-
[quote=sovalye;189475]o değilde efg ye cidden şapka çıkarıyorum adam sat emri yayınladı ve kılıç gibi satış geldi.
böyle sallapati yazılmış al-sat raporlarına bakmam bile ama geçenlerde burada yazıldı oradan biliyorum.
adamlar geçen sene al diye diye bir tarafını yırtarken de kimse inanmamıştı bakalım bu sefer de tutacakmı efg nin sat tavsiyesi...[/quote]
Abi adamlar sat raporunu verdikten sonra 2500 puan yukarı gitti Vob,dayanabilen olduysa sorun degil de,EFG elindeki malları vobu dusurmeden yıgdı o satanlara,tepeden shortlamis oldu..Tabi pastalarda hic goremedik onu,cunku azar azar yavas yavas yıgdı malı,bıyıklı ayaklarıyla beraber..
-
[quote=jani;189474]SON İKİ DAKİKADA....KİM POZİZYON KAPADIM DİYORSA....aracı kurum yawrusu....
öbürleri ise....kafadan kontaklardır....
vobu bilen bunu bilir...BU MÜMKÜN DEGİLDİR.[/quote]
Ah Jani ah,
Güzel başlamıştın ve zevkle de okuyordum seni.
Ama bu sefer gerçekten [U]saçmalamışsın[/U].
Tamam dolmuşsun , ama züccaciye dükkanına girmiş fil gibi de boşaldın.
Daha az tecrübeli arkadaşlara yardımcı olmak isterken de hız ve sistem konusundaki tecrübesizliğinle hem yanlış bilgilendiriyorsun hem de haksız yere insanları itham ediyorsun.
Dogrusunu yazalım,
1. Sistemci adam pasife emir yazmaz. Sinyal gelince direk aktiften verir. Bu yüzden emir düzeltmekle filan ugraşmaz. Eğer vereceğin emirler yüklü montanlı ise mesela 300-500 kontrat arası, yine aktiften verir ama örnegin 50-100'lik parçalara böler ve aralarına da 5-10 sn'ye koyar. Satışı görenlerin alış emirlerini yazması ve kademeleri doldurması için bu kadar ara yeterlidir. Dolayısıyla son 45 saniye bile emir göndermek için yeterlidir.
2. Bir çok platformda (örneğin Matriks), sistemler 2 şekilde de sinyal verir. Biri kalıcı sinyaldir, diğeri geçici sinyaldir. Kalıcı sinyal sistemin çalıştığı zaman diliminde son dakikanın dolması ile gelir. (15 dk'lık bir sistemde, 15., 30., 45. dakika dolduğu anda sinyalin gelmesidir.) Geçici sinyal ise bu andığım dakikaların dolmasından çok daha önceleri gelir. Geçici sinyale güvenip güvenmemek ve kesinleşme (kalıcı hale gelme, 15. dakikanın gelmesi) beklemeden işlem yapmak trader'ın tercihine baglıdır. Ben şahsen her zaman sinyalin kesinleşmesini beklerim.
Geçici sinyali gören sistemci, kalıcı sinyali bekleyecek bile olsa, VOB'da long short ne yapacaksa , ekranını açar (emir montanlı ve 5-6 parçada gidecekse 5-6 ekran) hazırlar ve kalıcı sinyalde tek yapması gereken, "Gönder" tuşuna basmaktan ibaret olur. Düne dönersek , benim gece pozisyon taşıyan 2 sistemin de saat 17:24'de geçici short sinyallerini yayınlamaya başladılar (IMF haberinden çok daha önce, ama ciddi düşüş olduktan sonra). [I]Ben 17:26. dakikada 2 portföyün shortları için ekranları açmış, doldurmuş ve gönder işine hazırdım. Azcık akıllı ve sistemci herkes de sanırım bunu yapar. Yine de kapanışa kadar bekledim, 17:33:52'den başlayarak emirlerimi gönderdim. İki ayrı hesap, biri 10 sn aralıkla 3 emir, diğeri 15 saniye aralıkla 3 emir. Sonuçta 1dk 8sn'de iki ayrı hesapta 6 farklı emir gönderildi.[/I]
Sonuç : Gerçekler sadece kendi bildiklerinizden ibaret değildir.
