-
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Aşağıdaki yazı Sn.Saraylı'ya aittir. Bunu Matriks dilinde yazabilecek arkadaş var mı? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Not:Özel bi emek olduğunun bilincinde olduğumdan 2kefal bi lüfer ısmarlarım:)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Eveet,
sistemin adı ORB-S (opening range breakout -saraylı version)
Sistemin dünyada yaklaşık 20 yıllık geçmişi var ,bulan kişi Toby Crabel , sisTemi ORB ACD adıyla geliştiren ise Mark Fisher,kendisinin "The Logical Trader" diye bir kitabı da var.Fisher New York borsasında 75 trader lık bir ekibin başkanı ve 18 yıldır bu sistemi uyguluyor.Bu sistemin kazanma oranının %60-70 arasında olduğunu söylüyor!
Ben ise sistemi MS ortamına uyarladım ve bir strateji şekline dönüştürdüm.
Bu bir daytrading sistemi ve felsefesi çok basit esasında:
Her sabah piyasa açıldığında ayılar ve boğalar birbrine girer ve bir süre sonra bu kavgayı kazanan piyasayı istediği yöne doğru çekmeye başlar.Bu kavga süresinde fiyatın oluşturduğu aralık ne tarafa sonradan kırılırsa,güniçi trend yönü odur.
Dolayısıyla bu sistemde,güniçi yönü tahmin etmeye gerek yok,TA 'e gerek yok,dip -tepe bulmaya gerek yok.Aslında hiçbir şeye gerek yok,sadece disipline gerek var.[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Vadeli 5' lık grafiği MS'ta açıyoruz.
Sağda bugünkü tarihli fiyat bölümünde gözüken,H ve L dur ilk 30' için.
High and Low of the First Hour3 adıyla ind builder a
H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,HHV(H,7) );
L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,LLV(L,7) );
H1st;
L1st;
formülünü yazıyorsunuz.[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Sistem bir daytrading sistemi olduğundan,daha önce bu topikte verdiğim swing tading sistemlerine ait performans kriterlerini karşılamayabilir:yani 3000 puan aylık kar,500 puan trade başına kar ve p>3..
Ama bu sistemle hedefimiz günde 200-300 ayda 4000-6000 puan kazanmaktır.Finansal hedefi böyle koyunca,bu çoğu günötesi sisteminin bile ayda yakalayamadığı bir başarı olmaktadır.
Para Yönetimi ve Risk Kontrolü açısından baktığımızda ise;trade sırasında ekran başında olmalıyız,pozisyon 2 eşit partide full açılacaktır:7000.-tl ile önce 5 kontrat sonra 5 kontrat şeklinde yani..Pozisyon tek partide komple kapatılacak.
Stoploss lar tek partide komple yapılacak,katastrofik stop mesafesi bizim piyasa için 350 puan seçilecektir.Bu şu demektir:terse düşme durumunda en fazla 350 puan tek trade de kaybedilir.350 puanın esprisi ise full pozisyon açıldığından,bir trade de en fazla sermayenin %5 inin kaybına izin vermek demektir.[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Eğer pozisyon açılmadıysa 15.00 ten sonra yeni pozisyon açılmayacaktır,bu şekilde 15.30 verisi gibi dalgalanmaya yeni pozisyonla girilmez.
Geceye flat girilir,kontrat ertesi sabah arttırılır ya da azaltılır.
Şimdi sisteme geçelim:
Vadeli 5'lık grafik kullanıyoruz,ayılar ve boğaların kavga süresini ben 30 ' seçiyorum,çünkü 9.45 te spot açılışı da belli olduğundan,bu muhtemelen fiyatlarda bir ekstremum yaratabilir.
9.15 ile 9.45 arasındaki fiyat dalgalanmasının en yükseği ve en düşüğünü alıyoruz bu iki değer bugün için
H=70.300 ve
L=69.800 dür.
H ın üzerine ve L un altına ATR(13) ün vereceğim formülde ifadesini bulan bir emniyet faktörü koyuyoruz.Bu şekilde düzeltilmiş değerler kırıldığında,giriş yapıyoruz.
