[QUOTE=Rooks;194362]sistem>histem:)[/QUOTE]
Evet, ama su son bir kac aydir sistem cok kötü performans gösteriyor maalesef:(
Printable View
[QUOTE=Rooks;194362]sistem>histem:)[/QUOTE]
Evet, ama su son bir kac aydir sistem cok kötü performans gösteriyor maalesef:(
Yalniz bu 300`lerin üzerine atmali, yoksa 20`liklerde obo olacak gibi duruyor...
[QUOTE=abka;194182]22 ocakta 68200 den sat veren sistem(kullandığım günlük sistem),bugün al verdi...blanço -1200 puan..neyseki kaldıracım hep 2 dir.....oysaki bu sistemin son 5 işlemi isabetliydi...neyse..pozisyon kapatıp flat kaldım...artık sisteme sadece shortda tabiyim..uzun yok....
çok fazla bir şey istemiyorum..temmuzun başına kadara sermaye 2 katına çıksın..ondan sonra vob olmasada olur...iyi bir yerden kısalıp..beklesem olur diyorum...hani zirveden 1/3 geri çekilme yeter..misal 45.000...
neyse iyi akşamlar...[/QUOTE]
sistem al verince uymak yok...ama sat verince full kısa...
bir aydır 3.000 puan içindeyiz...zirvelerde oluşumuz,dow un 8.000 ne dogru yola çıkmış olması,bizde haftalıklarda çok net nu olması,yabancı takasın erimesi vs....
velhasıl kanımca buralar dağıtımüsyon(akümüsyon tersi:::) yerleridir...zirvelerden mal boşaltınca ,hem karını alıyor,hemde şiddetli kısa için zemin hazırlıyor....
250-300 ü geçmesi lazım..şayet oradan satış yerse ilk etapta 68.500 trendline larımın kesiştiği yere gelcek dinlenmek için...kararını orada verir..bu arada ben 250 den kapattım 68500 maaliyetlı longlarımı...satış yio gibi..
imkb deki max-min noktalara baktım....
1994 de borsa 280 zirveden ,120 ye kadar cakılmış...orası dip olmuş...
1998 de 4.600 den 1.850 ye kadar çakılmış...
2000 de 20600 den 7.000 e kadar çakılmış...
2007 de 58.000 den 21.000 e kadara çakılmış...
yani gördüğü maximun zirveden [B]%60 indiği [/B]yerde uzun süreli dip yapmış....
oradan hisse alanlar 5-20 kat kazanmış....
işte temiz para...sade vatandaş:) gibi işinle gücünle ilgilen...paranı dövize mi yatırısın.repoya mı yatırırsın...[B]sadece bekle[/B]....ortalama 4 yılda bir imkb en dip yapıyor...oradan alana ihya oluyor...hayat uzun..bunu 3 kere yapsan zenginsin....ne sıkıntı ne strest....ne ekran ,ne habere bak...
uzun vadeli borsa planım bu...
69.075'ten long'ları 69.275'ten kapattım... Sadece his ile yapılan işlem için bu kadar kar yeter, çünkü ikinci seansa kadar ekrana bakamayacağım işim var... (Histemimi seveyim, yemişim sistemi mistemi... :) :) )
VOB gene döndü 69200-69300 arasındaki işkence sahasına.
Bu arada IMKB ve VOB ekside her an başbakan çıkabilir IMF diyebilir... .dng
[quote=Rooks;194362]sistem>histem:)[/quote]
bana göre burada histem'den kasıt önemlidir...
eğer kişi "oummmm, düşecek/yükselecek diye hissediyorum" diyerek trade ediyorsa evet, sonuna kadar haklısınız katılıyorum.
ama eğer belli parametreleri gözönünde bulundurarak (sadece ekranda al-sat okları çıkaran bir mekanik sistemi yoksa) bir prensip dahilinde trade ediyorsa, katılmıyorum.
[B]burada piyasanın içinde bulunduğu dalga boyu en önemli parametredir.[/B]
karşılaştırmayı elma-elma diye yapmak lazım.
günde 750 puanda dalgalanan bir piyasada saatlik sistem'le histemi karşılaştırırsanız, sonuç sistem için hezimet olur.
[quote=enorton;194361]Panik yok yorum yok, long devam :)[/quote]
Panik yok satış baskısı "teğet geçti" :::
[quote=Rooks;194362]sistem>histem:)[/quote]
Bu dedikleriniz sistemin ve histemin muhteviyatına da baglı bence... :)))
Çok iyi bir sistem>çok iyi bir histem,
Çok iyi bir histem>vasat bir sistem,
Vasat bir sistem>vasat bir histem... :)
Ben pek müsterih olmasam da halen LONG'da bekliyorum...:D Bugün gördügümüz en düşük seviyenin altına kayarsak iş yaş olur...Saatlik sistemlerimden birisi geçen barda SAT verdi.Digeri ise halen AL'da...İki sistemi bir nevi birbirlerini filtrelemek için kullanıyorum ve hangisinin sinyali o anki görüşlerimle uyuşuyorsa onu uyguluyorum...Elimde geliştirdigim ve halen de geliştirmeye çalıştıgım 15 ve 20 dakikalık iki sistem var...Onlar son düşüşte tınlamadılar bile ve halen LONG sinyalini koruyorlar...Her ne kadar performansları fena gözükmese de benim kriterlerime göre henüz yeterince test edilmediler...O yüzden de şimdilik sadece göz ucuyla izliyorum...İleri seviyede bir trading sistemi geliştirmek gerçekten de zor ve emek isteyen bir iş...Bu konudaki bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum...Hepinize bol kazançlar...
kolay gelsin forumun güzel insanları, bol kazançlar herkese
zistem gün içi yerinde duramayanlar için, [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/1429/adszv.png[/IMG]
69.300 çok kritik kısa vadeciler için......