-
[QUOTE=ordi;190321]ben yaklaşık 6 ay önce görmüş ve kullanmıştım bi ara. Ağırlık ortlamaya göre hareket ediyor. Aslında ağanın mal verip vermediğini bu ink anlayabilirsin.
açıklaması da şu şekilde:
Kar ve zararın büyük kısmı piyasanın trende girdiği dönemlerde meydana gelir. Bu nedenle trendleri doğru tahmin etmek son derece yararlı olabilir. Çoğu trader düzensiz piyasa dalgalanmalarına rağmen, bu eğilimleri bulmak için mum grafik kullanır. Heiken Ashi (Japonca:ortalama bar) tekniği mum grafikle birlikte kullanılan, eğilimlerin izolasyonunu geliştirmek ve gelecekteki fiyatları tahmin etmek için kullanılmaya başlanan bir çok teknikten biridir.
Normal mum grafiklerinden farkı kullandığı dataların hesaplama yönteminden kaynaklanmaktadır.
Uyarlanmış (modifiye edilmiş) barların hesaplanması ise şu şekildedir:
xKapanış = ( Açılış+Yüksek+Düşük+Kapanış ) / 4
xAçılış = ( Önceki barın açılışı + Önceki barın kapanışı ) / 2
xYüksek = Yüksek, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi yüksekse
xDüşük = Düşük, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi düşükse
Eğilimleri belirlemek ve satın alma fırsatları için beş ana sinyal şöyledir:
• Aşağıya doğru gölgesi olmayan içi boş mumlar yükseliş eğilimini gösterir.
• İçi boş mumlar yükseliş anlamına gelir: uzun pozisyonunuza ekleme yapabilirsiniz. Kısa pozisyonlardan çıkın.
• Aşağı ve yukarısında gölgesi olan küçük bir mum trend değişimini gösterir: Riski seven traderlar burada alım veya satım yapabilirken, diğerleri uzun veya kısa pozisyon açmadan önce konfirmasyon için beklemeyi tercih eder.
• İçi dolu mumlar düşüş trendini gösterir: Burada kısa pozisyonunuza ekleme yapabilir uzun pozisyondan çıkabilirsiniz.
• İçi dolu olup üst kısmında gölgesi olmayan mumlar güçlü bir düşüş trendini gösterir: Trend değişene kadar kısa pozisyonda kalın.
Bu sinyaller ile eğilimin konumlandırılması veya fırsatları yakalamak daha kolay olur.
Bu trendler sıklıkla yanlış sinyallerle kesintiye uğramaz ve böylece kolaylıkla tespit edilir.
Ayrıca, konsolidasyon zamanlarında satın alma fırsatları açıkça görülebilir.[/QUOTE]
günlük bakmak lazım ozaman..mum analizini ashiden yapmalı..
-
[B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#800000]Sistem[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[COLOR=#800000]Ne saygıdan anlar ne de sevgiden
Kardeşi kardeşe kırdıran sistem
Kaç oldu kaç bağrı yakıp da giden
İyiyi kötüye vurduran sistem
Hep aynı çark ile dönüyor düzen
Ahreti unutmuş fakiri ezen
Emeğin ekmeğin peşinde gezen
Haklıya bin tezgah kurduran sistem
Çağ atlarken bizde eza ceza kin
Fark attı her şeyde Japonya'yla Çin
Güçlünün hakkını korumak için
Akan suyu bile durduran sistem
Yalanla dolanla gelenler başa
Gülüyor mazlumun döktüğü yaşa
Şöhreti bey eyler serveti paşa
Hesabı sessize sorduran sistem
İçinden başlayıp dışın dökülsün
Ayağın kırılsın başın dökülsün
Tırnağın sökülsün dişin dökülsün
Hakkımı yedikçe kuduran sistem[/COLOR] [LEFT][B][COLOR=#800000]Muammer Baydere[/COLOR][/B][/LEFT]
-
lem asti paketler iniyor lem başladı yeniden jd çuvalı doldurmaya.lem içinden ne çıhacak bunnarın geberiyorum merakımdan :D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190328]abla müthişsin ya :::
valla güldürdün gı beni :D
yılların heiken abisini bi çırpıda siliverdin gı.nerede ahde vefa gı? ne vicdansızsın gı :D[/QUOTE]
heiken abi..fiyat gibi mum çizip duruyo..aha eur dolarda bakıyorum..ne trade edeyim ben buna..:D..
