ne paketmiş yaw bide olmasaydı halimiz nice olurdu
Printable View
ne paketmiş yaw bide olmasaydı halimiz nice olurdu
bu dow toplar erken düşen dowdan hayır gelmez bence.
geceye don gömlek gene long **. eğer kapitalizm denen olay varsa bu piasa daha fazla göçmez bence.
7820 desteği bu gidişle ordan dönmeyebilir
önümüzdeki günlerde akıllara ziyan haberler düşebilir piyasaya.abd ve avrupa'dan.
benim favorilerim CITI-BAC-RBS...
teker patladı şoför atladı durumları yani :p
[quote=SEYYAH;83237]önümüzdeki günlerde akıllara ziyan haberler düşebilir piyasaya.abd ve avrupa'dan.
benim favorilerim CITI-BAC-RBS...
teker patladı şoför atladı durumları yani :p[/quote]
Acele etme:..: flatim flatsin flat:..:....Hadi ben flat girdim, senin EW analizinde görünen çöküşe rağmen sen ne demeye flatledin?
Jelibon, bonibonları atıştırmayı bırakıp gelip iki cümle etse DJ için:)
[quote=Astatin;83240]Acele etme:..: flatim flatsin flat:..:....Hadi ben flat girdim, senin EW analizinde görünen çöküşe rağmen sen ne demeye flatledin?
Jelibon, bonibonları atıştırmayı bırakıp gelip iki cümle etse DJ için:)[/quote]
asticiğim hayatta garantisi olan tek şey ÖLÜM...onun dışında hiçbirşeyin garantisi yok.
gelelim sayıma ve benim poz.a daha doğrusu FLAT kalmama.%90 piyasamız 3 şubatta burada paylaştığım grafiğe göre ilerliyor.ve o grafikteki KIRMIZI yolu seçti.birde MAVİ yol vardı hatırlayanlar varsa.ama ne dedik bütün yollar ROMA'ya :p
fakat dedim ya hiçbirşeyin garantisi yoktur %90 dedim ama %100 değil.o %10 luk yanılma payı çok şeylere sebep olabilir.ya yanılıyorsam?eldeki karıda buhar ederdik.ama şimdi o kar sıcak cebimde duruyor :p
bundan mütevellit ben karı cebime koydum ve geri çekildim.artı parantez piyasa düşündüğüm gibi ilerliyorsa trene binmem için bana tekrar fırsat verecek.arada biraz marj kaçmış olacak.ama olsun.
extra artı parantez EW ile trade etmeye kalkışırsam ki artık hemen hemen sürekli bu şekilde işlem yapıyorum.önce büyük resme bakıyorum sonra küçültüyorum resmi ve başlıyorum PLANS yapmaya (saymaya) sayım doğru ilerliyorsa 1 de yokum 2 de yokum gözüme kestirdiğim 3. harekette atlıyorum.yanlıdığım zamanlar oluyor ama terste kalırsam hiç istifimi bozmuyorum (bknz. en son poz. dün en yüksek görülürken -600 puan tersteydim ama no panic).
[B][COLOR=blue]to sum up the best profit is the one in your pocket[/COLOR][/B] :p
tüm arkadaşlarımın affına sığınarak forumda geçen üç haftalık üyeliğim sürecinde gördüklerimi anlatmak istiyorum...hemen söylemek isterim ki gerek kendim..gerekse yöneticiliğim süresinde beraber çalıştığım mesai arkadaşlarımdan hep aynı şeyi istedim...ilk ay sonunda neler gördün..neler eksik..ne olursa daha iyi olur..eleştiri..öneri ve proje beni mutlu etmiştir..
geçen süreç boyunca forumu izleme fırsatım bolca oldu....sırasıyla fırsat buldukça yazacağım...önce yapıcı eleştiriler...önem sırasına göre.....
foruma aktif katılım yapan..grafik koyan..yorum veren..haber getiren..arkadaşlarımız var..huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum..kendimden öğrendim bu extra gayret gerektiriyor.....
bunun yanında forumu geyik topiğine çevirenler..pozisyonu doğrultusunda yazarken karşı pozisyonla dalga geçenlerde var....sanki forum olarak beraber para kazanamazmışız gibi çok fazla long veya şort oldu...tehlikeli..olamaz...vs.gibi öngörüde bulunmakta yanlış bana göre...