Stoplar da ATR vasıtasıyla hesaplanıyor.[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Vadeli 5' lık grafiği MS'ta açıyoruz.
Sağda bugünkü tarihli fiyat bölümünde gözüken,H ve L dur ilk 30' için.
High and Low of the First Hour3 adıyla ind builder a
H1st;
L1st;
formülünü yazıyorsunuz.[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Yine ind builder'a
ACD3 adı ile
1A1:=(H1st+ 2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1A2:=(H1st+ ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1A3:=(H1st- 2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1F1:=(L1st+2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1F2:=(L1st-ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1F3:=(L1st-2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
A1:=Int(1A1)*0.025;
A2:=Int(1A2)*0.025;
A3:=Int(1A3)*0.025;
F1:=Int(1F1)*0.025;
F2:=Int(1F2)*0.025;
F3:=Int(1F3)*0.025;
A1;A2;A3;F1;F2;F3
formülünü yazıyorsunuz.
Bu formül grafikte yukarda iki mavi ortada iki kırmızı ve aşağıda iki mor olan tg dir ve cursorı bunlardan herhangi birine değdirince yukardan aşağı:
-2. uzun giriş
-1.uzun giriş
-uzunlar için stop
-kısalar için stop
-1.kısa girişi
-2.kısa girişi
değerleri okunur.[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Matriks dilini ben bilmiyorum,bilen bir arkadaş çevirebilir.[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
-
nooldu senin hindistandaki çocuklar bitiremedi mi şu sistem yazma işini?
ben anlamam güyercinden,kargadan,tüfekten,anlamam akıntıya kürekten bunları boşver ne haber sistemdeeeen?
sezen ablanın şarkısını cover ettik :::
-
[quote=ordi;190175][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Aşağıdaki yazı Sn.Saraylı'ya aittir. Bunu Matriks dilinde yazabilecek arkadaş var mı? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Not:Özel bi emek olduğunun bilincinde olduğumdan 2 kefal bi lüfer ısmarlarım[/FONT][/COLOR][/quote]
kardeş kefal pek cazip bir balık değil çok kılçıklıdır.pis su balığı olarak bilinir kendisi o nedenle arkadaşların bu kodu MTX e çevirmeye yanaşacaklarını sanmıyorum :::
ama mesela lagos,akya veya kofana (lüfer demişsin hadi yırttın yine) falan dersen atlayan olur sanırım :..:
+ parantez ben anlamadım bu sistemin nasıl kullanıldığnı.çok fazla çizgi var arasında kayboldum.
aslında sn.saraylı bunu sistem haline getirebilir diye düşlünüyorum.şu an çıplak indikatör.
bunların her koşuluna formül yazılabilir sanıyorum.
örnek 1.LONG koşuluna mavi ok atarız,2.LONG yeşil ok...STOP başka bir ikon, ve 1.-2. SHORT lar için yine 2 değişik formül ve ok...bence bu şekliyle çok daha efektif olur bu sistem.
ben becerebilsem yazardım.emme beni aşar...
-
[quote=TÜRKOĞLU;190177]kardeş kefal pek cazip bir balık değil çok kılçıklıdır.pis su balığı olarak bilinir kendisi o nedenle arkadaşların bu kodu MTX e çevirmeye yanaşacaklarını sanmıyorum :::
[B]ama mesela lagos,akya veya kofana (lüfer demişsin hadi yırttın yine) falan dersen atlayan olur sanırım [/B]:..:
+ parantez ben anlamadım bu sistemin nasıl kullanıldığnı.çok fazla çizgi var arasında kayboldum.
aslında sn.saraylı bunu sistem haline getirebilir diye düşlünüyorum.şu an çıplak indikatör.
bunların her koşuluna formül yazılabilir sanıyorum.
