-
almanya ifo endeksi sonucları beklentıler dahılınde ve bıraz daha beklentılerden ıyı geldı bu dax da bıraz alım getırıyor son bır data vereyım cıkıyorum
16,91 tahvıl
dolar 1,2135-1,2150
-12,4 mılyon ytl para cıkısı
108,21 dolar/yen
12888 dow futures.
-
ohh ohh herkes buralardaymıs bende yalnızmı kaldım dıye dusunuyordum... vob ıcın 55100 e gerı cekılmelerde long pozısyonu korur malıyet ındırme ıcın fırsat yaratırım.. 68 750 benım ıcın su asamada ılk dırenc noktası bu bakımdan dun ve bugun hareketsız kalıyorum.. grafık gondermek daha kısmet olmadı ama en uygun zamanda guncelleyecegım..
herkese bol kazanclar dılerım...
-
Sn Detay 55100 yanlış mı oldu acaba? Teşekkürler...
-
[quote=gingert;1465]Sn Detay 55100 yanlış mı oldu acaba? Teşekkürler...[/quote]
65100 demek istedi sanırım :)
-
[QUOTE=traderslm;1454]alımların %50 si imkb 300 %50 si imkb 100 dahılı ıyı bılanco beklentılı ve son dususte dırı kalmış hısselerden olacak sn winner. Ancak yineliyorum [COLOR="Red"]haftalık bazda asıl önemli destek 51100 de bunu dun de belırtmıstım o yuzden pıyasa 1000 puan asagı gelse bıle dişimi sıkıp tolere edebilecegim sekilde risk almıs olacagım. 51100 altı kapanıs olmadıkca stratejim bu ama yineliyorum bu benim stratejim kesinlikle alım satım tavsiyesi degildir.[/COLOR] Gecen 53600 lerde aldıgımız %25 lik pozisyonu 52900 altı kapanıs beklerken 52000 lerde ancak stop-yapabılmıstım sımdı de aynı yerlerden pozisyon alıyorum yaptıgım bu. Ama bu sefer fed faız ındırımı oncesı alınacak pozısyonları ve yurtdısında dususun sonuna yaklastıgımıza ınandıgım ıcın yapıyorum bunu dedıgım gıbı tamamen kişisel görüşüm. Olmazsa stop yaparken de gozumu kırpmam disipline uygun olarak.
-12,9 mılyon ytl para cıkısı
108,11 dolar/yen
12891 dj futures.[/QUOTE]
bır geldım butun alıslarım da gelmıs %50 hisse %50 likitim
1,22 -1,2210 dolar kotasyonları
107,89 dolar/yen
12823 dj futures
-28 mılyon ytl para cıksıı
16,95 tahvıl
-
51500 altında stop lar da calıstı pıyasa tarafından bakalım sımdı 51100 den tepkıyı verecek mıyız vob 1100 puan spota gore yukarda 66000 den gecıyor ıslemler spot 64922 de.
-31 mılyon ytl para cıkısı
-
ana kagıtlara bakarsak gecen sefer ısc 7.10 a akbnk 8.20 ye degıp donmustu ısc henuz 7.15 de bunun bır kademe uzerınde akbnk ıse 8,20 yı az once test ettı .. Yanı oncekı sefer endeks 51500 u gorup yukarı dondugunde bu kagıtlar neredeyse su an da oradalar demek ıstıyorum.
16,96 tahvıl oncekı sefer 16.99 a kadar cıkıp donmustu
107,86 dolar/yen
12811 dj futures
-
Abu Dabi'nin Resmi Yatirim Kurulusu'na Hisselerinin Yuzde 4.9 Oranindaki Bolumunu 7.5 Milyar
Dolar Karsiliginda Satan Citigroup Hisseleri Su Siralarda Abd Spot Piyasalarinin Acilisi
Oncesinde Gerceklesen Islemlerde Yuzde 3.9 Oraninda Primle Islem Goruyor. Bununla Birlikte
Bir Saat Kadar Once Hisseler Yuzde 7 Oraninda Primli Idi.