forum olarak beraber para kazanabiliriz..kimse kimsenin alnına silah dayamıyor..bilgiyi paylaşırsak..bugün sn.babo nun ve sn.catedralın yaptığı gibi kazanmamak için sebeb yok....şort sayısı fazla bu piyasa artık düşmez..yok böyle birşey..olamaz...ayrıca ters pozisyonu olanları kızdırmak için gayret göstermek niyedir....geyik ise bir yere kadar seans içinde ..fazlası geyik topiğine......
[quote=mersiyk;83155]:(ya ne güzel seans iclerinde trade yapıyordum.. long yaptaysam direncte realize edip yarısı kadar short acıyodum sonra direncten donduyse kalan yarım daha acıyordum (2 kaldıracı kecmeden) ilk destekte realize ediyodum.hergunum cok guzeldi. duygusuz trade ediyordum 10 kurusum 45 kurus olmustu. ne olduysa tatiller girdi(kurban bayramı yılbası) sonra piyasadan koptum... simdi 45 kurusum 38 kurus oldu ama hergunum kotu geciyor korkuyorum saglıklı trade yapamıyorum eskiden korkusuz trade yapardım.:([/quote]
sn.mersiyk ne zaman moderatör oldunuz...bu extra zaman gerektirir..sizi çok seviyor ve başarılı buluyorum...ama bu görev size para kaybettiriyor...iyi düşünün ...kendi adıma seansta foruma vakit ayırmanın zorluğunu yaşıyorum..kaldı ki bugüne kadar tek bir grafik dahi koymadım...koyamadım...size görevinizde başarılar.. ama forum olarak size destek şart...bazı arkadaşlara sesleniyorum..şelale ve rally çığlıkları ..veya karşı taraf pozisyonu ile uğraşmayalım...benim veya başka birinin ayarını kaçırmak sizi mutlu ediyorsa bulunmanız gereken yer burası değil.....forum bilginin paylaşıldığı yerdir...bilgi kişide kalırsa anlamı yoktur...
[QUOTE=Astatin;83240]Acele etme:..: flatim flatsin flat:..:....Hadi ben flat girdim, senin EW analizinde görünen çöküşe rağmen sen ne demeye flatledin?
Jelibon, bonibonları atıştırmayı bırakıp gelip iki cümle etse DJ için:)[/QUOTE]
şimdi geldim eve, okuyacam sabahtan beri olanları.
ancak dün nasıl uyardığımın farkındasın değilmi tam bir jelibon farkı.
yükselişide bildik çöküşüde. haftalık olarak opsyon haftası bile dedim.
sevgiler.
[QUOTE=SEYYAH;83244] ve başlıyorum PLANS yapmaya (saymaya)[/QUOTE]
hexen abimiz nerelerde?
[quote=VOBiX;83254]hexen abimiz nerelerde?[/quote]
neredeüüü
[QUOTE=SEREN I;83245]tüm arkadaşlarımın affına sığınarak forumda geçen üç haftalık üyeliğim sürecinde gördüklerimi anlatmak istiyorum...hemen söylemek isterim ki gerek kendim..gerekse yöneticiliğim süresinde beraber çalıştığım mesai arkadaşlarımdan hep aynı şeyi istedim...ilk ay sonunda neler gördün..neler eksik..ne olursa daha iyi olur..eleştiri..öneri ve proje beni mutlu etmiştir..
geçen süreç boyunca forumu izleme fırsatım bolca oldu....sırasıyla fırsat buldukça yazacağım...önce yapıcı eleştiriler...önem sırasına göre.....
foruma aktif katılım yapan..grafik koyan..yorum veren..haber getiren..arkadaşlarımız var..huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum..kendimden öğrendim bu extra gayret gerektiriyor.....
bunun yanında forumu geyik topiğine çevirenler..pozisyonu doğrultusunda yazarken karşı pozisyonla dalga geçenlerde var....sanki forum olarak beraber para kazanamazmışız gibi çok fazla long veya şort oldu...tehlikeli..olamaz...vs.gibi öngörüde bulunmakta yanlış bana göre...
forum olarak beraber para kazanabiliriz..kimse kimsenin alnına silah dayamıyor..bilgiyi paylaşırsak..bugün sn.babo nun ve sn.catedralın yaptığı gibi kazanmamak için sebeb yok....şort sayısı fazla bu piyasa artık düşmez..yok böyle birşey..olamaz...ayrıca ters pozisyonu olanları kızdırmak için gayret göstermek niyedir....geyik ise bir yere kadar seans içinde ..fazlası geyik topiğine......[/QUOTE]
Pek cok forumda uyeligim var.
