Gerçekten şaşırdım. Ama kazananların arasında olmak da hoş)
Tüm cevaplar dogru. (Zararda olan satılır, kara yapışılır.)
Bir babayiğit yada hanımyiğit'de nedenini söyleyebilirse hoş olur.
Dolayısıyla Astatinim, Zararda olsam gece pozisyon taşırdım, Karda iken karı alayım mantığı orta-uzun vadede daima kaybettirir.
-
[quote=sazan;188153]Süpersiniz. (Gerçekten şaşırdım. Ama kazananların arasında olmak da hoş)
Tüm cevaplar dogru. (Zararda olan satılır, kara yapışılır.)
Bir babayiğit yada hanımyiğit'de nedenini söyleyebilirse hoş olur.
Dolayısıyla Astatinim, Zararda olsam gece pozisyon taşırdım, Karda iken karı alayım mantığı orta-uzun vadede daima kaybettirir.[/quote]
Karda olan muhtemelen direnci geçmiştir, ve yoluna devam edecektir..
Zararda olanda da zararı kısa kesmek gereklidir..(Zararrın büyümesini beklersem , kar edemem)
-
[QUOTE=sazan;188139]Dur bir soru soralım, Çok pahalı bir kursun (4 sıfırlı $) işlediği ana temanın çok çok basit özeti. Ancak sizin bakış açınızın borsada kazanmaya dönük olup olmadığının da bence en önemli göstergesi.
a. Karda olanı
b. Zararda olanı
Sadece biri dogru ve kişisel görüşüm dogru cevabı bilemeyenler, orta-uzun vadede kaybetmeye mahkumdur (Kısa vadedeki şanssal factorleri atarsak). Yada, dogrusunu mantıksal olarak bilip duygusal olarak yapamayanlar. (Cevabı yarın tekrar soran olursa veririm.)[/QUOTE]
hissenin betasına göre karar verirdim
borsada olumlu beklentim varsa betası yüksek hisseyi karda veya zararda olsun tutardım
-
dow yeni yüksek yaptı hayırlı olsun vatana millete...
-
Risk yönetimiyle alakalı bir soru daha.
Bulmaca gibi, ama kesinlikle dogru ve yapılabilir bir cevabı var. Sazan hep yapar.
Bir yöne pozisyon aldığınızda alabileceğiniz karın yarısından vazgeçerek, riskinizi (trade sizin aleyhinizde gelişip, stop loss'un vurulması halinde oluşabilecek zarar) nasıl olup da 3'de 1'e düşürebilirsiniz ?
İyi geceler.