astatın altın için ne düşünüyorsun
müsait olduğunda bır bakabılırmıısn
sağol
Printable View
astatın altın için ne düşünüyorsun
sağol
[quote=okansak;82820]astatın altın için ne düşünüyorsun
sağol[/quote]
geberiyor..dün 904 altı mortos demiştim...885 i görmeden rahatlamaz..peşinden 865
[QUOTE=emrehan;82812]Sevgili dost matriks foreks nerden cıktı sendemi sarhossun..[/QUOTE]
Ben mevzuyu kaçırdım herhalde tatlı matlı bir şeyler olmuş. Ben bu mevzuyu kaçırmışım zaten kovalamayı bırakayım.
[quote=VOBiX;82822]Ben mevzuyu kaçırdım herhalde tatlı matlı bir şeyler olmuş. Ben bu mevzuyu kaçırmışım zaten kovalamayı bırakayım.[/quote]
Bay VOBIX,
Forumun eski ve fena sayılmayacak seviyede sürekli takipçisi ve "delikanlılık" derecesinde olduğu muhtelif kişilikler tarafından teyit edilen birisi olduğundan sana bir soru sormak istiyorum.. Sence bu forumun, kendi işlemleri konusunda en sıkı palavra atan 3 kişisi kimdir..Utanıyorsan ilgili nicklerin ilk veya son harifini yazmak gibi kodlamalar tercih edebilirsin..Ha beni de yazabilirsin, sıkılma çekinme:..:
[quote=Astatin;82821]geberiyor..dün 904 altı mortos demiştim...885 i görmeden rahatlamaz..peşinden 865[/quote]
885 ten sonra soluksuz devam edermı? falcı değilsin bılıyorumda senın görüşünü merak ettım
ayrıca altın ıle petrol ter korelesyonmu çalışıyor.brv
[B]Geçtiğimiz 3-5 günün analizi...[/B]
25000-25500 lerde ısrarla tutulan,
dışarısı daha önceki diplerini(dow 7500, dax 4000) test ederken ırgalamayan borsamız...
Hemen tepkisini verdi ve 27bin direncine dayadı...
Burada dikkat çeken nokta şu idi...
GARAN hissesi 2.80 den düşüşünde sağlam bir tepki veremedi...
Bu yükselişde 2,30 larda takıldı kaldı...
Bunun 2 sebebi olabilir...
1. Kötü:
2,30 ların üzerinde verilen mallar geri alınmak istenmediğinden yükselmiyor.
Bu durumda yükselişin önünde bilemediğimiz bir engel olduğu bu sebeple 27bine dayanan bu yükselişin daha fazla süremeyeceği....
2.İyi:
2,80 den basılan GARAN ile diğer hisselere korku salındı.
27bin geçilmediğinden diğer hisselerde iyice mal aldılar.
GARAN ın 2,40 ı aniden geçmesi ile -şimdiye kadar endeks yüksek gösterilmesin diye kasıtlı tutuldu- bu yükseliş 27bin üzerinde tam bir ralliye dönüşebilir....
Şimdi bu iki düşünceden birisi doğru....
Şimdiye kadar endeksi hep önden götüren bir hisse neden tepkisiz kalır?
Bu sorunun yanıtı ile endeksin yönünü tahmin edebileceğimizi
ve
sonraki günlerde endeksin olası rallisi için GARAN ı takip etmenizi
tavsiye ederim...
Şimdi geldik 27bin e...
Bu direnç
GARAN ile geçilebilirdi...
Ama geçirmediler...
[B]VOB30 [/B]da 32 33 34 de süren şortları karşılamanın sonunda 35bin e geldik...
35bini GARAN ile gazlayıp geçerlerse ver elini 40bin kontrat yok etme bölgesi...
27bin geçilemiyor diye 35-34bin de şortlayanlar bunu bir düşünsünler...
Gazlarsa 40bine gideriz ve orada şortlarınız buhar olur...
Temkinli olunması gereken zamanlar...
Ne malda ne açıkda en iyi duruş NAKİT gibi gözüküyor...
