[IMG]http://i50.tinypic.com/2aancro.jpg[/IMG]
Printable View
[IMG]http://i50.tinypic.com/2aancro.jpg[/IMG]
o köprüde bekleyenler bizim forum halkı mı yoksa şovalye..:)
[quote=Cerphin;190268]o köprüde bekleyenler bizim forum halkı mı yoksa şovalye..:)[/quote]
bilmiyorum ama inşallah orası ilk tepki yeridir:..:
[QUOTE=sovalye;190269]bilmiyorum ama inşallah orası ilk tepki yeridir:..:[/QUOTE]
orada, köprüden suya atlayan çok olur o zaman..:..::..:
şimdi burada üç renkli (kırmızı,mavi ve mor) indikatör(senin foruma koyduğun grafta oluşturduğun ama renklerini değiştiremediğin indik:)) bu indikatör ATR den oluştuğu için hareketli..
diğer sarı indikatör ise sabah açılışta ilk yarım saatteki fiyatların ortalamasını alan bir indik.. ve o günkü başka fiyat hareketlerini dikkate almayan bir indik.. yani sabah açılıştaki yarım saatte oluşan fiyat aralığını alt ve üst çizgi olarak veriyor ve güniçinde o çubuk dümdüz ilerliyor, fiyatlar nereye giderse gitsin asla yer değiştirmiyor..
kesişim sadece 9.45 de oluyor ve daha sonra güniçinde fiyatlar nereye giderse gitsin bir daha asla kesişim olmuyor..
yanlız burada çok önemli bir nokta var.. pozisyon,renklerin birbirini kestiği tarafa değil, fiyat çubuğunun sarı indiği kestiği tarafa doğru pozisyon açılıyor.. bu sistemin amacı, o günkü ana yön tahmini..
fiyat çubuğu alt sarı çizgiyi kırarsa short, üst sarı çizgiyi kırarsa long poz açıyorsun.. diğer (mavi,kırmızı,mor) çizgileri ise stoploss olarak takip ediyorsun.. ve 300-500 puan karı alarak pozdan çıkıyorsun.. sn. saraylı, bu sisteme göre saat 3 den sonra poz almayın demiş..
sarı indikatörün formülü;
H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,HHV(H,7) );
L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,LLV(L,7) );
H1st;
L1st;
sn. saraylı'nın sistemi bu... yada sistemden benim anladığım bu..:)))
fakat larossian'ın sisteminde sarı çizgi güniçinde de hareketli ve kesişim verebiliyor.. aynı değil yani...
[B]Sn. Cerphin, emeğine bilgine sağlık ama ben de Mtx var ve ne yaparsam yapayım o formülü uyduramadım zaten Saraylı abi de demişti değişiklik gerekir diye. Bende var bi problem hazır Şovalye abi de burda iken amigdalak dan sorun yaşıyorum ben diyeyim de topu amigdalaya atalım yoksa dalaylama oldum dün bugün bu geytrade halinden.[/B]
birazda ben ortaya fal atayım:)
[IMG]http://i47.tinypic.com/t0k9a9.jpg[/IMG]
[QUOTE=ordi;190271]şimdi burada üç renkli (kırmızı,mavi ve mor) indikatör(senin foruma koyduğun grafta oluşturduğun ama renklerini değiştiremediğin indik:)) bu indikatör ATR den oluştuğu için hareketli..
diğer sarı indikatör ise sabah açılışta ilk yarım saatteki fiyatların ortalamasını alan bir indik.. ve o günkü başka fiyat hareketlerini dikkate almayan bir indik.. yani sabah açılıştaki yarım saatte oluşan fiyat aralığını alt ve üst çizgi olarak veriyor ve güniçinde o çubuk dümdüz ilerliyor, fiyatlar nereye giderse gitsin asla yer değiştirmiyor..
kesişim sadece 9.45 de oluyor ve daha sonra güniçinde fiyatlar nereye giderse gitsin bir daha asla kesişim olmuyor..
yanlız burada çok önemli bir nokta var.. pozisyon,renklerin birbirini kestiği tarafa değil, fiyat çubuğunun sarı indiği kestiği tarafa doğru pozisyon açılıyor.. bu sistemin amacı, o günkü ana yön tahmini..
fiyat çubuğu alt sarı çizgiyi kırarsa short, üst sarı çizgiyi kırarsa long poz açıyorsun.. diğer (mavi,kırmızı,mor) çizgileri ise stoploss olarak takip ediyorsun.. ve 300-500 puan karı alarak pozdan çıkıyorsun.. sn. saraylı, bu sisteme göre saat 3 den sonra poz almayın demiş..