Not : Ben diye andığım italic yazılmış kısımdaki işlemleri, biyo mechanical person yapıyor. Ama anlaşılabilir olsun diye ben diye belirttim.
-
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Keşke şu anatrend.com da geçmişteki yazıları silmeselerdi de şu insanlara herkesin [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]ne mal olduğunu gösterebilseydim. bu trendin başı olan mart-haziran 2009 daki 30 bin-40 bin arasında vatan evlatlarını efg nin altına yatıranları gösterseydim. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]aslında eski kurtlar herkesi biliyor da yeni arkadaşlara da keşke gösterebilseydim. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]gerçi göstermeme gerek yok burada da 58 bin den beri şort şort diye vatan evlatlarını yunan efgnin altına yatıranları herkes gördü… ağa mağa edebiyatıyla milleti kandırıp tek yöne inandıranlar, [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]günümüz siyasetçilerinde çok kullandığı yöntem olan anadolu insanı, mert delikanlı, yurdum insanı tripleriyle saf vatandaşı kandıranlar bu ülkenin gerçek soyguncularıdır, onlara asla acımam. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Siz 2009 da türk halkının bu tersolar sayesinde vob endekste sürekli şortlatılarak Yunanistan-israil ve amerikaya kaç para transfer ettiğini biliyormusunuz? Dudaklarınız uçuklar.[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Dün de ağlanıp sızlanmalarından belli olmuştur ki bu tersolar malsız kalmış, şortsuz kalmıştır. Üzüntüsü budur bunların. Olayın dakikayla-süreyle alakası yok, bunlar hayatta 1500 puan düşmüş endeksi şortlayamaya cesaret edemezler… gelecek tepkiden tırsarlar. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]O kadar şort şort diye bağır, ama jilet gibi satışa yetişeme. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]anlıyorum bunların acısını…[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]neyse benden bu kadar oyunu bilin, oyuna gelmeyin[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]sağlıcakla kalın[/SIZE][/FONT][/B]
-
Destek 68425-67900
Bol kazançlar.
-
Günaydım ülkemin güzel insanları...
Günaydın uyuyanlar,günaydın uyananlar...
[B]ANAYASA MAHKEMESI, 5918 SAYILI TURK CEZA
KANUNU ILE BAZI KANUNLARDA DEGISIKLIK YAPILMASINA DAIR KANUN`UN, ASKERLERE
``ANAYASAL DUZENE KARSI SUCLAR``, ``TEROR`` VE ``CETE`` SUCLARINI ISLEMELERI
HALINDE SIVIL YARGI YOLUNU ACAN DUZENLEMELERINI IPTAL ETTI.
[/B] CHP, 5918 SAYILI ASKERLERE SIVIL YARGI YOLUNU ACAN KANUN`UN 7. MADDESI
ILE DEGISTIRILEN ``HALINDE`` IBARESI ILE GECICI 1. MADDEDEKI, 5271 SAYILI
KANUN`UN 250. MADDESINDE YAPILAN DEGISIKLIK HUKUMLERININ UYGULANMASIYLA ILGILI
DUZENLEMENIN IPTALI VE YURURLUGUNUN DURDURULMASI ISTEMIYLE ANAYASA MAHKEMESINE
BASVURMUSTU.
ANAYASA MAHKEMESININ INTERNET SITESINDE YER ALAN BASIN DUYURUSUNDA,
KANUN`UN 7. MADDESIYLE 5271 SAYILI CEZA MUHAKEMESI KANUNU`NUN 250. MADDESININ (3)
NUMARALI FIKRASININ DEGISTIRILEN SON TUMCESINDE YER ALAN ``... HALINDE ...``
SOZCUGUNUN IPTALINE OY BIRLIGIYLE KARAR VERILDIGI BELIRTILDI.
