-
[quote=QUEEN;190312]matrixde heiken ashi diye bi indik gelmiş..ne iş yapıyo..bilen varmı..fiyat barı gibi mum grafik çiziyo..[/quote]
Yenimi gördünüz aylardan beri var ben ne işe yaradığını bulamadım bazı arkadaşlardan( Fx le uğraşanlardan )yardım istedim ama acıklayamadılar
-
Bende High 69000 gözüküyor??? İlk barda... Gerçi diğer değerleri etkilemiyor ama...
-
[quote=QUEEN;190312]matrixde heiken ashi diye bi indik gelmiş..ne iş yapıyo..bilen varmı..fiyat barı gibi mum grafik çiziyo..[/quote]
ben yaklaşık 6 ay önce görmüş ve kullanmıştım bi ara. Ağırlık ortlamaya göre hareket ediyor. Aslında ağanın mal verip vermediğini bu ink anlayabilirsin.
açıklaması da şu şekilde:
Kar ve zararın büyük kısmı piyasanın trende girdiği dönemlerde meydana gelir. Bu nedenle trendleri doğru tahmin etmek son derece yararlı olabilir. Çoğu trader düzensiz piyasa dalgalanmalarına rağmen, bu eğilimleri bulmak için mum grafik kullanır. Heiken Ashi (Japonca:ortalama bar) tekniği mum grafikle birlikte kullanılan, eğilimlerin izolasyonunu geliştirmek ve gelecekteki fiyatları tahmin etmek için kullanılmaya başlanan bir çok teknikten biridir.
Normal mum grafiklerinden farkı kullandığı dataların hesaplama yönteminden kaynaklanmaktadır.
Uyarlanmış (modifiye edilmiş) barların hesaplanması ise şu şekildedir:
xKapanış = ( Açılış+Yüksek+Düşük+Kapanış ) / 4
xAçılış = ( Önceki barın açılışı + Önceki barın kapanışı ) / 2
xYüksek = Yüksek, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi yüksekse
xDüşük = Düşük, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi düşükse
Eğilimleri belirlemek ve satın alma fırsatları için beş ana sinyal şöyledir:
• Aşağıya doğru gölgesi olmayan içi boş mumlar yükseliş eğilimini gösterir.
• İçi boş mumlar yükseliş anlamına gelir: uzun pozisyonunuza ekleme yapabilirsiniz. Kısa pozisyonlardan çıkın.
• Aşağı ve yukarısında gölgesi olan küçük bir mum trend değişimini gösterir: Riski seven traderlar burada alım veya satım yapabilirken, diğerleri uzun veya kısa pozisyon açmadan önce konfirmasyon için beklemeyi tercih eder.
• İçi dolu mumlar düşüş trendini gösterir: Burada kısa pozisyonunuza ekleme yapabilir uzun pozisyondan çıkabilirsiniz.
• İçi dolu olup üst kısmında gölgesi olmayan mumlar güçlü bir düşüş trendini gösterir: Trend değişene kadar kısa pozisyonda kalın.
Bu sinyaller ile eğilimin konumlandırılması veya fırsatları yakalamak daha kolay olur.
Bu trendler sıklıkla yanlış sinyallerle kesintiye uğramaz ve böylece kolaylıkla tespit edilir.
Ayrıca, konsolidasyon zamanlarında satın alma fırsatları açıkça görülebilir.
-
[quote=mur@t;190319]Bende High 69000 gözüküyor???[/quote]
evet cuma HIGH 69.000...msdownloader da ilk veri var.o yanlış enorton cıngar çıkartmıştı cuma günü :D
matrikse mail mi ne atmıştı düzeltin kardeşim verileri diye.onlarda düzeltti.doğrusu 69.000...ben MS te de datayı edit ettim.MTX graflarında 69.000 olarak görünüyor zaten.
-
caponyadan bir arkadaş bekliyoduk bize...yanlış gelmiş apla bindir taksiye gönder bize....:D:D
yollar buz apla..ataşehür mafiş..
-
Sistem bir günde 1 den fazla trade edebilir,bunun için cuma günü mesela alttaki sarı çizginin tekrar üzerine çıkıp sonra altına düşmesi gerekirdi.Ama öyle olmamış.
1 günde 600 puan,hımmmm.
Realizasyon için sistemi anlattığım topikte yeterince bilgi var.
Realizasyonun bu sistemde daha çetrefilli olduğunu söyleyebilirim.
-
[QUOTE=adalı54;190318]Yenimi gördünüz aylardan beri var ben ne işe yaradığını bulamadım bazı arkadaşlardan( Fx le uğraşanlardan )yardım istedim ama acıklayamadılar[/QUOTE]
yeni gördüm..epeydir..onlara değilde sistemlere bakıyodum..bi işe yaramaz gözüküyo....dng
-
[QUOTE=Astatin;190323]caponyadan bir arkadaş beliyoduk bize...yanlış gelmiş apla bindir taksiye gönder bize....:D:D
yollar buz apla..ataşehür mafiş..[/QUOTE]
Ya, sen var ya....lelele.lelele.lelele
-
[quote=mur@t;190319]Bende High 69000 gözüküyor??? İlk barda... Gerçi diğer değerleri etkilemiyor ama...[/quote]
[quote=TÜRKOĞLU;190322]evet cuma HIGH 69.000...msdownloader da ilk veri var.o yanlış enorton cıngar çıkartmıştı cuma günü :D
matrikse mail mi ne atmıştı düzeltin kardeşim verileri diye.onlarda düzeltti.doğrusu 69.000...ben MS te de datayı edit ettim.MTX graflarında 69.000 olarak görünüyor zaten.[/quote]
H, kırılma aşağı olduğundan değerleri etkilemiyor.
Bu veriler adamın canını sıkıyor bazen yaa..:mad:
-
[quote=QUEEN;190325]yeni gördüm..epeydir..onlara değilde sistemlere bakıyodum..[B]bi işe yaramaz gözüküyo[/B]....dng[/quote]
abla müthişsin ya :::
valla güldürdün gı beni :D
yılların heiken abisini bi çırpıda siliverdin gı.nerede ahde vefa gı? ne vicdansızsın gı :D
-
[quote=Astatin;190292]Nuni apla hepinizi kınayacak sistemciler :) Onun slogan belli... "sistemsensin" :)[/quote]
hepinizi kiniyorum:::
-
ORB-S ile başarılar...
İyi geceler...
:)