Ama cogunu okumaya bile firsat bulamiyorum, vaktim olmuyor.
[B]Baktigim ve okumaya calistiklarim ve da katkida bulunduklarim ise iyi niyetle gorduklerini paylasanlarin oldugu forumlardir.[/B]
Sayin SEREN 1 cok onemli detaylara parmak basmissiniz.
Umarim, ben dahil hepimiz bu detaylardan kendimize bir ders cikartiriz.
Guzel bir Ortam olusturmak zordur, bozmak ise cok kolay.
DJ NİN
8000 altına sarkmasını göstergelerde uyumsuzluk olarak gözüküyor....
[QUOTE=cbaykus;83262]DJ NİN
8000 altına sarkmasını göstergelerde uyumsuzluk olarak gözüküyor....[/QUOTE]
Yukarı tepecek gibi...
[QUOTE=cbaykus;83264]Yukarı tepecek gibi...[/QUOTE]
[url=http://www.resimbank.org/share-5527_4991DADC.html][img]http://www.resimbank.org/image-5527_4991DADC.jpg[/img][/url]
[QUOTE=Astatin;83258]neredeüüü[/QUOTE]
Hexen Babaaaaaaaaaaaaaaa.
[quote=cbaykus;83264]Yukarı tepecek gibi...[/quote]
5 dakikalıklarda uyumsuzluk var ama 60 dakikalıklarda yok
ABD Senatosu Barack Obama'nın 838 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma paketini onayladı.
ABD Senatosu Obama´nın canlanma paketini 61´e 37´ye kabul edildi. ABD Hazine Bakanı Tim Geithner bankacılık sistemi için 2 trilyon dolarlık plan açıkladı. Ancak kamu ve özel sektörü kapsayan planın içeriğinin yetersiz görülmesi nedeniyle Wall Street´te endeksler % 4 geriledi.Geithner 2 trilyon dolar olarak açıldığı banka kurtarma paketinde kamu-özel sektör fonunun kurulmasıyla 1 trilyon dolara kadar kötü varlık satın alınacağını, ayrıca bireylere ve şirketlere 1 trilyon dolar kredi verilmesi için program başlatılacağını söyledi.
Bizim tahmin yukarıda kaldı ,dow kafasına sıktı yarın japanlarda harakiri yapacak anlaşılan biz kim bilir ne olacaz bu gidişle
[quote=VOBiX;83269]ABD Senatosu Barack Obama'nın 838 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma paketini onayladı.
ABD Senatosu Obama´nın canlanma paketini 61´e 37´ye kabul edildi. ABD Hazine Bakanı Tim Geithner bankacılık sistemi için 2 trilyon dolarlık plan açıkladı. Ancak kamu ve özel sektörü kapsayan planın içeriğinin yetersiz görülmesi nedeniyle Wall Street´te endeksler % 4 geriledi.Geithner 2 trilyon dolar olarak açıldığı banka kurtarma paketinde kamu-özel sektör fonunun kurulmasıyla 1 trilyon dolara kadar kötü varlık satın alınacağını, ayrıca bireylere ve şirketlere 1 trilyon dolar kredi verilmesi için program başlatılacağını söyledi.[/quote]
bu da yetmeyecek daha bu sonun baslangıcı.yapılacak yardım sırketlerın sermaye art ve bılancolarına kar yazmalarını engellıyor.ustelık batan sırketlere ve bankalardan alınacak hısse senetlerını daha sonra kıme satacak o da muaalalk ondan dolayıı gell 7500 gell derımmm
23-29 aralık penceresinde tatiller nedeniyle 2 ocakta aşağı kırılım 9088 ile gerçekleşmişti.
sonraki tarihimiz ise 18 şubat, bir sonraki ise 13 mart.