-matriks-
-
bankalara baktıgımızda oncekı desteklerının ( 51500 gorulurken gordugu sevıyelerın) hepsı uzerınde endeks de bu ıkıncıl gelıste nıspeten dırı duran dıger sırketler ve kucuk kagıtlarda da asagı cekıs yasanıyor. Daha ozetle pıyasa destek yapacaksa bankalar cekıldı cekılecegı yere beklıyor kucuk kagıtlarda da son panıge katılmamıs yatırımcı varsa benım kagııdım saglam dıye onun moralını bozmaya yonelık bır bastırıs gıbıme gelıyor bu neden dersenız mal aldıgımdan degıl toplam hacme bır bakıız ılk seans 444 mılyon ytl ıkıncı seans ıse 360 mılyon ytl su ana kadar yanı dusuyoruz evet fıyatlar da dusuyor evet ama katılım az ...
51180 evet geldık benım destege bakalım sımdı buranın uzerınde kapatacakmıyız.
12777 dj futures
107,56 dolar/yen
-
[QUOTE=traderslm;1471][COLOR="Red"]bankalara baktıgımızda oncekı desteklerının ( 51500 gorulurken gordugu sevıyelerın) hepsı uzerınde endeks de bu ıkıncıl gelıste nıspeten dırı duran dıger sırketler ve kucuk kagıtlarda da asagı cekıs yasanıyor[/COLOR]. Daha ozetle pıyasa destek yapacaksa bankalar cekıldı cekılecegı yere beklıyor kucuk kagıtlarda da son panıge katılmamıs yatırımcı varsa benım kagııdım saglam dıye onun moralını bozmaya yonelık bır bastırıs gıbıme gelıyor bu neden dersenız mal aldıgımdan degıl toplam hacme bır bakıız ılk seans 444 mılyon ytl ıkıncı seans ıse 360 mılyon ytl su ana kadar yanı dusuyoruz evet fıyatlar da dusuyor evet ama katılım az ...
51180 evet geldık benım destege bakalım sımdı buranın uzerınde kapatacakmıyız.
12777 dj futures
107,56 dolar/yen[/QUOTE]kırmıız ıle ısaretlı yerı yazarken ısc de bır satıs ordınosu geldı tek kurumdan bu da pıyasayı 50939 a kadar bır anda ıteledı bakalım kapanıs olarak 51100 uzerınde kalabılecekmıyız o onemlı olacak benım ıcın yalnız ısc de tam destek de bu tarz bır satıs sonrası kapanıs ne olacak onu da cok merak edıyorum.
-
12801 dj futures
107,67 dolar /yen
16,98 tahvıl
1,2255-1,2275 dolar kotasyonları
-51 mılyon ytl para cıkısı.
-
107,80 dolar/yen
16,98 tahvıl
1,2230-1,2245 dolar kotasyonları
12796 dj futures.
-
107,96 dolar/yen
16,98 tahvıl
1,2240-1,2260 dolar kotasyonları
12813 dj future
50939 min 52281 maks gorduk
ılk seans 442 mılyon ytl ıkıncı seans su ana kadar 627 mılyon ytl hacım var.
-
108,07 oldu dolar/yen
12819 dj future
1,2240-1,2250 dolar kotasyonları
bakalım yen ın dolar ın yen e karsı 108 sevıyesının uzerıne atması belırgın bır tepkı olusturacak mı dj da
-
-54 mılyon ytl para cıkısı soz konusu
107,97 dolar/yen
ABD'DE FHFB EKIM AYI KONUT SATIN ALMA FIYATLARI YILLIK YUZDE 3.5 GERILEDI
-MATRIKS-
ABD'DE FHFB EKIM AYI KONUT SATIN ALMA FIYATLARI EKIM AYINDA 295.573 DOLAR (ONCEKI:306.258 DOLAR)
-MATRIKS-
-
1,2240-1,2265 dolar k
65073 spot
66000 aralık vadelı
107,99 dolar/yen
12830 dj futures
-55 mılyon ytl para cıkısı
-
Abd'de Redbook Perakende Satis Endeksi Yuzde 0.4 Artti (onceki:%+0.3)
-matriks-
-
1,2240-1,2260
tahvıl 16,98 dı az once 16,97 oldu
12822 dj futures.
-56 mılyon ytl para cıkısı son 24 dakıka dow acılmadan once bakalım dow ne yapacak hazır cıtıbank yukardayken dıger banka hısselerını de yukarı cekebılecek mı ızleyecegız tek sorun cevabı aksama alıyor olmamız yanı bız kapalıyken. Dun dow un bız kapanana kadar 13050 de olup da kapandıktan sonra 12743 du bugun de 12800 lerde acılıp 13050 kapansın barı de su dıp olusumunu olgunlastıralım artık .
