-
Bir Fıkra..Gülelim eğlenelim
Kartal ile esek, uçak yolculugundadir..
Kartal hostesi cagirir ve :
- Bana bir bardak su
Hostes suyu getirince kartal:
- vazgectim, der ve suyu almaz
esek hemen sorar :
- neden boyle yaptin ?
- hiiiccc ib**lik olsun, der kartal
bes dakika sonra kartal hostesi cagirir ve yine su ister.. hostes suyu getirir yine, ve kartal tekrar vazgectim diyerek almaz suyu..
esek yine sorar niye böyle yaptin diye.. kartal cevap verir :
- hiicc ib**lik olsun
bu olaylar tekrar tekrar gerceklesir..
en sonunda bizim esek dayanamaz ve o da su ister hostesten.. su gelir ve esek vazgectim diye suyu geri gonderir..
artik daral gelen hostes durumu kaptana aciklayinca, kaptan ikisinin de ucaktan atilmasini soyler.. kartal ve esegi ucaktan atarlar.. havadayken kartal esege sorar :
- niye yaptin boyle ?
- ib**lik olsun diye
kartal sakince cevap verir :
- madem ucmayi bilmiyorsun niye ib****k yapıyorsun
--------------------------------------------------------------------------------
-
[QUOTE=Astatin;190858]
Bu grafik nedir? Turnusol kağıdıdır. Neyi ayırt eder? [B]Cehalet? Zavallılık?Kaybedilen pozisyon? Hasta bir ruh? hepsi?....[/B][/QUOTE]
Delinkanlılık da var patron... İnsan azcık biraz delikanlı olacak, dansöz gibi kıvırmayacak... Ya hakaret etmeyecek, hakaret etti mi de lafının arkasında duracak... ......lık etmeyecek, yanar döner olmayacak, azcık delikanlı olacak, fazlasını istese de olamaz... aaa sen üstüne mi alındın aslında ben seni kastetmedim demeyecek... Ya anüsü ne güvenecek ya da susacak...
(Anüs kelimesinden ceza alırsam takdiri forum kullanıcılarına bırakıyorum, keza dün gece kullanıldı bu kelime ve ceza da alınmadı)
-
kar yağışı adsl hatlarını mı vurdu**** ne biçim iş nete giremiyom kaç saattir.. Türkoglu yasaklanmış :(
-
Sayın Hellim Jani gibi adamları süresiz yasaklamalı.
-
Son Durum.......
[URL=http://img17.imageshack.us/i/xu10060dk.png/][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/5391/xu10060dk.png[/IMG][/URL]
53 500 den tekrar tutundum.....
Yarın 54 000 üstünde yükselmeyi deneyeceğim....
.
-
[QUOTE=V.O.B;190867]Sayın Hellim Jani gibi adamları süresiz yasaklamalı.[/QUOTE]
kesinlikle katılmıyorum .....jeni gibi üstadın ayrıcalıkları olmalı hemde fazlasıyla.....eline su dökemiyeceklerinde olur olmaz gazlamasına izin verilmemeli....sayın hellime duyurulur.......
-
[quote=sazan;189592]Ah Jani ah,
Güzel başlamıştın ve zevkle de okuyordum seni.
Ama bu sefer gerçekten [U]saçmalamışsın[/U].
Tamam dolmuşsun , ama züccaciye dükkanına girmiş fil gibi de boşaldın.
Daha az tecrübeli arkadaşlara yardımcı olmak isterken de hız ve sistem konusundaki tecrübesizliğinle hem yanlış bilgilendiriyorsun hem de haksız yere insanları itham ediyorsun.
Dogrusunu yazalım,
1. Sistemci adam pasife emir yazmaz. Sinyal gelince direk aktiften verir. Bu yüzden emir düzeltmekle filan ugraşmaz. Eğer vereceğin emirler yüklü montanlı ise mesela 300-500 kontrat arası, yine aktiften verir ama örnegin 50-100'lik parçalara böler ve aralarına da 5-10 sn'ye koyar. Satışı görenlerin alış emirlerini yazması ve kademeleri doldurması için bu kadar ara yeterlidir. Dolayısıyla son 45 saniye bile emir göndermek için yeterlidir.