Pozisyondakilere Bol Şans! .brv
İMF oldukca ilginç koşullar ileri sürüyormuş....mesela temmuzda memura maaş zammı yapılmaması,yeni kanunla vergi borcununbanka hesabından direk bloke yoluyla alınması vs...bu gün cnbce de ''günün köşe yazısında'' okunuyordu...başbakanın bugünkü sert çıkışının nedenide bu...bu koşullar , hükümet açısından zor koşullar.sizi bilemem..ama ben bu imf işinin artık olmayacagına inanıyorum..bakmayın piyasanın bugün iyi durduğuna.. global piyasalar dönsün bu sefer diplerden uzak kalmayabiliriz...
sistem cumadan beri hala al da..ama 30 dak uyumsuzluktan dolayı flat devam...uyumsuzlukları pozisyon almak için değil,sadece bazen pozisyon kapatıp,flat beklemek için kullanıyorum...nede olsa uyumsuzluklar geçmişte çok yamulttu..
bugune kadar göreceli olarak imf işi ile ayakta kaldgımızı düşünüyorum.heryer yamulurken biz bi dokunduk geldik cogu kötü noktalara.muhtemelen de bu vade sonuna kadar cok buyuk bi düşüş olmıycak.ben yeni kontrat gelene kadar dalgalanmalar olsa da cok asagıları görmüyorum şimdilik..yanlız olası yurtdısı dönüşlerinde eger dısarısı 1x duserken bizim verdgimiz tepki 2x olursa artk imf beklentisinin gücüünü yitirdgini görebiliriz..
[quote=tuareg;82815]Sana şans getırmeyeceğimi peşinen soyleyeyım, yanlıs şans arayısındasın, şimdiden geçmiş olsun:)[/quote]
1.3010 dan kapadım reco..55 pips kar.. :) şimdilik meleksin..kelek olana kadar:..:
[QUOTE=serdar;82827][B]Geçtiğimiz 3-5 günün analizi...[/B]
25000-25500 lerde ısrarla tutulan,
dışarısı daha önceki diplerini(dow 7500, dax 4000) test ederken ırgalamayan borsamız...
Hemen tepkisini verdi ve 27bin direncine dayadı...
Burada dikkat çeken nokta şu idi...
GARAN hissesi 2.80 den düşüşünde sağlam bir tepki veremedi...
Bu yükselişde 2,30 larda takıldı kaldı...
Bunun 2 sebebi olabilir...
1. Kötü:
2,30 ların üzerinde verilen mallar geri alınmak istenmediğinden yükselmiyor.
Bu durumda yükselişin önünde bilemediğimiz bir engel olduğu bu sebeple 27bine dayanan bu yükselişin daha fazla süremeyeceği....
2.İyi:
2,80 den basılan GARAN ile diğer hisselere korku salındı.
27bin geçilmediğinden diğer hisselerde iyice mal aldılar.
GARAN ın 2,40 ı aniden geçmesi ile -şimdiye kadar endeks yüksek gösterilmesin diye kasıtlı tutuldu- bu yükseliş 27bin üzerinde tam bir ralliye dönüşebilir....
Şimdi bu iki düşünceden birisi doğru....
Şimdiye kadar endeksi hep önden götüren bir hisse neden tepkisiz kalır?
Bu sorunun yanıtı ile endeksin yönünü tahmin edebileceğimizi
ve
sonraki günlerde endeksin olası rallisi için GARAN ı takip etmenizi
tavsiye ederim...
Şimdi geldik 27bin e...
Bu direnç
GARAN ile geçilebilirdi...
Ama geçirmediler...
[B]VOB30 [/B]da 32 33 34 de süren şortları karşılamanın sonunda 35bin e geldik...
35bini GARAN ile gazlayıp geçerlerse ver elini 40bin kontrat yok etme bölgesi...
27bin geçilemiyor diye 35-34bin de şortlayanlar bunu bir düşünsünler...
Pozisyondakilere Bol Şans! .brv[/QUOTE]
çok güzel bir yorum ve analiz tebrikler.
yurtdışında henüz dönüş teyidlenmedi, teyidlendiğinde ve taban oluşumu tam anlamıyla bittiğinde güzel bir ralli gelecektir.
bizde eski dipten beklenilenden çok daha uzakta olan dönüş, oraları gördüğümüzde imf yok, şimdi ise var olması.
sevgiler.