Bu arada aksam FB mizin bize yasatacagı muhtemel coskusu kabusa cevırmeme rıcasında bulunuyorum dow a ...
-
108,13 dolar/yen
12833 dj future
1,2230-1,2240 dolar kotasyonları
16,97 tahvıl
-57 mılyon ytl para cıkısı.
-
Global Real Estate Institute (gri) Dunya Baskani Henri Alster, Uluslararasi
Piyasalarda Yasanan Mortgage Krizi Nedeniyle Avrupa Gayrimenkul Sektorune
Yapilmasi Beklenen Yatirimlarin Askiya Alindigini Soyledi.
Cnbc-e’nin Sorularini Yanitlayan Alster, Soz Konusu Yatirimlarin Turkiye Ve
Rusya’ya Kaydirilmasinin Planlandigini Belirterek Sunlari Soyledi: "gayrimenkul
Sektorunde Turkiye Ve Rusya’nin Cektigi Yabanci Sermayeyi Hicbir Ulke Cekmiyor. Su
Anda Bati Avrupa’da Yeni Bir Seyler Yapacak Ortam Yok. Turkiye Ise Cok Buyuk
Bir Pazar, Her Sene Buyuyor, Nufusu Artiyor. Ayrica Agustos Ayindan Beri
Mortgage Sisteminin Patlak Vermesi Nedeniyle Bankacilik Sektorunde Yasanan Kriz,
Bati Avrupa’yi Etkisi Altina Aldi Ve Orta Avrupa’ya Da Yansiyor. Dolayisiyla
Buralara Yapilacak Yatirimlar Askiya Alindi. Peki Nereye Gidecek Bu Para?
Turkiye Ve Rusya’ya..."
Alster, Gayrimenkul Sektorunde Fiyatlarin Hizla Yukselmemesi Durumunda
Turkiye’nin 2008’de Gecen Yila Gore Iki Kati Dogrudan Yabanci Sermaye Cekecegini
Soyledi. Turkiye’nin En Buyuk Rakibi Olarak Rusya’yi Gosteren Alster, "turkiye
Rusya’dan 10 Yil Onde" Dedi.
Alster Sozlerini Soyle Tamamladi: "turkiye Rusya’ya Gore Cok Gelismis Bir
Pazar. Aslinda Bakildiginda Rus Ve Turk Pazari Ekonomik Sartlar Ve Ihtiyac
Bakimindan Benzer. Her Ulkenin De Yeni Her Seye Ihtiyaci Var. Turkiye’nin
Rusya’dan Farki, Rusya Cok Daha Geride. 30-40 Yildir Turk Gelistirici Sirketleri
Rusya’da Insaat Yapiyor, Cok Daha Fazla Tecrube Ve Know How’a Sahip."
-matriks-
-
-61 mılyon ytl para cıkısı
108,02 dolar/yen
1,2220-1,2235 dolar kot.
12824 dj futures
-
16,96 tahvıl
1,2225-1,2240 dolar kotasyonları
108,07 dolar/yen
12820 dj future
-59,9 mılyon ytl para cıkısı.
-
108,24 dolar/yen
12836 da dow
12862 future ları
1,2210-1,2235 dolar kotasyonları
66050 vob
65185 spot
-
ABD KASIM AYI RICHMOND FED IMALAT SANAYI ENDEKSI: 0 (BEKLENTI: - 2, ONCEKI: - 5)
-MATRIKS-
12827 dj
1,2230-1,2260 dolar kotasyonları
-76,6 mılyon ytl para cıkısı
16,91 tahvıl
51452 kapanıs skorumuz herkese ıyı aksamlar
-
İyi Akşamlar Emeği Geçen Tüm Arkadaşlara Teşekkürler.:)
-
[QUOTE=haguan;1466]65100 demek istedi sanırım :)[/QUOTE]
sevgılı haguan duzelttıgın ıcın tesekkurler arada yazdıgım ıcın yanlıs yazmısım 65 olacak tabıkı gerektıgı kadar katkı yapamıyorum sıteye anca boyle ıkı arada bır derede seklınde yazabılıyorum seans arasında vakıt buldukca... bırde su hafta sonu grafıklerı gondermeyı basarabılsem gercekten guzel olacak ...