2. Bir çok platformda (örneğin Matriks), sistemler 2 şekilde de sinyal verir. Biri kalıcı sinyaldir, diğeri geçici sinyaldir. Kalıcı sinyal sistemin çalıştığı zaman diliminde son dakikanın dolması ile gelir. (15 dk'lık bir sistemde, 15., 30., 45. dakika dolduğu anda sinyalin gelmesidir.) Geçici sinyal ise bu andığım dakikaların dolmasından çok daha önceleri gelir. Geçici sinyale güvenip güvenmemek ve kesinleşme (kalıcı hale gelme, 15. dakikanın gelmesi) beklemeden işlem yapmak trader'ın tercihine baglıdır. Ben şahsen her zaman sinyalin kesinleşmesini beklerim.
Geçici sinyali gören sistemci, kalıcı sinyali bekleyecek bile olsa, VOB'da long short ne yapacaksa , ekranını açar (emir montanlı ve 5-6 parçada gidecekse 5-6 ekran) hazırlar ve kalıcı sinyalde tek yapması gereken, "Gönder" tuşuna basmaktan ibaret olur. Düne dönersek , benim gece pozisyon taşıyan 2 sistemin de saat 17:24'de geçici short sinyallerini yayınlamaya başladılar (IMF haberinden çok daha önce, ama ciddi düşüş olduktan sonra). [I]Ben 17:26. dakikada 2 portföyün shortları için ekranları açmış, doldurmuş ve gönder işine hazırdım. Azcık akıllı ve sistemci herkes de sanırım bunu yapar. Yine de kapanışa kadar bekledim, 17:33:52'den başlayarak emirlerimi gönderdim. İki ayrı hesap, biri 10 sn aralıkla 3 emir, diğeri 15 saniye aralıkla 3 emir. Sonuçta 1dk 8sn'de iki ayrı hesapta 6 farklı emir gönderildi.[/I]
Sonuç : Gerçekler sadece kendi bildiklerinizden ibaret değildir.
Not : Ben diye andığım italic yazılmış kısımdaki işlemleri, biyo mechanical person yapıyor. Ama anlaşılabilir olsun diye ben diye belirttim.[/quote]
[quote=Astatin;189602][COLOR=red]Tüm forumdaşlardan (özellikle Jani nin takipcilerinden) bu yazıyı sonuna kadar okumalarını rica ediyorum. En azındna portfoylerini korumalarında faydası olacaktır.[/COLOR]
vay vay vay..gece heyecan gelmiş foruma...düşüş zamanlarının gündüz feneri, yükseliş zamanlarının kamuflaj uzmanı, yine heyecan yapmış ve muhtemelen sarhoşmuş..insanlar heyecanlı yazabililir, sarhoş da olabilir buna hakları var ancak kudurmuş bir vaziyette sağa sola saldırmak bir hak değildir..dünyanın her yerinde kudurmuş varlıklara ne yapılırsa buna da onu yapmak lazımdır ve zaten yapılmışta. şimdi dönelim bukalemun'un iddialarına..aslında bu vatandaşın daha genel bir analizini yapmak da mümkün, bu davranışlarının nedeni, kafasında hayali düşmanlar yaratmasının nedenleri, ye ryer acaip saldırgan yer yer ise kuzu gibi geri adım atmasını bilmesi v.s. ama iki nedenle bunu yapmayacağım 1) Bu kadar vakit harcamak bu vatandaşa değmez 2) Hellim'e söz verdim forumu germeyeceğim.. Şimdi dönelim bu fenomen'in iddialarına
1) Ben, selçuklu ve ismi verilmeyen diğer arkadaşlar son iki dakikada flat kaldığımız için aracı kurum uşağıymışız ve maaş alıyormuşuz v.s. Çok enteresan ve sarhoşda olsa bir insanın kuramayacağı derecede tuhaf bir neden sonuç ilişkisi ama yanıtını verelim. Uzun uzun teorik cümlelere gerek yok. Çok basit bir kaç gerçek.. Bu fenomen pazartesi günü %4 düşüş bekliyorum dedi. Üstelik adeti olmadığı halde topik topik gezerek bunu da gayet iddialı bir şekilde ifşa etti. Sonuç? Bir önceki hafta yine, sanırım benim long kaldığım geceydi, bu fenomen geldi, yarın 2000 puan düşüp sıfır kapatacak hadi gel iddia açtım sana dedi..Ertesi gün çok küçük bir eksi görüp ciddi bir artı kapattı endeks. Daha eskiye gidilirse de benzer pek çok örnek bulunabilir. Ama bu arkadaşımız yanıldığı ve dramatik bir şekilde yanıldığı günlerin ertesinde genelde ortalıkda olmaz. Nadiren çok pişmanım uşaglar der ama zaten stoplamıştır daha önce :)
Şimdi fenomenin sorusuna yanıt çok basit;
