-
Kayyum senaryosu sözkonusu şirketlerin resmen batması anlamına gelir. Lehman şu anda kayyum yönetimi altında. Yeni hazine bakanının bütün çabalarının yeni bir banka batışı olmaması için alternatifler bulmak olduğunu düşünürsek bence kayyum ihtimalinin çok çok düşük olduğunu eklemek lazım. Kayyum, amerikadaki yeni hükümetin finansal krize çözüm bulamadık demesi ve teslim bayrağını çekmesi anlamına gelir. Etkisi bütün piyasalarda çöküş olur tıpkı lehman vakasında olduğu gibi. Hala bankalar için özel sektörden fln çözüm arıyorlar, kısa vadede kayyum konuşmak için erken.
-
[QUOTE=Astatin;82449]Bu haber kısacıları kurtarmaz :)
Self motiveyşın durumları gözlüyorum sanki :)
[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;82126][IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30UZUN.gif[/IMG] teo, mbm, vobtrader, emrehan, cırcır, juliano, gacırt
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30KISA.gif[/IMG] [B]selçuklu, enorton, bull market, oğuzt, BORSACIOZGUR, dream, catedral, parderi, bien[/B][/QUOTE]
ahada burda kısacılar astatin......:)
işin kötü yanı bizimkilerde kısa.. kabak gibi göze çarpıyorlar....:)
-
[quote=mbm;82451]ahada burda kısacılar astatin......:)[/quote]
Şu an, piyasaların ABD deki gelişmelere tepkisi için gösterge olacak -açık- market FX ve şu anda EURUSD 1.2956 (%0.12) yukarıda seyrediyor cuma ya göre..Yani pek öyle "çöküş", "felaket", "vah vah" gibi bir algılama yok gibi görünüyor, tersine algılama olumlu..Şu saat itibariyle.. o yüzden felaket çöküş v.b. lere kısacıların self motiveyşını dedim..bakalım sabaha noolur
-
[quote=Sunrise;82450]Kayyum senaryosu sözkonusu şirketlerin resmen batması anlamına gelir. Lehman şu anda kayyum yönetimi altında. Yeni hazine bakanının bütün çabalarının yeni bir banka batışı olmaması için alternatifler bulmak olduğunu düşünürsek bence kayyum ihtimalinin çok çok düşük olduğunu eklemek lazım. Kayyum, amerikadaki yeni hükümetin finansal krize çözüm bulamadık demesi ve teslim bayrağını çekmesi anlamına gelir. Etkisi bütün piyasalarda çöküş olur tıpkı lehman vakasında olduğu gibi. Hala bankalar için özel sektörden fln çözüm arıyorlar, kısa vadede kayyum konuşmak için erken.[/quote]
doğrudur..biz senaryolar üzerine konuşuyoruz...kendi aldığı pozisyonlar üzerine konuşanlardan değiliz....kayyum bir alternatiftir..olma ihtimali düşüktür..ama ihtimal dahilindedir...hafta sonu gelen haberlere göre net olan birşey var...o da en iyi ihtimal olan iyi banka ..kötü banka planının ortadan kalkmasıdır...bu durum yarın için endekslere satış baskısı yapar.....
-
Unutmadan
Her ne kadar VOB30 da flat olsamda piyasalarda pozisyonum var.. O yüzden kim bilir benim yazdıklarımda da "subjektiflik" vardır:..::..:
EURUSD de long, XAUUSD short, GBPJPY long.. ha birde IMKB de mallandım Cuma..ISC, GAR, KOZAA, NTHOL..yani bende boğa sayılırım
-
EUrUSD de uzunlAr duble oldu..(Hexa!!!)
-
anasayfayı dolasırken seyyahın analizi dikkatimi cekti
[url]http://www.voborsa.com/?p=490[/url]
-
piyasaların herşeyi önceden fiyatladığı eğer bir gerçekse;ve bad bank planı geri çekme,kayyum vs vs konuşulmağa başlandıysa, bunlar yarından itibaren fiyatlanmağa başlar.nacizane fikrim budur arkadaşlar.
