-
[quote=türkoğlu;192923]dün kapanışa doğru koyduğum grafik doğrultusunda beklediğim düşüş geldi...eğer düşüncem ve takip ettiğim sayım doğru ise bu düşüş 2.c dalgası olmalı...
Sayımın 0 noktası tam 67.000...piyasa buraya dokunursa bir kontrat vurması yeterli düşündüğüm ilerleyiş çöp olur...
Idealde a=c seviyesi 67.625 ten geçiyor...en düşük 650 görüldü...şimdilik...
Tutarsa bu seviyeler yön yukarı...ve de sert yukarı olmalı...
Stop belli 67.000...o gader...67.025 bile bozmaz bu sayımı...[/quote]
aynı gözlük ile bakmışız sayın türkoglu kıpırdamadan beklemeye geçtim.
-
Arkadaşlar dün sabah önemli bir haberi gözden kaçırmışık sanırım. 28.01.2009 07:26 da Matrikste yayınlanmış. Bugünde basında var.
[COLOR=red]Şirketlere iyi yatırımcıya kötü haber[/COLOR]
[COLOR=red]Sermaye Piyasası Kurulu, temettü (kâr payı) ödemeleri ile ilgili şirketlerin lehine olan ancak borsa yatırımcısını üzecek bir düzenlemeye gitti. Sermaye Piyasası Kurulu, halka açık şirketlere kâr dağıtmama izni verdi. Birçok şirketin artık kâr dağıtmamayı tercih edeceği belirtiliyor.[/COLOR]
[URL]http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=136133[/URL]
SPK, HALKA ACIK ORTAKLIKLARIN 2009 YILI KARLARININ DAGITIM ESASLARININ BELIRLEDI
KONUYA ILISKIN ASAGIDAKI ACIKLAMA SERMAYE PIYASASI KURULU (SPK)
BULTENINDE YER ALDI.
KURULUMUZUN 27.01.2010 TARIH VE 02/51SAYILI KARARI:
HALKA ACIK ANONIM ORTAKLIKLARIN 2009 YILI FAALIYETLERINDEN ELDE ETTIKLERI KARLARIN DAGITIM ESASLARININ BELIRLENMESINE ILISKIN OLARAK;
A) PAYLARI BORSADA ISLEM GOREN HALKA ACIK ANONIM ORTAKLIKLAR ICIN YAPILACAK TEMETTU DAGITIMI KONUSUNDA HERHANGI BIR ASGARI KAR DAGITIM ZORUNLULUGU GETIRILMEMESINE; BU KAPSAMDA, KAR DAGITIMININ KURULUMUZUN SERI:IV, NO:27 SAYILI TEBLIGI’NDE YER ALAN ESASLAR, ORTAKLIKLARIN ESAS SOZLESMELERINDE BULUNAN HUKUMLER VE SIRKETLER TARAFINDAN KAMUYA ACIKLANMIS OLAN KAR DAGITIM POLITIKALARI CERCEVESINDE GERCEKLESTIRILMESINE,
B) KONSOLIDE FINANSAL TABLO DUZENLEME YUKUMLULUGU BULUNAN SIRKETLERIN, YASAL KAYITLARINDA BULUNAN KAYNAKLARINDAN KARSILANABILDIGI SURECE, NET DAGITILABILIR KAR TUTARINI, KURULUMUZUN SERI:XI NO:29 SAYILI SERMAYE PIYASASINDA FINANSAL RAPORLAMAYA ILISKIN ESASLAR TEBLIGI CERCEVESINDE HAZIRLAYIP KAMUYA ILAN EDECEKLERI KONSOLIDE FINANSAL TABLOLARINDA YER ALAN NET DONEM KARLARINI DIKKATE ALARAK HESAPLAMALARINA,
C) SIRKETLERIN, YASAL KAYITLARINDA BULUNAN GECMIS YIL ZARARLARININ DUSULMESINDEN SONRA KALAN DONEM KARI VE KAR DAGITIMINA KONU EDILEBILECEK DIGER KAYNAKLARIN TOPLAM TUTARINA, KURULUMUZUN SERI:XI NO:29 TEBLIGI CERCEVESINDE HAZIRLAYIP KAMUYA ILAN EDECEKLERI FINANSAL TABLO DIPNOTLARINDA YER VERILMESINE,