18 şubatın terse dönüş günü olacağı ısrarım hala devam ediyor.
baya bir zamandır dip oluşumununun bitmesini ve yukarı kırılımın teyidini arıyoruz ancak gelmiyor. fakat iki kere güzel trade fırsatı oluştu.
teyid gelmedikçe dikkatli olunmalıdır.
teyid noktaları 900 ve 8500 dür.
sevgiler.
Bir sonraki nöbetlerimi yazayım;
Ben pek ilgilenmiyorum ama şans işte ...
[B]17 ve 19 şubat[/B]
17 şubat tarihinden umutluyum 19 bana göre önemsiz
not: mesajı gönderdikten sonra jelibon'un yazısını gördüm nöbet tarihlerimin
varmış bir hikmeti :D
[QUOTE=bonnie;83273]Bir sonraki nöbetlerimi yazayım;
[B]17 ve 19 şubat[/B]
17 şubat tarihinden umutluyum 19 bana göre önemsiz[/QUOTE]
kısaca 18 de işte.
nöbetler bile bizim tarihi teyid etmiş.:..:
7900 de zorlanıyor tutmassa şartlı stoplar devreye girip panik bir kapanışta olabilir
[QUOTE=jelibon;83274]kısaca 18 de işte.
nöbetler bile bizim tarihi teyid etmiş.:..:[/QUOTE]
zaten bonnie'nin nöbet tarihlerini elliot wave'nin bizzat kendisinin belirlediğini düşünüyorum ben..:)
[quote=jerfin;83276]zaten bonnie'nin nöbet tarihlerini elliot wave'nin bizzat kendisinin belirlediğini düşünüyorum ben..:)[/quote]
Bulunduğum birimde nöbet listesini ben hazırlıyorum.
Eşimin nöbet tarihlerini ve çocuğun kurs günlerini çıkıyorum kalan günler arasında seçim yapıyorum.
İşin kötü noktası böylesi güzel trade edilecek günlerde ben sıklıkla ekrandan uzakta oluyorum.
Önceden spottan aldığım ereğlileri nöbetim var diyerek dün 4.0 dan sattıktan sonra bugün 4.08 seviyesini görmesi ile canım sıkılmıştı ama ekrandan uzak kalınca dün short açtığım pozisyonuda bu nedenle akşam 16:30'a kadar tuttum. Belki de ekran karşısında kalsam arada long olacaktım. Şans işte.
Akşama ne olur ne olmaz diyerek flat girdim çünkü yarın 10-10:30 arası nöbet çıkışı eve ancak ulaşırım.
[QUOTE=bonnie;83278]Bulunduğum birimde nöbet listesini ben hazırlıyorum.
Eşimin nöbet tarihlerini ve çocuğun kurs günlerini çıkıyorum kalan günler arasında seçim yapıyorum.
İşin kötü noktası böylesi güzel trade edilecek günlerde ben sıklıkla ekrandan uzakta oluyorum.
Önceden spottan aldığım ereğlileri nöbetim var diyerek dün 4.0 dan sattıktan sonra bugün 4.08 seviyesini görmesi ile canım sıkılmıştı ama ekrandan uzak kalınca dün short açtığım pozisyonuda bu nedenle akşam 16:30'a kadar tuttum. Belki de ekran karşısında kalsam arada long olacaktım. Şans işte.
