Günaydın arkadaşlar,
Hayırlı bir gün olsun.
Printable View
Günaydın arkadaşlar,
Hayırlı bir gün olsun.
benim modifiye STR al vermek üzere, sinyali bekliyorum.
beklerim sinyali, barlar geçse de
yeter ki bana gel, senede bir gün
[quote=caylakboga;273250]Gunaydınlar bol kazanclar,
teknik bir soru sormak istiyorum. 2. dalga 1. dalganın nekeadarını max geri alabilir.[/quote]
2.dalga 1.dalganın tamamını geri alamaz,tamamına yakınını geri alabilir teorik olarak...
en çok rastanan oranlar:
%62
%50
%38
[quote=Strategist;273253]%100'ünü geri alabilir, 1 kademe daha altına inemez. Ama pratikte %61.8'inden fazlasını geri alıyorsa sayımın yanlış olma ihtimaline kendini hazırlamak ve B planlarına bakmak lazım...[/quote]
yok %100 ünü geri alamaz.
örneğin 1. dalga 1.000 puan ise 2. dalga en fazla 975 puan olur.
deneysel longladım ... sistemsel aynı zamanda .. histemde var içinde .. güçlü bir sinyal olabilir .. ühühühüh ....
10525 FDOW da iyi dirençtir..bakalım ne yapacak..
DAX 6225 üzeri 632X leri gündeme getirir...
ornegi acarsak.
usdytl de 1,4382 dibinden 1,6283 tepesine kadar ki hareket 1 olarak etiketlersek. 2. duzeltmede max duzeltme hedefi neresi olabilir?
suanki durumda %61.8 olan 1,512 noktası altında. sayım burda hatalı mı olur?
[quote=saraylı;273258]2.dalga 1.dalganın tamamını geri alamaz,tamamına yakınını geri alabilir teorik olarak...
en çok rastanan oranlar:
%62
%50
%38[/quote]
[quote=TÜRKOĞLU;273259]yok %100 ünü geri alamaz.
örneğin 1. dalga 1.000 puan ise 2. dalga en fazla 975 puan olur.[/quote]
[quote=saraylı;273258]2.dalga 1.dalganın tamamını geri alamaz,tamamına yakınını geri alabilir teorik olarak...
[/quote]
Benim bildiğim kadarıyla resmi kural şöyle:
"Within motive waves, wave 2 never retraces more than 100% of wave 1, and wave 4 never retraces more than 100% of wave 3."
Kaynak: The Elliott Wave Principle sayfa 8, (Prechter, Frost)
"More than 100%" dediğine göre 100% de kabul edilebilir diye düşünüyorum. Yine de ben EW'ci değilim sadece teorisyenim, siz EW'ciler daha doğru bilirsiniz. :)
[quote=tr_hope05;273252]konusu geçmişken öğrenmek amaçlı soruyorum bizim piyasa daha çok hangi piyasayı baz alıyor ya da takip ediyor..
FDOW, DAX, PARİTE, BRENT..ben şöyle düşünüyorum;
DAX, FDOW a bakıyor
VOB, FDOW a bakıyor[/quote]
işin doğrusu VOB açık olduğu sürece bence DAX veya FDJ e bakmanın anlamı yok..beraber hareket ediyorlarsa da, etmiyorlarsa da sadece aradaki ilişkisi gözleyerek para kazanak olanaklı değil... Nasılki fiyatla birlikte hareket eden "güç indikatörünün" bir anlamı yoksa, birlikte hareket eden iki değişkeni izlemenin de bir anlamı yoktur....(bu bence tabiki..şimdi stropatro daha farklı şeyler söyleyecektir...:))))... FDJ de geceye pozda kalan adam için önemli...
Her durumda sistemci adam için bunların bir önemi yok...Alıp sattığın şeyin sistem sinyallerine bakacaksın diğerleri teferruat....
Klasik TA ile oynayan için de geçerli, neyi alıyorsan satıyorsan onun grafına bak...(ayrışma faktörü var malum)......
Şimdi kimileri diyebilir ki, efenim DJ inTA sını yapıyorum çıkış gösteriyor, o yüzden VOB da longluyorum...O zaman benim aklıma şu soru geliyor..madem TA bu kadar başarılı neden DOW unkine bakıyorsun doğrudan VOBunkine bak:rolleyes: DJ ile VOB un birebir paralel hareket edeceğinin garantisi nerde (VOB da kimse orta vadeli yatırım yapmıyor..bunu unutmayalım!!)...kaldı ki PALA, DOW daki gece hareketlerini ertesi gün poz ayarlamak için kullandığı için sınırlı ters hareketler yaptığı da çokçadır..felan feşmekan....lelele
astatinnnnnnnnnnnn
buy signal varmı varmı ?
[quote=caylakboga;273264]ornegi acarsak.
usdytl de 1,4382 dibinden 1,6283 tepesine kadar ki hareket 1 olarak etiketlersek. 2. duzeltmede max duzeltme hedefi neresi olabilir?
suanki durumda %61.8 olan 1,512 noktası altında. sayım burda hatalı mı olur?[/quote]
olmaz,1.432 dibi altında sayım iptal olur..
ayrıca 2.dalga hedefi şurası demek çok zor....