H1st;
L1st;
sn. saraylı'nın sistemi bu... yada sistemden benim anladığım bu..:)))
fakat larossian'ın sisteminde sarı çizgi güniçinde de hareketli ve kesişim verebiliyor.. aynı değil yani...
[B]Sn. Cerphin, emeğine bilgine sağlık ama ben de Mtx var ve ne yaparsam yapayım o formülü uyduramadım zaten Saraylı abi de demişti değişiklik gerekir diye. Bende var bi problem hazır Şovalye abi de burda iken amigdalak dan sorun yaşıyorum ben diyeyim de topu amigdalaya atalım yoksa dalaylama oldum dün bugün bu geytrade halinden.[/B][/QUOTE]
Ordi, sorduğun sorunun bu olduğundan emin değilim ama yine de yardımcı olmaya çalışayım. Sn. Saraylı'nın verdiği formülü Mtx e aktarırken, son satırın en sonundaki noktalı virgülü silerek koy, bu şekilde çalışır. Dediğim gibi, sorduğun sorunun bu olduğundan tam emin değilim, yanlış anladıysam affola...:)))
[quote=viper192;190273]Ordi, sorduğun sorunun bu olduğundan emin değilim ama yine de yardımcı olmaya çalışayım. Sn. Saraylı'nın verdiği formülü Mtx e aktarırken, son satırın en sonundaki noktalı virgülü silerek koy, bu şekilde çalışır. Dediğim gibi, sorduğun sorunun bu olduğundan tam emin değilim, yanlış anladıysam affola...:)))[/quote]
bu saatte yardımcı oluyorsun ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM arkadaşım sağolasın deneyeceğim tekrardan.
[quote=ordi;190274]bu saatte yardımcı oluyorsun ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM arkadaşım sağolasın deneyeceğim tekrardan.[/quote]
ordi, yanlız larossian patronun yaptığı sayın saraylının yaptığından çok farklı o sn saraylının verdiği kodtan farklı bi şey ortaya çıkarmışş....
[quote=zozo;190275]ordi, yanlız larossian patronun yaptığı sayın saraylının yaptığından çok farklı o sn saraylının verdiği kodtan farklı bi şey ortaya çıkarmışş....[/quote]
ben Larossıan abi, nin yaptığını yapmaktan önce sistemi görmek ve tanımak istiyorum.
yoksa o sistemin aynısı olmadığını zaten biliyorum.
Ayrıca, Larossıan abi kendi sisteminin de aynı olmadığını, değişiklik yaparak kullandığını yazmıştı zaten.
[quote=zozo;190275]ordi, yanlız larossian patronun yaptığı sayın saraylının yaptığından çok farklı o sn saraylının verdiği kodtan farklı bi şey ortaya çıkarmışş....[/quote]
evet oldukça psikopat bişey olmuş.eğer çalışırsa HOLLY GRAIL gibi bişey yani ;)
[QUOTE=Cerphin;190264][IMG]http://www.ressim.net/out.php/i405564_vob-24.01.jpg[/IMG]
renkler biraz soluk çıkıyor paintden dolayı idare et artık..:)))
şimdi burada üç renkli (kırmızı,mavi ve mor) indikatör(senin foruma koyduğun grafta oluşturduğun ama renklerini değiştiremediğin indik:)) bu indikatör ATR den oluştuğu için hareketli..
[COLOR="Red"]kesişim sadece 9.45 de oluyor [/COLOR]ve daha sonra güniçinde fiyatlar nereye giderse gitsin bir daha asla kesişim olmuyor..
[COLOR="Red"]fiyat çubuğu alt sarı çizgiyi kırarsa short, üst sarı çizgiyi kırarsa long poz açıyorsun.. diğer (mavi,kırmızı,mor) çizgileri ise stoploss olarak takip ediyorsun[/COLOR].. ve 300-500 puan karı alarak pozdan çıkıyorsun.. sn. saraylı, bu sisteme göre saat 3 den sonra poz almayın demiş..
H1st;
L1st;
sn. saraylı'nın sistemi bu... [COLOR="Red"]yada sistemden benim anladığım bu..:))) [/COLOR]
fakat larossian'ın sisteminde sarı çizgi güniçinde de hareketli ve kesişim verebiliyor.. aynı değil yani...[/QUOTE]
Yazınızdaki kırmızıyla alıntıladığım yerlerde sizinle aynı düşünmüyorum. Fiyatların sarı çizgiyi kesmesi günün herhangi bir saatinde ve birden çok kere olabilir. Zaten grafik üzerinde de bunu görebiliyorsunuz.
Pozisyonu fiyatların sarı çizgiyi kestiği anda değil, long için maviyi, short için moru kestiği noktada yapıyoruz, kırmızılar ise stop loss için kullanılıyor.
İyi akşamlar dilerim.