-
[quote=zozo;190304]hoşgeldin saraylı abi bakalım hangimizin anladığı doğru çıkacak :)[/quote]
zozo bence senin anladığın doğru.benim oyum sana kardeşim.:..:
ben sana dedim ben sende o ışığı görüyorum.sistem konusunda ileride kariyerin çok parlak olacak bence.:D
-
Önceki gönderileri hızlıca okudum.
Sn.Strategist'e selamlar,dedikleri tamamen doğru...
Sn.murat doğru anlamış..sn.zozo da öyle son gönderdiği grafik doğru...
Şimdi tekrar izah edeyim:
Sarı çizgiler ilk 30' nın H ve L unu veriyor.Ama sistemime göre giriş yaparken,fiyatın bu sarı çizgiyi yukarı ya da aşağı kestiği noktaya bakıyorsunuz.
5' lıkta bu sarı çizgi aşağı kesilince misal,mor çizgilere bakıyorsunuz,cursorı değdirince en alttaki iki mor çizgi değeri,size 1.kısa ve 2.kısanın açılacağı seviyeleri söylüyor.
Uzunda ise sarı çizgi yukarı kesildiği barda,yukardaki iki mavi çizgi size 1.uzun ve 2.uzunun yerini söylüyor,yine cursorı değdirince en üstte..
Ortadaki iki kırmızıdan üstteki uzunlar için stop,alttaki ise kısalar için..
Sonuç olarak sarı çizgi ile girmiyoruz,fiyatın sarı çizgiyi kestiği barda mor ya da mavilerle giriyoruz.
Galiba bu sefer daha iyi anlatabildim.?.lelele
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190305]zozo bence senin anladığın doğru.benim oyum sana kardeşim.:..:
ben sana dedim ben sende o ışığı görüyorum.sistem konusunda ileride kariyerin çok parlak olacak bence.:D[/QUOTE]
evet, ben de oyumu zozo ya veriyorum, en açıklayıcı o anlatmış..:D
-
yeni haftayada başladık şu saat itibariyle Sn.Saraylı'da sistem yaratıcısı olarak hoşgeldi. Şu meseleye bi nokta koysan da biraz rahatlasak abi.
-
[quote=mur@t;190303][B]Bunu hoş bir espri olarak kabul ediyorum[/B] :D Tabii ki değil, fiyatın alt ya da üst sarı çizgiyi kestiği anda hangi değerden poza gireceğin ve stopun belli oluyor.[/quote]
cerphin hep böyledir işte bildiğiniz cerphin.çok hoş esprileri vardır.:D
gız cerphi gızmıyon deel mi? taam gı bişey dimedik.hemen cırmalama moduna geçme :p
-
[quote=TÜRKOĞLU;190305]zozo bence senin anladığın doğru.benim oyum sana kardeşim.:..:
ben sana dedim ben sende o ışığı görüyorum.sistem konusunda ileride kariyerin çok parlak olacak bence.:D[/quote]
sağol abi inşallah dediğin gibi olur artık millete sorunca mrat kardeşle doğru anlamışız... cv' me de voborsa sistem öğrenciliğinide ekleyecem ;)
-
matrixde heiken ashi diye bi indik gelmiş..ne iş yapıyo..bilen varmı..fiyat barı gibi mum grafik çiziyo..
-
[quote=Cerphin;190307]evet, ben de oyumu zozo ya veriyorum, en açıklayıcı o anlatmış..:D[/quote]
neden? [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] ta son derece açıklayıcı anlatmış.onu neden görmezden geliyorsun? :D
ben vazgeçtim oyumun 1/2 si zozoya kalan 1/2 [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] a veriyorum.hem sistemlede uyumlu oldu.sana da STOP kaldı idare et artık :p
-
[quote=saraylı;190306]
Galiba bu sefer daha iyi anlatabildim.?.lelele[/quote]
Sn.Saraylı bendeki sorun Mtx olması zaten sistemi bi türlü uyarlayamadım. Kendimi yemeye başladım..dng
neyse çalışıyoruz yapacağız arkadaşların desteğiyle.
Açıklama için de TEŞEKKÜRLER.
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190310][COLOR="Red"]cerphin hep böyledir işte bildiğiniz cerphin[/COLOR].çok hoş esprileri vardır.:D
gız cerphi gızmıyon deel mi? taam gı bişey dimedik.hemen cırmalama moduna geçme :p[/QUOTE]
heee bildiğiniz cerphin işte.. delidir, ne yapsa yeridir..:..::p:p
yok beahh ben kızmam, sadece cırmalarım..:D:D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190313]neden? [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] ta son derece açıklayıcı anlatmış.onu neden görmezden geliyorsun? :D
ben vazgeçtim oyumun 1/2 si zozoya kalan 1/2 [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] a veriyorum.hem sistemlede uyumlu oldu.sana da STOP kaldı idare et artık :p[/QUOTE]
iyi de benim anlatımımda yanlış olan ne ben onu anlamadım..:..: bende üst sarı bandın yukarı geçilmesi long, alt sarı bandın aşağı geçilmesi short dedim.. heee mavi ve moru beklemedim, 7 aylık gibi hemen poza girdim di mi..:::
en yanlış anlatım seninkiydi bikerem..:::.kom
-
Şimdi geçtiğimiz cuma günü için bakalım:
MS (MATRİKSTEN YÜKLÜYORUM) verilerine göre:
H=68.800
L=68.250
Olmuş bunlar sarı çizgiler...
Şimdi sarı çizgilere bakalım,kaçta nasıl kesilmiş diye?
13.45 barında aşağı kesilmiş...
İşte bu barda,aşağı kesildiği için mor çizgilere cursorı getiriyoruz,bize diyorki:
1.kısa: 68.200
2.kısa: 68.125
sırayla kademeli bu iki noktaya indikçe ,FULL POZİSYON, kısa açıyoruz.
Stopumuz ise alttaki kırmızı aynı bardaki(13.45) olan:
stop=68.375 tir.
Piyasa bu noktaya yükselmediği için stoplamamış ve ilerleyen saatlerde piyasa önce 67.550 ve sonraki dipte 67.450 ye kadar gerilemiş...
Mesela ilk dip olan 67.550 den yukarı döndüğünde realize gerekirdi,bu da ort 600 puana varan bir marj bıraktığı anlamına gelir.
İlerleyen saatlerde başka sinyal yok.
ok?