[COLOR=blue]Biz (selçuklu ve ben veya varsa başka diğerleri), gün boyu gerçek zamanlı graf yapıştırıyoruz ya da dün kapanışta flat kaldık diye aracı kurum uşağı oluyorsak; topik topik gezip davul zurna ile ertesi gün şu kadar düşecek bu kadar göçecek deyip, tersi olduğunda ortalıkda görünmeyen sen ne uşağı oluyorsun?[/COLOR]
2) Ortalama deneyime sahip herhangibir VOB yatırımcısı bilir ki, makro analiz veya temel analiz VOB'da beş para etmez. Ama insanların bunu forumlarda yazmasın demek değil elbette bu. Şimdi sana soru; biz kendimizce doğru olan teknik analiz-sistem v.b. düşüncelerimizi gün içi ve neredeyse anlık olarak paylaşıyoruz. Pozisyonlar açılıyor kapatılıyor v.s. Sen aylardır yaptığın "bilimsel" süsü verilmiş ve bu nedenle iktisata yabancı olan insanları yanıltma ihtimali çok daha yüksek olan düşüş eğilimli vahşi - aylardır masalını yazdığın "kapitalizmin çöküşü" hikayesi- analizler yapıyorsun. Şimdi endeks gelmiş 2,5 katına. Bu durumda Bilim uşağı olmadığın da açık. [COLOR=blue]Gün içi mesaj yazan ve trend takip etmeye çalışanlara senin aracı kurum uşağı deme hakkın varsa, bu süre boyunca VOB-Makro ekonomi ilişkisi anlamında bilimsel süsü verilmiş analizlerinle yanılttığın insanların sana ne uçağı deme hakkı olmalı?[/COLOR]
3) Bugüne kadar sende görmeye alışık olduğumuz tavır şuydu. Haklı çıkarsan, daha doğrusu borsa düştüyse ! ve sen kısadaysan, gerine gerine ortalıkta gezer kahkahalar atar, yanıldığın zaman ise bir kaç gün ortada görünmez, sonra ortaya çıkar pişan oldum uşaklar 4000 ters yedi VOB ama ben zaten -1000 de stopladım derdin. [COLOR=blue]Şimdi çok önemli bir nokta var. Sen dün borsa düştüğü halde baya bir sinirlisin ve sadece sana göre doğru kabul edilebilecek kanıtlarla insanları karalamaya çalışmışsın. [/COLOR]Dünkü düşüşü yakalayamamış olman bu durumu açıklayabilir..Veya bir başka açıklaması; Kötü maliyetle bir zamandır kısadaydın, dün beklediğin çöküş gerçekleşmemiş hatta artıya yelken açmıştı VOB... Bu sırada alkol v.s. almaya başladın duygusal olarak çöktün..Belki stopladın belki stoplamadın. Ama stoplamadıysan bile son anda gelen düşüş sende dugusal bir coşkuya nedne oldu, bu sarhoş zihninle birleşince ortaya böyle bir manzara çıkardın...Olur mu olur..Bu senaryo senin kurduğun "makro analiz-VOB ilişkilerinden" daha tutarlı ve daha ihtmal dahilinde.
3) Adam yerine konmak için öncelikle gerçekten adam olmak gerekir. Analizlerinin doğruluğu veya yanlışlığı beni hiç ilgilendirmiyor, işin doğrusu analizlerinde beni hiç ilgilendirmiyor. "Hain kapitalizme" olan güncel eleştirilerin, yurtdışında bazı büyük gazetelerin, çeşit olsun diye konuk yazar olarak kabul ettikleri -ama çok da ciddiye almdıkları- kişilerin yazılarını 2-3 hafta gecikmeyle takip ediyor. Güncel olmayan "teorik" yazılarındaki bilgiler ise ortalam bir iktisad kitabında bulunacak şeyler. Ama olsun bu konuda yazılmasındna rahatsız olmamalıyız. Ama teorik bilgilerin üzerine, bu bilgilerle doğrudan alakalı olmayan tamamen spekülatif ve kin yüklü ve yanıltıcı analizler yapılınca buna bir şeyler deme hakkımız olur. [COLOR=blue]Şimdi, eleştirdiğin kişilerin forumla ilgili "bilimsel" faaliyetleri istatistik biliminin bir türevi olan teknik analizle sınırlıyken ve her seferinde bunların kesinlik değil olasılık olduğunu söylerlerken aracı kurum uşağı oluyorlarsa, sen hiç bir bilimsel kritere uymayan hatta bilimsel bilgileri vardığı spekülatif sonuçlara alet eden analizlerinle! ne uşağı oluyorsun?[/COLOR]
4) Senin yaptığın işlermelrde istatistiki olarak şöyle bir gerçek vardı hatırladığım kadarıyla. Genelde dip veya tepelerden işlem yapıyordun. Şimdi burda yalan söylüyor olman veya doğru söylüyor olman gibi iki ihtimal var.