örnek 1.LONG koşuluna mavi ok atarız,2.LONG yeşil ok...STOP başka bir ikon, ve 1.-2. SHORT lar için yine 2 değişik formül ve ok...bence bu şekliyle çok daha efektif olur bu sistem.
ben becerebilsem yazardım.emme beni aşar...[/quote]
beni de aştığı için.dng [B]2 strangolos 1 karagöz olsun arkadaşım[/B] ne yapalım, yanına da corvus benden meze suyu olsun:..:
-
ha ha ha karga .................öpeceğim acıtmayacağım az kaldı............
-
[COLOR=#4a4a4a] Anüs[/COLOR][B][COLOR=#4a4a4a], anüs olmaktan sıkılmış; başka bir mahluk olmak istermiş. Gel zaman git zaman günün birinde bir büyücüye rastlamış. Derdini anlatmış, ben anüs olmaktan çok sıkıldım, artık başka bir mahluk olmak istiyorum, benim bu isteğimi yerine getirirsen sana minnettar olurum demiş. Büyücü isteğini kırmamış ve anüsü karga haline getirmiş. Karga olan anüs bir gün havada uçarken kartala rastlamış. Kartal ona:
Ne haber lan anüs demiş?
Karga:
Ben artık anüs değilim. Karga oldum demiş.
Kartal:
Öyle ise bir öt de duyalım demiş.
Karga da ötmüş:
zooort....[/COLOR][/B]
-
[quote=EMEKDAR;190078]Arkadaşlar [B]stratejist[/B] dostumuz görünmüyor....
Gerçekten merak etmeye başladım...
Kardeş sağsan bir ses ver yaww..senle Astiyi koparalım gelde..
Asti sana sınırsız espiri yapma izni verecekmiş,kızmayacakmış.....:::[/quote]
Buradayım abi... Merak ettiğin için sağol, eksik olmayasın... Son zamanlarda işler çok yoğun takılamıyorum foruma fazla.. Ancak arada bir uğrayıp ne oluyor ne bitiyor diye bakıyorum...
VOB'a bile pek bakamadığımdan slow tader moduna geçtim.. Günde 1 işlem zor yapıyorum... Bu kadar az işlem yapınca da para kaybetmek çok zor oluyor... Geçen Pala aradı sordu... Benden çarptığı paralar azalınca aylık geliri azalmış.. Her ay yeni bir Bugatti Veyron alabilirken şimdi Lamborghini'ye düşmüş.. Merak etme yakında seni zengin etmeye kaldığım yerden devam edeceğim dedim.... :)
-
[QUOTE=iyi çocuk;190180][COLOR=#4a4a4a] Anüs[/COLOR][B][COLOR=#4a4a4a], anüs olmaktan sıkılmış; başka bir mahluk olmak istermiş. Gel zaman git zaman günün birinde bir büyücüye rastlamış. Derdini anlatmış, ben anüs olmaktan çok sıkıldım, artık başka bir mahluk olmak istiyorum, benim bu isteğimi yerine getirirsen sana minnettar olurum demiş. Büyücü isteğini kırmamış ve anüsü karga haline getirmiş. Karga olan anüs bir gün havada uçarken kartala rastlamış. Kartal ona:
Ne haber lan anüs demiş?
Karga:
Ben artık anüs değilim. Karga oldum demiş.
Kartal:
Öyle ise bir öt de duyalım demiş.
Karga da ötmüş:
zooort....[/COLOR][/B][/QUOTE]
karga ötermi dersin pazartesi günü........ha ha ha ha.........yalığuz zooooort değil corrrrrrrt diye ötsün....
-
[quote=eksper;190182]karga ötermi dersin pazartesi günü........ha ha ha ha.........yalığuz zooooort değil corrrrrrrt diye ötsün....[/quote]
baazartesi kesin öter...hi ho ho
eksper ha ha ha diye gülüyor, ben ise hi ho ho diye gülüyorum...
hayret valla, nunu beni tanımıyor...üüü
-
-
[IMG]http://i50.tinypic.com/4rao7n.png[/IMG]
-
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=294121&resize_x=600[/IMG]