KANUN ILE 5271 SAYILI KANUN`UN 250. MADDESININ UCUNCU FIKRASININ SON
CUMLESINDE GECEN ``HALI DAHIL`` IBARESI ``HALINDE`` SEKLINDE DEGISTIRILMISTI.
DEGISIKLIKLE, ``... SAVAS VE SIKIYONETIM HALI DAHIL ASKERI MAHKEMELERIN
GOREVLERINE ILISKIN HUKUMLER SAKLIDIR`` HUKMU, ``... SAVAS VE SIKIYONETIM HALINDE
ASKERI MAHKEMELERIN GOREVLERINE ILISKIN HUKUMLER SAKLIDIR`` OLMUSTU.
BASIN DUYURUSUNDA, AYNI MADDEDEKI ``... HALINDE ...`` SOZCUGUNUN ONUNDE
YER ALAN ``... SAVAS VE SIKIYONETIM ...`` IBARESININ OY COKLUGUYLA IPTALINE KARAR
VERILDIGI BILDIRILDI. DUYURUDA, 2949 SAYILI ANAYASA MAHKEMESININ KURULUSU VE
YARGILAMA USULLERI HAKKINDA KANUN`UN, ``ANAYASA MAHKEMESININ, TALEPLE BAGLI
KALMAK KAYDIYLA BASKA GEREKCE ILE DE ANAYASA`YA AYKIRILIK KARARI VEREBILECEGINE``
ILISKIN 29. MADDESININ IKINCI FIKRASI GEREGINCE BU KARARI ALDIGI KAYDEDILDI.
IPTAL EDILEN BOLUMLERIN YURURLUGUNUN OY COKLUGUYLA DURDURULDUGU IFADE
EDILEN BASIN DUYURUSUNDA, KANUN`UN ``BU KANUN`LA, 5271 SAYILI KANUN`UN 3. VE 250.
MADDESINDE YAPILAN DEGISIKLIK HUKUMLERI, YURURLUGE GIRDIGI TARIHTE DEVAM ETMEKTE
OLAN SORUSTURMA VE KOVUSTURMALARDA DA UYGULANIR`` SEKLINDEKI GECICI 1.
MADDESINDEKI ``... VE 250`NCI ...`` IBARESININ IPTAL ISTEMININ ISE OY BIRLIGIYLE
REDDINE KARAR VERILDIGI BELIRTILDI.
-DAVA DILEKCESI-
DUZENLEMENIN IPTALI ISTEMIYLE ACILAN DAVANIN DILEKCESINDE, ANAYASA`NIN,
ASKERI MAHKEMELERIN GOREV ALANINA ILISKIN YAPTIGI GOREVLENDIRME HUKMU
YURURLUKTEYKEN, YASA KOYUCUNUN BIR YASA ILE VE SOZ KONUSU ANAYASA HUKMUNU
DEGISTIRMEKSIZIN YENI BIR DUZENLEME YAPMASININ, ANAYASA`NIN 145. MADDESI ILE
BAGDASMAYACAGI SAVUNULMUSTU.
DEGISIKLIKLERIN AYRICA ASKERI MAHKEMELERIN KURULUSU VE YARGILAMA USULU
KANUNU`NUN, ``ASKERI MAHKEMELERE VE ADLIYE MAHKEMELERINE TABI KISILER TARAFINDAN
BIR SUCUN MUSTEREKEN ISLENMESI HALINDE EGER SUC ASKERI CEZA KANUNU`NDA YAZILI BIR
SUC ISE SANIKLARIN YARGILANMALARI ASKERI MAHKEMELERE; EGER SUC ASKERI CEZA
KANUNU`NDA YAZILI OLMAYAN BIR SUC ISE ADLIYE MAHKEMELERINE AITTIR`` HUKMUNU
ICEREN 12. MADDESIYLE CELISTIGI SAVUNULUYORDU.