D) PAYLARI BIR BORSADA ISLEM GOREN HALKA ACIK ANONIM ORTAKLIKLARIN YONETIM KURULLARINCA, GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK KAR DAGITIM ONERISINE ILISKIN KARAR ALINMASI VE/VEYA DOGRUDAN ORTAKLIKLARIN GENEL KURULLARINDA KAR DAGITIMININ KARARA BAGLANMASI DURUMUNDA, SOZ KONUSU KARARLARA ILISKIN SERI:VIII, NO:54 SAYILI "OZEL DURUMLARIN KAMUYA ACIKLANMASINA ILISKIN ESASLAR TEBLIGI" UYARINCA YAPILACAK OZEL DURUM ACIKLAMASININ EKINDE KAR DAGITIM TABLOSU HAZIRLAMA KILAVUZUNDA YER ALAN TABLOLARIN DA HAZIRLANARAK KAMUYA DUYURULMASINA,
E) PAYLARI BORSADA ISLEM GOREN HALKA ACIK ANONIM ORTAKLIKLAR ICIN KURULUMUZCA KAR DAGITIM ZORUNLULUGUNUN KALDIRILMASI NEDENIYLE; PAYLARI BORSADA ISLEM GOREN VE FAALIYET KONUSU SPORTIF FAALIYETLER VEYA SOZ KONUSU FAALIYETLERDEN ELDE EDILEN GELIRLERIN YONETILMESI OLAN SIRKETLERIN, HESAP DONEMI ICERISINDE ILISKILI TARAFLARA KULLANDIRDIKLARI FON TUTARLARINI TAHSIL ETMEK ICIN, KURULUMUZUN 28.03.2008 TARIH VE 9/412 SAYILI KARARI CERCEVESINDE ILAN EDILEN "FAALIYET KONUSU SPORTIF FAALIYETLER VEYA SOZKONUSU FAALIYETLERDEN ELDE EDILEN GELIRLERIN YONETILMESI OLAN HALKA ACIK VEYA ACILACAK ORTAKLIKLARIN UYMASI GEREKEN KRITERLER"E UYMAYA DEVAM EDECEKLERI HUSUSUNDA KURULUMUZ HAFTALIK BULTENI ARACILIGI ILE BILGILENDIRILMELERINE,
F) PAYLARI BORSADA ISLEM GORMEYEN HALKA ACIK ANONIM ORTAKLIKLAR ICIN SERI:IV NO:27 SAYILI TEBLIG’DE VE ORTAKLIKLARIN ESAS SOZLESMELERINDE YER ALAN HUKUMLERIN UYGULANMASINA,
G) SERI:IV NO:27 TEBLIGI’NIN 6’NCI MADDESINDE YER ALAN TEMETTU DAGITIM ZAMANINA ILISKIN SURELERIN UYGULANMASINDA;
I. TEMETTUUN TAMAMI NAKDEN DAGITILACAKSA, TEMETTUUN HESAP DONEMINI IZLEYEN BESINCI AYIN SONUNA KADAR DAGITIMININ YAPILMASI UYGULAMASINA DEVAM EDILMESINE,
II. TEMETTU PAY OLARAK DAGITILACAKSA, BU NEDENLE IHRAC EDILECEK PAYLARIN KURULCA KAYDA ALINMASI ICIN HESAP DONEMINI TAKIP EDEN BESINCI AY SONUNA KADAR KURULA BASVURUDA BULUNULMASI VE PAY DAGITIMININ HESAP DONEMINI IZLEYEN ALTINCI AYIN SONUNA KADAR TAMAMLANMASINA,
III. (I) VE (II) ALT BENTLERINDEKI SECENEKLERIN BIRLIKTE KULLANILMASI DURUMUNDA ISE, ANILAN BENTLERDE BELIRTILEN ISLEMLERIN AYRI AYRI ANCAK ANILAN BENTLERDE YER ALAN SURELER DAHILINDE YERINE GETIRILMESINE,
KARAR VERILMISTIR.
SOZ KONUSU KARAR DOGRULTUSUNDA GUNCELLENEN KAR DAGITIM TABLOSU HAZIRLAMA KILAVUZU KURULUMUZ INTERNET SITESINDE "HALKA ACIK SIRKETLER ONEMLI KARAR VE DUYURULAR" BOLUMUNDE YER ALMAKTADIR.
-MATRIKS-
-
En kötü ihtimal 625 altına bir salınım daha gerekiyor işimiz dova kaldı artık.
-
[QUOTE=Larossıan;192922]Sn.Leblebi 67700 destek var zaten o tutuyor.
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1001.hizliresim.com/2010/1/29/2641.jpg[/img][/url][/QUOTE]
Abi kocaoğlan hala long mu?
-
[quote=enorton;192931]Abi kocaoğlan hala long mu?[/quote]
Evet long.