-
Astatincim Lord of Darknesscım :D Teknik destek için teşekkür ederim Gold kısalarını kaçta kapamayı düşünüyorsun ve dolar satta mı yarın kaça düşebilir? Sürpriz pariteyi de söylemedin çok iyisin :D Açık açık yazsan şunu :D
EDIT: 4 saat sonra uyanmam gerekiyor sabaha karşı okurum artık herkese iyi geceler :)
-
[quote=hexa;82459]Astatincim Lord of Darknesscım :D Teknik destek için teşekkür ederim Gold kısalarını kaçta kapamayı düşünüyorsun ve dolar satta mı yarın kaça düşebilir? Sürpriz pariteyi de söylemedin çok iyisin :D[/quote]
XAUUSD ye bakacağız...sistem ne derse o..ancak 904 ün altında daha aşağılar için beklenebilir...USDYTL uzuncadır satta (60 dk sistem grafını teknik analiz topiğind ebulabilirsin)..Sürprizi söylersem sürprizliği kalmaz :)
Bu arada poz.larımun tümü ABD ddeki gelişmelerin olumlu olacağı/algılanacağı yönünde..stop koymayı unutma:D
-
Sabah açılış ne şekilde olursa olsun, shortu gerektirecek gibi bir his var içimde...
-
[quote=teo;82462]Sabah açılış ne şekilde olursa olsun, shortu gerektirecek gibi bir his var içimde...[/quote]
Biz seni "hisçi" değil "sistemci" bilirdik;)
-
Yarın 18:00 a kadar 904 altı görülmez ordan döner gibi geliyor ama bilmiyorum belki acemi şansı :D Sürprizin GbpJpy veya GbpUsd olduğunu düşünüyorum EurUsd olacak değil ya :D Benim lakabım NonStop Hexa stop koyamam :D Şaka tabi :D İyi geceler sabah erkenden forumdayım :)
-
[quote=Astatin;82463]Biz seni "hisçi" değil "sistemci" bilirdik;)[/quote]
peki sistemimi yazayım,
yarın muhtemelen yatay bandda gezecegız, market swıng olacak.
Acılıs degerınden short, destekten long, daha sonra da yıne acılıs degerıne yakın bır yerden yenıden short, ve geceye aynen short...
Bu zıgzagda temız 1300 puan kazandıracak...
Nasıl begendınmı sıstemı...
Benım sıstem seans acılmadan hıc bır sey soylemez, su an hısler konusur...
Gunlere saır, ındıkator cizgilerine bakmıyorum.Onlar benım ıcın, sadece resımdır...
-
[quote=teo;82465]peki sistemimi yazayım,
yarın muhtemelen yatay bandda gezecegız, market swıng olacak.
Acılıs degerınden short, destekten long, daha sonra da yıne acılıs degerıne yakın bır yerden yenıden short, ve geceye aynen short...
Bu zıgzagda temız 1300 puan kazandıracak...
Nasıl begendınmı sıstemı...
Benım sıstem seans acılmadan hıc bır sey soylemez, su an hısler konusur...
Gunlere saır, ındıkator cizgilerine bakmıyorum.Onlar benım ıcın, sadece resımdır...[/quote]
:Dhem de çok beğendim..ama önemli olan senin beğenmen..sistem sahibini rezil de eder vezirde :)....her şey resimdir bay teo... kimisi klasik - gerçeği birebir yansıtan-, kimisi sürrealist - gerçeği eğretileyen-, kimisi ise ultra-modern - gerçeklikten tamamen kopuk-...resimleri küçümsemeyiniz bay teo:D herkes bir şekilde resmedilebilir :)
-
[quote=catedral;82442]Bu güzel işte:) Salıya kadar düşeris:dü:[/quote]
sevgılı arkadas ozel mesaj sınırıma ulasamadıgından buradan bana verdıgın gorevımı yerıne getırıyorum....8 ,9 subatta opsıyon kapama ıle ılgılı uyarıda bulunmamı ıstemıstın.....
obur forumda senı bulamadım..galıba orayı kapatmıssın.....