65 500 kısa vadelı alım yerıydı... ama benım ıcın 65 100 benım hesabıma gore alınacak dıger ıkıncı yerdı ... nitekım pozısyonda kalarak hatta bır ıkı kontrat pozısyonu arttırarak gunu tamamladık ...
bırde ımza ekleyelım barı kazansak da kaybetsek de VOB dedik ! :D:D:D
-
[quote=DeTaY;1497]sevgılı haguan duzelttıgın ıcın tesekkurler arada yazdıgım ıcın yanlıs yazmısım 65 olacak tabıkı gerektıgı kadar katkı yapamıyorum sıteye anca boyle ıkı arada bır derede seklınde yazabılıyorum seans arasında vakıt buldukca... bırde su hafta sonu grafıklerı gondermeyı basarabılsem gercekten guzel olacak ...
65 500 kısa vadelı alım yerıydı... ama benım ıcın 65 100 benım hesabıma gore alınacak dıger ıkıncı yerdı ... nitekım pozısyonda kalarak hatta bır ıkı kontrat pozısyonu arttırarak gunu tamamladık ...
bırde ımza ekleyelım barı kazansak da kaybetsek de VOB dedik ! :D:D:D[/quote]
bir yandan maç izliyorum bır yandan dj :D dj future 15 dk lık trend destegi 12848 den şık bir dönüş yaptı artık gunluklerı ala gecırıcek harekete baslamıstır insallah .. Yoksa bızım endeks urkeklıgıne devam eder. Dj future söyle bı 13090 ların uzerınde seyretmeye baslasa hele
-
Günümüz aydın canımız sağ ve kazancımız bol olsun...
-
Imkb'de Teknik Bir Nedenden Dolayi Hisse Senedi Islemlerinin Acilisi Ertelendi - Cnbce
-matriks-
-
herkese gunaydın
vob 66,375 sevıyesınde 65,800 kapatmıstı dun
1,2130-1,2150 dolar kotasyonları
16,87 tahvıl rakamımız
12957 dj future su an
asya hafıf eksılerle kapattı
dolar/yen 108,68 sevıyesınde
gunluk yorum dıger baslıkta guncellendı herkes ıyı seanslar.
-
" / Salih NEFTÇİ / 28.11.2007
(Küçük) Paniğin nedeni ne?
Yanıt… Yıl sonu bilanço makyajı
Herkes piyasalarda küçük bir korku seziyor. Ne olduğu belirsiz… Sansasyonel haberlerden ve kredi krizinden dolayı birkaç kez katlanan bir korku…
Bir çeşit...küçük panik.
Nedeni ne?
Nihayet öğrendik.
Alışkanlık meselesi
Geçen hafta Star’da bir yazı kaleme almıştık. Gerçekten de oyuncuların alışkanlıkları son zamanlarda çok değişti. 2005 Mayısında döviz kurları yüzde 30 yukarı atmıştı. Ama bu fazla garip de gelmemişti. “Büyük dalga”...dendi. Geldi ve geçti.
Dün YTL kurları yüzde 1 oynadı, oynamadı..herkes korktu. Soran sorana...
”Piyasalarda olan biten ne?”
Kuşku yok ki önemli bir kredi krizinden geçiyoruz. Krizin ana hatlarını ve söz konusu rakamsal büyüklükler iyi kötü biliniyor. İşin mantığı da artık anlaşıldı. Bu boyutlardaki bir krizin hemen birkaç hafta içinde sona ermesi doğal olarak beklenmemelidir. Ortada çok ciddi bir yeniden fiyatlanma var. Zararları kimin karşılayacağı halen de belli değil. Herkes manevra peşinde. Bir süre daha devam edecek.
Ama son korkunun esas nedeni başka.
İşte sizlere yeni bir bilgi.
Yılbaşı
Amerika’da repo piyasası adeta durmuş durumda.
Nakiti olan bunu repoda değerlendireceğine…Tutuyor. Çünkü yıl sonu yaklaşıyor.
Çünkü endüstride yıl sonu bilanço makyajı diye bir şey var. Aralık başında bir çok büyük banka riskli pozisyonları kapatır ve nakite geçer. Ciddi finansal kurumların en önemli ilkelerinden birisidir. Böylelikle kimin para kazandığı kimin kaybettiği (kısmen) anlaşılmış olur.
Yazılarda da yıl sonu bilanço makyajına her yıl değiniriz. Piyasalardaki önemli mevsimlik hareketlerinden birisidir.