[QUOTE=Astatin;82823]Bay VOBIX,
Forumun eski ve fena sayılmayacak seviyede sürekli takipçisi ve "delikanlılık" derecesinde olduğu muhtelif kişilikler tarafından teyit edilen birisi olduğundan sana bir soru sormak istiyorum.. Sence bu forumun, kendi işlemleri konusunda en sıkı palavra atan 3 kişisi kimdir..Utanıyorsan ilgili nicklerin ilk veya son harifini yazmak gibi kodlamalar tercih edebilirsin..Ha beni de yazabilirsin, sıkılma çekinme:..:[/QUOTE]
Yok o tür polemiklere girmeyelim. iş ekstre yapıştırmaya kadar uzuyor sonra. Dediklerini yapabiliyorlarsa takdire değer şeyler çünkü. 2-3 puan terste kalıp gap iyen ve günü karlı kapatığını söyleyenlere imrenmiyorum desem yalan olur. Gündüz short olup dow ralli yapınca ben longum diyenler var bir de. Diptan alıp tepeden satanlar da ayrı konu. Onlara da işlemleri pozisyonu aldıktan sonra yaz desek vatandaşın öyle bir mecburiyeti yok ki isteyelim. Olsa bile işi gücü bırakıp buraya mı yazacak, sen bile toplantıda oluyorsun. Sana toplantıyı bırka gel pozsiyonunu yaz desek olur mu? Olmaz. Herkesin portföyü kendine isteyen istediği yerden alır satar. Yapılan işlemihn kendinden başkasına da faydası olmaz. o yüzden polemikle yaratıp ringleri hazırlamayalım. .boks.
Fakat en yürekli teo'yu gördüm tüm zararlarını terste kalmalarını bile anı anına yazdı.
Hepimiiiiz kardeşiz bu kavga ne diyeeeee.....
[QUOTE=VOBiX;82833]Yok o tür polemiklere girmeyelim. iş ekstre yapıştırmaya kadar uzuyor sonra. Dediklerini yapabiliyorlarsa takdire değer şeyler çünkü. 2-3 puan terste kalıp gap iyen ve günü karlı kapatığını söyleyenlere imrenmiyorum desem yalan olur. Gündüz short olup dow ralli yapınca ben longum diyenler var bir de. Diptan alıp tepeden satanlar da ayrı konu. Onlara da işlemleri pozisyonu aldıktan sonra yaz desek vatandaşın öyle bir mecburiyeti yok ki isteyelim. Olsa bile işi gücü bırakıp buraya mı yazacak, sen bile toplantıda oluyorsun. Sana toplantıyı bırka gel pozsiyonunu yaz desek olur mu? Olmaz. Herkesin portföyü kendine isteyen istediği yerden alır satar. Yapılan işlemihn kendinden başkasına da faydası olmaz. o yüzden polemikle yaratıp ringleri hazırlamayalım. .boks.
Fakat en yürekli teo'yu gördüm tüm zararlarını terste kalmalarını bile anı anına yazdı.
Hepimiiiiz kardeşiz bu kavga ne diyeeeee.....[/QUOTE]
yine nerde kavga çıkmış fransızmıyım neyim.:..:
[quote=VOBiX;82833]Yok o tür polemiklere girmeyelim. iş ekstre yapıştırmaya kadar uzuyor sonra. Dediklerini yapabiliyorlarsa takdire değer şeyler çünkü. 2-3 puan terste kalıp gap iyen ve günü karlı kapatığını söyleyenlere imrenmiyorum desem yalan olur. Gündüz short olup dow ralli yapınca ben longum diyenler var bir de. Diptan alıp tepeden satanlar da ayrı konu. Onlara da işlemleri pozisyonu aldıktan sonra yaz desek vatandaşın öyle bir mecburiyeti yok ki isteyelim. Olsa bile işi gücü bırakıp buraya mı yazacak, sen bile toplantıda oluyorsun. Sana toplantıyı bırka gel pozsiyonunu yaz desek olur mu? Olmaz. Herkesin portföyü kendine isteyen istediği yerden alır satar. Yapılan işlemihn kendinden başkasına da faydası olmaz. o yüzden polemikle yaratıp ringleri hazırlamayalım. .boks.
Hepimiiiiz kardeşiz bu kavga ne diyeeeee.....[/quote]
+.+.+.+.+.+.+.