Akşama ne olur ne olmaz diyerek flat girdim çünkü [COLOR="Red"]yarın 10-10:30 arası nöbet çıkışı eve ancak ulaşırım[/COLOR].[/QUOTE]
yarın bu zaman dilimine azami dikkat gösterelim o zaman..:)
sen nöbete gideceğin gün ilk önce foruma uğra, nöbete gidiyorum diye uyarı gönder bize.. hatta ben bir tane not defteri alacağım senin nöbet tarihlerini yazmak için.. o günlerde hep borsada olağandışı şeyler oluyor.. tesadüf olmasına imkan yok dimi...heyk :..:
[QUOTE=SEREN I;83247]sn.mersiyk ne zaman moderatör oldunuz...bu extra zaman gerektirir..sizi çok seviyor ve başarılı buluyorum...ama bu görev size para kaybettiriyor...iyi düşünün ...kendi adıma seansta foruma vakit ayırmanın zorluğunu yaşıyorum..kaldı ki bugüne kadar tek bir grafik dahi koymadım...koyamadım...size görevinizde başarılar.. ama forum olarak size destek şart...bazı arkadaşlara sesleniyorum..şelale ve rally çığlıkları ..veya karşı taraf pozisyonu ile uğraşmayalım...benim veya başka birinin ayarını kaçırmak sizi mutlu ediyorsa bulunmanız gereken yer burası değil.....forum bilginin paylaşıldığı yerdir...bilgi kişide kalırsa anlamı yoktur...[/QUOTE]
:( sn SEREN I tek sorunum kazanmanın verdigi aşırı rahatlık. rahatlıga kapıldımmı insanın canı dogru duzgun grafik bakmak istemiyor. teknige uymuyorum sistemime uymuyorum fazla risk alıyorum...... kazandıktan sonra asırı rahatlıktan nasıl kurtulunurki yoksa kazandıklarımız buhar oluyor
[QUOTE=mersiyk;83280]:( sn SEREN I tek sorunum kazanmanın verdigi aşırı rahatlık. rahatlıga kapıldımmı insanın canı dogru duzgun grafik bakmak istemiyor. teknige uymuyorum sistemime uymuyorum fazla risk alıyorum...... [COLOR="Red"]kazandıktan sonra asırı rahatlıktan nasıl kurtulunurki yoksa kazandıklarımız buhar oluyor[/COLOR][/QUOTE]
ben bir pozisyondan çok yüklü kazanç elde ettiğimde 2 gün dinlenmeye çekilirim, sadece izlerim piyasayı.. o kazancı sindirmek gerekiyor, yoksa hemen başka poza girdiğimde hep kaybetmişimdir..
Sabah açıldığı ile kalır, ve aynen yukarı tepmeye başlar...
Perşembeye aynen 2 günde düştüğünü geri alır.
Bunlar Obama'ya gözdağı sadece....
Adamlar 1 aydır dip yapıyor yatay gezerek.Burdan aşağısı yok...
[QUOTE=bonnie;83273]Bir sonraki nöbetlerimi yazayım;
[B]17 ve 19 şubat[/B]
17 şubat tarihinden umutluyum 19 bana göre önemsiz
not: mesajı gönderdikten sonra jelibon'un yazısını gördüm nöbet tarihlerimin
varmış bir hikmeti :D[/QUOTE]
jelibonun hata payı da +-1 gün zaten.
[quote=teo;83282]Sabah açıldığı ile kalır, ve aynen yukarı tepmeye başlar...
Perşembeye aynen 2 günde düştüğünü geri alır.
Bunlar Obama'ya gözdağı sadece....
Adamlar 1 aydır dip yapıyor yatay gezerek.Burdan aşağısı yok...[/quote]
evet dedıgınız dogru sankı bır taban olusumuu ama taban burası değil tum malı sektorden batma haberlerı gelıyor dıb e az kaldıı ama sunun surası son wwwwwwww dususuuu sonra zıplar yukarı spotta ıslem yapanlar mumkun oldugunca mali sektorde kademelı alım denebılır marj ı saglam tutmak kaydıyla tabı yarın s&p nın bu kadar tepkısız dusmesı futurları artı actırır sonra habere bakmakta fayda varr
[quote=jelibon;83272]23-29 aralık penceresinde tatiller nedeniyle 2 ocakta aşağı kırılım 9088 ile gerçekleşmişti.
sonraki tarihimiz ise 18 şubat, bir sonraki ise 13 mart..[/quote]
Sayın Jelibon bu benim zararlar hangi tarihte çıkmış olur, bunu da yazsan da bende rahatlasam...