-
[quote=TÜRKOĞLU;190333]lem asti paketler iniyor lem başladı yeniden jd çuvalı doldurmaya.lem içinden ne çıhacak bunnarın geberiyorum merakımdan :D[/quote]
eğlenceli bir şeyler çıkacağa benziyo ama du bakalım:D:D
-
[quote=QUEEN;190334]heiken abi..fiyat gibi mum çizip duruyo..aha eur dolarda bakıyorum..ne trade edeyim ben buna..:D..[/quote]
demoysa bas SHORT u gı :D
gerçek hesapsa ben garışmam :p
-
[quote=QUEEN;190334]heiken abi..fiyat gibi mum çizip duruyo..aha eur dolarda bakıyorum..ne trade edeyim ben buna..:D..[/quote]
heiken i boşver apla o zaman.. heineken dene..relax olursun süper treydler patlatırsın bence:D:D
-
[quote=Astatin;190335]eğlenceli bir şeyler çıkacağa benziyo ama du bakalım:D:D[/quote]
asti lem düşündüğüm şey çıkmasın abi.hanım beni keser abi :p
biz masum masum saf saf program indiriyoruk sanıyoruk.sonumuz hüsran olmasın :D
-
[QUOTE=nunu;190332][B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#800000]Sistem[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[COLOR=#800000]Ne saygıdan anlar ne de sevgiden
Kardeşi kardeşe kırdıran sistem
Kaç oldu kaç bağrı yakıp da giden
İyiyi kötüye vurduran sistem
Hep aynı çark ile dönüyor düzen
Ahreti unutmuş fakiri ezen
Emeğin ekmeğin peşinde gezen
Haklıya bin tezgah kurduran sistem
Çağ atlarken bizde eza ceza kin
Fark attı her şeyde Japonya'yla Çin
Güçlünün hakkını korumak için
Akan suyu bile durduran sistem
Yalanla dolanla gelenler başa
Gülüyor mazlumun döktüğü yaşa
Şöhreti bey eyler serveti paşa
Hesabı sessize sorduran sistem
İçinden başlayıp dışın dökülsün
Ayağın kırılsın başın dökülsün
Tırnağın sökülsün dişin dökülsün
Hakkımı yedikçe kuduran sistem[/COLOR] [LEFT][B][COLOR=#800000]Muammer Baydere[/COLOR][/B][/LEFT][/QUOTE]
sertab bunu vob şarkısı yapsın..dilden düşmez.dng:D
-
heikinin orjinal halinden daha geliştirilmiş versiyonu var normali kadr oynak değil aynı zmanda metastock kullananlar için non-prev versiyonuda var malesef matriksle aynımı bilmiyorum..
-
[quote=zozo;190340]heikinin orjinal halinden daha geliştirilmiş versiyonu var normali kadr oynak değil aynı zmanda metastock kullananlar için non-prev versiyonuda var malesef matriksle aynımı bilmiyorum..[/quote]
VOB ta para eder mi? sen onu söyle :D
hayır riski yaymak için soruyorum.1/3 ORBS'a basarız, 1/3 heiken abi yaparız kalan 1/3 HİSTEM.o değişmez abi :D
-
[quote=TÜRKOĞLU;190341]VOB ta para eder mi? sen onu söyle :D
hayır riski yaymak için soruyorum.1/3 ORBS'a basarız, 1/3 heiken abi yaparız kalan 1/3 HİSTEM.o değişmez abi :D[/quote]
denedim abi genelde kısa periyotla çalıştım için bana faydası yok ama daha uzun periyodlara bi şekilde faydası dokunabilir meraklılara yeni versiyon burda codu var [URL="http://stocata.org/ta_en/haco_mod.html"][COLOR=#247cd4]http://stocata.org/ta_en/haco_mod.html[/COLOR][/URL]
formülde yer alan haopen ve result kısımları aşağıdaki ile değiştirseniz metastock için non-prev hali ile kullanmış olursunuz..
haOpen:=Wilders(Ref((O+H+L+C)/4,-1),2);
result:=If(upw,1,If(dnw,0,ValueWhen(1,upw+dnw,If(upw,1,0))));
inşallah bi şeyler çıkartabilirsiniz..