+.Son cümleyi mutasyona uğratsak biraz...Hepimiz kardeşiz bu "yalanlar" ne diye:..::..:
[QUOTE=VOBiX;82833]Yok o tür polemiklere girmeyelim. iş ekstre yapıştırmaya kadar uzuyor sonra. Dediklerini yapabiliyorlarsa takdire değer şeyler çünkü. 2-3 puan terste kalıp gap iyen ve günü karlı kapatığını söyleyenlere imrenmiyorum desem yalan olur. Gündüz short olup dow ralli yapınca ben longum diyenler var bir de. Diptan alıp tepeden satanlar da ayrı konu. Onlara da işlemleri pozisyonu aldıktan sonra yaz desek vatandaşın öyle bir mecburiyeti yok ki isteyelim. Olsa bile işi gücü bırakıp buraya mı yazacak, sen bile toplantıda oluyorsun. Sana toplantıyı bırka gel pozsiyonunu yaz desek olur mu? Olmaz. Herkesin portföyü kendine isteyen istediği yerden alır satar. Yapılan işlemihn kendinden başkasına da faydası olmaz. o yüzden polemikle yaratıp ringleri hazırlamayalım. .boks.
Hepimiiiiz kardeşiz bu kavga ne diyeeeee.....[/QUOTE]
kim kime taş attı biz kaçırdık ?? zarar konuusunda bende iyiyimdir aama haksızlık etme bence :)
[quote=Astatin;82831]1.3010 dan kapadım reco..55 pips kar.. :) şimdilik meleksin..kelek olana kadar:..:[/quote]
delikanlı trader pozısyonlarına melek şeytan bulastırmaz, kazanınca melek sansı, kaybedınce seytan sansı yoktur bu alemde kardeşim.:D
Astatının forumdan atılması kampanyası duzenleyeceğim ve fakat ıhalenın ustumde kalmasından korkuyorum.
[QUOTE=serdar;82827]
35bini GARAN ile gazlayıp geçerlerse ver elini[COLOR="Red"] 40bin kontrat yok etme bölgesi...
27bin geçilemiyor diye 35-34bin de şortlayanlar bunu bir düşünsünler...[/COLOR]
Pozisyondakilere Bol Şans! .brv[/QUOTE]
5000 puanla kontrat buharlaşma operasyonu geçen yıla kadar iyi çalışıyordu artık baya ciddi bir kitle pozsiyon alırken gırtlağa kadar gömülmediği için bu operasyonalr 5000 puanla kurtarmıyor. 26 bin 39bin opeasyonunda bile ayakta kalan ayılar var. Örneğin bull market 10.000 puan da yükselse bana koymaz diyebiliyor. Spot 30 için konuşuyorum 26,000 düşüşünde de en çok basılan kağıt GARAN idi sonraki 39000 tepksiinde de en çok alınan kağıt GARAN idi. Endeksi yükseltmek isteseler yine GARANla yaparlardı bunu. Yapmadıkarına göre endeksin aşağı yolculuğu yukarı yolculuğundan daha yakındır. Bunu nasıl anlarız? Endeks banka hisseleriyle değil de BAGFS, TCELL ve THYAO gibi hisselerle yüksek tutuluyorsa zorlam bir harekettir.
Ayrıca ralli öncesi makası en az %2 artıya geçirriler. Şimdiki gibi zorlamayla %1 artıda tutmazlar ki bugün de bu makas kapandı.
[QUOTE=jelibon;82834]yine nerde kavga çıkmış fransızmıyım neyim.:..:[/QUOTE]
Yok kavga çıkmadı da ben testi kırılmadan çocuğa tokatı atan Nasreddin Hoca modunda buldum kendimi. Kavga yok. Barış, sevgi ve kardeşlik var.
[quote=VOBiX;82840]Yok kavga çıkmadı da ben testi kırılmadan çocuğa tokatı atan Nasreddin Hoca modunda buldum kendimi. Kavga yok. Barış, sevgi ve kardeşlik var.[/quote]
O kadar emın olmayın, astatın bel altı vuruyor bana, ben de her an kavga cıkarma modundayım.dng
bir de jerfın gelse kadro tamam olur.:..:
şu oylamada demokrat partinin adı niye yoktur.
hey gidinin Adnan Menderesi, Süleyman Demireli. merkez sağ ne hale gelmiş. unutulmuş.
sevgiler.
[QUOTE=tuareg;82838]Astatının forumdan atılması kampanyası duzenleyeceğim ve fakat ıhalenın ustumde kalmasından korkuyorum.[/QUOTE]
Asti olmazsa ben bu kadar sık yazmam ama...
Vahşi batıya giremiyorum. O yüzden pikidapla muhatap olamadım.