[QUOTE=jerfin;83279]yarın bu zaman dilimine azami dikkat gösterelim o zaman..:)
sen nöbete gideceğin gün ilk önce foruma uğra, nöbete gidiyorum diye uyarı gönder bize.. hatta ben bir tane not defteri alacağım senin nöbet tarihlerini yazmak için.. o günlerde hep borsada olağandışı şeyler oluyor.. tesadüf olmasına imkan yok dimi...heyk :..:[/QUOTE]
[COLOR="Blue"][B]Sağolsun nöbetten önce ve haber veriyor ve bir gün önce hatırlatıyor.[/B][/COLOR]
[QUOTE=VOBiX;81894]Nöbete giderken haber vermeyi unutmayın .lelele[/QUOTE]
[QUOTE=bonnie;81896]salı ve dün yani perşembe nöbetim vardı ancak o günlerden hiç umutlu değildim bu nedenle yazma gereği duymadım ama önümüzdeki hafta tutacağım nöbet için beklenti olabilir .kom çok pis hareketler bekliyorum :..: şimdiden yazayım;
aslında çarşamba nöbetim vardı fakat o gün gerçekleşecek bir toplantı nedeni ile nöbetimi salı gününe kaydırdım;
[B]10 şubat[/B] .dng[/QUOTE]
[quote=mersiyk;83280]:( sn SEREN I tek sorunum kazanmanın verdigi aşırı rahatlık. rahatlıga kapıldımmı insanın canı dogru duzgun grafik bakmak istemiyor. teknige uymuyorum sistemime uymuyorum fazla risk alıyorum...... kazandıktan sonra asırı rahatlıktan nasıl kurtulunurki yoksa kazandıklarımız buhar oluyor[/quote]
bu basit bir sorun ..tedavisi çok kolay...kazandığın parayı borsadan dışarı çıkar..ama bir daha içeri sokmamak üzere..dışarda teminatım var nasıl olsa deme...bir akraba veya arkadaşına ver ..ve ne olursa olsun istediğimde verme de...mesela bana verebilirsin..asla vermem.....
+.
[QUOTE=teo;83286]Sayın Jelibon bu benim zararlar hangi tarihte çıkmış olur, bunu da yazsan da bende rahatlasam...[/QUOTE]
inşallah çabuk çıkar.
DJi de 7850 ve ustundeki kapanis gunluklerde 3 lu dip'i gundeme getirir.
[U]2 haftalik sure (Martin 1 i ne kadar) icerisinde, 7650 nin altina kaymayan [B]kapanislar[/B] basarisiz 5'i gundeme getirirmi??[/U]
[B]EW ci akideshler, ne dersiniz??[/B] :D:D
dow..daki düşüş hacimli....ayrıca bizim piyasada bugün 150 milyon dolarlık fon çıkışı yaşandı...ağırlığı sürer..başka fon çıkışları takip ederse ...sermaye çıkışına dönüşebilir....bitmekte olan ımf beklentisi..özel sektör döviz borçları...kurları yukarı atabilir....tüm bunlar endeks üzerinde baskı yapar.....
[QUOTE=SEREN I;83291]dow..daki düşüş hacimli....ayrıca bizim piyasada bugün 150 milyon dolarlık fon çıkışı yaşandı...ağırlığı sürer..başka fon çıkışları takip ederse ...sermaye çıkışına dönüşebilir....bitmekte olan ımf beklentisi..özel sektör döviz borçları...kurları yukarı atabilir....tüm bunlar endeks üzerinde baskı yapar.....[/QUOTE]
Ben ML tarafında ordino olduğunu ordino sahibinin Rusyta tarafından da çıakcağını duydum. Sadece duyumdur doğru olduğu anlamına gelmez.
[QUOTE=VOBiX;83140]milyon [COLOR="Red"][B]$[/B][/COLOR]lık dediğinize göre bu fon yabancı olabilir. T+2 günü yani Perşembe günü dolarımı alır giderim derse [COLOR="Blue"][B]Perşembe günü doalrda yukarı hareket gözlenebilir. Bu sefer de dolar çıkıyor diye satış gelir buraya.[/B][/COLOR][/QUOTE]
yıne yukarı teptı 7900 den burası cok onemlı eger 8000 uzerı bır kapanıs daha olursa son tur beklenmelı yarın vob 30 artı acabılırı yınede dıkkat.dovız talebı spotta kısmen azaldı bır panık olmadıgı surece cok sert yukarı cıkıs beklememek lazım yıne de korkulu ruya abd tek buyuk bır batık 7500 ell sallar