-
Bencede sabah açıldığı yerde yatay takılacak bu namussuz vob, kısacıların hevesini kesecek, uzuncuları tedirgin edecek, böylece sıkılan uzuncu stop yapacak, kısacı bekleyecek, yeni kısacılar gelecek, akşama yükselerek kapanış yapacak, işte ondan sonrası için bu sefer ABD den yeni haberler devreye girecek diyorum..
Bu durumda, Obama nın Şubat 16 ültümatomunu kullanacak olan büyükler, bizim vobda hafta boyunca çarpma hareketine Salıdan itibaren başlayacaklardır..
Bu tip tarihli yunan oyunlarında genelde dışarda kalmak en iyisi, fakat sonuçta bu hafta düşüş ve yükseliş, yada yükseliş ve düşüş olsa bile, her iki ihtimalinde ardından çöküş geleceği ortada, hiçbir borsanın fezaya yükseleceği bir durum yok ortada, sonuçta krizin ortasında düşüş yapan borsaların bir tepe yapma ihtimalinden bahsediyoruz, dow için bu tepe en fazla 10350 ler civarıdır, bizim içinde en fazla 40000-45000 aralığıdır diyorum..
Haa böyle olursa ne olur, borsaların dibi belli olmuş olur, bizim için 2008 en düşüğü dipler, Dow içinde 7000 ler dip olur, neden? çünkü bir dahaki dip testinde bizimkiler dibe yaklaşır ama kırmazken, dow bir parça daha aşağıya sarkar, böylecede 3-4 yıllık yataya girilmiş olur, böyle olmasını istemeyeceklerdir, isterlersede çok uzun vadede önümüzü görmüş olucaz:)saygılar..
-
[QUOTE=mbm;82448]bu gördüğümüz kulp olmasın....soldada gizlediğin fincan.....
35000 üeri ralli..ralli.....[/QUOTE]
Kırk küp kırkının da kulbu kırık küp. Hedefe varamaz o formasyon. Düşük belli FK gibi olur sonu.
-
[quote=VOBiX;82469]Kırk küp kırkının da kulbu kırık küp. Hedefe varamaz o formasyon. Düşük belli FK gibi olur sonu.[/quote]
Gözün kör olmasın VOBIX:D:D Geceyarısı laf sokayım diyosun ama historiyi zayıf tutmuşsun..O düşük belli FK dan 3 kez bahsettim..biri VOBUSD de ikisi VOB30 da...VOBUSD deki çatır çatır tuttu..VOBUSD dekinin birisi tuttu, öbürünün nefesi kısa kaldı..Sen bana 2/3 tutturan bir sistem bul önce:D:D laf sokma işine sonra bakarsın.boks.
-
major pairslerin tümü usd/jpy dışında yatay bandda tüm gün gezecek şekilde açtı.Swing yukarı aşağı...
Fiyat ya trend yapar, ya da yapmaz.
yarın için trend yok, yatay band yukarı çıkar aşağı iner, tekrar çıkar tekrar iner...
Neticede sıkıcı bir ekran başı bekliyor bizleri...
-
eur/usd den short yapar, 1.2881'e de alıs yazıp , ben uyumaya gıder...
Herkese ıyı geceler...
-
[B]Stimulus will lead to 'disaster,' Republican warns-cnn[/B]
Cumhuriyetci senator stimulus paketinin felaktete yol acacagini soylemis bugunku gorusmelerde.
-
[QUOTE=Astatin;82470]Gözün kör olmasın VOBIX:D:D Geceyarısı laf sokayım diyosun ama historiyi zayıf tutmuşsun..O düşük belli FK dan 3 kez bahsettim..biri VOBUSD de ikisi VOB30 da...VOBUSD deki çatır çatır tuttu..VOBUSD dekinin birisi tuttu, öbürünün nefesi kısa kaldı..Sen bana 2/3 tutturan bir sistem bul önce:D:D laf sokma işine sonra bakarsın.boks.[/QUOTE]
Yok yawf laf sokmak değil eğer fincan oluşumunda gapler varsa hedefe gidecek diye çok beklemeyin demek istedim.