-AA-
|
-
ben bu kadar senedir bu işin içindeyim, başkalarının pozisyonları ile neden bu kadar ilgilenilir, bu kadar zaman nereden bulunur daha anlamış değilim.
pozisyon yalan ise yalandır, gerçek ise gerçek. bırakın kim ne istiyorsa yazsın. sizin cebinize giren-cebinizden çıkan bişey yok ki...
defalarca söyledim. burayı takip eden insanlar borsa bilmeyebilirler. ama bu aptal oldukları anlamına gelmez.
burada yorumları okuyan herkes, kimi nasıl takip edeceğini az çok bilir. kimin yazdıklarının tutarlı, kimin yazdıklarının 10 saniye sonra değişebileceğini yorumlayabiliyordur zaten.
para kazanmak önemlidir elbette. ama başka değerleri de yitirmeden kazanmak en güzelidir.
bu forumu okurken gerek keyif almamızı gerek yorumlarından faydalanmamızı sağlayan insanlar var. bu insanları küstürmek kimseye fayda sağlamaz.
bol kazançlar...
-
long tabıkı long birtanem
-
bu sözde kuzu olan yaratık inşallah bi daha buralarda görünmez...adam ruh hastası hemde en katıksızından...15 gündür inim inim inliyor LONG tan madem biliyorsun işi niye zamansız LONG yapıyorsun?15 gündür uşşaglar uşşaglar diye işi başka tarafa çekiyorsun.zarardayken kayıpsın millet soruyor kuzu nerde kuzu nerde? kuzu yok...kardayken kuzudan 1 saatte 1000 mesaj....bu forumun ahengini bozuyorsun.
ondan sonra piyasa düştüğü zaman ben bildim ben bildim...piyasa bu zaten...düşerse çıkar...çıkarsa düşer...hadi oradan ...ya VOB tavanlasa ? seni adam sanıp peşine takılanlar gidip forum forum dolaşırken yazdığın beş para etmez içi baştan sona küfürle dolu mesajlarını bulup okusunlar...gittiğin her forumda sonun aynı...ŞUT!
seni platodan beri biliyorum.orada gittin TELGRAFIN TELLERİ diye topic açtın...pozda terste kaldın 3-4 bin puan bi daha seni ne gören oldu ne duyan orada...
kendine bir forum aç .10 dolara bir tane domain al.paran yoksa söyle ben EFT yapam sana.
gece gece ve her zaman olduğu gibi daha evvelki tüm forumlarda yaptığın gibi yine gece gece sıçıp batırmışsın...bacaklarından akıyor yine...gitte temizlen......
-
[COLOR=red]Tüm forumdaşlardan (özellikle Jani nin takipcilerinden) bu yazıyı sonuna kadar okumalarını rica ediyorum. En azındna portfoylerini korumalarında faydası olacaktır.[/COLOR]
vay vay vay..gece heyecan gelmiş foruma...düşüş zamanlarının gündüz feneri, yükseliş zamanlarının kamuflaj uzmanı, yine heyecan yapmış ve muhtemelen sarhoşmuş..insanlar heyecanlı yazabililir, sarhoş da olabilir buna hakları var ancak kudurmuş bir vaziyette sağa sola saldırmak bir hak değildir..dünyanın her yerinde kudurmuş varlıklara ne yapılırsa buna da onu yapmak lazımdır ve zaten yapılmışta. şimdi dönelim bukalemun'un iddialarına..aslında bu vatandaşın daha genel bir analizini yapmak da mümkün, bu davranışlarının nedeni, kafasında hayali düşmanlar yaratmasının nedenleri, ye ryer acaip saldırgan yer yer ise kuzu gibi geri adım atmasını bilmesi v.s. ama iki nedenle bunu yapmayacağım 1) Bu kadar vakit harcamak bu vatandaşa değmez 2) Hellim'e söz verdim forumu germeyeceğim.. Şimdi dönelim bu fenomen'in iddialarına