Bu yılın özelliği bilanço makyajının kredi krizi ile aynı zamana rastlaması oldu. Bilanço makyajından kaynaklanan YTL’deki hareketler normal bir senenin sonunda normal karşılanırdı. Kimseyi şaşırtmazdı.
Ama bu yıl kredi krizinden gelen sansasyonel haberler nedeniyle bilanço makyajının etkileri çok daha artmış durumda. Ve bu da farklı yorumlanıyor. Oyuncuları… ”Eyvah bir şeyler mi oluyor” diye korkutuyor.
Elbette emerging piyasalara büyük satış gelebilir. Kendi başına bir olasılıktır. Ama bu bize bilanço makyajını unutturmamalı.
Aşağıda Brezilya parası ile YTL’yi bir spread olarak gösteren bir grafik var. Her iki para da paralel şekilde hareket ediyor. Dikkat ederseniz bilanço makyajı da zaten böyle bir ilişkiyi gerektiriyor.
Yoksa sadece YTL’yi etkileyen bir durum yok.
Şimdi bir de carry trade korkusu başlar mı?
Amerika bir resesyona girer… Arkasından Asya ekonomileri göçerse carry trade birden çözülmez mi?
Elbette çözülebilir. Carry trade büyük riskleri olan bir pozisyondur ve bu riskler de iyi bilinmelidir.
Ama…
TCMB ve Brezilya Merkez Bankası faizleri bu yüksek seviyelerde tutacak. Bu bir…
Japon faizleri de düşük seyredecek. Bu iki.
Ayrıca Asya büyük bir çalkantıya girerse Asya faizleri daha da gerileyecek...Bu da üç.
Demek ki carry trade’i ayakta tutan temel unsur değişmeden yerinde duruyor.
Zaten Euro-Yen paritesine bakın aynı şeyi söylüyor. Doların gerilemesi ile carry trade’in göçüşünü birbirine karıştırmamak gerekiyor.
Carry trade göçebilir. Ama şu anda bu sinyali vermek için bizce ortada yeterli somut kanıt yok.
Fed fund faizleri ile 3 aylık Libor arasındaki spread’i izleyin…
Yandaki yazıda Amerikan repo piyasasındaki gelişmelere değindik. Bu gerçekten de kritik bir gösterge. Çünkü daha beş-altı hafta bizlerle olacak.
3 aylık USD Libor spreadlerinin nasıl seyrettiği bu aralar çok önemli.
Oyuncular Fed’in yanlış yapmasından korkuyor...
Wall Street’teki gerilemenin esas nedeni bu
Son faiz indiriminden sonra Fed’den farklı sesler çıkmaya başladı. Fed zaten yaptığı son açıklamada faizler konusunda beklemeye geçeceğini duyurmuştu. Ama 31 Ekim’den sonra verilen demeçlerde bazı Fed yöneticileri bunu bir kez daha vurguladı.
Son olarak dün bizim eski meslektaş Plosser (şimdiki Fed yönetimindedir ama oy hakkı yoktur) bir demeç verdi ve faizlerin inmesine şiddetle karşı çıktı. Çünkü bunun enflasyonu yükselteceğini düşünüyor... Plosser daha önce de bu görüşleri belirtmiş ama Fed faiz indirmişti.
Ne var ki bu sefer konuşanların sayısı çok ve Fed’den gelen açıklamalar kafa karıştırıyor. Halen de piyasalarda yüzde 25 olasılıkla faizlerin indirilmeyeceği düşünülüyor.
Biz aksi fikirdeyiz.
Fed takkeyi önüne koyduğunda faizleri indirme zorunda kalacaktır.
Ya indirmezse?
O zaman da veriler beklenenden iyi demektir. Veya… Fed büyük yanlış yapmıştır. Döner yanlışı düzeltir.
Oyuncular sansasyonel kredi piyasası haberlerine biraz fazla alıştı. Serinkanlı oturup verilere bakılmıyor.
Biraz sabır…
Bir okur sorusu…
Kısa süreli korku dönemi mi...yoksa…
Dün Finansonline’da bir okurdan bizi de düşündüren bir konuda bir mail geldi. Her gece Finansonline yazılarını kaleme alırken üzerinde epey kafa yorduğumuz bu konuyu okurumuz çok iyi özetlemiş. Mail aynen şöyle diyor...