Asti ile cati forumun grup başkanları gibi belli üyeleri peşlerindne sürükleme güçlerine sahipler. Hadi cati cadı büyü yapıyor da Asti ne yapıyor?
[QUOTE=VOBiX;82840]Yok kavga çıkmadı da ben testi kırılmadan çocuğa tokatı atan Nasreddin Hoca modunda buldum kendimi. Kavga yok. Barış, sevgi ve kardeşlik var.[/QUOTE]
dedim birşeymi kaçırdım. zaten canım sıkılıyor. eksik kalmayayım.:..:
[quote=VOBiX;82843]Asti olmazsa ben bu kadar sık yazmam ama...
Asti ile cati forumun grup başkanları gibi belli üyeleri peşlerindne sürükleme güçlerine sahipler. Hadi cati cadı büyü yapıyor da Asti ne yapıyor?[/quote]
Bay astı ortadoğu ve balkanların en azılı kıskırtıcısıdır, avatar sarkıntılıgını hıc yazmıyorum.:..:
[quote=VOBiX;82843]Asti olmazsa ben bu kadar sık yazmam ama...
Asti ile cati forumun grup başkanları gibi belli üyeleri peşlerindne sürükleme güçlerine sahipler. Hadi cati cadı büyü yapıyor da [COLOR=red]Asti ne yapıyor[/COLOR]?[/quote]
- Provakasyon
- Yüksek genlikli taciz
- Yüksek genlikli olduğunu sananlara taciz.
- Çok nadiren de EURUSD ve XAUUSD
- ve hatta Halley kuyurklu yıldızının ger gelişinde VOB analizi
- Halkın kurtarıcıları ve hatta halkın yiğit evlatlarına taciz.
- Balans ayarı
- Moderatör ayarı
- Pos modern taciz
- Neo klasik taciz
- GEYYYYİİKK sarması
- Görsel sanatlar
- Repllik sanatları
.....:..::..::..::..::..:
ben kötülerimi yazdım:D:D
[QUOTE=Astatin;82846]- Provakasyon
- Yüksek genlikli taciz
- Balans ayarı
- Moderatör ayarı
ben kötülerimi yazdım:D:D[/QUOTE]Marduk gelince ne yapacaksın?
Milenyum da PCler 00 olayını tanımyacak dünya savaşı çıkacak geyiğine döndü bu da. Çoğu kişi 2012de kıyamet kopacak diyor.
[quote=Astatin;82846]- Provakasyon
- Yüksek genlikli taciz
- Balans ayarı
- Moderatör ayarı
ben kötülerimi yazdım:D:D[/quote]
Buyrun işte, adam daha savcının yuzunu gormeden çözülmüş, bu ıtırafname değilde nedır? Bay astatının yzaının sonuna ''forumdan atılmam ıcın anket talep ediyorum'' yazmasını da beklerdım, nasılsa mersıyk red oyu vererek anketı gecersız kılacak, garantısı var!.dng
[quote=VOBiX;82847]Marduk gelince ne yapacaksın?
Milenyum da PCler 00 olayını tanımyacak dünya savaşı çıkacak geyiğine döndü bu da. Çoğu kişi 2012de kıyamet kopacak diyor.[/quote]
Gerçek 1: O hesapta artık yıl kayması var..Doğru tarih 2013
Gerçek 2: Marduk un gelişi bir kıyamete değil, en berbat insan nesli olan 3. nesilin son bulup, 4 üncü insan neslinin başlamasına işaret olacak.. İnsan 4 üncü nesliyle altın çağını yaşayacak. Evrenin tüm sırlarını çözecek ve "kendi için şey" aşamasını aşıp zamanın başlangıcındaki "kendinde şey" kategorisine geri dönecek:..::..::..: çok uzatmayayım...tırnak içindekileri gogulide aratanlar daha fazla detay bulabilir...