1) Ben, selçuklu ve ismi verilmeyen diğer arkadaşlar son iki dakikada flat kaldığımız için aracı kurum uşağıymışız ve maaş alıyormuşuz v.s. Çok enteresan ve sarhoşda olsa bir insanın kuramayacağı derecede tuhaf bir neden sonuç ilişkisi ama yanıtını verelim. Uzun uzun teorik cümlelere gerek yok. Çok basit bir kaç gerçek.. Bu fenomen pazartesi günü %4 düşüş bekliyorum dedi. Üstelik adeti olmadığı halde topik topik gezerek bunu da gayet iddialı bir şekilde ifşa etti. Sonuç? Bir önceki hafta yine, sanırım benim long kaldığım geceydi, bu fenomen geldi, yarın 2000 puan düşüp sıfır kapatacak hadi gel iddia açtım sana dedi..Ertesi gün çok küçük bir eksi görüp ciddi bir artı kapattı endeks. Daha eskiye gidilirse de benzer pek çok örnek bulunabilir. Ama bu arkadaşımız yanıldığı ve dramatik bir şekilde yanıldığı günlerin ertesinde genelde ortalıkda olmaz. Nadiren çok pişmanım uşaglar der ama zaten stoplamıştır daha önce :)
Şimdi fenomenin sorusuna yanıt çok basit;
[COLOR=blue]Biz (selçuklu ve ben veya varsa başka diğerleri), gün boyu gerçek zamanlı graf yapıştırıyoruz ya da dün kapanışta flat kaldık diye aracı kurum uşağı oluyorsak; topik topik gezip davul zurna ile ertesi gün şu kadar düşecek bu kadar göçecek deyip, tersi olduğunda ortalıkda görünmeyen sen ne uşağı oluyorsun?[/COLOR]
2) Ortalama deneyime sahip herhangibir VOB yatırımcısı bilir ki, makro analiz veya temel analiz VOB'da beş para etmez. Ama insanların bunu forumlarda yazmasın demek değil elbette bu. Şimdi sana soru; biz kendimizce doğru olan teknik analiz-sistem v.b. düşüncelerimizi gün içi ve neredeyse anlık olarak paylaşıyoruz. Pozisyonlar açılıyor kapatılıyor v.s. Sen aylardır yaptığın "bilimsel" süsü verilmiş ve bu nedenle iktisata yabancı olan insanları yanıltma ihtimali çok daha yüksek olan düşüş eğilimli vahşi - aylardır masalını yazdığın "kapitalizmin çöküşü" hikayesi- analizler yapıyorsun. Şimdi endeks gelmiş 2,5 katına. Bu durumda Bilim uşağı olmadığın da açık. [COLOR=blue]Gün içi mesaj yazan ve trend takip etmeye çalışanlara senin aracı kurum uşağı deme hakkın varsa, bu süre boyunca VOB-Makro ekonomi ilişkisi anlamında bilimsel süsü verilmiş analizlerinle yanılttığın insanların sana ne uçağı deme hakkı olmalı?[/COLOR]
3) Bugüne kadar sende görmeye alışık olduğumuz tavır şuydu. Haklı çıkarsan, daha doğrusu borsa düştüyse ! ve sen kısadaysan, gerine gerine ortalıkta gezer kahkahalar atar, yanıldığın zaman ise bir kaç gün ortada görünmez, sonra ortaya çıkar pişan oldum uşaklar 4000 ters yedi VOB ama ben zaten -1000 de stopladım derdin. [COLOR=blue]Şimdi çok önemli bir nokta var. Sen dün borsa düştüğü halde baya bir sinirlisin ve sadece sana göre doğru kabul edilebilecek kanıtlarla insanları karalamaya çalışmışsın. [/COLOR]Dünkü düşüşü yakalayamamış olman bu durumu açıklayabilir..Veya bir başka açıklaması; Kötü maliyetle bir zamandır kısadaydın, dün beklediğin çöküş gerçekleşmemiş hatta artıya yelken açmıştı VOB... Bu sırada alkol v.s. almaya başladın duygusal olarak çöktün..Belki stopladın belki stoplamadın. Ama stoplamadıysan bile son anda gelen düşüş sende dugusal bir coşkuya nedne oldu, bu sarhoş zihninle birleşince ortaya böyle bir manzara çıkardın...Olur mu olur..Bu senaryo senin kurduğun "makro analiz-VOB ilişkilerinden" daha tutarlı ve daha ihtmal dahilinde.