a) Doğru Söylüyorsan : Bu kadar başarılı dip-tepe yakalayan (1 kademe bile şaşmayan) bir çocuk için ne düşünmeliyiz?Kimin maşası olabilir.. [COLOR=blue]Teknik analiz kullanan ve bu nedenle tepe ve dipleri yakalamada belirli bir gecikmeyi kabul etmiş olan bizler aracı kurum uşağıysak, bu kadar isabetli dip tepe yakalayacak kaynaklara sahip olan ama buna rağmen forumlarda sık sık terse düşen ve düşüren biri ne uşağıdır? (Doğruyu bildiği halde insanlara tersini söyleyen)[/COLOR]
b) Yalan söylüyorsan : Burda sorulacak bir şey yok. Sorunun yanıtı belli. [COLOR=blue]Sadece "acınak bir çocuk" sundur. [/COLOR]
Dip ve tepeyi yakaladığını genelde en az 5-10 dakika gecikmeli yazdığın için muhtemelen bu seçenek doğru. Ama ilk seçenek bile doğruysa yanıt vermen gereken soru da orda. Ben senden farklı olarak insanların işlemleri ile, ne yaptıkları ile ne kazanıp kaybettikleri ile ilgilenmiyorum :)
Neyse, bu fenomene hak ettiğinden bile fazla vakit ayırdığımı düşünüyorum. Benim daha fazla bir şey yazma isteğim yok bu konuda.
Şimdi sayın Hellim'den ricam bu arkadaşın yasağını kaldırın. Biz onun, saçma sapan neden sonuç-ilişkileri ile vardığı sonuçlara ne kendisinin ne de yazdıkarının hak etmediği ölçüde yanıt verdik. Kendisi de, yukarıdaki sorulara yanıt verme isteğindedir eminim.[/quote]
[quote=Astatin;190858][IMG]http://i47.tinypic.com/2cejcit.jpg[/IMG]
Bu grafik nedir? Turnusol kağıdıdır. Neyi ayırt eder? Cehalet? Zavallılık?Kaybedilen pozisyon? Hasta bir ruh? hepsi?....[/quote]
Yok hayır. Jani nin sürekli yasaklanması düşüncesi doğru değil. Jani, Yukarıdaki sorular yanıt bekliyor. Vereceğin cevabı bekliyoruz. Ayrıca bugün yazdığın mesajlar da bazı yeni sorular getirdi;
1) Malum mesajlarında bazı forum üyelerini "bize çok işlem yaptırmak" ve "aracı kurumlardan bunun için maaş almak" ile suçlamıştın. Bugün bir tükürük yalama operasyonuna imza atarak "ben sadece bu kadar hızlı işlem yapanlar ancak aracı kurum çalışanı olabilir. demek istemiştim" noktasına gelmişsin. Cidddi derecede kıvırmışsın..Bu kadar ucuz olmaz bu geri çekiliş. [COLOR=royalblue]O gün o insanlara bu gerekçe ile hakaret ederken kullandığın küfür hakaret her ne ise, onları aynen kendin için kullanıp sonuna bir de özür eklemen gerekiyor.[/COLOR]
2) "Hızlı işlem yapma olanağına sanip olmak" noktasındaki iddiana gelince, SAZAN yeterince açık söylemiş ama belki anlaşılmaz diye iddialarının-hakaretlerinin v.s. kaynağı olan günün grafiğini ayrıca ekledim. 3 dakika boyunca 500 civarında 6000 kontrat işlem dönmüş..Sistem kullananın da kullanmayanın da işlem yapmasına yetecek süre ve hacim. Sözün özü; [COLOR=royalblue]O gün o insanlara bu gerekçe ile hakaret ederken kullandığın küfür hakaret her ne ise, onları aynen kendin için kullanıp sonuna bir de özür eklemen gerekiyor.[/COLOR] Ha bir de fazladan, cehaletime verin demen gerekiyor.
