-
[quote=mavi;188197]Sayın Astatin,
Sayın TÜRKOĞLU'nun yazdıklarına eklenecek bilgiye sahip değilim. Diğer moruk(SS=Sihirbaz Sazan) kozmik odadan haberdar olabilir. Bir de yakalarsanız Sayın mozkan(hayaletsürücü) derdinize derman olacak bilgiyi size verebilir.
Fakat benim düşüncemi isterseniz sihirli formülü bugün Sayın sazan defalarca telafuz etmiş forumda... Sihirli sistem veya sihirli risk yönetimi arayışlarınızı bırakmayın elbet fakat... diye uzar gider bu yazı da, bu sarhoşlukla çok zor be dostum...(Bugünlerde ipi çok koparmaya başladık gibi...)
Bol şanslar hepimize...[/quote]
Aha, Mavi the Nightcrawler...tam beklediğim saatlerde geldi...
Bir açıklamam olacak: Sayıların olduğu yerde sihir yoktur:rolleyes: (veya kimine göre sihire gerek yoktur)..Mükemmeli bile değil sadece daha iyiyi elde etme çabasındayız;)..
-
[QUOTE=Astatin;188198]Aha, Mavi the Nightcrawler...tam beklediğim saatlerde geldi...
Bir açıklamam olacak: Sayıların olduğu yerde sihir yoktur:rolleyes: (veya kimine göre sihire gerek yoktur)..Mükemmeli bile değil [B]sadece daha iyiyi elde etme [/B]çabasındayız;)..[/QUOTE]
Sürekli iyileştirme, kaizen diyorsun yani ;) Evet kutsal kase yok ama herzaman daha iyi bir sistem vardır bence de... Gerçi hepsinden de önemlisi disiplin... Birgün kutsal kaseyi bulsan, sinyallerine uyacağından şüpheliyim :)
-
[quote=enorton;188199]Sürekli iyileştirme, kaizen diyorsun yani ;) Evet kutsal kase yok ama herzaman daha iyi bir sistem vardır bence de... Gerçi hepsinden de önemlisi disiplin... Birgün kutsal kaseyi bulsan, sinyallerine uyacağından şüpheliyim :)[/quote]
Amaç o sistemin sinyallerine uymak değil onu bulmaktır belki...;)
-
Blue Boss,
Her mesajınız bu mixi doğruluyor..bence :)
[URL]http://www.voborsa.com/forum/forumun-filmi-cekilse-t5344p3.html[/URL]
-
[QUOTE=Astatin;188200]Amaç o sistemin sinyallerine uymak değil onu bulmaktır belki...;)[/QUOTE]
Madem uymayacaksın o zaman sistemi bulursan pambığa ver bari :..:
-
Hoşça mola...
[quote=Astatin;188201]Blue Boss,
Her mesajınız bu mixi doğruluyor..bence :)
[URL]http://www.voborsa.com/forum/forumun-filmi-cekilse-t5344p3.html[/URL][/quote]
Yahu koptum, bu ne güzel topic. al bundy'ye teşekkürlerimle.
Gösterdiğiniz için sizede teşekkürler Sayın Astatin...+. [COLOR=white]çözmüşsünüz beni[/COLOR]
Ben de resimler yapıştırmak isterdim fakat yarın uzun bir tatil için yollardayım.
.uyk
Bu Euro Usd çozutmuş ya!... Anlaşılan biz bir süre tüm piyasalardan uzak kalacağız...Zaten yasaklı idik büyük patron ve ekibi tarafından.
Bol şanslar hepimize...
-
[quote=enorton;188203]Madem uymayacaksın o zaman sistemi bulursan pambığa ver bari :..:[/quote]
sistemide kendisi gibi ukaladır istemem :p
-
[quote=sazan;188157]Risk yönetimiyle alakalı bir soru daha.
Bulmaca gibi, ama kesinlikle dogru ve yapılabilir bir cevabı var. Sazan hep yapar.
Bir yöne pozisyon aldığınızda alabileceğiniz karın yarısından vazgeçerek, riskinizi (trade sizin aleyhinizde gelişip, stop loss'un vurulması halinde oluşabilecek zarar) nasıl olup da 3'de 1'e düşürebilirsiniz ?
İyi geceler.[/quote]
Sanırım bu soru kastı (zorladı) azcık.