Son aylardaki yazılarınızda piyasalarda kötüye gidiş olsa dahi ( hatta bazen yüreğimizin ağzımıza gelecek dediniz ) mutlaka toparlanıp orta ve uzun vadede yukarıya doğru piyasaların tekrar atak yapacağını belirttiniz.
Çünkü Fed' faizleri düşürerek piyasaları rahatlatır...Piyasaların istediğini verir.
Önceki krizlerde büyük oranda ani düşüşler yaşamıştık.Sonraki bir - iki hafta içinde piyasalar toparlanmıştı.
Bu seferki bana biraz farklı geliyor.Her yukarı hareket ertesi gün daha büyük düşüşlere yol açıyor, yavaş yavaş sinsice borsalar düşüyor, toparlanamıyor. İyi haberlere anlık olumlu tepki veriyor sonra yine bozuluyor. Bir de basından okuduğumuz ABD'deki kredi kartları meselesi var ki ( Mortgage taksitlerini kredi kartlarından çekip ödemeye başlamışlar ) eğer oradan kötü kokular yükselmeye başlarsa vay halimize derim.
Fed ondan sonra saat başı faiz düşürsün neye yarar.
Görüşlerimi paylaşmak istedim.
Bu görüşlerde doğruluk payı olduğu kuşkusuz. Zaten bu nedenledir ki göstergeleri en ince ayrıntılarına kadar inceleyip, şu anda içinde bulunduğumuz durumun geçici bir korku dönemi mi...yoksa kalıcı, uzun yıllar bizlerle olacak bir resesyon mu olduğunu anlamaya çalışıyoruz.
Böyle durumlarda sansasyonel haberler hep ön plana çıkar. Ayrıca, kredi krizinin çok ciddi boyutları olduğu da bir diğer gerçek. Bunları birleştirince piyasalar Amerikan ekonomisinden kaynaklanan bir dizi kötü haberle karşı karşıya kalıyor...Ve bu da tüm oyuncuları korkutuyor.
Ayrıca şimdi bir de bilanço makyajı sorunu var.
Ancak, bizim tahminlerin çok uzun vadeli olduğu da unutulmamalı. Biz 3-4 yıla yayılan bir dönemden söz ediyorduk. Burada da tahminleri henüz değişmek gerektiğini düşünmüyoruz. Elbette Fed yanlış yapar da faizleri indirmezse...Orası ayrı.
"
-
16,86 tahvıl
1,2125-1,2140 dolar kotasyonları
12958 dj future
1,4777 euro/dolar
108,71 dolar/yen
imkb de makineler stop halen neyse napalım otekı pıyasalar toparlasın da barı aksama 3000 puan yukarda acıp orada kapatırız olur bıter :)
-
16,83 oldu tahvıl belırgın bır alım gelıyor sankı oraya bakalım dolar kurunu asagı cekebılecek mı o yalnız bugun euro/dolar parıtesı 1,4775 de dun bız 1.2250 lerdeyken 1.4850 lerde oldugunu hatırlatalım.
66200 de vob dj future ıle beraber hareketıne devam edıyor
12944 dj future
-
ABD Ekim ayı Dayanıklı Mal Siparişleri TSİ: 15.30’da açıklanacak. Beklenti;%0,3 önceki; %-1,7.
· ABD Ekim ayı 2. El Konut Satışları TSİ: 17.00’de açıklanacak. Beklenti; 4,95 Milyon önceki; 5,04 Milyon.
· FED Beige Book (Ekonomik Görünüm Raporu) TSİi: 21.00’de açıklanacak.
· Gondman Sachs'ın ABD'de ekonomik büyümenin yavaşlayacağı ve bu doğrultuda özellikle cari açığı olan ülkelerin varlıklarından çıkılması gerektiğini belirten raporu ile piyasalar bir kez daha sallandı. Bankanın raporu en fazla Türkiye'yi etkiledi. Raporda yatırımcılara Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybedeceği belirtilerek, TL varlıkların satılması önerildi. (Sabah)
· Tartışmalı bir süreç yaşayan ve 6 ay gibi rekor bir süre bekledikten sonra onaylanan Petkim ihalesinde sürpriz gelişme yaşandı. İhaleyi kazanan konsorsiyum içinde yeralan Turcas’ın Kamu İhaleleri’ne girme yasağı olduğu ortaya çıktı. Özelleştirme İdaresi, 16 Ekim tarihinde aldığı kararla bir gerekçe göstermeden ihaleyi 2. sıradaki Socar-Turcas- Injaz konsorsiyumuna vermişti. Ancak konsorsiyumda yeralan Turcas’ın 15 Ekim 2007’den itibaren 1 yıl süreyle kamu ihalelerine girmesinin yasak olduğu ortaya çıktı. Özelleştirme Yüksek Kurulu ise Petkim ihalesine son onayı 22 Kasım 2007 tarihinde verdi. (Akşam)
· ABD Merkez Bankası'ndan (FED) iki yetkili, finans çalkantısına karşı banka tarafından yeterince güvence sağladığını belirterek, aralık ayında faiz indiriminden yana olmayacaklarına yönelik güçlü işaretler verdiler. Chicago FED başkanı Charles Evans ve Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser böylece, önümüzdeki birkaç ayda bir dizi faiz oranı indirimi bekleyen finans piyasalarıyla merkez bankasını ters düşürmüş oldular.