3) Bugünkü mesajlarından anlaşıldığı kadarıyla, "argo" ve "hakaret" senin sarhoş olmanla ilgili değil, ayık olduğun zamanlarda da rahatlıkla bayağı olabiliyorsun. Ayrıca, senden farklı pozisyon taşıyanlara ve senden farklı araçlarla işlem yapanlara da hakaret etmeyi bir hak olarak görüyorsun. Bu özelliğinin VOB la Borsa ile v.s. alakası yok. Bu durum senin doğrudan ruh sağlığınla ilgili...Tedavi olmadan önce yapman gerekn şey şu;
[COLOR=royalblue]Bu gün o insanlara bu gerekçe ile hakaret ederken kullandığın küfür hakaret her ne ise, onları aynen kendin için kullanıp sonuna bir de özür eklemen gerekiyor.[/COLOR]
[COLOR=black]Şimdi gördüğün üzere 3 ayrı madde için de yapman gereken aynı. Ama 3 kere söylemen gerekiyor. Eğer eski mesajları toparlamakta güçlük çekiyorsan ben sana yardımcı olayım. Adalet ve karşılıklılık ilkesi gereği sana önerilecek metin şöyle bir şey olmalıdır. "[COLOR=red]jani bir dey***tur, iyn**dir, ruhhastasıdır, cahildir, jani dey***, iyn**, ruh hastası ve cahil olduğu için forumdan özür diler".[/COLOR] kelimeler için kusura bakma ancak senin kullandığın kelimeleri almakk zorunda kaldım. Nasıl çok incitici değil mi..? Hakedilmiştir yada edilmemiştir ancak forumda böyle ifadeler olmamalı değil mi.. Biz senin gibi davranmayacağız. Bu metinden de vazgeçtik, adam gibi bir özür dilemen de yeter[/COLOR]
Diğer yandan ben sana karşı hala iyi niyetli bakıyorum. Pek çok forumdaş, senin bazı davranışlarını manipülasyon olarak niteliyor. örneğin hiç adetin olmadığı halde topik topik gezip "yarın %4 düşecek borsa" gibi çok iddialı cümleler kurduğunun ertesi günü borsanın hafif eksi açılması ama sonra ciddi yükseliş yapması durumlarının sıkça yaşandığını ve senin ortada gözükmediğini söylüyorlar. bunun açıkca manipülasyon olduğunu söylüyorlar. Ben onlara inanmıyorum ve katılmıyorum. Ben bunların herkesin verebileceği yanlış kararlar olduğuna inanıyorum..Sen ne diyorsun?
Yasağın kalktığı gün aynı anda forumda bulunmak dileğiyle!
-
[quote=eksper;190870]kesinlikle katılmıyorum .....jeni gibi üstadın ayrıcalıkları olmalı hemde fazlasıyla.....eline su dökemiyeceklerinde olur olmaz gazlamasına izin verilmemeli....sayın hellime duyurulur.......[/quote]
Ne üstadı üstad kelimesini ağzına alırken düşüneceksin yemişim öyle üstadı.
-
[QUOTE=V.O.B;190872]Ne üstadı üstad kelimesini ağzına alırken düşüneceksin yemişim öyle üstadı.[/QUOTE]
[QUOTE=eksper;190870]kesinlikle katılmıyorum .....jeni gibi üstadın ayrıcalıkları olmalı hemde fazlasıyla.....eline su dökemiyeceklerinde olur olmaz gazlamasına izin verilmemeli....sayın hellime duyurulur.......[/QUOTE]
yakışmıyor böyle üsluplar tartışmayı kesin bence
-
lem kuzu burayı halen okuyon biliyom
lem bi ağzına hakim olamadın
git kendine bi forum aç istediği at istediğini al dilediğin gibi küfret lem
ne diye uraşıyon böyle sağda solda yazacam diye
hala halaaaa.......
:)
-
lem dow duseceksen dus artik, fazla uzattin ama. uzuyosun beni, uwwwwüüü
[IMG]http://www.hickerphoto.com/data/media/166/bear_sleeping_sc_0016.jpg[/IMG]
-
[quote=nunu;190875]lem dow duseceksen dus artik, fazla uzattin ama. uzuyosun beni, uwwwwüüü
[/quote]
10300 kapar:D:D