-
71.350 kadar ekrana bakmıyacam ya 67 kırılır stop çalışır yada 71.350 den veririm bu malları artık maliyet 67.700
-
Sİstemci arkadaşlar için bir hatırlatma. Hızlı sinyal veren bir sistem ne yapar? Dİp ve tepeleri iyi yakalar. Ama diyet olarak da, yatay piyasada çatır çatır çarpılır. Breakout sisteminin hızlı bir sistemle birlikte kullanılması durumunda hatalı sinyallerin büyük ölçüde azaltılabileceğine dikkat çekiyorum tekrar. Hızlı sistem olarak CCI ve DIS gibi indiklerin yumuşatılmış halleri ile (DEMA veya MOV) elde edilen basit bir sistemin bile kullanılabileceğini de ifade etmek isterim. Breakout sistemindeki her bir çizginin birer destek veya direnç olduğunu da akılda tutmak gerekir. Ayrıca bu çizgilerin oluşturduğu bantların da çok işe yaradığını söyleyebilirim..(Örneğin tüm çizgilerin üzerinde gelen sat sinyallerinni veya tüm çizgilerin altında gelen al sinyallerinin %90 başarılı olduğuna dikkat çekerim) Böylece 15 ve 60 gibi görece uzun ve yıpratıcı periyotların kullanımındansa 5 dk ya inmenin de mümkün olduğu ve herşeyden öte ekstreme noktalardan (dibe-tepeye en yakın) işlem yapmanın mümkün hale geldiği de görünüyor.
[IMG]http://i48.tinypic.com/4k8or8.jpg[/IMG]
-
Evet breakout manyak bir sistem inatçı.Long derse tekrar longlarım
-
sn.saraylıya ve astiye teşekkür gerçekten iki güzel fikir atıldı ortaya...akşam bende bakayım şu bizim cin astinin dediğine belki bizde de işe yarıyordur...
ama MP başka...bambaşka...
sen başkasın....
sen başkasın....
ah nafileee...
sen başkasın...
tarkan söylüyordu galiba lem bu şarkıyı...MP için yazmış sanırım :D
-
son düşüşü abartılı buldum.
flat izlemeye devam...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon6.gif[/IMG]
-
[QUOTE=Larossıan;192936]Evet breakout manyak bir sistem inatçı.Long derse tekrar longlarım[/QUOTE]
Ya ben biraz uzak kaldım olaya :) Abi senin bu kullandığın "sarı sistem" saraylı nın verdiği sistemle aynı mı? Yoksa modifiye mi ettin onu?
Asti senin bahsettiğin breakout sistem araylı nın verdiği sistemle aynı mı? Yoksa modifiye mi ettin onu? :)
-
Peki bir sorum olacak...
Emin degilim ama bildigim kadariyla MS`ta 60 dklik graflara 5 dklik peryotta calisan indikatörler koyabiliyoruz. Bunu Matrikste de yapabiliyor muyuz?
Yani bes dakikaliklarda calisan bu indikatörü 60 dklik sisteme nasil uygulayabilirim?
[QUOTE=Astatin;192935]Sİstemci arkadaşlar için bir hatırlatma. Hızlı sinyal veren bir sistem ne yapar? Dİp ve tepeleri iyi yakalar. Ama diyet olarak da, yatay piyasada çatır çatır çarpılır. Breakout sisteminin hızlı bir sistemle birlikte kullanılması durumunda hatalı sinyallerin büyük ölçüde azaltılabileceğine dikkat çekiyorum tekrar. Hızlı sistem olarak CCI ve DIS gibi indiklerin yumuşatılmış halleri ile (DEMA veya MOV) elde edilen basit bir sistemin bile kullanılabileceğini de ifade etmek isterim. Breakout sistemindeki her bir çizginin birer destek veya direnç olduğunu da akılda tutmak gerekir. Ayrıca bu çizgilerin oluşturduğu bantların da çok işe yaradığını söyleyebilirim..(Örneğin tüm çizgilerin üzerinde gelen sat sinyallerinni veya tüm çizgilerin altında gelen al sinyallerinin %90 başarılı olduğuna dikkat çekerim) Böylece 15 ve 60 gibi görece uzun ve yıpratıcı periyotların kullanımındansa 5 dk ya inmenin de mümkün olduğu ve herşeyden öte ekstreme noktalardan (dibe-tepeye en yakın) işlem yapmanın mümkün hale geldiği de görünüyor.
[IMG]http://i48.tinypic.com/4k8or8.jpg[/IMG][/QUOTE]