Young Astatin'im,
PTI eSignal'in tamamen özel bir çalışmasıdır, dolayısıyla kodunu yada mantığını bulabilmen mümkün değildir. Fakat, bu kadar ısrara da Sazanın kendince çözdüğü kısmının [U]bir parçası[/U] söylenir. Örnekle açıklayalım, bir yukarı hareket oluşmuş olsun (diyelin ki 20 barda ve 2000 puanlık), şimdi de bu yukarı hareketin düzeltmesi yaşanıyor olsun, yine diyelim ki piyasa 12 bardır ve 800 puanlık düzeltmede olsun. Yukarı hareketteki işlem hacimlerini toplarsın (20 barda oluşan), düzeltme hareketinde oluşan işlem hacimlerini toplarsın. (Düzeltme işlem hacmi / Yukarı hareket işlem hacmi) kabaca PTI'yi verir. PTI 35 ise bu bölüm hayatta 35 olmaz diyorsan, kalanını da sen bul. (Formüle bir şekilde yukarı hareket ve düzeltmedeki puan ve Düz işlem hacmi hesaplamak yerine işlem hacminin ortalamalarını (bar sayısına bağlı) dahil etmek de senin görevin olsun.)
Risk yönetimi ve trade başına alınacak [U]leverage[/U] miktarını belirlemek için PTI'yi kullanmak yerine yine zamanında Saraylı'nın topiğinde formülün verdiği ve uzun açıklama ve örneklerin bolca olduğu Kelly metodunu tavsiye ederim.
O 3 seçenekli sorumda örnekleri hisseler üstüne vermeme ragmen gerçekte teori özellikle future marketlerde dogrudur. Senaryolar hep future piyasalar üstünde yürür. Soruyu 3 seçenekli yapabilmek için ben hisse piyasasından örnekledim.
-
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/B][/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]20 Ocak Çarşamba [COLOR=blue]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/SIZE][/FONT][/B]
[U][B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/SIZE][/FONT][/B][/U]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]GER ÜFE (a/a) (Ara) 9:00 %0,2 %0,1 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]GBP Merkez Bankası Toplantı Tutanakları 11:30 Yüksek [/SIZE][/FONT][/U]
[U][SIZE=3][FONT=Times New Roman]GBP İşsizlik Başvuruları Değişimi (Ara) 11:30 -4,6K -6,3K Yüksek [/FONT][/SIZE][/U]
[U][SIZE=3][FONT=Times New Roman]GBP ILO İşsizlik Oranı (3a) (Kas) 11:30 %8,0 57,9 Yüksek [/FONT][/SIZE][/U]
[U][SIZE=3][FONT=Times New Roman]GBP Ortalama Gelirler (Prim Dahil) (3a/y) (Kas) 11:30 %1,6 %1,5 Yüksek[/FONT][/SIZE][/U]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]GBP Ortalama Gelirler (Prim Hariç) (3a/y) (Kas) 11:30 %1,7 %1,7 Orta [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]USD MBA İpotek Kredileri Başvuruları (15 Oca) 14:00 %14,3 Düşük [/B][/SIZE][/FONT]
[B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]USD ÜFE (a/a) (Ara) 15:30 %0,0 %1,8 Yüksek [/FONT][/SIZE][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD ÜFE (Gıda&Enerji Hariç) (a/a) (Ara) 15:30 %0,1 %0,5 Yüksek [/SIZE][/FONT][/B]
[B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]USD Konut Başlangıçları (Ara) 15:30 574K 574K Yüksek [/FONT][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]USD İmar İzinleri (Ara) 15:30 580K 584K Yüksek [/FONT][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]USD API ABD Ham Petrol Stokları (15 Oca) 23:30 1206K Düşük [/FONT][/SIZE][/B]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bank of America Corporation (BAC) -0.52 $ (Açılış öncesi-TSİ 14:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Morgan Stanley (MS) 0.36$ (Açılış öncesi- TSİ 15:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wells Fargo & Company (WFC) -0.01$ (Açılış öncesi- TSİ 15:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]eBay (EBAY) 0.4 $ (Kapanış sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Starbucks (SBUX) 0.27$ (Kapanış sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR=blue]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Aralık dönemi Merkezi Yönetim Toplam borç stoğu (17:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
-
günaydın.
akp ile ilgili kapatma davası olduğu söylentileri varmış ankara da...(kesinlikle spekülatif amaçlı bir bilgi değildir..sadece paylaşmak istedim..)
herkese hayırlı kazançlar..
-
[B]Cümleten Günaydın ve de Bol Bol Kazançlar..[/B] ;)
Garanti ölümüne longluyor.. Du bakalım spot açılınca çıkar kokusu.. :confused:
-
Günaydin arkadaslar, bol kazanclar...