Marduk gelince hala toprağa ermediysek herhalde bize d ebir koltuk bulunur:..::..::..:
( Yeri gelmişken : Nalet olsun Maya ve Aztek gibi uygarlıkları yok eden barbar "merkez medeniyeti" anlayışına..Hate west :))
burada geçen ay bir yanılgımın olduğunu görüyorum, yön olarak değilde tarih olarak (aslında tarih olarakda değilde düşünce olarak) , dolayısıylada 18 şubatta 9088 den yüksekte olacağımız idiasıyla.
bir önceki tarhimiz ardı ardına pencere yaratan 23-29 aralıktı. yani yakın iki tarihti. ve yoğun tatil dönemiydi öncesinde. burada genelde hep -1 + 1 diyorum ama tabii ki kesin değil, aşağı yukarı ise kesindir. yoğun tatil orada bir azizlik yaptı.
aslında ben 23-29 arası yukarı kırılım oldu sanırken, 2 ocak itibarıyla aşağı kırılım oldu. sonuçta bunu yakaladık sorun yokta, tarih olarak ta düzeltmesini yapmak lazım.
şu anki 2 ocaktan itibaren gelişen düzeltmenin yani satışların bitiş tarihi 18 şubat olacaktır. çok uzun bir süreçti ve B dalgada olduğumuz içinde ne aşağı yeni dip nede rallileyemeyen bir görüntü var.
18 şubattan sonra yönümüz ne olursa olsun daha yüksek puanlar alınabilecek ortam olacaktır. o tarihe kadar ise hafif aşağı yatay eğilim devam ediyor.
kısaca teyidi alınca daha rahat olacağız.
sevgiler.
ooo geyiklerin kralı reco gelmiş.:)
Yahu bir gittim neler olmuş forum ezoterik havaya girmiş, eur/usd elimde kalmış, altın düşmüş iyi mi :D Altın daha düşer mi bu gece?? Astatincim Eur/usd bekleyeceğim artık :D Jelibon bey nasılsınız :D
18 şubatın tepe yapıp orada aşağı dönüşe geçmesi ise ki (kanımca az olan ihtimaldir)
tahminimce yükselişin güdük kalmasına neden olup korktuğum senaryodur. (ki bu ihtimalde sp için beklenilenden daha az bir yükseliş gerçekleşecektir.)
sevgiler.
aman yukarıdakilerin vobla ilgisi yoktur direkten her zamanki gibi ama dolaylı yoldan müthiş ilgilidir.
sevgiler.
hale bak, bank of amerika ve GE % 14 yukarı da ve dow eksi.. :)
[QUOTE=jelibon;82853]18 şubatın tepe yapıp orada aşağı dönüşe geçmesi ise ki (kanımca az olan ihtimaldir)
tahminimce yükselişin güdük kalmasına neden olup korktuğum senaryodur. (ki bu ihtimalde sp için beklenilenden daha az bir yükseliş gerçekleşecektir.)
sevgiler.[/QUOTE]
sonra 13 mart var sanırım.
[QUOTE=VOBiX;82856]sonra 13 mart var sanırım.[/QUOTE]
gotcha.
tarihler bitmez.
[QUOTE=jerfin;82855]hale bak, bank of amerika ve GE % 14 yukarı da ve dow eksi.. :)[/QUOTE]
Onların artık dw endeksine etkisi çok az.. Batırılsalar dahi kendi fiyatlarından değil onların batışının etkileyeceği şirketlerin fiyatlarından dolayı dow feci etkilenir..
Yoksay oldular artık koskoca BOA ve CITI :..:
[QUOTE=catedral;82858]Onların artık dw endeksine etkisi çok az.. Batırılsalar dahi kendi fiyatlarından değil onların batışının etkileyeceği şirketlerin fiyatlarından dolayı dow feci etkilenir..
Yoksay oldular artık koskoca BOA ve CITI :..:[/QUOTE]
zaten yakında alcoa, bank of america, citi, GM çıkartırlar endeksten.. bitik garibanlar, % 50 de çıksalar nafile..:)
Dow daki sigorta şirketleri neler? Amerikada millet hayat sigortalarını satmaya başlamış:) Yeni bir batak masası kurulacak gibi:)
[QUOTE]Hayat sigortasi policelerini elinden cikarmak isteyenlerden bu
policeleri dogrudan ve kelepir fiyata satin alan hayat sigortasi
odemesi (Life settlement) Şiirketleri ile anlaşarak bu policeleri
yatirim portfoyleri arasina katan hedge fonlarin sayisi ise giderek
artiyor. Hatta uzmanlara gore Wall Street'te hedge fonlardan sonra
buyuk yatirim fonlari da bu işe soyunabilir.[/QUOTE]
sn catederal
bugünkü dow da işlem hacminin düşüklüğü neye yorumlanmalı
hayramı şere mi?