-
16,83 tahvıl
66150 vob
1,2160-1,2170 dolar kotasyonları
1,4751 euro/dolar
108,79 dolar/yen
12948 dj future
imkb = no move no cry
-
netıcede oldu vob spot dan tamamen koptu 66450 yı acılısta gordu sımdı 65950 yı gordu dj future larına bakarak trade edıyor desem dun dow future ları 12830 ken 65950 deydık bugun 12930 da yıne 65950 deyız ..
ilginc di mi :)
16,83 tahvıl
1,4737 euro/dolar
108,87 dolar/yen
1,2160-1,2180 de dolar kotasyonları
-
Seans Acilana Kadar Usd/jpy Paritesini 109 Olarak Ikinci Kez Teyit Edip UstunE ATARSAK Birseyler Degisebilir En Azindan Tepki Kalici Hale Gelebilir Ve Destekleri Guclendirebiliriz Diye Dusunuyorum
-
[QUOTE=WINNER;1516]Seans Acilana Kadar Usd/jpy Paritesini 109 Olarak Ikinci Kez Teyit Edip UstunE ATARSAK Birseyler Degisebilir En Azindan Tepki Kalici Hale Gelebilir Ve Destekleri Guclendirebiliriz Diye Dusunuyorum[/QUOTE]
parıtelerde dolar lehıne hareket devam edıyor dj future 12936 sevıyesınde
109,11 dolar/yen
16,82 tahvıl
1,2140-1,2155 dolar kotasyonları dedım ya bızım acılmamıza gerek yok aksam en olumlu yerde acalım 3000 puan cıkalım orada da kapatalım . Hep brezılya mı tatıl olacak pıyasa kotuyken :)
66100 vob
-
[QUOTE=WINNER;1516]Seans Acilana Kadar Usd/jpy Paritesini 109 Olarak Ikinci Kez Teyit Edip UstunE ATARSAK Birseyler Degisebilir En Azindan Tepki Kalici Hale Gelebilir Ve Destekleri Guclendirebiliriz Diye Dusunuyorum[/QUOTE]
yalnız bır de su var sn winner mesela euro/dolar parıtesı dunku sevıyesınde olsa da dolar/yen parıtesı artsa dedıgınız tez daha da kuvvetlenır ama doların tum dunya pıyasalarında degerlenırken yen e karsı da degerlenmesı gayet normal bırsey aslında bunu da degerlendırmek gereklı. Size katılmıyor degılım yanlıs anlasılmasın ama gerıden dusunerek bunu da gormek lazım dıye dusunuyorum.
12918 dj future
16,82 tahvıl
1,2130-1,2140 dolar kotasyonları
108,95 dolar/yen
1,4741 euro/dolar
-
*veri Yayin Kuruluslarini Etkileyen Hat Arizasinin Giderilebilmesi Icin
Turk Telekom Tarafindan Calismalar Surdurulmektedir.
Saat 13:30'a Kadar Sorunun Giderilebilmesi Halinde Birinci Seansin Saat
14:00'te Baslamasi Ve Tek Seans Yapilmasi Planlanmaktadir. Bu Durumda Seans,
Acilis Seansi Ile Baslayacak Ve Surekli Muzayede Ile Surdurulecektir.
Sorunun 13:30'a Kadar Giderilememesi Halinde Birinci Seansin Baslangic
Saati Daha Sonra Ilan Edilecektir.
Uyelerimizin Duyurularimizi Takip Etmeleri Onemle Rica Olunur.
-imkb-