-
35400 ü geçersekk iyice güzelleşir son tepe 38250e gidebilirz :) negüzel bir boga olmuşum böyle inatlaşmamak gerek shortları vericez kafalarına ama daha değil heralde
-
-
[QUOTE=VOBiX;82476]futures eksi açıldı[/QUOTE]
yenn 94.60a giderken -3-5 puanın lafı olmaz :)
-
[quote=furkan;82477]yenn 94.60a giderken -3-5 puanın lafı olmaz :)[/quote]
yen 110'lara ralli yaptigi gunler dow 10000'in altini test ediyordu ilk defa.:p.
surekli ayni yonde korelasyon arama.
-
[QUOTE=VOBiX;82474]Yok yawf laf sokmak değil eğer fincan oluşumunda gapler varsa hedefe gidecek diye çok beklemeyin demek istedim.[/QUOTE]
fincan kulpta gaplar olmaz katılıyorum..
-
EURUSD longların 3/4 ü 1.2982 den 28 pips kar ile kapatılmıştır :) Hexa
-
[URL="http://finance.yahoo.com/q?s=YMH09.CBT"][COLOR=#0000ff]YMH09.CBT[/COLOR][/URL]Mini Dow Jones Indus.-$5 Mar 09[B]8,209.00[/B] 6:20pm ET[IMG]http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/down_r.gif[/IMG] [B]45.00[/B] [B](0.55%)[/B]
-
[B]Treasury says Geithner to outline financial stability plan in speech at 11 a.m. EST on Tuesday.[/B]
banka plani tam olarak Amerika saati ile sabah 11'de aciklanacakmis.
-
[quote=nunu;82483][B]Treasury says Geithner to outline financial stability plan in speech at 11 a.m. EST on Tuesday.[/B]
banka plani tam olarak Amerika saati ile sabah 11'de aciklanacakmis.[/quote]
Bizdede salı akşamı saat 6 ya denk geliyor sanırım
-
[quote=Sunrise;82484]Bizdede salı akşamı saat 6 ya denk geliyor sanırım[/quote]
evet, piyasa kapandiktan iki saat sonra...:rolleyes:.
-
sevgili cadımızdan yarın için çok özel bir büyü isteğinde bulunuyorum.......
py öyle eksi açsın ki belini doğrultamasın.......
-
[QUOTE=mordak;82488]sevgili cadımızdan yarın için çok özel bir büyü isteğinde bulunuyorum.......
py öyle eksi açsın ki belini doğrultamasın.......[/QUOTE]
sevgili cadımız uyudu sanırım......
ben şimdilik fdow u 8180 altına kadar alayımda yatmadan gerisini zaten cadımız sabaha halleder....
-
kaldı 8 puan ondan sonra ben yatar görevi cadımızın devir alması lazım....ona göre...
-
inatçı çıktı bu fdow 8182 den döndü.........ama yarına isteğim budur....
minicik bir şelale...........
[IMG]http://i42.tinypic.com/2uzp5qt.jpg[/IMG]
-
yetcek mi o kadar,syn forumdaşım? cathy bacı anlar şelalenin boyunu.
-
[QUOTE=dream;82493]yetcek mi o kadar,syn forumdaşım? cathy bacı anlar şelalenin boyunu.[/QUOTE]
bana yeter.....sende çok yüklüsün sanırım bu saatte halen dolanıyorsun....
eeee kolay değil hele ki yüklü kontratın varsa......
bol kazançlar dilerim....ama şelale bekleme bence.....mini olursa şükret....
-
vay vay vay..ayı olmak ne zormuş arkadaşlar, bol sabır..gece kaçlara kadar yazışmışsınız öyle...Ali Ağaoğlu nn paketler ve piyasalarla ilgili görüşleri..Catedral yine yapmış ypacağını fdj ve çekik gözlülere
[URL]http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=222312[/URL]
Portfoye Gelince: (HEXA uyuma):
GECE 2/3 EURUSD ler 1.2982 de kapanmışdı. (+28 pips)
Kalan 1/3 EURUSD ler 1.2960 da kapanmış. (+6 pips)
XAUUSD kısalar 906 da kapandı. (+8uSD/once)
GBPJPY ler stop çalışmış (-20 pips)
Gece performansı fena değil.. Anck gece alevinden nasiplenemeyen IMKB deki spot malların durumuna ayrıca bakacağız