3) Adam yerine konmak için öncelikle gerçekten adam olmak gerekir. Analizlerinin doğruluğu veya yanlışlığı beni hiç ilgilendirmiyor, işin doğrusu analizlerinde beni hiç ilgilendirmiyor. "Hain kapitalizme" olan güncel eleştirilerin, yurtdışında bazı büyük gazetelerin, çeşit olsun diye konuk yazar olarak kabul ettikleri -ama çok da ciddiye almdıkları- kişilerin yazılarını 2-3 hafta gecikmeyle takip ediyor. Güncel olmayan "teorik" yazılarındaki bilgiler ise ortalam bir iktisad kitabında bulunacak şeyler. Ama olsun bu konuda yazılmasındna rahatsız olmamalıyız. Ama teorik bilgilerin üzerine, bu bilgilerle doğrudan alakalı olmayan tamamen spekülatif ve kin yüklü ve yanıltıcı analizler yapılınca buna bir şeyler deme hakkımız olur. [COLOR=blue]Şimdi, eleştirdiğin kişilerin forumla ilgili "bilimsel" faaliyetleri istatistik biliminin bir türevi olan teknik analizle sınırlıyken ve her seferinde bunların kesinlik değil olasılık olduğunu söylerlerken aracı kurum uşağı oluyorlarsa, sen hiç bir bilimsel kritere uymayan hatta bilimsel bilgileri vardığı spekülatif sonuçlara alet eden analizlerinle! ne uşağı oluyorsun?[/COLOR]
4) Senin yaptığın işlermelrde istatistiki olarak şöyle bir gerçek vardı hatırladığım kadarıyla. Genelde dip veya tepelerden işlem yapıyordun. Şimdi burda yalan söylüyor olman veya doğru söylüyor olman gibi iki ihtimal var.
a) Doğru Söylüyorsan : Bu kadar başarılı dip-tepe yakalayan (1 kademe bile şaşmayan) bir çocuk için ne düşünmeliyiz?Kimin maşası olabilir.. [COLOR=blue]Teknik analiz kullanan ve bu nedenle tepe ve dipleri yakalamada belirli bir gecikmeyi kabul etmiş olan bizler aracı kurum uşağıysak, bu kadar isabetli dip tepe yakalayacak kaynaklara sahip olan ama buna rağmen forumlarda sık sık terse düşen ve düşüren biri ne uşağıdır? (Doğruyu bildiği halde insanlara tersini söyleyen)[/COLOR]
b) Yalan söylüyorsan : Burda sorulacak bir şey yok. Sorunun yanıtı belli. [COLOR=blue]Sadece "acınak bir çocuk" sundur. [/COLOR]
Dip ve tepeyi yakaladığını genelde en az 5-10 dakika gecikmeli yazdığın için muhtemelen bu seçenek doğru. Ama ilk seçenek bile doğruysa yanıt vermen gereken soru da orda. Ben senden farklı olarak insanların işlemleri ile, ne yaptıkları ile ne kazanıp kaybettikleri ile ilgilenmiyorum :)
Neyse, bu fenomene hak ettiğinden bile fazla vakit ayırdığımı düşünüyorum. Benim daha fazla bir şey yazma isteğim yok bu konuda.
Şimdi sayın Hellim'den ricam bu arkadaşın yasağını kaldırın. Biz onun, saçma sapan neden sonuç-ilişkileri ile vardığı sonuçlara ne kendisinin ne de yazdıkarının hak etmediği ölçüde yanıt verdik. Kendisi de, yukarıdaki sorulara yanıt verme isteğindedir eminim.
-
Günaydın Asticim,
Yazını salim kafayla didikleyecem...+.
Seni seviyorum peşinen söyleyim...:)
-
günaydın,iyi seanslar !
beklenenden daha iyi açtı diyebiliriz sanırım ?
67700 ler daha önce destek bulduğumuz seviyelerdi..bakalım yeniden denenecekmi,denenecekse tutacakmı ?
69500 an itibariyle short stop seviyesidir..
-